Schumacher: "Karamsar Değilim"

yazar:

kategori:

Mercedes GP pilotu, trafik, frenler ve lastiklerde yaşadığı sorunların ardından sıralamayı 15.likten ötede tamamlayamadı ve sezon öncesi beklentilerden uzak duruşunu sürdürdü.

Ama şu andaki durumdan memnun olmadığını kabul etmesine rağmen Schumacher, başarılı olmak için üç yıllık planının içinde böylesi sorunlarlarla yüzleşmesi gerektiğini belirtti.

Schumacher: “Yapmayın çocuklar. Yeteri kadar uzun zamandır buralardayım ve çok daha kötüleriyle de başa çıkmak zorunda kalmıştım. Kısa vadeki planlar için burada değilim. Üzerine program yapıyoruz”

“Benim açımdan, üç yıllık bir programım var. Açıkçası daha yakın olacağımızı düşünmüştük ama olmadı. Bu yüzden durumu anlamamız lazım ve geçmişte olduğu gibi kendi yolumda çalışmam gerek; burada bunun için varız. İşin bir parçası… Bir şekilde ilerleme gelecek”

“Elbette mutlu değilim ve 15.lik heyecan vermiyor. Bu doğal. Ama ilerleme olduğunda -eminim ki olacak- ardından ödüllendirileceksiniz”

Medya tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere üsülüp üzülmediği sorusuna Schumacher: “Neler olup bittiğini ben biliyorum ve gerçek olanlarla, benim bildiklerimle, ilgilenmeme gerekenlerle ilgileniyorum”

Mercedes GP patronu Ross Brawn da bu durumda konuya aynı doğrultuda bakıyor.

Brawn: “Uzun süredir bu işte olmamla birlikte böylesi günleriniz olacağını bilirsiniz ve böylesi süreçleri yaşayacağınız da. Ve sürekli olarak zirvede yer almanız imkânsızdır, istikrarlı olarak en hızlı olmak da. Bunu yapamazsınız”

“Bunlar, gücünüzü göstermeniz, doğru hamleleri yapmanız gereken süreçlerdir. Ama içinden geçmemiz gereken bir sıkıntı bu. Çünkü işimizin doğasında var. Eğer bu sancıyı iyi idare edemezseniz, bunun bir parçası olmamalısınız”

Brawn ayrıca 2011 için Robert Kubica adının geçmesini de önemsemiyor.

Brawn: “Robert Kubica ile görüşmedik. Bir sene önce geleceği düşünürken Brawn’dayken görüşmüştük. Ama ondan sonra hiç konuşmadık. Bu yüzden devam eden bir görüşme de yok”

“Michael ile mutluyuz. Aracın sorunlarını çözmeliyiz, asıl mesele bu. Pilotlarımızın başarılı olacağı teknik pakedi ortaya çıkarabileceğimize inanıyoruz”


Yorumlar

  1. mustafa  güven avatarı
    mustafa güven

    son ikiş yarıştır en iyi start alan adam. ama kazanılan pozisyonu garip strateji anlayışıyla ve hatalarla mahvediyorlar. Bu araçtan performans almak zaten zor.

  2. aslında karakterine çok laf ediliyor ama aslında şöyle bir şey var tamam pist üstünde kardeşini bile tanımıyor ama pist dışında gayet beyefendi birisi F1 de olmayı o haketmiyecek de ben mi hakedecem baba? ama bu onun kazanmasını istediğim anlamına gelmiyor izlediğim ilk günden beri kazanmaması için hep dua ettim ama allahın sevdiği bir kulu değilim demek 😀

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    yaşayan bir efsanenin pistlerde olması bence gerçekten güzel bir tablo..tüm olumsuzluklara rağmen kendisini tebrik etmek lazım.

    bazen eleştirsemde haddim olmayarak lütfen kusura bakmayın arkadaşlar elma veren ağaç taşlanır.

  4. Schumi gerçek bir profosyonel ve eminim ki disiplinli çalışmasının sonucunu en kısa zamanda alacak ve geçmişten kuyruk acısı olanlarda yeni bahaneler üretecek bırakalım oyalansınlar:):)

  5. Dikkat edin bu adamı eleştirenler eski rakipleri kuyruk acısı var tabiki başka birşey demiyorum Coultyard işi gücü bırakıp bu adamın üzerinde prim yapmasın takım grub yönetsin yada yiyorsa f1 dönüp rakip olsun 🙂

  6. McLAREN TEAM

    Harika yorumundan dolayı tebrik ediyorum. Teşekkürler arkadaşım bir Mclaren taraftarından bunları duymak en büyük mutluluk.

  7. bencede schuminin üzerine çok geliyorlar…zamanında baskı yaptılar gitsin diye, f1 onsuz renksizleşmeye başlayınca döndüğüne sevindiler, şimdi de tekrar yollamak için uğraşıyorlar…Sonuçta altınızdaki araç iyi olmazsa sizde bi yere kadar zorlayabilirsiniz…Önceki yarışları dikkatli izleyenler aracın ilk sıraki araçlara nazaran ne kadar yavaş olduğunu görmüştür zaten…Bize F1'i sevdiren kişi olan M.Schumacher en az 2 yıl daha yarışacaktır, Ross Brawn zaten dah önce bırakmaz…

  8. kim ne derse desin kim ne yazarsa yazsın zaman tablosunda ismin görülmesi bile heyecan katıyor yarışlara.

    hakkında söyleti çıkarıp ortalığı karıştırmaya çalışanlar eminim'ki eski acılarından yapıyorlar.

    bana çok acılı yarışlar izletmene rağmen sana derin saygı duyuyorum. sonu gelmez yarışma tutkun ve bitmeyen kazanma hırsın sana karşı saygı duymama mecbur bırakıyor.

    umarım daha uzun yıllar seni izlemeye devam ederiz.

  9. Ya anlamıyorum,bu adamdan ne istiyolar…Biraz kendi işlerine baksınlar…İlk defa bu pistte yarışıyor,ve rosbergle arasında aman aman bir fark yok,araba özellikle de tek turlarda berbat ama ölümüne eleştiriliyor…Mercedes in iyi bi arabası olsa, rosberg ilk 3e girdi diyelim,schumi de 4-5 olur,bunun neresi kötü,mantıklı olalım biraz,mercedes in acil arabasına çeki düzen vermesi lazım,yada önümüzdeki sene için çalışmaları hızlandırsın,schuminin üstüne yıkmasınlar başarısızlıklarını…

  10. Başarıya giden hiçbir yolda güller yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir