2018 Sezonunda Pilotlar Sadece 3 Motor Kullanabilir

yazar:

kategori:

Formula 1’de harcamaları düşürme çalışması kapsamında 2018’den itibaren pilotlara sezon içerisinde sadece 3 motor kullanma sınırı getirilebilir.

Bu ay sonunda takımlarla yapılacak motor kuralları görüşmelerinden önce üreticiler motor ücretlerini düşürme ve performansları denkleştirme konuları için en iyi yolu bulmaya çalışıyorlar.

Bu kapsamda senelik motor kullanım hakkının 3’e düşürülmesi planlanıyor. Yapılan hesaplamalarda senelik 4 motor hakkından 3 motor hakkına düşülmesi halinde motor harcamalarının 12 milyon Euro’ya kadar düşmesi bekleniyor. Bu tam olarak FIA’nın istediği fiyattı.

Motor üreticileri bunu destekliyorlar ancak bu planın hayata geçip geçmeyeceği Strateji Grubu ve F1 Komisyonu toplantılarında belli olacak.

 

 

 

 

 


Yorumlar

“2018 Sezonunda Pilotlar Sadece 3 Motor Kullanabilir” için 9 yanıt

  1. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Bu saçma kısıtlamalar beni güldürüyor ya. F1 batsın diye uğraşıyorlar.

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ben motora motor demem motor patlayıp beyaz dumanlar yaymayınca 😀

  3. Su anda bir motorun bes yaris kullanilmasi gerekiyor.Boyle olursa yedi yarisa cikiyor.Motorlarin neredeyse bastan tasarlanmasi gerekir.Ordaki moronlarin motor maliyetinin onemli bir kisminin gelistirme masraflarindan olustugundan haberleri yok herhalde.Dtmde V8 kullanilirken motor basina maliyet (tam rakami hatirlamiyorum.) yuz Bin dolari gecemez denmisti.Ureticilerde ona gore motor gelistirmislerdi.

  4. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Maliyetler yerine bu kararların fikir babalarını FIA’dan uzaklaştırmakla ilgilenseler, tüm motorsporları camiasına çok daha büyük bir fayda sağlamış olurlar.

  5. O zaman sezonun en rekor motor cezaları goes tooo… 🙂

  6. Nasıl bir işletme mantığıdır bu? Yahu bir sezonda o kadar yarış tamamlayabilecek bir motorun geliştirilebilmesi ve gelişim sürecinde ki aksaklıklar (mutlaka dayanıklılık sağlanamayacak ve ilave motor kullanımı olacak) göz önüne alındığında tasarruf edilmesi düşünülen miktarın kat kat fazlası çıkmış olacak.

    Bence F1 sadece üreticilerle olmak istiyor, DTM gibi. Küçük ve bağımsız takımları silmenin peşindeler bu mantıksızlıklara başka bir anlam veremiyorum. Gelişim süreçlerini yol otomobillerine bu denli paralel tutmalarının nedeni üreticilerle ilerlemek istemeleri.

  7. Şöyle bir durum olur muhtemelen: Takımlar fazladan 1 güç ünitesi takar bir yarışa son sıradan başlar. Fakat kalan yarışların tamamında avantajlı olmuş olur. Bu az motor kullanma işini daha fazla zorlarlarsa olacak olan bu.

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Oldu olacak motor takmayın. Motorsuz yarıştırın maliyeti var mazallah 😀

  9. Motor haklarını tek motora düşürün. Takın traktör motoru hem sağlam hem ucuz zaten ses kaygınıda yok dönsün dursun piste.
    Eski versiyon v8 v10 araçlardan yeni bir seri yapsalar tüm seyirci oraya kayar eminim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir