Boullier, Honda’nın Dayanıklılığını Övdü

yazar:

kategori:

McLaren Yarış Direktörü Eric Boullier, Honda’nın gelişim planını teşvik edici buluyor.

Japon motor üreticisi geçen yıla Formula 1’e geri döndü ve McLaren ile çıktığı 22 yarışta sadece 1 kez 5. olabildi.

Eric Boullier, puansız ayrıldıkları Çin GP’sinin ardından Honda’ya güvenini yineledi.

“Daha fazla düzlük hızı bulmamız gerçeğine rağmen son üç yarıştaki dayanıklılık performansı övgüye değer. Hemen hemen her seansta her iki aracımızda makul düzeydeydi”

“Honda’daki dostlarımızı övmeliyiz. Aynı şekilde takımın gelişim performansı bizi teşvik ediyor. Performansın gelişmeye devam edeceğinden eminiz”

Yasuke Hasegawa, zor bir haftayı geride bıraktıklarını söylüyor.

“Değişken bir hava ve kırmızı bayraklarla dolu bir sıralamaların ardından zor bir yarış oldu. Bu olaylı hafta sonunda hem ekibin hem de sürücülerimizin en iyisini yaptığını söyleyebiliriz. Her iki araç ile yarışı bitirmek bizim için olumlu bir sonuç”

“Puan alamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ama yarış sonucunun tam olarak nerede olduğumuz konusunda iyi bir fikir verdiğini düşünüyorum”


Yorumlar

“Boullier, Honda’nın Dayanıklılığını Övdü” için 17 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bir cacık değiller 🙂

  2. mustafa aydınalp avatarı
    mustafa aydınalp

    düzlük hızı artsın motor güçlensin tamam da redbull un yaptığına bakın aynı motorla renault a göre çok daha hızlı bir şasi yapmışlarki renault en arkalarlardayken adamlar gözünü yarış kazanmaya dikti sırf şasi farkından mclaren eskiden olduğu gibi arabayı en hızlı geliştiren takım olma özelliğini göstermeli

    1. Millet motorlar ön plana çıktı diyor ama durum öyle değil. Motoru bu kadar konuşulur yapan mercedes dışındakilerin iyi bir motor yapamamış olmaları. Ama yine de motor daha önemli olmadı. Herşey yine aynı. Nerede zayıfsan orası önemli. Sadece motorla iş oluyor olsa merso motorlar öne dizilir arkada diğerleri takılırdı.

  3. Eric abi dayanıklılık konusunda ilerleme var ama performans hala yetmiyor; şasi de ihtiyaçları karşılamıyor. Renault gibi 2016 şasi gelişimini durdurma planları mı var aklınızda anlamadım. Sonbaharlarında Alonso ve Button’ı yine en önlerde izlemek istiyoruz..

    1. Gelecek sene kurallar değişiyor bu sene afedersiniz kıçlarını yırtsalar bi yere gelemezler bu belli. 2017 için çalışmak mantıklı. Ama kullanılan geliştirme sistemlerindeki kısıtlamalar Yüzünden şimdi de başlasalar aynı mı olur. Bilmiyorum kıaıtlamaların durumu nedir, yeni kurallar nedeniyle daha fazla kullanıma izin var mı?
      Ama motorlar aynı honda ‘nın çok çalışması lazım

      1. Motor aynı ama Honda’nın hep şikayet ettiği token sistemi kalkıyor, bir zahmet gelişsinler.

      2. Bu seneden benim de ümidim yok; ilk üç yarışta ileri bir adım olmadı. Avrupa’ya dönüşte de bir mucize beklemiyorum. Dediğiniz gibi en cazip olan 2017’ye hazırlanmak. Test anlamında kısıtlamalar olsa bile proje ve alternatifleri üzerine hazırlanmaları bütün enerjilerini bu yıla vermekten iyi olacaktır diye düşünüyorum.

  4. Sadece lak lak yapıyorsunuz. Düzlük hızı hala kötü. Gelen geçen geçiyor. Lastik kullanımı felaket.

    1. Duzluk hızı gayet de normal. Yarışı izlemediniz galiba. Mclaren lari zor gectiler duzluklerde. Kaldi ki zaten herkes duzlukte drs ile bibirbirini gecebiliyor. Mclaren da bir sorun var sanirsam. Kac yildir surunuyorlardi mercedes motoru varken de…

      1. Sizde söylüyorsunuz ” zor geçtiler” diyorsunuz,yani sonuç düzlükte geçiliyor hala. Ya motor o kadar iyi değil yada yazılımları kuvvetli değil. Redbul örneği var ortada aynı motorlu Renault fabrika takımı sonlara demir atmış durumda. O zaman yazılım ve motor haritalamasınıda sıkıntı var.

  5. Bir Mclaren’e bak bir de Redbull’a
    Çin GP’den sonra Marko sky tv’de motorda gelişim yok Şasi sayesinde iyiyiz diyordu.

  6. bir 15 yıl önce belki de daha fazla bizim bir kartal vardi o da çok dayanıklıydı baya baya kilometre yapıyodu ama işte otobanda gelen geçen el sallıyodu yanımızdan.

  7. Puan almayı garantilemek için bi yarım saniye daha lazım. Şu durumda zar zor yetişiyoruz Q3 ve puanlara.

  8. Zugurt tesellisi.

  9. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Gecen sene ne dayaniklilik vardi ne hiz. Bu sene dayaniklilik çözüldü, hız da geldi sayilir. Bu sefer de lastiklerin anasini aglatiyor arac 5 turda. Hicbir lastikten iyi performans alamiyoruz.

    2013 RedBull geldi aklima. Arac muthis hizliydi ama lastikleri cabuk asindirdigi icin muhafazakar davraniyorlardi hiz konusunda. Silverstone’dan sonra Perez’in yuksek hizda lastik patlatmasindan sonra lastikler ne zaman degisti RedBull ucusa gecip butun yarislari kazanmisti.

    Tabii ki galibiyet beklemiyoruz ama lastikleri calistiramiyor olmamiz aracin hizini golgeliyor.

  10. lastiklerde çok büyük problem

  11. konuşmaktan fayda değil zarar gelir sadece daha fazla güç bulmaya odaklanın şasi kötü motorda yeteri kadar iyi değil puan almak yine zor daha fazla performans lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir