Ferrari “Red Bull’a Motor Vermiş Olsaydık Bunun Hata Olacağını Gördük”

Ferrari’nin Başkanı Sergio Marchionne, Red Bull’un Çin GP’de gösterdiği performansla onlara motor vermelerinin hata olacağını kanıtladığını söyledi.

Geçen sene Renault ile ipleri koparan ve Mercedes’ten istediği motoru alamayan bir dönem Ferrari ile görüştü ancak Ferrari de motor vermeme kararı aldı.

Marchionne “Çok büyük bir hata yapmış olurduk. Bize önümüzde olmayacaklarını söylediler ancak bunun hata olacağını gördük.” dedi.

Mercedes’ten Toto Wolff de takımının avantajını yıkmamak için Red Bull’la anlaşmaya karşı çıkmıştı ancak şu anda Ferrari ile olan mücadelelerine Red Bull’un dahil olmasından memnun olduğunu söyledi.

Wolff “Yarıştaki performanslarına bakarsanız çok güçlülerdi. Ricciardo’nun lastiğinin patladığını düşünürsek iyi bir şekilde yükseldiler.”

“Vettel ile bazı sıkı mücadelelerinin olabileceğini hayal edebilirsiniz. Bu hafta sonuna bakarsak oldukça fazla performans bulmuşlar gibi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Ferrari “Red Bull’a Motor Vermiş Olsaydık Bunun Hata Olacağını Gördük”” için 44 yanıt

  1. Çin gibi düzlüklü bir pistte bu performansı görmek şaşırttı. Motorda ciddi gelişme var bana kalırsa.

  2. Cesurler 1 kere korkaklar 1000 kere
    Cesur olanlar herşeyini ortaya koymaktan çekinmez, diğerleri korkakca, pişmanlıklarla yaşar
    🙂

    Çok ağlıyorlar mağlıyorlar diyenler oldu onlar kendilerini bilir bugünler için hepsini toplasan bir Redbull etmez derim 🙂

    Redbull bana uzun bir dönemdir, tarih bilenine Lotus’un, McLAren’in ortaya çıktığı günleri hatırlatır diğerleri “büyüklük”leriyle lafazanlıklarıyla yaşıyorlardı.

  3. Mclaren 15 yılda doğru düzgün şasi üretseydi beraber şampiyon olsalardı mercedesle daha iyiydi ama ron dennis =arsene wenger=Loser redbullda newey sayesinde iyi şasi üretiyor ferrari ve mercedes her şeyi kendileri üretiyor istediğini verir istemediğini vermez mclaren motor üretmeyi öğrensin mercedese sallamayın

    1. Mclaren Newey sayesinde iyiydi bu doğru. Ama Newey dışında bişeyler de vardı. Hep çok kırılgan araçlar yapıyorlardı.
      Redbull da Newey ile iyi bu da doğru. Ama takım da iyi belli bi standardı hep korudular. İyi bi kadroları var. Jaguar ikende fena değillerdi.
      Merso? Bence Brawn’ın yaptıklarının ekmeğini yiyorlar. Bugünkü kuralların ilk en hızlı takımı bu takım. Merso hiç bişeyi kendi yapmıyor hazıra kondu keyfini sürüyor.

      1. Katılıyorum da brawnıda oraya getiren mercedes yönetimiydi. Bu takım yavaş yavaş buralara geldi 2011 ilk 10 2012de yavaş yavaş podyumlar 2013 ilk zafer 2014ten itibaren zaferler serisi brawnı getirmek başarıysa bunu herkes yapabilirdi hazıra konan şansla şampiyon olan tek takım brawn gpdir Mercedes şasi üretiminde ikinci en iyi motor ve iki tane iyi pilot herşey başarılı mclaren ise 1988 1989lu yılların ekmeğini yiyor son şampiyonluk tarihi 1999 olan bir takımdan bahsediyoruz

  4. Motor vermemeleri değil de bu açıklama büyük talihsizlik. Resmen adamlar bizi ezerdi denmiş. Rakiplerimize motor vermek prensiplerimiz arasında değil gibi bir şey söylese daha makul olurdu. Sıvamış resmen.

  5. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Red Bull’da Newey gibi bir Dahi varken tabiki de kimse hafife almaz ve Red bull bu sene Şampiyana kaderini değiştirebilir…

  6. Meşrubat takımı derken iyiydi dimi korkuya bakın sporun olmazsa olmazı denilen Ferrari ve Mclaren bir meşrubat takımından ne kadar da korkmuş. F1 garaj takımları oldukça var olacak fabrika takımları ile değil.

  7. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Her Mercedes haberlerinde Ferrariyi şişiriyo diyorlar.
    Bence bizim başkanda şişiriyor 🙂

  8. raikkonen1088 avatarı
    raikkonen1088

    Bir korkaklık veya acizlik olarak görmüyorum bu olayı. Şaşisinin daha iyi olduğunu düşündüğün bir araca motor takviyesi yapıp kendini geri düşürmemiş olması Ferrari’nin veya başka bir takımın yapabileceği, alabileceği en akıllı kararlardan biri. Şimdi ferrari motor verseydi ve biz rbr nin onların önünde olduğunu seyrediyor olsaydık (bakın tamamen varsayım… Ferrari motorunu uydurabilecekler miydi arabaya vb gibi durumlar söz konusu) Ferrari için ne kadar ahmaklar, kendi avantajlarını elleriyle rakibe verdiler derdik. Kimse avantajını kaybetmek isttemez. Motor tedarikçisi olarak alacağı paraya da ihtiyaç duymadığıına göre Ferrari, en akıllı tercihlerden birini yaptı.

  9. Bize önümüzde olmayacaklarını söylediler

    Kim kime nerede olacağına dair bir sözü nasıl ve neye dayanarak veriyor anlamak güç.F1 masa başında şekilleniyor biz de izliyoruz.Sezon başlamadan kimin nerede olacağını tam olarak kimsenin bilmemesi lazım.Ama görüyoruz ki adamlar bunun sözünü aylar önceden verebiliyorlar.Motoru verin sizi geçmeyeceğimizden de emin olun….Biz de zannediyoruz ki aynı motoru kullanmalarına rağmen Redbull Ferrariyi geçemez ve Vettel Riccardodan daha iyi bir pilot.

    F1 başlı başına anlaşmalardan ibaret bir spor.Korkarım ki F1 baronları 2017 yılındaki ilk 3 ü daha şimdiden söyleyebilirler.Müfredat masa başında belirleniyor , öğretmenler ve öğrenciler de bunu harfiyen uyguluyor.Biz de bişeyden habersiz merakla izliyoruz.TRF1 in yaptığı tahmin oyununu bunlar oynasa siler süpürürler bütün rekorları kırarlar.

    Bunu başkandan duymak hiç yakışmadı.Rekabetin kimler tarafından nasıl yok edildiğinin en büyük kanıtıdır.Başkan böyle konuşarak Redbull’u deşifre etmekle kalmayıp aynı zamanda kendi koltuğuna da yatırım yapmıştır.Bakın bakın ben Redbull takımına motor vermeyerek Ferrariyi bir rezaletten kurtardım.Bunu ben yaptım.Eğer montezemalo olsaydı motoru onlara verir ve takımımızı rezil ederdi.Ben çok iyi bir yöneticiyim.Aldığım kararla Ferrariyi kurtardım.vesaire vesaire………………………………..

  10. Renault motoru söylendiği gibi kötü değil.Bunlar hikaye başka bir şey ima etmiş Başkan.Biraz takımı baskı altında bırakmak istiyor anladığım kadarıyla.

    Yoksa Redbull şasisi geçen seneden beri büyük revizyon görmedi.Hala 1 km düzlük olan bir pistte gösterilen performansa göre, Renault motorunun kötü olduğunu düşünenler varsa yanılıyorlar.Bunlar hep Redbullun ayak oyunları.

    Ferrari şasisi de kötü falan değil, şanssız yarışlar geçiriyor Ferrari, Vettel gibi bir pilotun yapmaması gereken bir hata, viraj konumlaması yanlış ve sonuçları malesef Kimi ödedi dolaylı yoldan da Ferrari.Tek kazançlı çıkan kendisi oldu.Bir daha böyle bir şey yaparsa takımdan zılgıtı yer.Viraja girerken tam içeride olmasan bile içeriyi han kapısı gibi açık bırakması yanlıştı.Hafif kapatsaydı Kvyat oraya dalmayacak iki Ferrari de ilk 3 5 tur sonunda 2 3 olacaktı.Belki de yarış kazanacaktı.

    Araç ile ilgili bir sıkıntı yok, sadece Ferrari’de olmaması gereken şeyler oluyor.

  11. kabul edelim, son yıllarda McLaren de Ferraride araç yapmayı bilmiyor, unutmuşlar ve yollarını kaybetmişler. rbr şaside açık ara en iyisi, Mercedes ve torro rosso sonradan geliyor. geriye tek avantaj kalıyor o da motor, onuda kaybederlerse sonuç vahim olur. Yalnız Marchionnenin açıklamalarıda motive edici değil, yenilgiyi kabullenir vaziyette. McLaren neden Hondanın motor vermesine karşı çıktı, çünkü aynı motorla bir rbr yarışsaydı bu sezon belkide rbr şuan ki pozisyonundan bile daha iyi olabilirdi. Honda motoruda göründüğü kadar kötü değil Renaultla mevcut durumda eşit olabilir…

    1. Mclaren aracı kötü gerçekten. 2014’te Mercedes motoruna rağmen ne hallerdeydi takım.

      1. Sencer aksu avatarı

        Sizin mercedes pislik yapıp mclarene yaklaşık 100 beygir daha güçsüz bir motor vermeseydi 2014te şampiyon olacaklardı.Mclarenin şu anki konumu bile sizin hatanız

        1. Aynı motoru williams da kullandı ne alaka? Daha onları geçemediler.
          Mercedes’e laf atıyım derken saçmalamışsın resmen kusura bakma. Mercedes’mi engel oluyor iyi şasi yapmalarına ya da Mclaren’i düşünüp takım mı kurmasaydılar?
          Yukarda Mclarencı arkadaş ne güzel yorum yapmış bende destekler nitelikte konuştum da sen Ferrarici olarak neden bu şekilde “atar yapma” gereği duydun?
          Pist üstünde yenemediğiniz takımlara sürekli yerli yersiz sataşmalarınız bitmiyor(söz meclisten dışarı) ki şu yorumunu okuyanlar eminim benimle aynı fikirde olacaklar.

          1. Sencer aksu avatarı

            1Ferrarici değilim
            2Mclaren iyi şasi yapıyor demedim ancak mclaren ilk yarışta çaylak pilotla podyuma çıkıp diğer yarışlarda puan almak için mücadele ediyorsa bir sıkıntı vardır.Ve analizlerle kanıtlandı mclaren’e 100 beygir düşük güçte motor verildiği.

            1. Williams’la aynı motoru kullanmadı mı? Kullandı.
              Kaldı ki Williams’ın şasisinin iyi olmadığını da herkes biliyor.
              Düşün yani Mclaren’ın şasi ne kadar kötüymüş.
              Bak kardeşim bu 2014 sezon sonu puan tablosu
              1. Mercedes AMG Petronas 701
              2. Infiniti Red Bull Racing 405
              3. Williams Martini Racing 320
              4. Scuderia Ferrari 216
              5. McLaren Mercedes 181
              6. Sahara Force India F1 155
              7. Scuderia Toro Rosso 30
              8. Lotus F1 Team 10
              9. Marussia F1 Team 2
              10. Sauber F1 Team 0
              11. Caterham F1 Team 0

              1. Ferrari fanı arkadaşlara bile sorsan en nefret ettikleri araç 2014, onun bile gerisinde kalmış.

              2. Mclaren iyi şasi yapıyor demedim diyorsun ama aynı motoru verse 2014’te şampiyon olurdu diyorsun?
                2014 Ferrari motoru çok kötüydü buna rağmen gerisinde kalmış.
                Aynı motoru kullandığı williams neredeyse 2 katı fazla puan toplamış.

  12. Günaydınnn
    Ooo Redbull ! Ferrarinin ensesisine şaplağı yapıştırmış . haberimiz yok . Sırada Mercedes var. Onada sıra gelecek.
    Not: bizim kazı kazan motorunu kullanıyorlar.

  13. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Korkunun ve acizligin dışa vurumu. Ferrari’ye yakismayan bir adamsin vesselam.

    1. siz neden vermediniz motoru sayın mclarenci arkadaş?

  14. Tamamen doğru söyledikleri redbull hafife alınacak takım değil ve renault ile tekrar kazanacaklar bence.

  15. Bari söylemeyin,gerçi verdiğiniz motor kesinlikle aynı motor olmazdı zaten onu bildiğiniz için işin sonunda şasi olarak ne kadar madara olduğunuz ortaya çıkardi.

  16. Çok aciz bi açıklama.

  17. Red Bull’u sevmeye başladım.

  18. helal olsun başkan.
    sonunda biri çıkıp kral çıplak deme cesaretini gösterdi.
    gereksiz ve aşırı gösterişli büyük büyük egoları yerle bir etti.
    darısı lafı eğip büküp kıvırmaktan bir hal olanların başına.

  19. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Gerçekten gereksiz ve Ferrari başkanına yakışmayacak bir açıklama. Acizliği kabul etmek resmen. Zatn motor vermeyerek korktuğumuzu belli ettik daha ne konuşuyorsun.

  20. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    2015 ferrari motoru redbullda olsa redbullun 2.liği kesindi ama 2015 mercedes motoru redbullu şampiyonluk potasına sokabilir ya da şampiyon olabilirdi. mercedes bu yüzden motor vermek istemedi. bu demeçlerden görünüyor ki gerçi bunu herkes bilir. mercedes ve ferrarinin en çok korktuğu takım redbull. yani redbull aslında en iyi araba ama motor olmadığı için arkalarda.

  21. Komik olan bizden daha iyi otomobil yapiyorlar demis kendi aczelrini kabul etmis.

  22. Umarım Kanada güncellemesinde o 0.5 sn yi bulabilirler motordan

    Öyle bir durumda işler acayip karışabilir.

  23. Ya varya şu açıklamayı yapmayin bari. Bildiğin rezillik :))

  24. Biz mercolarla şampiyonluk mücadelesi verebilirdik ama adamlar motor vermedi sağlık olsun. Olurda şu Canada güncellemesi iyi olursa Ferrari yi geçmemiz içten bile değil. Ama Mercedes yine uzaklarda olacak

  25. Why canına! Demek Maranello’nun yiğitlerini önünüzde yer almayacağız diye kandırmaya çalışmışlar.
    İyi ki kanmamışlar. Yoksa halimiz dumandı.
    🙂

    1. Doğru söylemişler arada Mercedes olurdu biz en önde olurduk 🙂

    2. Yorumu okuyunca sesli güldüm
      Ferrari’yi kekleyememişler acaba Mercedes’i keklemek için ne demişler onu merak ettim

      1. 🙂 🙂

  26. Honda verecekti ama mcl istemedi. Aynı motorla madara olacaklar ve aracı yapamadıkları görülecekti. Merso motor verseydi, şimdi merso nun önde olduğu kadar merso nun da önünde bi takım düşünün.
    Reno farkı yarıya düşürecek bi motor yaparsa redbul mücadeleye ortak olur

    1. Ferrari’nin hatta Şasisi Redbull’la eşdeğer(bazılarına göre daha iyi) olan Mercedes’in korktuğu bir durumda Mclaren’in de tırsması normal

  27. Buradan Ferrari Aero ve Şase mühendislerine bir sözüm var ”DEFOLUN GİDİN” nedir bu yaa her sene her sene bu takım yüksek hızlı yön değişimleri ve çekiş kısmında nal topluyor ya arkadaş gidip versinler parayı Adrian Newey’e getirsinler yani Ferrari motor gücü olmasa her virajda hata yapan KvyatI geçemeyecekti

  28. yazdığımızın haberide geldi 😀 redbull kanatlandırır birde utanmadan beceriksizliklerini söylemişler

  29. Renault motoruyla ensenize yapıştılarsa sizin motorla Mercedes’i bile geçebilirlerdi. Adamlar o kadar iyi araba yapıyor ki kimse motor vermek istemiyor 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir