Raikkonen, Ferrari’nin Şampiyonluk Mücadelesini Sürdürebileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin bu seneki şampiyonluk mücadelesi hedefinin henüz değişmediğini söyledi.

Mercedes’e rakip olma parolasıyla seneye başlayan Ferrari, henüz tam anlamıyla sorunsuz bir hafta sonu geçiremedi ancak buna rağmen yine de 3 yarışta da podyuma çıktı.

Raikkonen “Daha 3 yarış geride kaldı. Açıkçası çok şey olabilir ve kesinlikle olacak.”

“Sadece mümkün olan en iyi puanları kazanmalı ve yarışlarda sorun yaşamamalıyız. Onların önünde olmaya çalışmalıyız.”

“Hız açısından fena durumda değiliz. Çin’de sıralamalarda hata yapmasaydık onlara yakın olma şansımız vardı.”

“En azından ben yakın göründüm. Ancak temiz bir yarış geçiremiyorsanız onları bu şekilde yenemeyiz.”

“Buradan daha güçlü olduğumuz ve muhtemelen onların da daha güçlü olduğu pistler olacak ancak asıl önemli olan aracı ve tüm paketi geliştirmek.”

“Ardından güçlü yarışlar çıkarabilir, yarışlar kazanabilir ve onlarla mücadele edebiliriz.”

“Ancak bazı şeyleri temizlememiz lazım. Sorunlar yaşarsanız bunun şampiyonaya faydası olmaz. Rosberg 3 yarış kazandı ve bu bizim için ideal değil. Onun için ideal. Ancak bunu hak etti ve ondan daha iyi iş çıkarmamız lazım.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari’nin Şampiyonluk Mücadelesini Sürdürebileceğini Düşünüyor” için 45 yanıt

  1. Anti Vettel’ciler kaza hakkında gevelemeye devam etmekten bıkmadıkça, ben de tezlerini(!) çürütmekten bıkmayacağım. 🙂
    Şimdi fotoğrafı açın ve bakın. Özellikle Kvyat’ın virajı alış çizgisine ve devam ettiği noktaya bakın. Ortalama bir idrak kapasitesi ile konunun kilit olduğunun farkına varacaksınız. Vettel net haklı. Öncesinde kapı açık olsa da oraya fren noktasının kabul edilebilir sınırından çok sonra fren yaparak giremezsin. Starttan sonra dar bir ilk virajda hiç giremezsin. Formula 1, karting değildir. Arada Vettel olmasa Kvyat o gelişle Raikkonen’i biçmeyecek miydi? O zaman ne konuşacaktık?

    Bir de aşağıda inanılmaz şeyler okudum. Hala Vettel’in kasıtlı çarptığını varsayan yorumlar var. Gerekçe olarak da şunları söylemiş
    Ya ben tam olarak saf niyetli oldugunu düşünmüyorum çünkü kvyat gelmeden önce raiyi sıkıştırmaya, geçmeye çalışıyordu vettel ona dikkat ettin mi ?
    Kahkaha attım…

    Biri de yine yeni yeniden Webber’den dem vurmuş, Raikkonen başarılı olmaya başlayınca Seb çirkefleşmeye başlayacakmış. Tabi ki rekabet ortamı sinirleri gerer. Muhtemelen iki taraf da bu kadar sakin kalmayacaktır. Rekabet olduğu müddetçe sakin kalabilen ve yenilse de mutlu olabilen tek bir Formula1 takım arkadaşlığı gösterin ben de Formula 1 izlemeyi bırakayım. Yine de Rai-Vet mücadelesi cephe savaşına dönmeyecektir diye tahmin ediyorum.
    Webber Vettel 2009-2013 dönemi, sancılı bir dönemdi. Yine de Webber’in son dönem Vettel hakkındaki haberleri ve sözlerinden bir kuple paylaşalım.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/139456-webber-vettel-en-iyisi-hamilton-en-hizlisi-maldonado-en-kotusu.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/120060-webber-vettele-destek-verdi.html

    Webber, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Vettel ile aralarında bir sorunun kalmadığını söyledi.

    Webber “Her şey temizdi. Olmasını istediğim gibi oldu. Bu yüzden geriye dönüp baktığımda başardıklarımdan gurur duyduğumu söyleyebiliyorum.”

    “Seb’in kupa dolabı benimkinden daha iyi olabilir. Onu başardıklarından dolayı kıskanmıyorum.”

    “Seb ve ben aslında iyi anlaşıyoruz. Monaco’da iyi bir sohbet oldu ve bir kaç kez görüştük.”

    “Olayların oluşunu onun bakış açısından görmek ilginç. Birbirimize çok büyük saygımız var.”

    “Geriye dönüp baktığımızda ‘bazı şeyleri farklı yapabilir miydik?’ diye düşünüyor muyuz? Kesinlikle evet.” dedi.

    Raikkonen’e Bahreyn’den sonra hırs eksikliğinden dolayı serzenişte bulunmuştum. Özellikle startta elim kaydı iyi kalkamadım açıklaması beni böyle bir tepkiye yöneltti. Ancak Çin haftasonunda sözlerimi yedirdi bana. Vettel’den net bir şekilde daha hızlıydı. Startta şanssızlık yaşadılar. En azından iki podyum heba olmuş oldu.
    Şampiyonluk için ben Rusya’yı son şans olarak görüyorum. Mutlaka kazanmak gerek.

    Sonuç olarak,
    1 – Vettel Kvyat’a serzenişte bulunmakta haklıydı.
    2 – Kazada mağdur olan iki aracıyla da Ferrari’dir.
    3 – Ferrari sezon başından beri temiz bir yarış çıkarmadı. Bu ilerisi için hem iyi hem de kötü bir done.
    4 – Çin Raikkonen’in geri dönüş yarışıdır. Dahası gelecek.

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Hocam ne anlatırsan anlat anlamazlar hata bizde bunlara fırsat vermeyeceksin 3-4 kişi bunlar bazende yedek hesaplarla giriyorlar çok görünelim ayağına ki site yönetimi tespit edince pişkin pişkin cevap yazıyorlar diğer hesapları trollemek için kullanıyoruz diyerek.

      Dolayısı ile takma kafana F1 bilgileri yok hiç bir alt yapıları yok konuşsunlar amaçları seni beni kızdırmak zaten görevleri bu bırak salla Vettelin haklı veya haksız olduğunu dünya forumlarında okuyoruz görüyoruz burdaki 2-3 kişi kötü diye o konuda hatalı olmuyor.

      O yüzden konuşsunlar dursunlar ben okudukça eğleniyorum.

    2. Bunu diyenler dikkat ettiysen Samuray sevenler ve yaratanlar dernek üyeleri.Takmamak lazım, konu başka.

      1. *Samurayı sevenler ve yaşatanlar dernek üyeleri*

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          hahah güzel yakalamışsın @Erendost 😀

    3. O kadar uğraşmışsın, analiz yapmışsın kendince, eline sağlık. Fakat Kvyat’ın araçüstü kamerasından startı tekrar izlersen adamın atağının gayet temiz olduğunu görürsün. Zaten dediğin gibi Raikkonen’i biçecek kadar hızlı geliyor olsa virajı düzgün bir şekilde alamazdı. Fakat virajı da düzgün bir şekilde döndü. Red Bull yol tutuş anlamında iyi araçlar üretiyor ve Kvyat da bunu çok iyi kullandı. Boşluk çok netti ve atak bile denemeyecek bir atak yaptı. İdeal çizgi orasıydı ve kendisi de oradan geçip gitti. Bana kalırsa Vettel Raikkonen’e çok konsantre olmuştu ve arkasında ne olup bittiğine bakmadı bile. Kvyat geldiğinde de Raikkonen’i hiç etti. Olan biten budur. Kasıtlı yaptı demiyorum, ama bu kazayı önleme şansı net bir şekilde elindeydi. Vettel’i savunacağız diye Kvyat’ı harcamanın anlamı yok. Adamın startını izle görürsün ne dediğimi zaten.

    4. Daniil Kvyat’ın viraja girişi normal ancak Kimi Raikkonen spin halinde kendisine temas ettikten sonra yönü değişiyor ve dışarı açılıyor. Dışarı açılmasının sebebi bu temas olabilir. Olayı tetikleyen Raikkonen. Lastikleri kilitledi sanırım, dışarı açılınca Sebastian Vettel de genişten dönmek için açılıyor ve Raikkonen’i dışarıda tutuyor. Bu sırada zaten hızlı gelen Kvyat araya giriyor. Ancak yarı yolda Vettel’in çarptığı Raikkonen’in kanadı Kvyat’ın sol tarafına çarparak kırılıyor. Dışarıya açılması da bu andan sonra gerçekleşiyor. Ben böyle gördüm.

  2. Pilotlar şampiyonluğu çok zor, ancak Takım şampiyonluğu için fırsatımız var.Ama Nicoya oynarlar gibi geliyor.Kolay bir şampiyona olur Nico için.Hamilton’un iyi olması şu anda Ferrarinin yararına.Umarım Hamilton Nico’yu baskı altına alabilir.Onlar birbirini yerken bizde Takım şampiyonluğu için adımlar atarız.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bu şanssızlıklarla ve tasarımdaki sorunun düzelmesi için geçecek zamanı düşünürsek çok zor. 2010 yılında Alonso 45 puan geriden gelip 15 puan öne geçmişti. Son yıllarda Vettel 40 küsür puan geriden gelip şampiyon olmuştu. Örnekler var ama Rosberg bu seneye fırtına gibi girdi. Bakalım neler olacak

    1. Bence rosbergi piyon olarak kullaniyorlar sampiyonaya heyecan katmak icin.hamiltona olan sorunlar ileride rosberge de olacaktir ve durum esitlenecektir diye dusunuyorum.en azindan hamiltondan ondeyiz puan olarak.ama sampiyonluk icin kesinlikle en az0.2-0.3 sn hizlanmaliyiz

  4. Raikkonen alonso massa ve vettele yenilmiş bir pilot ama bnece iyi bir ikinci pilot olur

    1. Ama bu sene rai altın vuruşunu yapacak gibi bir his var içimde.

    2. Sdjdkdjsks 😀 okuduğum en komik yorum…
      Raikkonen, Massa’ya yenildi demişsin de
      2007 şampiyonluğunda yanında Massa vardı. Bu nasıl yenilmek?

      2008’de Belçika’daki Hamilton’la son iki tur kazası olan yarışa kadar Massa ile aralarında sadece 5 puan vardı.

      2009’da o leş Ferrari ile yarış kazandı Belçika’da…

      2014 kötü başladı. Tarihin en kötü Ferrarisi’nde gözümde Grid’in hala en iyi iki pilotu (ALO-RAI) takım arkadaşlığında Alonso sene başından öne geçti. Hatırlamayan tekrar izlesin, sezonun 4 ya da 5.yarışı İspanya’da Raikkonen rahat rahat Alonso’nun önünde bitirecekken iğrenç bir pit stop stratejisiyle Alonso öne geçirildi. Hatta team radio’dan “evet, stratejiyi hangi aptal belirliyor?” da demiştir. Yine de gerçek manada yenildiği tek sürücü Alonso’dur diyelim ki Alonso ile Raikkonen’in en formda dönemlerinde nasıl dişe diş kapıştıklarını hatırlarsın 2004-2007 arası

      Vettel’e geçen yıl yenildiği doğru. Ama takım yine arabadan maksimumu çıkardığını bildiği için yeni sözleşme imzaladı.

      2003’e gidelim. Ortalığı kasıp kavuran Schumacher’i, “rakipsiz” dedikleri yıl, daha kimse Raikkonen’i hesaba katmıyorken şampiyonun aon yarışta belli olduğu, F1’in “Raikkonen” diye ayağa kalktığı sezon

      Sauber’de Heidfeld
      McLaren’de tecrübe abidesi Coulthard & Montoya
      Ferrari’de Massa (2008 dahil, bu yenilmek değil)
      2009’daki o leş Ferrari’de de RAI&MAS vardı. Aç bi klasmana bak, Massa nal toplarken Raikkonen 1 galibiyet 3 podyum yaptı, yine yendi.

      WRC’de bile zamanında takım arkadaşı olduğu Sebastian Ogier’in önünde bitirdiği yarışlar var ki şimdi Ogier’den şampiyonluk alabilen yok.

      Lotus’ta zaten yeniden doğdu Zaten vs vs .
      14 senedir Grid’de olan adamın sadece 2 sene (açık farkla) mağlup olması onu 2.pilot yapmaz. Dünyanın en iyi 2.pilotu, hiçbir başarı kazanamayan ve Grid’in en balon sürücüsü Rosberg’dir ;)) Williamsta olsa 5-6 dan yukarı çıkamaz. Alman torpilli, en iyi araç müdavimi.

      En çok Raikkonen ve Alonso ya acıyorum.
      Gridin en emektar pilotları. Hayatlarınd hiç, Schumacher gibi Vettel gibi Hamilton gibi “en iyi araç” ia sahip olamadılar. Her şamyonluklarında en az iki rakipleri, kendileriyle aynı hızda en az 3 otomobil oldu. Bu yüzden bu gridde en saygı duyulacak 2 sürücü…

      Ayrıca ; senin Rosberg’inin, anca 2.pilot olur dediğin adamın 2003’Nürburgring de Pole’ü aldığında kafasında 6 numara ve Fin bayraklı Raikkonen şapkası takıp çılgınlar gibi sevindiğini bilir misin? Hatta ingilizcen varsa dikkat et, spiker “Fin pilotun destekçileri çok mutlu” dediğinde tribünde sevinen Rosberg 🙂 link burada

      https://youtu.be/V3NJ1PyDzpg

      İyi seyirler

  5. Rai Vettel’i bu sene çiğ çiğ yer.

  6. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Yav arkadaş vettel refleksi vermeseydi de keşke kvyat sidepodlarına otursaydı vettelin.b.ku çıktı her kaza haberinin altında zibilyon tane alocu yorumu yok vettel bilerek çarpmış yok kimi geçince kıskanıyormuş yok samimiyetsiz buluyorlarmış efendim vettel size tavır mı beğendirmek zorunda eğer öyle bir durum varsa söyleyinde bilelim yani????.

  7. Kimi Alonso’dan sonra resmen yılana sarıldı.Ama eminim o da herşeyin farkına varmıştır.Bu adam fazla değil önümüzdeki 3 yarış üst üste Vettel’den fazla puan alsın,o zaman arkanıza yaslanın ve izleyin Seb neler yapıyor.Redbull’u unutmadık,Webber’le ilişkini unutmadık Seb kardeş ))

    1. Sonunda benim gibi düşünen birileri oldugunu görmek ne kadar güzel.

    2. Vettele eski deli dolu vettel degil.2014 te ricciardo bariz bir sekilde yenmisti vetteli.vettel ne yapti ricciardo ya.aksine ricciardoyla iyi arkadaslar.padokta veya gecen seneki sampiyonlar yarisini izlediysen oradaki sakalasmalarini gormussundur.

      1. Kardeş önce bir sakin ol. Bunlar benim düşüncelerim vettel rice yenildiginde şampiyonluk söz konusu degildi bunuda unutma sakın.

        1. Yok ben sakin bir sekilde yazdim zaten de bence vettel olgunlasti artik.bu yarista starttaki kaza yaris kazasi olmasina ragmen adam defalarca ozur diledii.yaris sonunda hemen raiyle konusmaya gitti.iyi niyetli adam bunlari yapmaz .uzgunum arada kaldim der gecer.

        2. Iyi niyetli olmayan* adam olacak eklemeyi unutmusum.

      2. Seb ric le şampiyonluk mücadelesinden uzak olduğu için kendi de soyutlanmıştı olaylardan.Ama işin ilginç yanı bu sene de şampiyonluk muhabeti olmamasına rağmen nedense Podyum öncesi Kwayta demediğini bırakmadı. Resmen kendini rezil etmedi mi sence de ? Sen benim ilk yazdığımı at fav’a bekle 😉

        1. Bence dogru olani yapti.basta kyvati tebrik etti sarildilar falan.sonra hee bu arada ilk tur nasil daldin diye konuya girdi.tamam bu yaris boyle ucuz atlatilmis ama daha dikkatli dalmasi lazim kyvatin.sonucta redbull hizli arka arkaya start alacaklar gibi duruyor.bi uyari niteliğindeydi.ki zaten sonra uzatmadi olayi podyumda sampanya falan attilar birbirlerine

        2. Ki 2007 de alonsoyla massanin kufurlesmelerine kadar varan tarismasinin yaninda bu deve de kulak bilek degil.ilk yorumunu takip edecem bakalim neler olacak sonucta burda tahmin yapiyoruz yanilabiliriz de 🙂

    3. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      Yalnız değilsin dostum. Kimi bu yıl Vettel’i çok zorlayacak 🙂

  8. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    rai son paragrafta lafı sanki dolaylı yoldan vettele atıyor.rai de vetin kendisine kasıtlı çarptığını düşünüyor olmalı muhtemelen.

    1. Bende öyle düşünüyorum yani resmen bilerek çarpmadı ama kimiyle çarpışmayı tercih etti. Ve çarpmadan öncede kimiyi geçmeye çalışıyordu.

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Saniyenin onda birinde senin bu düşündüklerini düşünebiliyorsa Vettel süper zeka olmalı 🙂

    2. Adam onceki aciklamasinda kesinlikle vettelin boyle bir sey yapmayacagini soyledi.siz hala neyin derdindesiniz.ustelik rai bu.dolayli yoldan bir sey soyler mi.soyleyecekse direk soyler.ha ferrari izin cevermedirmesi diyelim boyle bir aciklama yapmasina.o zaman da gecistirici aciklamalar yapar.adam net bi sekilde kesinlikle oyle bir sey yapmaz diyo siz hala konusuyorsunuz.malzeme geldi ya kacirmayin bakalim.

      1. Schumacherrari avatarı
        Schumacherrari

        politik konuşmuş olamaz mı ? rai vettel bana bilerek çarptı dese rainin aracı bi daha çalışmaz 😀

        1. Bence rai politik konusmaz.dedigim gibi eger cidden bilerek carptigini düşünüyorsa gecistirmeli aciklamalar yapar.ama adam kesinlikle oyle bir sey yapmaz dedi.aman ya neyse gecti gitti.umarim bi daha boyle bir temas falan yasanmaz. 🙂

    3. Bu arada yaptigin yorumla ayni fikirde degilim hemen bir uste ki yorumumda anlayacagin uzere ama nickini begendim guzelmis 🙂

      1. Schumacherrari avatarı
        Schumacherrari

        saolasın hocam görüşmek üzere

  9. Birgün soruyorlar koca reis Kimi Raikkonen’e hayatta öğreniği en önemli şeyi ve felsefesini diyor ki ” Never Give Up” . Bu emekler hiç mi reis , adam olmak suç mu reis… Hadi bakalım bu sezona umutluyum şampiyonluk olmayacak olsa da

  10. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bana öyle geliyorki Seb ile Rainin arası baya bi gerilecek 🙂

    1. Sen bir ferrari fanisin o yuzden soruyorum vettel tamemen hatasız hiç bir art niyet olmadan mi kimiye çarptı sence ?

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Zaten önceki yorumlarımı okursan çok basit bir şekilde anlattım.O yüzden uzatmıcam
        Vettelin aklında asla öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.
        Herkesin tabir ettiği gibi bu bir yarış monopoly değil.Vetttel tabiiki burnunu Rainin oraya sokacaktır.Raide önünü kapatmak isteyecektir yanlız şurada dikkat edilen bir soru ortaya çıakbilir Rai yarış çizgisine dönerken Vettelin yol vereceğinimi düşündü ? Zira Vettelde öyle düşünmemiş olabilir. 🙂

        1. Ya ben tam olarak saf niyetli oldugunu düşünmüyorum çünkü kvyat gelmeden önce raiyi sıkıştırmaya, geçmeye çalışıyordu vettel ona dikkat ettin mi ? Yani anlatmak istedigim orda kvyatin gelme sebebi vettelin raiyle ugrasmasiydi tipki gecen yil birezilyada hamiltonun rosbergin önüne sürmesi gibi. Daha icerden dönebilirdi ama dönmedi. Sen ne düşünüyorsun soylediklerim hakkinda ?

          1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            Nasıl izlediniz bilmiyorum ama Rainin sıkıştırıldığı bir durum yok.Hadi farzedelim ki oldu.Bu bir yarış.Nasıl Kvyt oradan uçarak gelip biçmesini takmayıp bu bir yarış diyorsa Vettelinde yaptığı bir yarış diyebiliriz.Rai sadece çarpmamak için taşıyor sonra yarış çizgisine dönmeye çalışıyor nitekim daralan bir viraj orası ve orada Vettel var sağdan uçup gelen kvyt var.
            Hamilton olayına gelirsek Orada Vettel Rainin önünde kırmıyor yanlız.Tam tersi diye hatırlıyorum.

            1. Valla ben senin gibi düşünmüyorum vettel inatla burnunu sokmaya calisiyor. Daha içerden dönmeye çalışırken dönmüyor ve o bosluktanda kvyat geliyor. Neyse bakalim 2 3 yaris daha rai onde baslarsa vetteli o zaman görürüz. T.ederim düşüncelerin için.

              1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Rica ederim kardeş.İşler bundan sonra biraz daha kızışabilir.

      2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Her zaman söylerim Rai bazı yarış pozisyonlarında rakibine karşı genelde takım arkadaşına çok iyimser düşünüyor.Ama iş 1. 2. lik muhabbetlerine dönerse kimse kimseyi tanımaz.

        1. Yukardaki yorumumu okuyup net bir şekilde fevap verirsen çok sevinirim 😀

  11. iceman bu seneye baya hirsli basladi hele yaptigi son 2 aciklama baya dikkat cekici. vur de vuralim oldur de oldurelim iceman!!!!!!

  12. Sen boyle surmeye devam et nasilsa seytanin bacagini kiracagiz sana guvenimiz sonsuz iceman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir