Mutsuz Raikkonen Puan Hedefliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in sezonun açılış yarışını kazanma ümitleri, Cumartesi günü yapılan sıralama seanslarının ardından ortaya çıkan sonucun ardından yok oldu.

Geçen sene ilk cebi alıp yarışı da rahat bir şekilde kazanan Fin pilot, Ferrari’sindeki yakıt basıncı sorunu nedeniyle son seansa kalamadı ve yarınki yarışa 16. sıradan başlayacak.

2007 şampiyonu, pite geri dönmek için yardım alması nedeniyle sıralamalara devam etmesi yasaklandı.

Ferrari pilotu, sonuçta puan almanın önemli olmasıyla yarıştan puanla ayrılmayı hedeflendiğini belirtti.

Raikkonen: "Açık bir şekilde hayal kırıklığına uğradım. Çıkış turumun sonuna bir kaç viraj kala, beni pit yolunun yakınlarında durmaya zorlayan elektronik yakıt pompası sorunu yaşadım. Bu yüzden benim için garaja dönüp sorunu halletmek imkânsızdı."

"Bu tip şeyler olur. Ama kesinlikle sezona başlamanın en iyi şekli bu değil. Şimdi, yarınki yarışta biraz puan almak için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü, her yarışta biraz puan almak önemli."

Sezon öncesinde favori olarak gösterilen Ferrari’ler, hayal kırıcı bir gün geçirdiler. Raikkonen’in sorununun yanı sıra takım arkadaşı Felipe Massa da son turunu tamamlayamamasının ardından 4. sırada yer almakla yetindi.

Massa: "Son set lastiklerimden tam performans alamadım. Çünkü, çıkış turumda trafiğe takıldım ve bu da, lastiklerimi ısıtma şansıma mâl oldu. Dengeli olan aracın hakimiyetinden memnunum ve iyi bir yarış temposunda sürüş yapabileceğimize inanıyoruz"

"Çetin bir yarış olacak, özellikle de yüksek sıcaklıklar beklentilermiz ışığında. Herşey olabilir ve üst sıralar için mücadele edebileceğime inanıyorum"


Yorumlar

  1. Puan almak için elinden geleni yapacaktır. Ve de seyircilerin de isteği budur. Rekabetçi olup bize güzel görüntüler verecektir bence Kimi.

  2. tolga soydan avatarı

    ancak yağmurlu olursa 3.olabilir 😀

  3. Arkadaşım kusura bakma ama Kiminin 3. olması için önündeki pilotların yarış dışı kalmaları aızm hadi 5. lik falan alabilir ama 3.lük hayal.Ne yani arkadan başlayıp her tur öndekilerle aynı turumu atacak.Bence güzel senaryo yazıyorsunuz burda harcanıyorsunuz gidin bir konservatuvara.

  4. arkadaşlar selam ben demiralay'ın arkadaşıyım bende f1 deyim ama benin takımmım macleren neyse pilotum kimi bundan emin olun şuan aldıgınız pilot zaten kendini ıspatlamış hiç sitres yapmayın kimi ilk üçe girmezse ben f1 bidaha seyretmem ama tabiki mekanik arıza olmassa şimdiden tebrikler ferrari

  5. kardeşlerim görun bakın kimiraikonen ilk beşe nasıl girecek kesinlikle art niyet duşunmemek lazım kimi bu işi başarcak hayırlısı olsun

  6. pompaya dikkat:)) bana cok arac bozulacak gibi geliyo

  7. tolga soydan avatarı

    kimi istikrarlı giderse TC siz gördük herkes pist dışı yapıyo fazlasıyla.önlere gelicektir.

  8. Bu sadece Baslangıc ama umdugumuz gibi değil. kimi'nin üstleri zorlıcandan suphenız olmasın arkadaslar.

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bence de cok iyi ozetlemişsin teneke sabah sabah guldurdun valla beni tşkler..ama su da var butun sanssızlıkları alıp goturen de bir mucize sampiyonluk var sonucta ortada.acıkcası en iyi rakiplerimin mucadelenin dısında kaldıgı yarısları kazanmaktan tam bir keyif almak mumkun degil.onunde de guzel bir grup olacak bakalım neler yapacak kimi.startta bikac kişi gecmesi lazım bişiler yapabilmesi için yoksa puan zor gibi..massa gecen yıl basarmıstı hem de en sondan baslayarak kimi de yapar bişiler heralde.

  10. Nigel Raikkonen Kimi Manssel ben daha ne diyim bu 4 isim olayı özetliyor.

  11. sevgi karaca avatarı

    Sezonun ilk yarışı ve büyük bir talihsizlik hadi bakalım hayırlısı umarım basladıgı gibi biter teorisine aksi bir durum yasarız sezon sonunda:))

  12. Hadi bakalım yine talihsizliklerle başladık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir