Sauber Takımın En İyi Sonucunu Kutluyor

yazar:

kategori:

Kobayashi, yarışa 18. sıradan başladı ama stratejisini çok iyi değerlendirip güvenlik aracı sürecinde üçüncülüğe yerleşti.

Sert lastiklerle yarışa başlayan Japon pilot, kullanması gereken diğer kuru zemin lastiğini takmak için sonlara doğru pite girdi. Pitten Ferrari pilotu Alonso’nun arkasında dönen Kobayashi, daha sonra İspanyol pilotun Buemi ile mücadelesinden yararlandı ve onu geride bıraktı. Yarış tam bitti derken de Buemi’yi geride bırakan Sauber pilotu, 7. olmayı başardı.

Takım arkadaşı Pedro de la Rosa da 10. olarak, Sauber adına senenin en iyi bitirişi gerçekleşmiş oldu.

Peter Sauber: “Muhteşem bir yarıştı, özellikle de yarışa nereden başladığımızı düşünürsek. Takım ve pilotlar, bugün her şeyi doğru yaptı. Pedro sağlam bir performans ortaya koydu ve 1 puan aldı. Kamui ise kesinlikle inanılmazdı”

“Üçüncü iken attığı turlardaki dereceleri şaşırtıcıydı”

“Bu araçta ne kadar potansiyel olduğunu kanıtladılar. Bütün takımı ve pilotları tebrik ediyorum”

Yarışta dikkatleri üzerine çeken Kobayashi: “Yarıştan önce Pedro ve benim için, farklı lastikle başlama kararı aldık. Sertlerle kalktım ve herkes pite girdiğinde ben pistte kaldım. Önde harika bir yarış vardı ama kolay da değildi. Çünkü Jenson sürekli olarak arkamda yakınımdaydı ve lastiklerimi de korumam gerekiyordu. (Lastiklere) çok yüklenmemek için dikkat ediyordum. Pitstopumun ardından taze lastiklerle bir şey yapmak için sadece 4 turum vardı. O anda herkesten daha iyi tutunmaya sahiptim ve bundan azamisini elde etmem gerektiğini hissettim. Elbette Alonso ve Buemi’yi geçmek riskti. İşler yolunda gitmeseydi kaza yapıp başımı belaya sokabilirdim”

Takım arkadaşı De la Rosa: “Takım çok iyi bir yarış çıkardı. Strateji karşılığını verdi ve araç, yarış şartlarında gerçekten iyiydi. Yarışın çoğunda trafiğe takıldım. Son 12 tur, benim için çok zordu. Çünkü ön sağ lastiğimde ölü nokta oluşmuştu ve aracımdaki titreme çok kötüydü. Bunu telsizle takıma söylemedim. Yarış esnasında onlara kötü haber vermek istemedim. Çünkü zaten yeteri kadarı başımıza gelmişti. Bugün bu puanlar için bütün takım adına çok ama çok mutluyum. Harika bir takım ve mutlu olmayı hak ediyor.”


Yorumlar

  1. helal sana kamui tebrikler sauber en kısa zamanda umarım güçlü sponsorlar bulursunuz.bu takıma karşı aybi sempatim var çünkü kimi çaylakken sauber kimiye güvendi ve onu takıma aldı ve kimi süper lisansını sauberde aldı.

  2. seyfi baydar avatarı

    Kamui muhtesem bır yarıs cıkardı.Altında toyotanın tf 110 şasesi olsaydı yarıs bıle kazanabılrdı heralde.Alonzo ve buemıye adeta kamıkaze dalısı yaptı.Tebrıkler…

  3. doğru söylüyorsun onur dün o sinirle kuralı atlamışım kusura bakmayın.

  4. Helal sana kobayaşi.ama dikkatimi alonsoyu geçişi çekti sanki tur bindiriyor gibi alonsoyu gafil yakalandı.günün adamı kesinlikle koboyaşi

  5. Helal sana kobayaşi.ama dikkatimi alonsoyu geçişi çekti sanki tur bindiriyor gibi alonsoyu gafil yakalandı.günün adamı kesinlikle koboyaşi

  6. olgun peker avatarı

    helal olsun kocbayash,me bhe RED BULL KESKE WEBERİ BIRAKIP BU SÜPER CAYLAGI ALSA YADA RENAULT PETROVU BIRKAIP KOBAYASHI I ALSA…..!!!!

  7. Yaşar, Kamui pitstop yapmamıştı. Yani diğer hamuru kullanmamıştı. Bu sebeple pit'e girdi.

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ross Brawn ve Mercedes ekibinin yapamadığını aracın yavaşlığına rağmen yapan Peter Sauber'i ve ekibini ayakta alkışlıyorum.Nice puanlara 🙂

  9. Ferrariyi anlarım da brawn nasıl böyle bir hata yaptı,3.lük belkide 2.lik bile mümkündü.
    Stratejiyi kim ayarladıysa helal olsun,mükemmel bir strateji ile kobayashinin de iyi sürüşüyle harika bir sonuç geldi.

  10. işte ferrari'deki beyinsizlerin beceremediği şey, 18. sıradan kalkan, güçsüz bir aracı olan, burada ilk kez yarışan bir çaylak olan kobayashi'yi bile 7. sıraya taşıdı; strateji. tebrik ediyorum sauber yönetimini.

  11. aslında kamui yi 3 tur daha pistte tutabilselerdi podyumda olarak daha iyi bir sonuç alınabilirdi.galiba son tur faciasına maruz kalmamak için riske girmediler.olsun yinede onlar için iyi bir gün oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir