Massa “İyi Bir Yarıştı”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Çin GP’de 6. olmasının ardından kendisi için iyi bir yarış olduğunu söyledi.

Yarışa 10. sıradan başlayan Williams pilotu, ilk turda 3 sıra kazanmasının ardından stratejisini sürdürerek 6. olmayı başardı. Massa özellikle son bölümde Mercedes’ten Hamilton’u arkasında tutmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Massa “İyi bir yarıştı. Tüm yarışı diğer araçlarla savaşarak geçirdim ve doğru stratejiyi uyguladık. Güvenlik aracı çıktığında stratejimden endişe duydum çünkü işe yarayıp yaramayacağından emin değildim ancak aslında güvenlik aracından sonra performansım hemen iyiydi bu yüzden diğerleriyle iyi fark açmayı başardım.”

“Bugün lastikleri mükemmel derecede kontrol ettik. Performansımdan gerçekten mutluyum. Çok keyifli bir yarıştı.” dedi.

Valtteri Bottas ise pek mutlu değil. Bottas “Hayal kırıklığı olan bir yarıştı. Startta Ferrarilerin kazası nedeniyle engellendim ve bir çok sıra kaybettim. Yarışın başı iyiydi, yumuşak lastiklerle performansım oldukça iyiydi ancak orta sert hamurlara geçtiğimde performans yoktu ve genel yol tutuşunda sorun yaşıyordum.”

“Araçta her şeyin düzgün olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Bugünkü son bölüm zor geçti.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa “İyi Bir Yarıştı”” için 9 yanıt

  1. Şu massa emekli olmalı bu kadar kötü pilot olup bu kadar f1 aracı süren couldhart vardı bide azalarak bitiyolar neyse ki

    1. nazmiduman34 avatarı

      Rubens Barrichello vardı iyi adamdı çok vasattı

  2. nazmiduman34 avatarı

    Diğer pilotlar 1, Hamilton 0 kazandınız. Ne şampiyonluk iddiası var ne kariyer hedefi var Hamiltona karşı ölümüne savunma yapan amatörün teki. Adam Hamiltona ölümüne savunma yapıyor diğer pilotlara gelince yol verircesine geçip gitmelerine izin veriyor, aynen 2011 italya gibi. Neyse ki 1-2 seneye bundan kurtuluruz.

    1. Diğerlerine yol verdi dediğin pilotlar pist üzerinde Hamilton’u da geçmiş pilotlar. Belli ki Hamilton’dan da Massa’dan da hızlılardı. Boşu boşuna komplo teorileri üretmeye gerek yok.

    2. Yav he he diyorum başka da bir şey demiyorum. Arada 1 turluk lastik farkı var zaten, o çok beğendiğiniz Hamilton araçta hasar var diye ağlayana kadar geçseydi Massa’yı. Massa araç sürüp talk show yapsa yine de yaranamaz sizin gibilere. Savunma yapar; ölümüne savunma yapan amatörün teki olur, birisi kendisini ona geçince yol vermiş olur, temas yaşayınca kazmanın teki olur, demeç verince vakitsiz öten horoz olur vs. vs.

      Harbiden şu adama karşı olan nefretiniz paçanızdan akıyor, at gözlüklerinizi çıkarın da azıcık objektif olun. Dün 6. olan Williams’ı Hamilton, 7. olan Mercedes’i Massa kullansaydı Massa 21. yüzyılın loser’ı ilan edilecekti burada, adım gibi eminim. Ama söz konusu Hamilton olunca Massa ölümüne savunma yapıyor, geri kalana buyur geç diyor tabi.

      1. nazmiduman34 avatarı

        Vücut dili yalan söylemez hocam, massa hamiltona geçit vermeyince yumruk şov yapan babası oğluşu iki pilota birden geçilince saçını başını yolması gerekirdi ki en ufak bir tepki olsaydı yönetmen bunu izleyicilere yansıtırdı zaten. İşin özü şu ki 2008 şampiyonluğunu hamiltona kaptırınca massada şiddetli bir kuyruk acısı meydana geldi ve o günden beri yarışlarda hamilton ile karşılaşınca aslan kesiliyor. Buraya yorum yazmasalar bile böyle düşünen çok kişi olduğunu düşünüyorum.

        1. nazmiduman34 avatarı

          Massanın da sizin gibi objektif ve at gözlüksüz 🙂 olup, duyguları ile hareket etmeyerek herkese karşı aynı güçle pozisyonu için mücadele ettiğini düşünüyorsanız ona da saygımız var.

  3. massa ve hamilton’un lastikleri arasında 1 turluk fark vardı.
    massa pitten çıktıktan sonra 5-6 tur verstappen’in devamlı 0,2-0,3 saniye gerisinde lastiklerini aşındırdı. tam geçti, verstappen pite daldı, olan bizim M lastiklere oldu. bu arada ham da arkada birilerini geçmekle meşguldü. ikilinin lastikler ve önündekiyle mücadelede şartlar yakındı.

    derken hamilton massa’nın ardına geldi. sağdan daldı, soldan çıktı, bottas’ı avladığı virajda aynı hareketi felipe’ye de uygulamaya çalıştı ama felipe ayağını gazdan çekmeyip önde kalınca iyice delirdi. her tur birkaç kez viraj içindeki ön lastiğini kilitleyip aşındırdı. uzun süre iyi baskı kurdu ama felipe hakikaten efsane savunma yapıp hamilton’a geçit vermeyince turlar sonra artık ham’ın lastikleri de su koyverdi. ham da ümidi kesip peşini mecburen bıraktı.

    aslında iyi de yaptı. arkadan gelen bottas değil de daha mücadeleci bir pilot olsaydı ham’ı sıkıştırabilrdi. nitekim ves son turda ham’ın 1 saniye ardına geldi ama yarış bitti. ham 7.likte kalabilmesine mutlu olmalı.

    hamilton’un son zamanlarda dilinden düşürmediği “araçta sorun vardı” sözünü burada da söylemesi, delirse de felipe’yi geçememiş olmanın verdiği hayal kırıklığından başka bir şey değil.

    bakın, sorunlu araç, sorun yaşadıktan sonra yarış içinde nasıl hızlı tur atmış. ölçü olması için hangi tur olduğunu ve diğer pilotlardan da örnek vereyim.

    ham. 40’ncı tur -1,40,662
    massa. 34’üncü tur – 1,41,815

    ros. 38’inci tur -1,40,418
    rai. 40’nci tur. – 1,40,593
    vet. 37’nci tur. – 1,40,610
    ricci. 55’inci tur – 1,41,018
    kvyat. 38’inci tur – 1,41,546

    bir başka ilginç not da şuydu son bölümde.
    felipe pitten çıktıktan sonra ves’in vites kutusunda o kadar tur attı, daha sonrasında yarış bitimine dek arkadaki hızlı pilotlarla mücadele etti ve bitmiş lastikleriyle sonuç 6.lık iken; pitten çıktığı andan itibaren kimse ile mücadeleye girmeyen yarış sonuna kadar önü açık pazar gezmesi yapan bottas son 2 turda STR’lere de geçildi ve felipe ile arasında 11 saniye fark oluştu. felipe’nin mücadeleyle geçen stintte böyle fark koyması da mutlu etti.

    felipe’nin yarış genelindeki hatasız sürüşü ve son stintte gridin en hızlı aracına sahip hamilton’a yaptığı ölümüne savunmasını izlemek çok keyifliydi. hem de daha dün hamilton’un geride başlayacak olmasını çin’in uzun düzlükleri ve geçişe kolay yapısı nedeniyle dert etmediğini söylemesinin ardından gelmesi de ayrıca güzel oldu.

    tebrikler eski tüfek. bu araçla ve bu lastikle daha iyisini yapan varsa beri gelsin.

    1. Eray Parlak avatarı

      Hocam dediklerinizin her noktasina katiliyorum, hamilton ciddi sekilde motivasyon kaybetti son bolumde burnu surtuldu massayi gecemiyerek arkadan gelenler rahatca hami ve massayi gecip gitti ama kendisi takili kaldi,2011 italyaya dondu ufakta olsa olay
      Buyuk ustaya Michael Schumacher e selam olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir