2016 Çin GP – Rosberg Kazandı 3’te 3 Yaptı!

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP’de zafer yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

İlk virajda Red Bull’dan Daniel Ricciardo’ya geçilen Rosberg, Ricciardo’nun 2 tur sonra lastiğinin patlamasıyla öne geçti ve yarış sonuna kadar yerini çok rahat bir şekilde koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görmüş oldu.

Bu zaferle birlikte Rosberg, bu sene ilk 3 yarışta yenilmez ünvanını korudu ve pilotlar şampiyonasında 75 puana yükselerek yerini daha da sağlamlaştırmış oldu. Rosberg ayrıca geçen seneyi de hesaba katarsak art arda 6. zaferini elde etti.

Sezonun 3. yarışı olan Çin GP startta yaşananlarla tamamen farklı bir çizgide ilerledi. Mercedes’le mücadele etmesi beklenen Ferrari pilotları, ilk virajda Daniil Kvyat’ın içerden füze gibi girmesinin ardından temas yaşadılar. Bu temas sonucunda her iki Ferrari pilotu gerilere düştü. Raikkonen ön kanadını kırdığı için son sıralara kadar düşerken Vettel 8. sıraya kadar geriledi. Yükseliş mücadelesi veren iki pilottan daha az hasar alan Sebastian Vettel yarışı 2. sırada tamamladı.

İlk turda yaşanan karmaşanın ardından pist üstünde çok fazla parça olunca güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracından sonra avantajlı konuma geçen Daniil Kvyat bir süre 2. sırada kalsa da son pit stopların ardından yumuşak lastiklere geçen Vettel’e dayanamadı ve yarışı 3. sırada tamamlayarak podyuma çıkan son isim oldu.

Yarışın son bölümünde gerilerden yükselen 3 pilot -Hamilton, Ricciardo, Raikkonen – Williams pilotu Felipe Massa ile dördüncülük mücadelesi verdi. Bu pilotlar içerisinde Hamilton’u pist üstünde geçmeyi başaran Ricciardo 4. olarak kötü bitebilecek yarışta iyi bir sonuç elde etti.

20. sıraya kadar gerileyen Ferrari pilotu Raikkonen de, ilk bölümde uzun süre orta sert lastiklerle pistte kalmanın avantajını son bölümde yumuşak lastiklere geçerek kullandı. Raikkonen arkadan gelmesine rağmen Hamilton ve Massa’yı geçerek 5. olmayı başardı.

Dün sıralamalarda yaşadığı ERS sorunu nedeniyle son çizgiden yarışa başlayan Hamilton, ilk turda yaşadığı temas nedeniyle ön kanadını kırdı ve erken bir pit yaptı. İlk bölümde süper yumuşak lastikten kurtulmak isteyen Hamilton, güvenlik aracı arkasında ekstra pit yaptı. İlk bölümde yarışın yumuşak lastikleriyle çok fazla geçiş yapan Hamilton, son bölümde bir türlü Williams’tan Felipe Massa’yı geçmeyi başaramadı. Böylece Massa yarışı 6. sırada tamamlarken Hamilton 7.liğe razı olmak zorunda kaldı.

Williams’ın diğer pilotu Valtteri Bottas 8. olacak gibi görünüyordu ancak son turlarda Toro Rosso pilotlarına geçilerek ancak 10. olabildi. Verstappen 8. olurken son turda Bottas’ı geçmeyi başaran Sainz 9. sırada yarışı tamamladı.

Force India’dan Sergio Perez 11. sırada yarışı tamamlayarak puanı kaçıran ilk isim olurken onu McLaren ile sakatlıktan dönerek yarışlara dönen Fernando Alonso ile takım arkadaşı Jenson Button takip ettiler.

İlk iki yarışın flaş takımı Haas’ta Esteban Gutierrez 14. olurken, ilk 2 yarışın yıldızı Romain Grosjean ilk turda yaşadığı sıkıntıyla 19. olabildi.

Force India’da Nico Hulkenberg’in 15. olduğu yarışta Sauber’den Marcus Ericsson 16., Renault’tan Kevin Magnussen 17., Manor’dan Pascal Wehrlein 18. oldular.

Yarışın ilk bölümünün karmaşa içerisinde geçmesine rağmen bugün 22 pilotun tamamı yarışı tamamlamış oldu. Böylece geçen seneki Japonya GP’den beri ilk defa bir yarışta tüm pilotlar yarışı tamamlamış oldu.

Sezonun 3. yarışının ardından Rosberg 75 puan ile liderliğini sürdürürken Hamilton kan kaybına rağmen 2.liğini korudu. 3. sıradaki Ricciardo ise aradaki puan farkını kapatmış oldu.

Sezonun 4. yarışı olan Rusya GP 1 Mayıs’ta gerçekleşecek.

cin-yaris-sonucu


Yorumlar

“2016 Çin GP – Rosberg Kazandı 3’te 3 Yaptı!” için 141 yanıt

  1. Hamilton gelecek yarış da 1.olamassa bir daha toparlayamaz diye demiştim daha önce.Bekleyin ve görün.Bu senenin şampiyonu Rosberg olacaktır.Umarım şansı da yaver gider..

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    38 saniye fark guvenlik araci peryodunu da dikkate aldigimizda yaklasik 0.8 saniye yaris hizi farki demek oluyorki ferrarinin mercoyu gecmesi icin 1 saniye daha bulmasi lazim.
    Mercedeste hamiltonu yeniden yaristirma istegi nezaman dogacak merak konusu.cunku aractaki problemler nedeniyle hamilton hala oyunun disinda tesaduf mu degil mi gorecegiz.
    Redbul reno motor sorununu tama men olmasa da buyuk olcude asmis.f1 e tat katacagi belli.
    Williams geri kalmaya aday.bu pistre bir parca guclu gorunduyse de kendilerine uyygun bir pistte bu kadar.
    Force india tepe taklak.
    Torro rosso yavas pistlerde is gorur.diger tuurlu iisleri zor gibi.

    1. Yarış boyunca önü açık olan rosberg tabikide o kadar fark atıcak tüm yarış boyunca 1 tane hızlı tur gelmedi Ferrariden yanlış düşünüyorsun fark en fazla 0.3 sn

      1. zekeri sayın avatarı
        zekeri sayın

        Benimki sonuçlara sayalı bi cıkarımdı.sızın kinin datanagını alabilirsek daha aydınlatıcı olur.

  3. Şampiyon tekrar kazandı 21.yy en iyisi büyük usta gerçek kral

    1. nazmiduman34 avatarı

      Rosberg gibi işini iyi yapan bir pilota sahip olduğumuz için şanslıyız, Rosberg olmasaydı belkide yarıştan sonra parmağı göstereceklerdi 🙂

      1. Haklısın kardeşim

  4. vet yahut rai yarışı kazanamazdı.bu nedenle 2.olmakla 5.olmak arasında sadece puan farkı var.2 takım arkadaşının teması felaket ama ferrari bu işten karışıklığında yardımıyla sıyrıldı.fakat takım içinde bu temas sorgulanacaktır.

  5. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    kvyatın bu kazada hiçbir hatası yok boşluğu görüp atak yapmış adam napsın!geçin gidin siz farkı açın ben sizi sonra geçerim mi diyecek ? zaten koltuğu sallantıda. vettel kendi hatasını örtmek için podyumda kvyatı azarlıyor.vet ,webere yaptıklarıını şimdi raiye de yapmaya devam ediyor ve devam edecek.adam kendini 1.pilot ilan etmiş zaten takımda. bence vettelin amacı ne olursa olsun takım arkadaşının önünde bitirmek puanlamada.riccardoya yenildikten sonra aniden ferrariye kaçtı daha fazla madara olmamak için.bu yarışın en önemli olayıydı vet rai teması.bahtsız bedevi rai ah rai vah rai

  6. Ferrariler ne kadar rekabetçi olduklarını eğer bir sorun yaşanmasaydı liderlik mcadelesi vereceklerini kanıtladılar. Starttaki kaza mevzusuna gelirsek bence tüm hata Vettel’de. Bazen pozisyon icabı yavaşlaman gerekebilir, Vettel yavaşlamamayı seçti, bir sonraki tur düzlükte geçebileceği Kvyat’a bir sıra verebilecekken takım arkadaşının galibiyet umutlarını söndürdü. Şu hatayı Maldonado yapsa neler konuşulur düşünemiyorum ama Vettel yapınca yaşanan olay ” talihsiz bir temas” oluyor, çok ilginç

  7. güzel yarış oldu baya geçişler yaşandı, temasta vettel hatalıdır, şöylesi böylesi yok, vettel kvayt ile temas yaşasaydı, o zamanda hatalı kvayt olurdu, vettel yanlış yaptı özür diledi ve kvayt ı uyardı sorun yok, uzatmanın da anlamı yok, ders olmuştur ona,çünkü hiçbir takım 2 pilotunun temasını istemez, sonuçta kimi 5.oldu, ricciardo ya yazık oldu lastik neden patladı acaba ? yarışın yıldızları kimi ve ricci dir ,hamilton ın sorun yaşadığı belliydi vettel ss leri iyi kullandı, bottas temasından ucuz yırttı, kısaca zevkli yarış oldu rosberg kafasına göre takılıyor ama rekabet artacaktır redbull ferrari ye yaklaştıkça vettel daha çok hata yapar ,benden söylemesi vettelin kabusu redbull dur kanatlandırır 😀

  8. Redbull ve Ferrari biraz daha gelisirse ve tek turdada gelisirse geri kalan 18,yarıs cok zevkli gecer yanlız honda cok geride bu sene alonso emekli olabilir honda her alanda yavastı bugun redbull moyor güncellemesi ile ferrariyide geçebilir

    1. Ve de hamilton kafa olarak bugun yoktu surekli hata yaptı 3 yarıştır sorun yasıyor sanssızlıklar yasıyor bır an Önce Rusya gpyı kazanıp rosbergle yeniden mücadeleye donmesi lazım yoksa sampiyonluk rosberge gıdıyo gibi

      1. Mercedes İki yarıştır Lewis hamiltonun lastik stratejilerinde hata yapıyor

  9. biz parmak çoçuğu bırakalımda

    o hala meşrubat takımındaki çirkef hareketlerine devam ediyor..

    yarış bitiminde de kimiyi yatıştırma ve takımdan özür dilemeler

    eskiden olsa duymadım yugulayamam derdi..

    orası italyan takımı adamı öperler.

    istersen özür dileme.

  10. Alttaki bazı f1 taraftarları Redbulla Renault f1 takımını karşılaştırıyor. Size bir tavsiyem var konu motorsa Mercedesle Monoru karşılaştırın.
    Renault kendi f1 takımı üzülerek söylüyorum toplama bir araç bunu kendileride söyledi. Hedefimiz 2017 aracı Renaultun f1 aracı . benim için Renault f1 takımının 2016 için gridde olması yeterli.

  11. vettelin güvenlik aracı varken pit girişinde 2 aracı geçmesi ceza gerektirmez mi arkadaslar ?

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Gerektirmez. Çünkü normalin aksine hatta tehlike yaratacak şekilde yavaşlayan HUL, hatta HUL hakkında inceleme başlatılmıştı sky da 5 saniye ceza alabilir tarzında konuşuluyordu sonra ne oldu bilmiyorum.

      1. incelemeyi kaçırdım ben herhalde teşekkür ederim

      2. 5 saniye cezayı aldı hulk

  12. Bırakın vetteli şimdi. Belli ki Vettel bayagi kişi üzerinde çok acı etki bırakmış. Sonuç 2. Oldumu, rai de sondan gelip 5. Oldumu. Çok istiyordunuz ferrarilerin daha geride kalmasını ama başka bahara artık. Guncellemelerden sonra yine görüşürüz buralarda merak etmeyin

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Ferrari güncelleme yapacak da diğer takımlar armut mu toplayacak sanki. Sezonun kaderi Avrupa yarışlarında ortaya çıkacak ve herkes elinde ki kozları oynayacak merak etme…

    2. Diğee büyük takımlarında sağlam güncellemeleri olacak İspanya, Kanada ve Azerbaycan’da. Kimsenin eli armut toplamıyor yani. Özellikle Renault motorunun 50 bg güçlenmesi demek Red Bull’un ön sıralarda daha fazla dolaşması demek. Bu tehdidin ancak Sauber, Manor gibi takımları korkutur.

  13. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Kiminin hamiltona yaptığı atak der başka bişey demem.

  14. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Ben Renault motoru zayıf derken Fabrika takımını kasdettim Red Bull’u kasdetmedim ve RBR tabiki de iyi takım başlarında her takımın görmek isteyeceği Newey gibi bir Dahi var… 🙂

    1. Renault kendisi zayıf motor kullanıp Redbul’a daha güçlüsünü mü veriyor yani ?

  15. cgdsny_Ferr avatarı

    Merco’ların balonu burada patladı işte.

    1. Böyle patlamaya can kurban.Darısı başınıza.
      🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        🙂 sen anlamadın galiba önü açık gitmenin kıymetini! bizden de bi cacık olmaz testlerden beri diyoruz 😉

        1. Lewis’in aracında ki hasarı görmedin galiba.

          1. cgdsny_Ferr avatarı

            Haaa evet değil mi süper sürer kendini kazaya karıştırmıştı. keşke yapmasaydı da duble yapsalardı.

            Farkettim de sanırım kavgalar böyle çıkıyor 🙂 tavrım size değil kusura bakmayın lütfen. Burada hepimizin amacı eğlenmek olduğunu düşünüyorum ve tebessümle yazıyorum.

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      @cgdsny_Ferr ben patlayan balon filan görmedim. Sanırım kendi takımından bahsediyorsun patladı derken… 🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        🙂 onlar patlamadı, gümledi. 🙂 Ayrıca en arkadan başlayıp kazaya karışıp krizi yönetememeleri patlamak değil de nedir?

        1. saidertuğrul avatarı
          saidertuğrul

          Patladı dediğin takım güle oynaya 3 yarış kazandı. Bence sen kendi takımınla ilgilen herkesin tuttuğu takım kendine… 🙂

          1. Vettel bilardo oynadı. Raiye bilerek çarptı.Sonrasında Raiden kaçmak isteyen Nasr Hamilton’un aracına zarar verdi.Zincirleme reaksiyon oldu.Bir taşla bir sürü kuş.
            🙂

  16. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    1-) Yarış oldukça tatmin ediciydi. Bana kalırsa sezon da çok iyi başladı. Birincilik mücadelesi yönünden (ki Avustralya’da işin rengi safety car’dan sonra değişmişti) belki çok çekişmeli gözükmeyebilir, ama geri kalan mücadeleler oldukça başarılı.

    2-) Yarışın yıldızları Ricciardo ve Kimi’ydi. Massa da son periyotta oldukça güçlü gözüktü.

    3-) Ben Kvyat’tan ziyade Bottas’a daha çok tepkiliyim. Vettel’in kanat köşesini son derece gereksiz yere o uçurdu. Orada Vettel’in lastiği de patlayabilirdi. Bottas giderek irtifa kaybediyor.

    4-) Red Bull çok sağlam geliyor. Ferrari turbo problemini çözer, Red Bull güncellemelerle birlikte 40 hp yi bulur, Hamilton’da topa girerse, çok sağlam yarışlar izlemeye devam edebiliriz.

  17. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Rosberge ve Mercedese tebrikler. Adamlar tank gibi araç yapmış. Bu sene kusursuz ve istikrarlı gidiyor Rosberg. İşler tam istediği gibi. Ciddi bir şampiyonluk şansı var bu sezon için.

    Starta gelecek olursak Rosberg aracı sağa kırmış o tarafa yöneleceği belli sen neden üstelik kirli taraf olduğunu bilerek oraya gidiyorsun. Adam sana kapı açmış ordan düz devam etmiyorsun arkadaş ! Kendi bacağımıza sıktık. Galibiyet kimin hakkıysa kim isterse ona gidiyor. Ondan sonra züğürt tesellisi yapıyoruz yok şöyle olmasaydı böyle etmeseydi.

    Yarış performansı açısından oldukça iyi göründük. Dün hataların bedelini çokça ödedik. Red Bull hızla geliyor. Kanada dan sonra ciddi bir galibiyet tehdidi olabilirler. 40-50 hp daha kazanacakları düşünülüyor. Ancak bu Ferrari ile mücadele için yeterli olsa da Mercedesi zorlamak bana göre hayal. Ferrari ve Mercedes de yerinde symayacak tabi abi Red Bull tehdit oluşturmaya devam ediyor.

    Yarışın 3 yıldızı Sebastian-Ric-Kvyat biraz da Kimi derim. McLaren Honda fanlarına Allah sabır versin diyorum.

    1. gerçek ferrari tarftarı bu işte tebrikler.

  18. yarışın tamamını izleyemedim ama live timing’den biraz baktım. Bun göre sezon hakkındaki düşüncelerim;

    Testlerde Ferrari Mersoyu geçebilir demiştim. Bu yarış sonrası artık ( gerçi sorun yaşamışlar ama ) o kadar ihtimal vermiyorum. McLaren geçen sene neredeyse yine orada. Belki honda motoru çok iyi değil ama asıl kötü olanın otomobil olduğu da çok açık. Bunu kanıtlayan da Redbull. Bu sezon da böyle gider. Ferrari 3 değil de 4 galibiyet alır. Redbull bir iki galibiyet alabilir. Şampiyon da rosberg olur. Ham belki hala endişelenmiyordur 😀

  19. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Kvyatın hiçbir suçu yok yalnız bisey merak ettim sayin vettel taraftarları vettel ne yapsın arkasındaki 20 tane yarisciya mi gecilsin yaris bu yarış dizi değil diyen sevo denilen zat kvyat boşluk bulmus elbette iceri girecek arkasında 20 tane adam var son hızla gelen o napsin peki? Hadi gel de cevap ver buna öyle atıp tutmakla bu işler yürümüyor arkadaşlar emin olun bugün Rai vettele çarpsa burda raiye çok fena girerlerdi vettel yapınca meşru Rai yapinca illegal geçin bu işleri arkadaşlar vettel yine o çirkin yüzünü gösterdi

    1. Bırak bu işleri. Her boşluk mubah ise maldonado kral pilottu ozaman. Her boşluğa giriyordu maşallah

  20. The True Tifosy avatarı
    The True Tifosy

    Yarış çok zevkliydi.Vettel’i koyar sıkıştırdılar sonra o hatayı isterse schumaher Sena’n olsun engelleyemezdi.Hamilton çok berbat sürdü herhalde yarıştan umudu kesmişti Ferrari neredeyse sondan gelerek bu sonucu alabildi şanssızlık yaşamadıkları yarışları onun kabul edebiliriz.Verstappen hayal kırıklığı yarattı be ilginç bir şekilde gutierrez grosjean’ı yendi!! kvyatın podyumu ise bir zahmet olmalıydı.Galibiyete gelince Rosberg’e hediye edilmiş bir yarış daha yazın.Gelecek yarış inşallah sorun çıkmazsa yarışı kazanacağız(İNŞ)Raikonnen Vestel’im yanında öne çıkacak dedik ama podyuma yine vettel çıktı.Ancak Raikonnen çok iyi sürdü soğukkanlılığını geride bırakmış.Gelecek yarışlar böyle geçerse hem zevkli yarışlar izleriz hem de ferrari pilotlar şampiyonluğu olmasa bile üreticiler şampiyonu olabilir. #FORZA FERRARİ

  21. rai bitimde sinirliydi sebebi belli..parmak çocuk ve onun sürüş stili..

    meşrubat takımı çok ama çok hızlanmış..

    mclaren birileri yolda kalmazsa puan alamaz..

    rosberg şampiyon yapılmak isteniyor ve

    mercedes üstünlüğü eriyeme başladı bu sene de belki..

    1. Mercedes üstünlüğü erirken ve kurallar değişmezse seneye ne olacağı belliyken, yine kuralları değiştiriyorlar ve belki de yeni bir dominasyonun önünü açıyorlar.

  22. Fetel halen olgunlaşamamış, tek yaptığı sadece başkasını suçlamak. Eskiden de hep böyle ağlardı . Kvyat çok güzel şekilde girmiş, Fetel geçilmeyi hazmedememiş..

  23. Eray Parlak avatarı

    Hamiltonun burnunun surtmesi gayet iyi oldu cok fazla artistik yapti, bu sonucu haketti. Bana 2011 italyayi hatirlatti Schumacher deli etmisti gecit vermiyerek bu sefer massa aynisini yapti ustune arkadan gelen herkes hami ve massayi gecip uzayip gitti hamin performansi biraz vasat kaldi tabi aracinda ciddi bir problem yoksa..

  24. Redbull’cular bir iki iyi sonuç gelince başlamış yine şasimiz demeye geçen sene nerdesiniz derler adama
    Birde avusttralya 2015den beri güncelleme yüzü görmemiş E23 den bozma Mercedes motoruna göre tasarlanmış R16 yı örnek gösterip motor iyi değil diyorlar ki manor örneğini bile görmüyorlar Ben Renault yerinde olsam Canada güncellemesine bu kafadaki redbull’a vermem

    1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Beni kastettiğin belli.Niye yorumumun altına düşünceni yazmadın ? Kaçak güreşme.Bir derdin varsa düzgünce ve saygı çerçevesinde tartışırız ortalığa yorum atmaya gerek yok.

      Geçen yıl ortalığa niye çıkıp çıkmamazlık yapayım ? Ben hep buradayım. Geçen sezon da şasimiz Silverstone’a kadar çok kötüydü hatta Toro Rosso bizden daha iyiydi birçok kez ve sonra gelen güncellemeyle birlikte eski günlerimizdeyiz.Gayet de iyiydik sezonun ikinci yarısı.Renault’nun ayrılıp ayrılmayacağı kesinleşmediği için üzerimize düşmediler o da performansı etkiledi çünkü Redbull’un da geleceği belli değildi.Diğer 2 üreticinin de korkup motor vermemesini biliyoruz.Redbull bir süre motorsuz kalmıştı 2016 için hatta sonradan Renault ile anlaşma sağlandı tekrar.

      1. Aslında kasdettiğim direk sen değildin.Senin de yorumun benzer şey içerse de sadece sana yönelik bir yorum değildi.
        Yorum sayısı fazla olunca ve birden çok kişiye cevap niteliği taşıyınca ayrı ayrı yerine tek yorum yapıyorum.
        Yoksa Kaçak güreşecek yada korkacak durumum yok.

        Ha kasdettiğim kişileri öğrenmek istersen (şimdi yorumlardaki nicklerine bakarak söylüyorum) onları da söylerim.

        Red baron
        MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]
        Muchos
        saidertuğrul ve bu şekilde düşünen diğerleri

        Redbull’dan daha doğrusu Redbull’u temsil edenlerin kafa yapısı ve yorumlarından hoşlanmıyorum bunu geçen seneki motor anlaşma(anlaşamama) haberlerinde zaten bolca belirtim

        1. “Redbull’u temsil edenlerin kafa yapısı” daha neler görecez burda 😀
          Redbull’un, herkesinde bildiği gibi en iyi şasi olduğunu söylemenin neresi yanlış ya da eksik.
          Kanada güncellemesini vermesini istememende RBR’den korktuğundan başka birşey değil yani kızma 🙂
          RBR’nin en iyi şasi olduğunu söylerken Renault ile değil Ferrari ve Mercedes ile kıyaslıyoruz. Renault motoru herkesin bildiği gibi bu kadar geride iken adamların yaptıklarına bak.

          1. en iyi şasiyi geçen 2014-2015 Renault yada geçmiş yıllardai coswort ya da Ferrari motorundayken de görseydik.
            Şasi iyi belki de en iyi ona birşey demiyorum.
            ama Redbull’un temel mantalitesi kazanırken Şasiden kaybederken Motor’dan
            Redbull’u temsil edenlerin(Marko,Horner ve diğerleri) kafa yapısı bu ve bana ve bir çoklarına antipatik gelen de bu.

            Renault motoru geçen sene de gerideydi en iyi şasi o zaman nerdeydi.
            Bu yarıştan Sky TV’de Marko’nun açıklaması vardı motor’da hiç bir gelişim yok Şasi sayesinde bu sene iyiyiz diye

            Söylediğim gibi ben Renault yerinde olsam bu şekilde demeç veren takıma motor vermem.

            1. Sen işin politik kısmından bahsediyorsun bense sadece yarıştan.
              Söylediklerinin fazlası var eksiği yok haklısın o bakımdan.

  25. Ferrariler bugün kazaya karışsalar bile çok güçlü olduklarını bir kere daha ıspatladılar. Bugün vettel her türlü o ikinciliği alacaktı ki rosberg’in arkasına geldikten sonra gayet rahat sürdü zorlamadı bile. Redbull lar karışıklıktan faydalandı onlar için güzel bir yarış oldu ancak Ferrari’nin şanssızlık yaşamadığı haftasonlarında podyum için hiçbir şansları yok. Böyle bir kaç podyum daha onlar için en iyi senaryo olacaktır.

    Ferrari gayet güçlü göründüğü haftasonunda eğer ki ilk virajı rosbergin arkasında dönseydi farkın 38 sn olması imkansızdı. Vettel’in yarış başında kaç takımı şamarladığını sayarsanız ne kadar lastik tükettiğini ve ne kadar zaman kaybettiğini ne kadar fazladan benzin yaktığını anlayabilirsiniz. Ve sonradan ne kadar tasarruf etmesi gerektiğini.. Ama çoğunuz bunları düşünemiyor anladığım kadarıyla. Fark’ın salt 38 saniye olduğunu düşünenler var çünkü.

    Williamsa gelecek olursak kendi standartlarında bir haftasonu geçirdiler. Burada biraz daha güçlü olmalarını beklerdim açıkcası ancak onuda gösteremediler. Massa hala iyi pilot olduğunu gösterdi herkese. Ama bottas bir o kadar kötüyüm diye bağırdı resmen. Büyük bir balon olduğunu ve patladığını iyice anlamış olduk. Geçen sene Raikonen’in yerine gelmeli diye bas bas bağıran hakkinen utanmalı bottas’ın suanki durumundan ötürü.

    Mclarenler için üzgünüm ama onların hiçbir şansları yok. Puan alabildikleri yarışlarda kendilerini şanslı saymalılar. 2015 Ferrari Motorlu Toro Rosso lara bile direnemiyorlar. Ön bölümden yarış dışı kalan 3-4 aracın olmadığı hafta sonlarında bu sonuca mahkumlar.

    Zor bir hafta sonu oldu ancak bizde az hasarla atlattık. Ferrari bize güzel geçişler yaşattı ve tekrar iyi bir araç olduğunu kanıtladı. Umarım bu haftasonu yaşanan olaylar son şanssızlığımız olur.

    1. zekeri sayin avatarı

      Ferrari hep guclu hep ikinci.

  26. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Ferrari hasar azalttığı için biraz olsun sevinebilirz, ama çok fazla şansızlık yaşadık. Ricciardo, Vettel ve Kimi yarışa renk kattı. hamilton’un geride kalmasına çok ama çok sevindim. Ferrari şampiyon olmayacaksa bu Rosberg olmalı. Umarım hamilton’ın şansızlığı sene sonuna kadar sürer.

  27. Güzel bir yarıştı ama Kimi için işler yine sorunsuz gitmedi malesef.Ama hızından memnunum ve ferrari patronunda memnun oldugu massaya yaptığı ataktan sonra belli oldu.Kazada bir yarış kazasıydı ve yine en şanssız isim kimiydi.Bu arada yarışın en mükemmel anı button ın pit yolunda ki usta sürüşüydü :))

  28. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    İlk üç tebrikler
    En çok istemeyeceğim şey Ferrari takm arkadaşlarının birbiriyle çarpışması.Talihsiz bir ilk viraj kazası buna vesile olan Kvytın Bottas gibi hareketler yapması.Vettel de iyi azarladı onu.İçimin yağları eridi.Takımımızı zor bir pozisyona itti.
    Abi açın Kimi-Lewis-Vettel ne kadar temiz ataklar yapıp nerede frenleyeceğini nerede araç geçmesini biliyor.Ama bu kamikazeler olmucak duayaamin diyip dalıyor her yere.Vettel ve Hamiltonun özellikle burunu soksa bile geri kaçıldığı pozisyonlar oldu.Adamlar seziyor çünkü teması.

    Bunun dışında çok iyi bir yarış.Ferrari takımının özellikle Vettelin iyi yükselişi beni bir nebze rahatlattı.
    Vettel ön kanattaki parçaların kopmasını görmemiş bile.Öyleki podyumdaki spikerden duyunca şaşırıyor araca bakıyor şaka gibi takımdamı uyarmıyor bu çocuğu .s
    Mercedesin yaptığı strateji bizim pilotların çarpışmasıyla iyi işledi.

  29. Kimse şunun farkında değil lewis in takımı rosa verildi ikincisi bugün iki mercedes arasında çok fark vardı bariz belli oldu bunu kabul etmek bukadar zormu şimdi seri yakaladı ros birsoraki yarış yüksek ihtimal gene ros birinci olcak . Geçen sene veriler paylaşıyordu ros lewisin verileriyle yarışıyordu bu sene lewis veri ve takımı yok . Siz nasıl bakıyorsunuz bilmem bu çaktırmadan ros u şampiyon yapmanın en iyi yolu be bana göre ros hala malın önde gideni yapmacık sevinçler . Ha bu arada mercedes iki piıotu bu sene yan yana getirmicek çünkü sonucunu biliyorlar .bunuda bursya yazıyorum

  30. daha öncede söylemiştim, Serhan Acarda vurguladı, değişecek kurallarla Mercedesin bu baskınlığı kaybolacaktır, bunun farkında olduklarından bu sene ne yapıp edip rosbergi şampiyon yapacaklardır. Rosbergde bu avantajı ve fırsatı çok iyi bir disiplinle son derece iyi değerlendiriyor. ferrari için şansızlık vs söz konusu olsa da malesef Mercedesleri yenebilecek güçte değiller, mercedesin izin verdiği kadar yukarıya çıkabiliyorlar. Bu arada rbr gittikçe hızlanmaya devam ediyor, Kanadada renault motoru söylendiği kadar iyi bir güncellemeyle gelirse ferrariyi rahatlıkla geride bırakıp Mercedesleri bile yakalayabilirler. McLarene gelirsek hadi motor kötü, şasi istenilen seviyede değilde şu lastik kullanımının eski mercedes gibi olması ve kenar yönetiminin berbat stratejiler benimsemesine ne demeli. Eminim ki aynı araçla rbr yönetimi yarışıyor olsaydı üç yarıştada puan çıkarabilirlerdi.

  31. ağız tadıyla izlediğim,bence zevkli geçen bir yarış hakkında daha fazla yorum yapabilirken, hoppp konu Hamilton.

    kötü denilen hamilton 5 pit stop, hasar gören araç, son sıradan başlayıp 7. olmuş. bence de vasat bir yarış çıkardı fakat ne bu eleştiriler anlamıyorum. sene sonunda umarım yine tepede görürüz. geldiğinden beri Ros’u kevgire çevirdiği yetmedi sanırım.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Güvenlik aracı periyodunda yaptı 2 pitstopu

    2. güzel kardeşim bizde hamilton un pilotluğunu tartışmayız tabi .ama dün berbattı bunuda kabul edelim.hele son bölümler gelen geçti yani.

  32. Unstoppable avatarı

    Bence gayet iyi bi yarıştı tabi 1.liğin bu kadar kolay kazanılması o heyecanı da aldı götürdü.
    ilk virajdaki kazayla ilgili şunu söyleyeyim bence en büyük suçlu neden derseniz eğer orda kvyat vettel raiye çarpmasaydı bile kendisi gidip raiye çarpıyordu virajı alış şekline dikkat edin rainin çizgisi üzerinden bile geniş döndü virajı aşırı geç bir frenleme bence bu genç salaklar f1in ne olduğunu anlamamışlar geçen hafta bottas bu hafta kvyat böyle tarzanvari hareketlerle startın anasını ağlattı ceza da gelmeyince görün bakın bunlar ileriki yarışlarda daha çok şampiyon pilot biçecekler
    Ricciardo gerçekten de günün adamıydı kvyat bile 3. olduysa ricciardo lastik patlatmasa 1.liği zorlardı gibime geliyor
    ham gerçektende avusturalyada maxı burdada massay bi türlü geçemedi bi sıkıntı var adamda
    rai her ne kadar startta fena kalkmasa da virajı gereğinden geniş alıp yavaşlayınca kazaya karıştı şanssız bi şekilde ama biraz suç onda da vardı senin altındaki araba redbull değil ki o ilk virajı o kadar hızla düzgünce geçesin

    1. Gerçekçi yorum

    2. Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Kvyat ın o “torpido” gibi hızıyla viraja girmesi doğru değildi. Vettel in arka kanadı veya yan tarafı ağır hasar alabilirdi bile. Vettel Kvyat ile podyuma çıkmadan önce konuştu nitekim. Eğer düzlüğün sonunda önündeki aracı geçemiyorsan, düzlüğün sonunda aracı sadece iyi konumlandırmak düşer pilota, ki bu sayede virajın çıkışında avantaj sağlasın. Kvyat aşırı hızlı viraja girince- Vettel in yanına yanaşınca- Vettel doğal olarak panikledi.

  33. #passion of Red avatarı
    #passion of Red

    Starttaki temastan söz etmeye dahi gerek yok, kesinlikle yarış kazası. Zaten yarış boyunca ve araçtan indiği ilk an’da ne kadar üzgün olduğunu gösterdi Vettel, önemli olan yükselmekti ve bunu başardık.

    Kimi’nin gerçekçi yükselme kısmı mediumlarla gittiği bölümdü. Eğer o bölümde 1.43.5lerle dönen Sainz’ın arkasında 4-5 tur vakit kaybetmeseydi, 1.42.5 gibi ortalama bi hıza sahip olabilirdi. Yumuşak lastiğe geçtiği bölümde belki de Perez’in önünde dönerek ön bölüme yerişme sıkıntısı çekmezdi ve Ricciardoyla muhtemel 4.lük mücadelesi yaşabilirdi. Ama olan oldu. Her iki pilotumuzun yükselişine de tebrik gerek.

  34. Teknoloji bağımlısı olmanın ötesine geçmiş, kölesi olmuşların toplandığı bir güruh.
    30 senedir F1 izliyorum. Bu kadar berbat bir yarış …
    Unutamadığım ve her daim bir fanatikten yaptığım alıntıyı biraz değiştiriyorum.
    “Adam 20 senedir yarışıyor. Startta kalkmayı öğrenemedi bir türlü, cahil”

  35. Hasan YALÇINKAYA avatarı
    Hasan YALÇINKAYA

    Tebrikler Rai ve vettel şansızlığa rağmen muhteşem yarıştınız.YİNE TEKRARLIYORUM HERKES TUTTUĞU TAKIMLA VE PİLOTUYLA İLGİLENSİN KAHVEYE ÇEVİRMEYİN BURAYI

  36. Vettel bu sezon şampiyon olabilir

  37. Bu kadar çok teknoloji bağımlısı olmanın ötesine geçip, kölesi olmuş insan topluluklarının bir araya geldiği bir güruh.
    30 senedir F1 izliyorum. Bu kadar berbat bi yarış… Galiba Schumacher’in hakkını yemişiz.
    Bir fanatikten yaptığım alıntıyı biraz değiştiriyorum.
    “Adam 20 senedir yarışıyor. Startta kalkmayı bir türlü öğrenemedi, cahil.”

  38. Hala zayıf motorlu reno diyenler var. Şu pistte sadece şasiyle mi üstündü redbull 🙂

    1. Renault fabrika takımının sonuçları ortadayken şasinin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabi RB’un motoru daha iyiyse orasını bilemem.

    2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Yok ya olur mu öyle şey ayıp etmiş kim dediyse.. Motorla da üstündük. Renault motoru sağolsun Ferrari ve Mercedes’ten 20-30 hp güçlü olup yakıtı da koklayınca herkesi geçtik.

      Sen ilk virajdaki Ferrari-Redbull mücadelelerindeki hız farkını falan izlemedin galiba kardeş. Hamilton’ı da o dar s virajındaki çıkış avantajımızla geçtik yoksa düzlükte geçerdik motorla olsaydı.Renault motorda ilerleme kaydetti kesinlikle gerçekten hızlı güzel motor ama ne yazık ki hala 3. en hızlı. Fark azalmış sadece öyle gözüküyor.Tek isteğim güzel bir motor güncellemesiyle farkın iyice azalması ve işin sadece Redbull şasisine kalması.Böylece Ferrari’nin yanında Redbull da dominasyonun bitmesini isteyenler için ümit kaynağı olacaktır.

    3. Aynı motor Renault fabrika takımında da var? Onların hali ne o zaman?

  39. Zafer bizim tebrikler ros vettelde iyi sürdü tebrikler şampiyonlar

  40. KIRIK KANATLA 2. OLAN BİR ŞAMPİYON… HELAL OLSUN SEB…

  41. Podyumda gülsuyu olsaydı Kimi kesin ilk üçteydi. Takvimde daha fazla müslüman ülkeye ihtiyaç var.
    Herşey bir yana güzel zevkli bir yarış oldu, startta temaslar yaşanmasaydı belki galibiyet çekişmesi olabilirdi.
    Rai ve Ric’de tebrikler gerçekten iyi yükseldiler.

  42. Start haricinde ortalama bir yarış oldu,redbull beklenmedik şekilde iyidi heycan kattılar,kimi ve vettel kazasında fazla abartacak birşey yok yarış kazasıydı ve kaybeden raikkonen oldu bu kadar basit.Vettel ve Kvyat podyum öncesi biraz gerildiler bana schumiyi hatırlattı nedense.Rosbergi tebrik ederiz iyi yarıştı kolay kazandı.

  43. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Mercedes 3’te 3 yaparak Şampiyonluk serisi devam edecek der gibi. Mclaren-Honda hala yavaşlar ve Sezon Avrupya’ya dönüyor bakalım o arada neler yapacaklar. Ben bu yarışta işin gerçeği Haas’dan podyum bekliyordum ama olmadı ve Red Bull güçsüz Renault motoruna rağmen iyi iş çıkardılar ve Son sözüm kimse kızmasın ama Mühür basacaz diye nara atıp da ortadan kaybolan arkadaşa Mühür öyle değil böyle basılır. Ben İddia mı ortaya koydum İlk 3 yarış için. Ferrari bu kafa ile bi 10 sene daha şampiyon olmaz kusura bakmasın…

    1. Mclaren bu gp2 motoru ile 40 yıl şampiyon olamaz demi yani düz hesap.

  44. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Rai çok kızgındı yarış bitiminde Vettelin yanından çok hızlı gecti

  45. Heyecanlı bir yarıştı. Startta Vettel’in bir suçu yoktu, hatta reaksiyon vermese hem kendisi hem Kvyat hem de Kimi çakıl havuzunu boylayacaktı. Vettel hasarlı kanada rağmen iyi yükseldi. Kimi gerçekten arap atı gibi, sonradan açılıyor. 🙂 Medium seti taktıktan sonra iyi yükseldi o da. Ricciardo döktürdü bugün, hakikaten heyecan kattı yarışa. Massa’da iyi bir yarış çıkardı, son turlarda Hamilton’a geçit vermedi.

    Kaybedenler bence Hamilton ve Bottas’tı. Ayrıca Mclaren’in performansı da fena değildi ama strateji kurbanı oldular. Alonso iyi gidiyordu oysaki.

    Umarım bundan sonraki yarışlar da heyacanlı geçer.

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg’e tebrikler.Fark ne kadar iyi olduğumuzu gösteriyor lastik farkına rağmen daha iyi turlar attı..Hamilton son mediumlarda neden yavaş kaldı ne oldu anlamadım ayrıca Sauberler kadar gerizaklı pilotlar yok Hamilton’un yarışıını mahvettiler..Yinede güzel yarıştı.Bence Ricciardo lastiği patlamazsa şuan 2.sıradaydı temposu kvyattan daha iyiydi.Kvyat’ın suçu yok bence Vettel ne artislik yapıyorsa daha..Adam “3 aracı aynı anda göremem 2 gözüm var dedi” kapak oldu Vettel’e..Ferrari bence Red Bull’a geçilmememeye çalışsın.Bu arada Honda’nın gelişimini görmek güzel.Düzlüklerde geçilmedi herkese ki Renault ile bence güçleri hemen hemen aynı çünkü yan yana ikisindede DRS varken mclaren ve renault’da çok çok az fark vardı düzlükte.Mercedes doğru söylemiş en zayıf 2015 Ferrari diye çünkü Verstappen Alonso’yu DRS ile geçememişti sanırım yada yanyana gelip alonso önde kalmıştı heralde.Mclaren’in asıl sorunu lastik kullanımı ki Bence Mclaren şuan bütün güncellemelerini bekletiyor ve Avrupa’ya kadar hazırlık yapıyorlar.Avrupa yarışlarından itibaren hem Mclaren hem Honda güncellemeler yaparak düzenli puanlar almaya başlayacaktır..Onun dışında güzel yarıştı bol geçişli.tebrikler herkese

  47. Son zamanların en zevkli yarışlarından biriydi kesinlikle. Ferrari talihsiz bir kontak yaşadı. Kimi nin Hamilton u geçişi çok şahaneydi (İki araçta hasarlıydı zaten). Red Bull un önlerde olması harika bir olay- F1 için güzel. Yoksa daha önce sürekli Ferrari nin Mercedes i yenebilmesine bel bağlıyorduk. Şimdi sahneye 1 takım daha çıktı. Rosberg çok şanslı bir gün geçirdi.

  48. Birbirleriyle kimse yokken çarpısan arabacılık oynayan pilotları gördükten sonra bu pistlerde iki aracın arasında sıkısan Vettel in teması talihsiz bir yarıs kazası olarak görülebilir oluyor böyle seyler.Pilotlar da insan hatalar yapabiliyorlar önemli olan kasıt olmaması.

  49. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Günün yıldızı kim ? RİCCİARDO ve KVYAT ! Redbull , Ferrari ve Mercedes’e her fırsatta mesajı veriyor.Top artık Renaultta.Güzel bir güncellemeyle Ferrari’leri geçip Mercedes’e yaklaşabiliriz.Üzgünüm ama Ferrari Mercedesle rekabet edemez.Aracı iyi olsa bile yönetim fıs.Ancak biz mücadele edebiliriz ve umarım ikinci yarıda bu fırsatı bulabiliriz.

    Keyifli yarıştı. Sadece 1.lik için çekişme olmaması kötü oldu.Tifosi dostlarım şampiyonluğu dediğim gibi -şimdilik- unutun. 1-1.5 saniye fark attı Rosberg tur başına sonra da rölantiye aldı.Polyannacılığa gerek yok.Turbo sorunu çözümü de çare olmaz bu duruma.Mercedes sürekli rekabet var havası yaratmak için ”Ferrari hızlı , bize çok yakın , zorluyor” açıklamaları yapıyor ümitleniyoruz ama oyunun bir parçası sadece bu.

    Raikkonen Vettel temasının yarış kazası olduğu fikrindeyim.Vettel sağdan Kvyat soldan Raikkonen ile tost oldu resmen ve o viraj çok keskin yani kaçamazsın da fren yapsan arkadan gömerler.Raikkonen’in kötü şansına geldi ve üzücüydü çünkü 2. veya 3. olacaktı muhtemelen.

    1. Bu söylediğine sen inanıyormusun ferrariler temas yaşamasaydı rosberg biraz zor fark açardı üstelik yarış sonuna kadar kırık kanatla yarıştı vettel.
      Hamiltonu gördük orta sıralarda yarışınca raikkonene bile geçildi massayı geçemedi bile..

      1. Kimi soft lastikle medli Lewis’i geçti.
        Vettel aynı lastikle Kyvat’ın DRS mesafesine bile giremedi.

        1. Evet kvyat 2. bitirdi yarışı o yüzden :/

          1. Yarışı izledin mi gerçekten?
            Son pitte Vettel soft, Kyvat Medium taktı.
            Önceki pitte ikisi de soft takmıştı ve fark 1.3-1.5 arasıydı sürekli.
            Atak yapacak kadar yaklaşamdı bile.

            1. Sen hiç izlememişsin belliki bir daha tekrar etme gereği duymuyorum aşağıya yazdım bir zahmet oku gerçi sen şimdi hamiltonun şokundasın anlayabilir misin bilmiyorum. Sonuç olarak (mührü) basıp geçtik kvyata da riccardoya da bizden hızlılarsa nerdeler? Geçselerde softa tekrar kim dedi mediumla yarışmalarını biz mi? Pit ekipleri çok iyi değil mi onlar dahi biliyorlar dayanamayacaklarını daha uzun bir bölüm tutmak için mediuma geçiyorlar bunu anlamak için f1 bilmeye bile gerek yok ya 🙂 Zaten bu konuyu tartışmanında alemi yok sonuç ortada..

    2. Hmm o yüzden Vettel ve Kvyat pit stopa girdikten sonra Vettel geçti Red Bullu? Red Bull daha hızlı demek ki 🙂 O değil de Vettel kırık kanatla yarışmasına rağmen !!!! Biraz mantıklı düşünün…

      1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
        MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

        İlk olarak : Pite girdiklerinde Kvyat medium , Vettel soft lastik taktı ki bu iki lastik arasında ortalama 1 saniye kadar bir performans farkı oluyor.Neyin artistliğindesin ? Bir şeyler yazmadan önce önce dayanağın sağlam olsun. Sonra gel ahkam kesmeye çalışırsın (!)

        İkincisi ben ”Redbull şuan Ferrari’den hızlı ” dediğimi hatırlamıyorum ? Komik olurdu zaten.Ama görünüşe göre eğer Renault motor güncellemesiyle bize performans açısından yardımcı olursa ”Ferrari’den hızlıyız” diyebilirim yakın zamanda 😉 Siz beceremiyorsunuz bari biz zorlamaya çalışalım Mercedes’i.

        1. Kyvat ve Vettel soft kullanırken fark sürekli 1.3-1.5 arasıydı.

          1. Çünkü vettel o sıraya kadar birçok geçiş yapmıştı lastiklerini bitirmişti yeterince fazla benzin harcamıştı ve mesafeyi sabit tutarak şansını pit-stoplardan sonraya saklamıştı. Ayrıca hasarlı kanadını da unutmamak gerek. Sonrasında ise elini kolunu sallaya sallaya geçti. Aynı hamurda lastik olsaydıda o zamandan sonra kvyat’ın şansı yoktu. Yarışı tam izleseydiniz farkın sabit kalışından sonraki anlarda benzin tasarrufu gerçekleştikten sonra telsizden zorla denildiği anı ve vettelin uçuşunu görmüş olmanız gerekirdi.

            1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
              MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

              Polyannacılığa devam.Ferrari hızlı.Turbo yüzünden 0.5 kaybediyorlar.İspanya’da Mercedes’i geçecekler sorunu çözünce.Şampiyonluk yakın mühürleri hazırlayın falan.

              Samimi söylüyorum Ferrari’nin zorlamasını ve artık 1.lik için farklı renkte 2 aracın yarışmasını istiyorum ama gerçekleri kabul edelim..Mercedes ne kadar isterse fark o kadar oluyor.

              1. Poliyannacılık? Bunun dik alasını fistan giyip oynuyor takım patronunuz haftalardır. Bknz:” Ferrari kadar hızlıyız. ” Yalandan Ferrari ile ilgili dileklerini bir kenara bırakırsan poliyanna tarafını da bir köşede unutursan Canada güncellemesini bekleyip Ferrariden hızlı olacağın umudunu bir daha düşünürsün. Biz şampiyon olamasakta bu sene kimsenin olamayacağı kadar mercedese yakınız ve geri kalan herkesten bariz şekilde HIZLIYIZ. 2014 yılında gridin en yavaş motoruyla nereden nereye geldik. Siz nereden nereye? Poliyannacılık oyanayan kim? Tamam peki senin istediğin olsun Canada’yı bekleyelim 🙂

              2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
                MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

                Yalandan iyi dileğim niye olsun ? Ben gayet dürüstüm dileklerimde ve bu sadece Ferrari’ye yönelik değil , şuan sizin pozisyonunuzdaki hangi takım zorlarsa zorlasın ona destek verirdim ama siz beceremiyorsunuz işte bu yüzden size ümit bağlamak yerine kendi takımımın ”daha gerçekçi” ümit vermesiyle beraber onlara yoğunlaştım. Çünkü sizde en iyi araç bile olsa stratejiyle kaybedersiniz.Yıllardır kötüsünüz bu konuda.

                Hep bir ümitle bir şeyler başarmanızı bekleyeceğim ama cidden çok zor.

              3. Bizim neyi becerip beceremediğimiz tamamen kendimizle alakalı ancak sizin de ne becerdiğiniz ortada. Yine tekrarlıyorum elinizi kolunuzu tutan yok hodri meydan.

        2. Elinizi kolunuzu tutan yok. Yapabiliyorsanız yapın geçin Ferrariyi mercedesle yarışın. Renault’un güncellemesinden sonra tekrar konuşuruz bu konuyu. 🙂

        3. en iyi aracınız da arkamızda kaldı ki sen renault motoruna güvenip te mercedesi zorlamaya çalışıyorsun? Ferrariler kazaya karışmasaydı o zaman görürdük Red bullun performansını!! Bir yarış podyumdasınız diye hemen havalara girmeyin..

          1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
            MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

            Az önce atar gider yapıyordun nasıl geçti Vettel Kvyat’ı diye.Cevabını aldın şimdi başka yerden gelmişsin 🙂

            Burada kimse Redbull – şuan 😉 – Ferrari’den hızlı demiyor. Biz pistten piste değişen en hızlı 3. veya 4. takımız. Siz 2. Buna rağmen biz sizi eşit şartlarda arkada tutabiliyoruz. Ricciardo’nun patlayan lastiğini de çabuk unutmuşsun. 10-15 saniye falan rahat kaybı var sırf o yüzden. Ricciardo’nun yarış performansı da Kvyat’tan nispeten iyidir hatırlatayım.

            Bizim havaya girdiğimiz yok gayet gerçekçi yorumlar yapıyorum.Hele ki senin az önceki ”az mantıklı düşünün” diyerek bitirdiğin yoruma bakarsam muhtemelen senden kat be kat daha gerçekçiyim.Cevabını verdim zaten o yorumda.

            Bu sitede havaya en çok giren taraftar grubu Tifosi arkadaşlardır.Sürekli elinizde mühürle geziyorsunuz ama icraat yok.Her yarış ben de sizin gibi o mührü basmanızı istiyorum ama ümit yok hali hazırda.Bu sezon da 2 şampiyonluk Mercedes’e gidecek %90.

            1. Riccardo lastik patlamasa Ferrariler için olay çok daha kolay olurdu. Birazcık düşünebiliyorsan bu kısmı tereddüt ederekte olsa sana bırakıyorum. Senin tahrik edici saçma sapan yorumların umrumda değil bir sonraki yarışta da yine bir kaç basamak altımdan ya da arkada kanadımdan bana konuşacaksın. Mührü mercedese olmasa da her yarış redbulllara basıyoruz. Şampiyonluk önemli değil en azından bunun mücadelesi içindeyiz. Mercedes e de rosberg e de tebrikler. Ama siz bu oyunda yoksunuz ve rakibimiz değilsiniz.
              Şimdi fistanlarını havada uçuşuyor sonraki yarışta görüşürüz. Ben yine konuşuyor olacağım podyumdan bakalım sen konuşabilecek misin?

              1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
                MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

                Ben hep konuşuyorum birader sen rahat ol.Kaybetsek de konuşurum kazanırsak da konuşurum.Sonuca göre siteye girip girmemezlik yapmıyorum.

                Noldu mühürü Mercedes’e basmaktan vazgeçtiniz galiba şimdi de en hızlı 3.-4. takım olan bize mi laf atar oldunuz yoksa basamadığınız için böyle mi avutuyosunuz kendinizi ”şerefli 3.lükler ve podyumlar ” 😀 Biz o mühürü 4 sene ağlata ağlata bastık zaten size 8 şampiyonlukla.”İllegallll,skandalll, hileeeee,şikeee” diye ağlıyodunuz.İyi bari artık ağlamıyorsunuz daha çok 3.lüklere sevinir olmuşsunuz.

                Kısmet.Ferrari’yi yensek de Ferrari’ye yenilsek de ben burdayım.Redbull taraftarı olmak iyi gün taraftarı olmak gibi geliyor galiba sana ama ben hep burdaydım ve hep burda olacağım Allah’ın izniyle.Olur da gün gelir Redbull kazanmaya başlarsa senin gibi fanatiklerin anladığı dilden de konuşurum belki.

  50. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel startta iyi kalkamadı sonrasında toparladı ama Kvyat içeri dalınca refleks gösterip direksiyonu kırdı,kırmasa ve Kvyat ona çarpsa da Rai’ye yine çarpacaktı ki Kvyat Vettel’e göbekten vuracaktı bu yüzden hatalı biri varsa lönk diye viraja dalan Kvyat’ta var ki buna hata da diyemeyiz, yarışın doğasında olan bir ataktı az hasarla dönüldü.

    Rosberg belki de canı sıkıldığı için lastik değiştirdi yoksa o lastikle 10 tur daha rahat atardı, bol geçişin olması seyir zevkini artırdı bir nebze olsa lakin 1.lik için yarışmayınca bi anlamı yok geçişlerin. Bu kadar geniş alan ve düzlüğün olduğu pistte de bi zahmet geçiş olsun, göz boyayıcı bir yarıştı.

  51. Simdi yeni yetme rosberg fanlari turer hamiltom nerde hanilton nerde diye

  52. Güzel eğlenceli bir yarış oldu ilk 20-30 tur. Kvyat ve Rosberg etliye sütlüye karışmadan iyi bir stratejiyle podyuma çıktı. Ricciardo ise bence günün adamı. Bugün sayısız geçiş yaptı 🙂 McLaren yine kötü lastik stratejisi ve kötü start ile puan alamadı sağlık olsun. Hamilton’a gelirsek bence bu sene şampiyonluk zor görünüyor ama belli de olmaz Mercedes bu.

  53. ferrariler çok rahat 2 ve 3 olabilecekken gereksiz temas yaşadılar. Bu sene ekstra şanssızlar. Temiz bi yarışlarını izleyemedik. Rosberg’e de tebrikler, o da bu sene ekstra şanslı. Hamilton sürekli sorun yaşıyor.

  54. Tehlike Ferrari değil tehlike Redbull güzel yarıştı en azından karmaşa ve aksiyon vardı. Hamilton yine geriden gelince bir şey yapamadı bu senenin favorisi Rosberg ve Vettel dir.

  55. ForzaFerrari avatarı

    Redbullun aracı müthüş bi performans sergiledi bu yarış. En büyük tebrik Redbulla şüphesiz. Vettele de bi tebirk çok güzel biçti kimiyi. Rosbergin şampiyonluğu hayırlı olsun. Rapçi Hamiltona çok güzel ders veriyor. Galibiyet serisinin devamını diliyorum Rosberge.

  56. Vettel ve Riccardo ya tebrikler . muhteşemlerdi . Raikkonen aracın hakkın verdı extra bırseyler yapamadı maalesef.. gunu hayalkırıklıgı hamilton .. en hızlı araç ve massayı geçemeyen Ham ( lastikleri 1tur arayla değiştirmişlerdi )

  57. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    ROS u, RBR leri ve RAİ ye şu anda podyum öncesi VET in Daniil Kvyat ı haşlamısından ötürü VET i tebrik ediyorum. Güzel bir yarıştı.

    RAİ fanları olarak bu tablolar bizim için çok sıradan. Sezon başı yine üç yarışın ikisinde sorun yaşıyoruz ve puanları kaybediyoruz. Rahat bir ikincilik alabilirdik ROS ayrı bir dünyadaydı attığı turlar çok ekstraydı ya da HAM da bir sorun vardı. MAS ı bir türlü geçemedi yarış 2 tur daha devam etse VES e de geçilecekti. Haftanın hayal kırıklığı HAM oldu.

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    İsteyerek çarpmadım diyor başka birşey demiyor madem isteyerek çarpmadın o zaman isteyerek rai nin içine gireceğine arkasında dönseydin ya virajı. Adamın yarışını mahvettin , süründürdün yarış boyunca. Sonra isteyerek çarpmadım diyosun isteyip istememen önemli değil yaptığın şeyin sonucu önemli.Rai ye gelirsek kaza olmasa ilk turun sonunda 2. olacaktı ve galibiyet mücadelesi için Rosbergin en önemli rakibi olacaktı yinede 5. olarak iyi bir sonuç elde etti.

    1. saçmalamışsın bence! Ne yapsın adam üzerinden mi uçsun; kırmızı ışıkta beklerken yeşil yandığında hemen korna çalanlar gibi…

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Ne’mi yapsın? Mesela çarpmadan virajı dönse nasıl olur sence? Yarışın startını açıp tekrar izle , ilk virajı en dıştan dönen Rai ‘ ye çarpması çok normal birşey bence. Kendini Kyvat bahanesi üretmek Raiye çarptığı gerçeğini değiştirmez.

        1. Hocam şu dediğine kendin bile inanıyor musun acaba merak ediyorum? Arkadan 20 tane aracın son hız üstüne geldiği, hemen birkaç metre solunda Kimi sağdan da frenleme nedir bilmeden içeri dalan Kvyat’ın olduğu bir durumda nereye gidebilir acaba Seb? Aracı havalandırıp kazadan falan mı kaçınmasını bekliyorsun? O anda yapabileceği en iyi şeyi yaptı Vettel ve Kvyat’tan kaçındı, Kimi de dua etsin o yaptığına yoksa Kvyat Vettel’i biçtikten sonra Kimi’yi de yarış dışı bırakacak kadar fena geliyordu en azından yarışta kaldı puan alabildi adam. Zaten yarışın sonunda da Sebastian oldukça üzündü çarpıştığı için.

        2. çarpmadan virajı mı dönse ? hahahahaha!! oldu o zaman hepsinin geçmesini beklesin de ben çarpmayayım sağa sola diye düşünsün.. yarış bu yarış sen dizi film mi izliyorsun …

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            Çarpan Vettel değilde Rai olsaydı keşke o zaman Raiye SALLAMALARINIZI zevkle izlerdim :)))

            1. video çekmiyoruz burada yorum yazıyoruz!! Demek istediğim burada izlemiyorsun okuyorsun bilmem anlatabildim mi ? Bu arada fanı olduğun pilot yine Vettelin ardında kaldı hatırlatayım 🙂

              1. raikkonen vehbi avatarı
                raikkonen vehbi

                He He Vettel pist üstünde ne geçti be Raiyi öyle bir atak yaptıki Rai şoktan kurtulduğunda Vettelin yaptığı Atağın etkisiyle ön kanadı kırılan Lewis le beraber son sıraya geriledi ^^

    2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Rai blokaj yaşadı dışarı kaydı . Vettel kırmasa direksiyonu kyvtla carpisip bide raiye carpcaktı. Kesinlikle istemeden olduğuna inanıyorum ben

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Nasıl olup olmaması önemli değil önemi olan olmuş olması. Aynı şeyi Rai ‘nin yaptığını düşünün mesela 🙂 Direk emeklilik zamanı geldi Rai yavaş pilot takım arkadaşının hızına yetişemedi ve çarptı gibi 100 ‘ lerce senaryo üretilirdi. Fakat Vettel çarpınca sorun yok .

        1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
          Forza Bjk – Ferrari

          Ne ďüşundükleri önemli mi ?
          Sen pilotunu tanıyosun.olayın nasıl olduğunu biliyosun.gerisi teferruat.ben sebastianci degilim. Ferrariciyim . Olan oldu yani ikisininde yarışına mal oldu

    3. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Raikkonenin arkasında viraji dönmek ? Vettel tost oldu kardeşim ikisinin arasında..nasıl arkasından dönsün.Fren mi yapsın.O zaman arkadan herkes gömsün zincirleme 10-15 araç kaza yapsın daracık viraj zaten nereyi arkadan dönecek ? Haksız yere eleştirilen biri olunca dayanamıyorum.Alonso bile olsa savunurum orda kimsenin hatası yok.Sadece ekstrem bir durum olarak 3 pilot da aynı anda dönmek isteyince daracık virajda temas oldu olay bu.Fanatiklik gözünüzü kör etmesin izin vermeyin buna.İyi ki pilot değil sadece takım tutuyorum.

      Ha bir de Kvyat hatalı diyenleri gördüm vallahi kahkaha attım.Vettel de o tarz şeyler söyledi galiba podyum öncesi dinlenme odasında.Atak yapmak ne zaman hata yapmak oldu ?

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Şunu Rai yapsa şuan kıyamet kopmuştu. Hatta bir çok kişi Raiyi yarışın hemen ardından takımdan kovmuştu bile . Rai ‘nin arabadan indikten sonraki videosunu izle bence.

        1. +10000000000

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            Bİ kyvattır tutturmuşlar adam içeride boşluk bulmuş kendi çizgisinden gidiyor Raide dışarıdan Kendi çizgisinde Gidiyor işin sıkıntı tarafı ise Ortalarında ortalık m.. gibi gezen biri var 🙂

      2. Kvyat’ı günah keçisi yapacaklar ama çocuğun bir suçu yok. 20 tane araç aynı anda aynı viraja giriyor kimseninde 3-4 tane gözü yok. Kaza ve temas olması en muhtemel yer o viraj. Vet Rai çarpmasa bile Ros yine yarışı alacaktı.

        1. Yoookkk olmaz anlatamazsın Rai fanlarına bu yarışta gökten taş yağsa bile Vetteli suçlu bulacaklardı kendi akıllarınca…

  59. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Bütün yarışı mediumlarla geçirten McLaren pit ekibine selamlarımı bir ileteyim. Allah akıl fikir versin.

    Günün yıldızı şüphesiz Ricciardo. Muhteşem bir yarış çıkardı. Çok rahat 2.olabileceği bir yarıştan hasarı azaltarak ayrılması üzücü.

    Rosberg o kadar rahattı ki… Zorlamaya bile gerek duymadı. Buna rağmen 38 saniye fark cezbedici.

    Kvyat da kusursuz sürüşle öndeki karmaşayı değerlendirip podyuma çıktı.

    Son olarak da Ferrari galibiyeti unutsun, biz de adam gibi bir strateji yapmadığımız sürece puanı unutalım. Softlarla devam etseler iki araçla puan alacaktık. Zaten hızlı bir aracın yok, gidip de en yavaş lastiği takmak nedir?

    1. McLaren düzlükte kaybediyordu sürekli, malum Honda. Medium ile soft compound arasında 0.4 saniye falan vardı. Öyle fazla bir fark yoktu. Mclaren in önündeki araçlar zaten düzlükte mclaren den daha hızlıydılar. Dolayısıyla onların düzlükteki avantajlarını yok etmenin tek yolu öndekiler daha fazla pit yaparken(çünkü hızın iyiyse daha fazla pit yapmayı göze alabilirsin), medium la daha uzun stint atıp avantaj sağlamaktı. Dikkat ettiysen Alonso 2 pitstop yaptı zaten- Alonso nun önündekiler 1 pit daha fazla. Bence, Mclaren maxiumumu çıkardı.

    2. 38 saniye fark bir eksik pit stop yapmasından kaynaklanabilir mi acaba ?

      1. Perez ile Alonso yu kastediyorum. Perez 1.34.283–Alonso 1.37.253. Arada 3 saniye var. Vettel ile Rosberg i kastetmedim(38 saniye fark senin bahsettiğin).

      2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Kendini kandırma. Adam bitik lastikle bile herkesten hizliydi. Kaldi ki medium taktiktan sonra soft kullanan Vettel fark yemeye devam etti.

        1. Evet rosberg yine kazanirdi bence de ve mercedes yine cok hizli kac turluk med le en hizli turu atti bi ara rosberg.ancak vettel softu cok erken taktigi icin -kyvat gecebilmek icin-kyvati gectikten sonra lastik koruma modunda gitti.cunku softlar yaris sonuna dayanamayacakti.fark bu yüzden açıldı.yoksa medium lu mercedes softlu ferrariye fark acamaz ferari farki kapatirdi hatta

  60. Her iki Ferrari pilotu da iyi iş çıkarttı.Vettel in hasarlı ön kanada rağmen bol geçisli güçlü bir yarış çıkarması dikkat çekiciydi.Raikkonende konsantrasyonu yüksekken gerçekten etkileyici bir pilot ancak zaman zaman konsantrasyon sorunu yasaması sürüsüne de etki ediyor bugünde zaman zaman bunu yasadı.Ancak bir isim varki bana göre günün pilotu Ricciardo oldu.Harika bir yarış çıkardı.Aynı sekilde Massa da bugün ün kazananlarındandı.Günün hayal kırıklıkları Hamilton ve Bottas.

  61. Sizi tebrik ediyorum gercekten cok hizli bir sekilde haberi gecmissiniz. Olaganustu hatta hizinizi anlatmak icin sunu soyluyim daha yaris bitmedi ????

  62. Karışık start, uçan araç parçaları, zibilyonlarca geçiş, kısmi ters grid, değişik stratejiler, Ricciardo dışında sıradan bir yarıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir