Mercedes “2017 Kural Değişikliği Rafa Kaldırılsın”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1’in 2017 için planladığı değişiklikleri aceleye getirerek hata yapacağını söyledi.

Mevcut araçların yavaş olduğu gerekçesiyle 2017 Formula 1 sezonunda araçları 4-5 sn hızlandıracak kural değişiklikleri yapılacak. Yeni kurallarda aerodinamik etkinlik biraz daha öne çıkarken aynı zamanda lastik boyutları genişletilerek mekanik yol tutuşu arttırılacak.

Ancak bu sene araç performanslarındaki ciddi gelişme, gelecek sene için planlanan değişikliklerin aşırı olacağı endişelerini ortaya çıkardı.

Toto Wolff “Bu değişiklikle satabileceğimiz bir şey yok. Bana göre yeni kuralları daha iyi satabilmemiz için bir sebep yok.”

“Olduğu gibi bırakmalıyız.”

“Belki aleyhimize konuşuyor olabilirim çünkü geçen seneki avantaja sahip değiliz ancak yarışlar harika ve kurallar böyle kalırsa daha da harika olacak.”

“Çok fazla galibiyet ve 2 şampiyonluk kazanmamız ticari hak sahipleri için rahatsız edici olsa da, kuralları ne kadar uzun süre sabit tutarsanız takımlar arasındaki performans farkı o kadar kapanır. Ve şu anda tam olarak bu oluyor.”

“Motorlar eşitleniyor. Takımlar eşitleniyor. Performans kazancı gittikçe azalıyor. Diğerleri daha büyük adımlar atıyorlar. Bu yüzden harika yarışlarla ideal durum oluşuyor.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Mercedes “2017 Kural Değişikliği Rafa Kaldırılsın”” için 31 yanıt

  1. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    böyle iyiydi dimi toto V6da al buralardan tarih olup gitmen ne cirkef takımmışsınız sizden kurtulacağız işte burası ağlama duvarı değil bencili…

  2. Zaten satıştan başka bir halta yarar varlık nedenleri yok 🙂

  3. ahaahaahha yok yaa 😀

    o kurallar buraya gelecek sizde orta sıralarda sürüneceksiniz. bu kadar !!

    1. Şu sözünü unutma, Allah nasip ederde seneye bakarız 😀

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu demecinde samimi olduğunu düşüneniniz var mı gerçekten?

    Hangi takım bugüne kadar F1’deki rekabeti önemsediği için bir şey istemiş ki? Bu kurallar devam ettiği sürece Mercedes’in malup olma şansı inanılmaz düşük. Olsalar bile ufak bir farkla büyük bir çekişme(!), -ki o da olursa- sonucu 2. olurlar en en en en kötü ihtimalle.

    2017’de kurallar değişirse başka bir takımın çıkıp yarışlar kazanma ihtimaliyse çok daha yüksek. 2014’te kurallar aynı kalmış olsaydı hangi takım Red Bull’u geçebilir ve şampiyon olabilirdi? Hiçbiri.

    O yüzden “kurallar böyle kalırsa zaten zamanla bizi yakalarlar” tarzı saçmasapan bir yorum da zaten ancak bu adamdan beklenirdi. Adamlar 2014 başlamadan her şeyi ayarlamışlar. Diğer takımlar hep bir ağızdan bastırmasa hiçbir şekilde motor geliştirmek dahi mümkün olmayacaktı. Baktılar Mercedes inanılmaz önde başladı, alın size gelişim hakkı, ama sadece belli miktarlarda belli yerlerde ve şu kadar adet(!).

    Madem amaç hibrit teknoloji, her şeyi serbest bıraksana, takımlar serbestçe geliştirsin, kim iyiyse kazansın. Sanki yeni motorlar çok ucuz da gelişimle iyice masraflar artmasın diye uğraşıyorlar. Sen bırak bu adamlar sorunsuz geliştirme yaparlar diğer takımlara da mümkün olduğunca iyi fiyatlara motor verirler. Zaten kısıtların etrafından dolaşma çabasından ötürü masraflar artıyor. Ama olmaz, Mercedes’in araç satması lazım. 1. olmaları lazım. Mercedes’in tek ama tek amacı markanın reklamını yapmak olduğundan sürekli kaybetmesine veya 2. olmasına kimse göz yummaz.

    Ferrari’nin eski gücü de pek kalmadı artık F1 üzerinde. Mercedes’in onay vermediği hiçbir şeyin gerçekleşmediği bir ortamda işleri zor. Daha büyük değişiklikler yapılmasını zaten engellemişlerdi, güvenlik(!) sebebiyle, şimdi de ya tamamen iptal ettirme ya da değişiklikleri daha da limitleme peşindeler anlaşılan.

  5. Aslında doğru söylüyor. Her kural değişikliğinde biri öne fırlıyor diğerleri çok geride kalıyor. Merso için kurallar tamamen değişirse belki şans olur ama aynı kalırsa seneye motor avantajının kalmayacağı araç olarak da redbul tarafından geçilecekleri belli diyebiliriz şu redbula bakarak. Araçlar dediği gibi zaten hızlanıyor. Bence yakıt ikmali ve lastik bitene kadar tam gaz sürükler geri gelsin. Yakıt sınırı gene olsun.

  6. Heh! yan çizmeler başladı şimdiden 🙂 Bunun içinmi kısmıştınız performansı? 😀

  7. Bak ya bel bağladığı şeye bak ya Formula 1 i hep siz domine etçeniz demi.

    Yemezler toto wolf yemezler koçum.

    Sergio Marchionne önderliğinde 2017 den itibaren formula 1 biz domine edeceğiz.Yarım saniyeyi biz cebimizden çıkaracağız.

  8. Kekimi ye beni yeme totocum

  9. Herkes haklı olduğunu biliyor ama seneye piyango bize vurur da bizim dominasyon başlar umuduyla karşı çıkıyor 🙂
    Bakalım seneye hangi takım alıp başını gidecek.

  10. Mercedes haklı olarak kural değişikliğini istemiyor olsa da düşünüldüğü gibi zirveden kolay kolay inmeyecektir. yine ilk üç takım içinde kalacaktır. örn. redbull, v6 döneminde bile şuan onca olumsuzluğa rağmen çok geriye düşmediler. şampiyon takımlar nasıl tek sezonda zirveye çıkmıyorlarsa aynı şekilde zirvedende sert bir düşüş yaşamaları kolayca gerçekleşmiyecektir.

  11. Aslında haklılık payı var, seneye büyük kural değişikliği bir takımın tekrar domine etmesini sağlayabilir.Diğerleri yetişene kadar 3 sene geçer.Böyle devam ederse daha iyi olur.

    Birkaç ufak düzenleme yapılsa daha iyi olur.

  12. Onur Gentas avatarı

    Yarışlar harika mı? Son yarış güzeldi ama o da Ferrari’lerin arka sıralara düşmesinden dolayı güzelleşti. Yoksa geçen seneye göre değişen çok fazla bir şey yok.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ayrıca neden sene başından beri Mercedes yöneticileri sürekli Ferrari bizi yakaladı deyip duruyor? Sanki bu açıklama için zemin hazırlanıyormuş gibi geldi bana.

  13. Hah iste toto biz de tam bunu diyorduk. Yeni kurallar gelsin,senin takken dussun,sonra yeni kurallarla seneler boyunca yarisilsin.ama o kurallardan once oyle cikip 1000km yapmak da yok hani!

  14. adam haklı, gelecek sene kuralları çok iyi yorumlayan bir takım öne fırlayıp geçecek yine.

    “kuralları ne kadar uzun süre sabit tutarsanız takımlar arasındaki performans farkı o kadar kapanır. Ve şu anda tam olarak bu oluyor.”

    buna hangi objektif F1 fanı itiraz edebilir ki?

    1. Ben…. 🙂
      Zira kazın ayağı öyle değil dominasyonlar, dominant araçların hakimiyeti her zaman 3 ila 5 yıl sürer bu motorsporlarında hep böyledir. Downsizing’ler ile örneğini defalarca gördünüz ama kavrayamadınız belki basitçe güncelinden V8’ler kaç yıl sürdü? Cosworth yakalayabildi mi?
      Büyük değişiklikler gelmeden önce kimse Scuderia Ferrari’i yakalayabildi mi?
      Fark kapanır dominant yakalanır ve alaaşağı edilir bu her zaman böyledir ancak bunun süreci çok zaman uzun vakit alır.
      Merso bundan sonra dominant olamazsa bu ekonomik şartlarda uzun süre buralarda zaten kalmaz 🙂

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Motorlar eşitleniyor. Takımlar eşitleniyor

    Adamın burada dediği gayet mantıklı seneye yine herşey sıfırlanacak belki McLaren dominasyonu olacak ya da Mercedes .

    2014 kurallarına da Mercedes karşı çıkmıştı.

    1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
      scuderiaferrarimarlboro

      Nasıl 2014 e karşı çıkmıştı, v8 motorlar olursa gideriz diyen takım mi v6lara karşı çıktı. Hadi ordan en çok destekleyen mercedesti be

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Haberleri takip etmediğiniz belli oluyor bu konuları çok konuştuk ama açıklayalım.

        O dediğin açıklamayı v6 motorlar yapıldıktan sonra dendi o kadar yatırım boşa gidecekti çünkü.

        Benim dediğim v6 söylentilerin ilk çıktığı zaman Norbert Haug v6 motorları istemediğini kesin dille ifade etmişti.

        1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
          scuderiaferrarimarlboro

          Haug v8lerle devam etmek iyi olabilir cunku ucuzlar demişti ama yatırım yıllar öncesinden başlamıştı ki mercedes v8 lere odaklanmıyordu bunun için v8 döneminde çok da rekabetçi olamadilar gösteriyor ki onlar çoktan v6 ları istiyorlardi harcamalar da mecedesin pek de umrunda değildi. Rekabetci olmak için istediler ve hala da istiyorlar durum bu

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            tamam.

        2. Alakası bile yok Reno ve Merso daha işin en başında motorlar değişmezse diye FIA’a posta koyan markalar daha yeni motorların taslakları bile yoktu ortada V8’ler yürüyüp gidiyordu onlar bu tehditleri savururken. Bir açıklamaya bakarak geneli göremezsiniz.
          Hani Norbert gibi bir adamı da kenara çekmeleri bunun gibi şeylerdendi belki de adam Mr. Motorsport idi neredeyse… Yarışmanın ne idüğünü ve motorsporları ruhunu anlayan tek yüksek idareciydi. (Benim şu kalas markada ki tek saygı duyduğum adamdı. Kalanı fasa fiso.)

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      ”2014 kurallarına Mercedes karşı çıkmıştı” hı ? Sen buna inanıyon ha !

      Araştır bakalım,F1’de kullanılan teknoloji ile Mercedesin uzmanlaştığı teknolojilere kim ne istememiş görelim.

      1. Öyle yada böyle.Seneye birinin önceden hazırlandığı yeni bir motor konsepti yada aşırı aero ağırlıklı bir f1 ortaya çıkmazsa her şey aynen devam eder.Bir şekilde Ferrari gibi Mercedes’te tam gaz gitmiyor gidemiyor.Zaten bunun bir mantığı da yok.Yıllık on milyar Eurodan fazla kar elde eden bir firma tüm kaynaklarını bu iş için seferber etmiş durumda.Takımda binden fazla insan çalışıyor.Seneye kurallar değişecek ve Mercedes geriye düşecek.Üstelik puan almakta zorlanan takımların dominasyonu başlayacak vs vs.Geçenlerde bir film izledim.Onda da Batman Superman’ı dövüyodu.

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Bizde ilk başta söylediğinin değişmesini istiyoruz.Ama FIA rüşvet ile çalıştığı ve göz yumduğu için pek zor.Bi bize gülmedi şans 9 yıldır.
          Şurda 2017’e ne kaldı ben kuralların değişeceğini hiç sanmıyorum.
          Konuşulan 2018’de V6’ların değişmesi.Bence bu bahaneyle kural değişimini erteleyecekler..

          1. Ferrari ve Mclaren Fota’ya öncülük etmenin bedelini ödüyorlar.

            1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              Montenin naneleri hep

  16. Totonun totosu tutuşmaya başlamış 🙂

  17. Yeni kurallar gelsin artık. Bu dominasyonun bitmesi için şart. Bu kurallarla yapılabilecek en hızlı arabalar şu an yapılıyor zaten ötesi olmaz.

  18. aeroformula avatarı

    “Belki aleyhimize konuşuyorum” lafını sen söylersin ama hiçbir formula 1 takipçisi inanmaz sayın toto wolf. Siz Ferrari”den çok redbulldan korkuyorsunuz. Aero-motor dengesi biraz aeroya kayar diye ödünüz kopuyor. Avantajını korumak adına konuşmana kimse bişey diyemez sonuçta sen taraftar değil kazanan takımın patronusun. Fakat satır aralarında insanları aptal yerine koyman gülünç oluyor. Sonuç olarak kimse bu lafları yemiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir