Alonso: Yaşlıyım, Çirkinim, Yavaşım Ama İsteksiz Değilim

Fernando Alonso, yarış kariyeri ve özellikle Formula 1 kariyeri için tam motive ile yarıştığını söyledi.

İspanyol pilot 2005 ve 2006’daki dünya şampiyonluklarının ardından pek çok galibiyet ve podyum almasına karşın 10 yıldır şampiyon olamıyor.

AS gazetesine konuşan Alonso gelecekte Indianapolis 500 ve Le Mans’ı kazanmak isteyip istemediği sorusuna “Evet. Motor sporlarının üç efsane yarışı vardır. Monaco, Le Mans ve Indianapolis 500. Üçünü birden kazanmanın zor olduğunu biliyorum ama bunu başarmak harika olur”

“Motive olmadığımı söyleyen insanların nasıl bir dünyada yaşadığını anlamıyorum”

“2012 yılında sona ana kadar şampiyonluk için mücadele ettim. 2013 yılında ikinci oldum. 2014 yılında Kimi Raikkonen gibi bir sürücüden üç kat daha fazla puan aldım. 2015 yılında pite ulaşabilmek için Macaristan’da aracımı ittim”

“Şimdi iki çatlak kaburgam var ve FIA bana sorduğunda yarışmak istediğimi söylüyorum. Motive olmadığımı söylemek saçma. Benim hakkımda herşeyi söyleyebilirsiniz. Çirkinim, yaşlıyım, yavaşım ama isteksiz değilim.”

“Annem kazadan sonra çok endişelendi. Avustralya’daki kazanın ardından yarışmak için Bahreyn’e uçtum. Yarışmak için bunu yaptım. Şimdi bu adam (Herbert) çıkıp motive olmadığımı ve emekli olmam gerektiğini söylüyor” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Yaşlıyım, Çirkinim, Yavaşım Ama İsteksiz Değilim” için 122 yanıt

  1. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Bence de.

  2. Mc Laren ne hale geldi bakarmısınız? Zamanın en hızlı ve en güzel aracı simsiyaha bürünmüş (renk önemli değil ama) en güzel araş en hızlı olandır lafına ciddi bir örnek!! Hem görüntüsü kötü hem de hızı…

  3. Alonso’nun motive olamadığını söylemek saçmalık. Yarıştığı ilk günden bu güne kadar açık ara önde olduğu tek bir konu varsa o da en hırslı ve en istekli pilot olması. Objektif olmak lazım, Raikkonen eğer Alonsonun yarısı kadar hırslı olsaydı şu an 3-4 şampiyonluğu olurdu en azından. 2014’te yaşananlar bunun net ıspatıdır zaten.

    Ne olursa olsun Alonso yarışçı kimliğiyle saygıyı hak ediyor. Yarış dışı hayatları ve konuşmaları bizi çok ilgilendirmez.

    Herneyse,
    Go Kimi GO! 🙂

  4. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Ünlü düşünür Kimi Raikkonen’in de dedigi gibi; This guy is a f*cking joke!

  5. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    Bir yaris sonuclarina bu kadar yorum gelir, bir de Alonso haberlerine. Bu yuzden buyuksun Alonso.

    Bir soz vardir; su hayatta dusman kazanamadiysan basarili da olamamissindir. Yorumlarda görüyoruz ki Alonso buna dahil degil. Herkes cildirmis gibi Alonso’ya saldiriyor. Bunun nedeni de tek bir cumlesi. Kimi…

    Kimi’yi yendim demesi bile onu onemsedigini, kendine rakip olarak gordugunu gosterirken siz neden buna farkli pencereden bakarsiniz? Cevabini da ben vereyim. Alonso’nun pilotaji hakkinda hicbir sey soyleyemiyorsunuz cunku o en iyisi. ve ettigi laflari carpitip kendi isinize geldigi şekilde yorumlayip egolarinizi tatmin ediyorsunuz. Bir baska nedeni de bazi yeni arkadaslarimizin da populerlik kazanmaya ihtiyaci var 🙂

    1. Sensin Mr. 14Sulonso Avukat :))

    2. Gençliğinde daha iyiydi ama yaşlandı artık.. Bende seviyorum Alonso’ yu fakat zamanının dolduğunu düşünüyorum..

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        Dostum henuz dolmadi. Su an en yasli 4.pilot sanirsam. Onundekiler birakmadan Alonso birakirsa garip olmaz mi sence de? Raikkonen sezon bitmeden 37 olacak yanılmıyorsam ve gelecek sezon da yarismasi muhtemel. 2017 sonunda emekli olacagini dusunursek 38 yasinda birakmis olacak. Alonso daha 34 yasinda. Daha onunde tertemiz 3 senesi var. Fazlasini da kendisi bilir.

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      ALO nun değil RAİ nin büyüklüğü o. RAİ yi ağzına almasa yorumların %90 ı yapılmazdı. Bu arada zaten kimsenin pilotajına laf ettiği yok. Her zaman derim ALO en komple pilottur diye yanlış olmasın.

  6. Evet “Berger” şimdi sıra alonso ya geldi dimi kirletmediğin pilot kalmadı, Alonso emekli olacak evet ama bunun daha çok zamanı var Alonso kaza yapmış olabilir ama hırsını hiç bir zaman kaybetmedi massa da kaza yaptı sonra geri döndü toparlandı şu anda gridde en yaşlı pilot kim alonso mu hayır raikonen en yaşlı button geliyor sonra alonso sıralama böyledir sırf reklam yapmak için Alonso yu kirletenler istediğine kavuşamayacaklar çünkü alonso 2017 de geri dönecek biz buna adım gibi eminiz… Alonso şu anda hala yarışacak güçde ve bunu herkes biliyor boş laflarla sadece size gülüp geçiyor o güçlü bir karakter ve bunun üstesinden gelmesini bilir belki şamp olamaz ama en iyi pilot olduğunu tarih gösteriyor..

    1. pardon berger yerine “herbert” olacakdı düzeltme

  7. En iyi, en istekli, en hırslı pilot.Biz zaten biliyoruz Alonsoyu haterlarının ne dedikleri önemli değil.

    1. Ayrıca en komple pilot ve en bahtsızı.

  8. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    Burada Alonso’ya laf söyleyenler, yolda gorse ayaklarina kapanip imza isteyecek kisiler. Sirf prim yapmak icin laf soyleyen kisiler, bos kisiler.

    1. Iki kere gordum.Imza istemek aklimin ucundan bile gecmedi.Pilot olarak fena degil ama en iyisi degil kesinlikle.Insan olarak ise kelimenin tam anlami ile bes para(eskiden kurusun daha kucugu olan birim.)etmez.

    2. 4 kez karşılarştım, ikisi pist dışındaydı. Hiçbirinde imza istemedim

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        Ayaklarina kapandigin dogru yani 🙂

        1. sahiden, taraftarı olduğun pilottan kaç kere imza aldın sen?

          1. bana sorabilirsin, tokalaşmışlığım vardır ama imza almadım ne hiçbir pilottan ne de herhangi bir insandan.

  9. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Yaşliyim çirkinim seni üzerim
    Ben senin gibisini sıra sıra dizerim 😀 bu şarkı geldi aklıma nedense 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Coğu Kimici arkdas Kimiyi yendim demesine kızmış hatta köpürmüş

      Kimi Alonso için ve şuan tüm gridteki pilotlar için ölçüdür Alonso bunu biliyor ve Kiminin

      yenmenin ne kadar önemli olduğu söylemeye getiriyor buda Kimiyi önemsediğini gösterir bence

      Ama bazı arkadaslar istediği gibi anlamakta ısrar ediyor algılarınızı bu kadar kapatmayın

  10. Kingfisher34 avatarı

    Sitede Alonso haberi yayınlandığında haberden ziyade yorumları okumak son zamanlarda sıkıcı olan f1den daha eğlenceli oluyor:)Yorumlarda alonso fanlarından çok anti alonsocular öne çıkıyor her daim.Yorumların %80’i anti-alonsoculara ait. Birçoğunun eleştiri noktası ise ondan haz etmemeleri onun politik davrandığı,kişiliksiz-karaktersiz-egoist davrandığı vs. çünkü pilotluğuna hırsına enerjisine hiçbiri bir laf edemiyor.Hayatında hiç tanımadığı beraber zaman geçirmediği sadece ekrandan gördüğü kadarı ile hakkında fikir sahibi olduğu birine bu kadar hakaret etmek için gerçekten alonsonun çok büyük kötülük yapmış olması gerek.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Madem bu kadar haber yorumlarında antiliğe dikkat ediyosan.Neden çıkıp Ferrari haberlerinde %99’u olan Alonso fanlarının yaptığı şeylere çıkıp bir kelime yazmıyorsunuz.
      Kusura bakmayında siz doğruları yapmazken yanlışları göstermek kabul edilebilir bir durum değil.Sızlanmayı bırakıp olayı akışına bırakın.

      1. Kingfisher34 avatarı

        Şunu söyleyim ferrari takımının özellikle geçmiş seneler yada araç gelişimi ile ilgili her haberinde bazı yorumcular sırf laf olsun,öne çıkayım die alonsoya laf söylüyorlar.Ayrıca belirteyim ben ferrari taraftarıyım mcs ile desteklemeye başladım hala destekliyorum.ama aşırı fanatizm içeren yorum ve taraftarlığada karşıyım.Bir yerde kendimizi kontrol etmemiz gerektiği gerçeği var.Unutmayalım bunuda.

  11. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    ALO cuları anlayabiliyorum. Düşünsenize MSC yi sevmezdiniz ve onun elinden şampiyonluğu ilk alan pilot ALO oldu ve ısındınız bu pilota genç olması ve ya İspanyol Ateşi hoşunuza gitti belki de bir şekilde fanı oldunuz, desteklemeye başladınız koşulsuzca.

    Sonraları günler, yıllar geçtikçe karakterin deki zayıflıklar gün yüzüne çıktı ama koşulsuz bir destek tabi bu. Konuştuğu yüz kelimenin doksan dokuzu yanlıştı belki ama o bir kelime var ya işte onla avundunuz. O kelimeyi biz F1 sevenlerin gözüne sokmaya çalıştınız, çalışıyorsunuz ama insanlar aptal değil, gerçekleri görüyor, biliyorlar. O yüzdendir ALO fanı olmayan birinin ALO dan haz etmemesi.(istisnalar olabilir) Elbette burada karakter testi yapmıyoruz, çokta önemli değil diyebilirsiniz. Ama insanların neden ALO yu sevmediğinin güzel bir göstergesi olmuş bu sitede ki onlarca haber gibi. İşin acı tarafı ALO cularda biliyor neyin ne olduğunu ancak iş işten geçmiş artık 🙂

    1. Bizim nasıl Alocu olduğumuzu kendi kapasitene göre anlatmışsın da kendinizi de anlatsana nasıl raici olduğunuzdan bahset biraz.Renkli gözlerine vurulduğunuzu , yakışıklılığına bayıldığınızı , hiçbirşeyi takmamasına , alkolik olmasına , enteresan tipli arkadaşlarıyla tekne partilerine hayran kaldınız ve fanı oldunuz.Koşulsuz desteklediniz.Ama baktınız ki gelen giden tokatlıyor , itip kakmayla zar zor bir şampiyonluk almış ama artık dönemediniz.İş işten geçmişti.
      Bizim Raiyi sevmememizin sebebi sizsiniz.Biz Rainin gözleriyle sarı saçlarıyla soğukluğuyla vasatlığıyla ya da alkolüyle ilgilenmiyoruz.Bunlar sevgi ya da nefret sebepleri değil.Tek sebep sizlerin buradaki her alo haberinde yaptıklarınızdır.Madem sevmiyorsun neden gelip yazıyorsun.Koca sitede F1 haberi mi yok.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        ALO haberlerine yorum yapmayın diyorsun da her ALO haberinde ALO, RAİ yorumu yapıyor o nasıl olacak? Pilotun senin söylediklerinle çelişti bak 🙂 O yüzden heyecan yapma sakince yazdıklarını yazdıktan sonra oku güzelce bir değerlendir nerelerde saçmalamış olabilirim diye 🙂 Ayrıca yorumum son derece saygı çerçevesi içerisindeydi ancak sizler tam tersi yorumlar yapıyorsunuz. Gerçi fanı olduğunuz karakter kim ki sizlerden ne bekleyelim, aynen devam 🙂

    2. Üstat Alonso fanı değilim ki bunun da bi önemi yok sadece objektif olmakla alakası var. bu haber senin dediğin gibi insanların neden alonsoyu sevmediğinin bir göstergesi olmamış. Bence hiç alakası bile yok.
      Motive olmadığını söyleyenlere doğru bilgilerle cevap vermiş ki bu da motive olduğunun bir göstergesi olmuş. Sevimsiz olabilecek bir şey söylememiş. Ha raikonen gibi bir sürücünün ( demekle aslında burada raikonenin iyi bir sürücü olduğunu söylüyor) üç katı puan aldım demesi sanırım seni rahatsız etmiş, ki evet üç katı almamış üç katından 4 puan eksik almış bunu doğru söylememiş evet.

  12. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    2012 ve 2013 Ferrari’nin beceriksizliği yüzünden kaybetti şampiyonluğu ve şuan Vettelin kullandığı gibi bir araç olsaydı o dönemde toz yuttururdu emin olun. İlk Mclaren macerası bir çok kişi tarafından hiç iyi anılmayacak bu kesin…

  13. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    O değilde gözüm Abdullah’ın yorumunu aradı.Fakat bulamadı. Bir de elin adamına bu kin nedir abi,şurdakilerin çoğu tam geyiköi haa.Bunlarla iyi batak oynanır da ben batak bilmiyorum sıkıntı o işte

    1. Bu kinin sebebi “Kimi Raikkonen” ismidir.

      Adam le mans tan bahsetmiş , annesinden bahsetmiş , kaburgasından bahsetmiş , 2012 den bahsetmiş vesaire vesaire kimse bunlara tek kelime etmemiş .Ama konu Rai olunca ne karekter kalır ne de izzet şeref kalır.

      Alonso Kimi hakkında konuşmasın da ne yaparsa yapsın.Karekterin yolu Rai dan bahsetmekten geçer.Adını anarsan karektersizsin.Adını anmazsan iyi pilotsun.

      1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
        Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

        Kardeşim sende de iyi azim var tebrik ediyorum yanii.Her yorumlayana nabzına bakmadan şerbetlemişsin brava. Bi de sen sanki fanatik misin? Hafif kimi ye kindarlık var sanki.! Bilemedim .

  14. Yine bir Alonso şovu, yine bir Alonso Samimiyetsizliği

    2014 de eline bir fırsat geçmiş (kimi’yi ancak böyle bir ortam da yenerim düşüncesi) Ferrari tarihin en kötü araçlarından biriyle, tüm dezavantajları ve aksilikleri üzerine toplamış Raikkonen’i açık farkla yendi ve neredeyse şampiyon olmuş kadar sevinmiş birinin her açıklamasında ben kimi’yi yendm tmmı tarzı açıklamaları normaldir.

    Alonso fanları hariç herkes olan biteni görüyor zaten. Bu açıklamalarla saygınlık filan zor kazanırsınız. İşi gücü şov, politika adamın, yok araç ittim yok bilmem ne yaptım. Popülizm akıyor resmen ıyk..

  15. Şuan griddeki en iyisi sensin adam gibi adamsın yanlız şu mclarenden bir an önce kurtul yoksa çok asan kesenin olucak gereksiz kişiliklere sakız olucan kendileri bir yarış kazanamazlar 20 yıl arac sürerler gelir f1 de mikrofonla personel takılırlar boş medya organı … dedikleri bu olsa gere

  16. Alonso: Yaşlıyım, Çirkinim, Yavaşım

    Biz bunları yıllardır söylüyoruz.Millet de bize provakatör diyodu

    Ahada kendi pilotunuz eleştirileri kabul etmiş

    1. Alonsonun ne demek istediğini yine anlamamışsın anladığın gün provakatör elbisesi üzerinden kendiliğinden çıkıverecektir merak etme.

      Alonso diyor ki delikanlı olun canımı yeyin.
      Bu tür konuşmalara edebiyatta ne denir bilmem ama Hz.Mevlana’nın şu dizeleri aklıma geldi.

      YAKLAŞ, TANIŞ, KONUŞ, UZAKLAŞ,
      AMA UŞAKLAŞMA!
      DOĞRUL, SAYRIL, EVRİL, DEVRİL,
      AMA EĞRİLME!
      HİSLEN, TASALAN, SESLEN, USLAN,
      AMA PASLANMA!
      İTİL, ÜTÜL, ATIL, KATIL,
      AMA SATILMA!

      Alonso da bunun ispanyolcasını okumuş ki ; çirkin de , yaşlı de , yavaş de ama isteksiz deme demiş.

  17. Yavaşsın, çirkinsin, kişiliksizsin ve istekli olup olmadığın da kimsenin umrunda değil çünkü gridin sonuna kimse bakmaz

    1. Kingfisher34 avatarı

      Herkes karakter analiz uzmanı olmuş kişiliksiz vs diyorsunuz.nerden biliyorsun beraber zaman mı geçirdiniz de kişiliğiyle karakteryle ilgili kesin konuşabiliyorsunuz.İstekli olup olmadığı senin olmazsa bile başkalarının umurunda olabilir.Kendi adına konuşmalısın sadece..

  18. MSC hakkında herkes ve hatta kendi takımı bile “işi bitmiş” derken Monako polesi gelmişti.MSC poleyi alınca sanki ilk defa pole alan pilot gibi sevinmişti.taraftarları da yok serçe parmağıyla aldı yok yüzük parmağıyla aldı gibi cümlelerle bişeyleri ispatlamaya çalışıp diğer hızlı araçlara binen pilotları ve en önemlisi rosbergi aşağılamışlardı..Demek ki neymiş; bir insanın üzerine motivasyon konusunda çok gidilince , o insanın başardıklarını ortaya koymak gerekirmiş.Ölüsü bile yeter , Rosberg de kimmiş , Alonso vettel rai hamilton da kimmiş. Parmağıyla pole aldıııııııı..Bunları unuttunuz mu

    1. Bak fark şu anlamıyorsun yada işine gelmiyor. Taraftarların ağzı vs pilotun ağzı. Sen schumacher den şöyle üttüm böyle güttüm duydun mu. Mesele bu olsa o da en düşük devrinde dahi birşeyler yaptı etti. Taraftar konuşur sen ben biz o dur geçer burda taraftar konuşmuyor pilot konuşuyor yamuk yumuk. Benim şunun bunun amaaan beğenmeden gitsin başka şey izlesin demesi farklı tüm şöhreti kitleye dayalı olan pilotun yürü la çekmesi ap ayrı şey bunu görmek zor olmamalı işte zorlaştıran fanatizm…

      1. iyide üstad ne zaman bu adamın iyi yaptığı bir şeyi destekledinizde illa böyle şeylerde meydana çıkıp giydiriyorsunuz. yanlış anlamayın ama Günay bir sen iki tarafsız ayaklarına yatıp illa orasından burasından bu adama giydiriyorsunuz. tamam sevmeyebilirsiniz sevmek zorundada değilsiniz. ki kimse kusursuz değildir.alonso babamın oğlu değil. ama biraz adaletli olmak lazım. kendin söylemişsin her doğru her yerde söylenmez diye. bırakta ona demeci veren karar versin.

        1. İyi olduğu, yaptığı şeyi ne zaman desteklememişiz? Aynen adil olmak lazım.
          Kaç aydır F1’in geleceği, makineleri adına söylediği kaç şeye doğru demişim kimi zamanda kendimce özlenenlere izahat geçmişim bu mu paso giydirmek. Yaşlandığı görüşümde bile aman kelimeleri daha iyi seçeyim diye hareket etmişim kaç defa. E be kardeşim adamın illa ki ağzı kokuyor arkadaş sen unutsan kendisini yine ele veriyor biz napalım bizim kabahatimiz mi ağzını dangalakça açması. Açık açık söylüyorum yıllardır adam karaktersizin teki pist üstünde ki hali başka padok altında ki hali bambaşka takımlarda ki hali, ayrılışları, demeçleri ile de kaç defa ispat etmiş hani daha bin defa mı tatmak lazım. Olaylı olmayan arkasından konuşulmayan bir tane takım ilişiği var mı. Adamın sevilecek tarafını söyleyin eyvallah diyelim direksiyonuna zaten birşey demiyoruz. Bunlar yeni şeyler değil ben burda aktif yazdığım günden beri alonsocu kavgası var kimilerinin ömrü adamın çoklarına göre yanlış tavırlarına bahane üretmekle geçti 🙂 bunlar sadece buraya özel şeylerde değil yabancı forumlarda da aynıydı. Yeni şeyler değil dedik 2006 dan beri 07 de 08 deki vakalarıyla yılların aynı şeyleri insanın gözüne sokan bir tip kabahat bizim mi oldu yani. Vakası anında defalarca söylemişim ben bir sürü büyük şampiyondan duymadığım şeyleri bundan duydum ne tarafsız ayağına yatıcam nesine saygı duyayım ki. Genç tayfa da yıllardır sanıyor ki zorumuza gidiyor çekemiyormuşuz komik desen değil herif dengimiz sanki 🙂 giydirmeye gelince herkese bi tarafından giydirmişlik var. Çok kere de demişim bu herifin ağzı, karakteri böyle olmasa kariyeri çok daha başka olurdu… Velhasıl o karar veriyor zaten biz izliyoruz anca hal böyle olunca bak ing.cesi türkçesinde denildiği gibi 10 yıldır şampiyonluğu yok ordan oraya mahfolup gidiyor zora gidecekse bu gitmeli bence.

      2. MSC nin poleden sonraki sevincine şaşırmıştım.Sanki ilk defa alıyordu.Demek ki eleştirilerden o kadar bunalmış ki nerdeyse havaya uçacaktı.Zaten daha fazlasını yapabilseydi muhakkak ki o eleştirileri bertaraf etme adına övünecekti.Zaten bir ara o kadar bunaldı ki Rosbergin aracı ile aynı aracı olmadığını bile dile getirdi.Milleti susturmak adına bişeyler başaramadığı için konuşamadı yoksa konuşurdu emin ol.Son zamanlarında ise yaşını bahane etmeye başlamıştı zaten.MSC elinde sunacak bir argüman oldu da sunmadıysa o zaman sen haklı olursun.

        Gelelim Rai meselesine ki zaten ortamın gerilmesine neden olan konu budur.Kimse 2012 ve 2013 için söylediklerine bişey diyemezken 2014 için dediklerine takılmış.Raiyi yenmiş olmasını halen hazmedemiyorlar.Peki sen söyle 2014 için ne demesi gerekiyordu.Demişsin ya başka birşey söyleyebilirdi.Mesela ne diyebilirdi.

        Öncelikle şunu iyi bilmen lazım.Bir pilotun performansı takım arkadaşıyla ölçülür.
        Alonso art niyetli olsa zaten 2012 ve 2013 de yendiği arkadaşından da bahsederdi.Amacı sadece yaptıklarının hiçe sayılmamasını sağlamaktan ibarettir.Yoksa Raiyi massayı alçaltmak gibi bir niyeti yoktur.

        1. Halen etrafından dolanıyorsun ne desek boş 🙂 Halin, sözün absürtlüğünü görmeyecek adam görmez, gören görüyor yalnız.

          1. Edebi cümleleri boşver de soruma cevap ver ikidir soruyorum ama kaçamak süslü cümleler tekrar sorayım.2014 gibi rezalet geçen bir yılda isteksiz olmadığını nasıl kanıtlayacaktı.İsmini vermeden takım arkadaşımı yendim mi demeliydi , 2014 de de şampiyonluk kovaladım , yoksa heryarış pole aldım falan mı demelidir.

            adama bir iftira atılmış ve adam kendini aklamaya çalışıyor.Buna neden takıldınız.Rai kutsal mı neden bahsetmek yasak mı raiden.

            1. Sen sormuyorsun kendine göre yol çıkarmaya çalışıyorsun 🙂 kusura bakma bahane üretip duran senin kafayla yarışmayla uğraşamam ben. İsteksiz olmadığını ifade etmek için o cümleye gerek yok bu kadar basit bunu diyoruz. Bu ifade şekli karakter profilini ortaya koyan bir ifade mesele istatistiğin gerçekliği değil. İftira atılmışmış 🙂 komiksiniz yahu iftira ne demek bilmiyormuş gibi yapma saçma, sahte bir görüntü ortaya koyuyorsun. Fit olduğunu motive olduğunu araç ittiğini söyleyerek mi ispatlayacak 🙂 Raiden bahsetmek yasak değil benim umrumda da değil bıraksın avuntuyu diyoruz. Velhasıl bırak aklamaya çalışmayı bu şekilde başaramazsın. Etrafından dolanarak olmuyor bu işler. 🙂

  19. Adamın her haberinin altı şenlik yeri 😀

    1. Suç bizim değil şahsın kendisi 🙂 Şumayer nasıl yaptığı bazı şeylerle şenlik yeri oluyorduysa bu da öyle.
      Niye başkası değilde hep bu eh sebepler dairesi var. Kimse yıllarca ateş olmayan yerden duman çıkaramaz 🙂

    2. Yorum yapmasa bile tartışma konusu oluyor adam. Çekemeyeni çok 😀 Gridin en iyisi olmak kolay değil.

  20. Alonso işte huyu suyu bozuk bir tip 50 cümle de bir de olsa illa ki ne mal olduğunu ispatlar. Aynısını Kimi yapsaydı kimsenin ismi geçmeyen bir yerde lafını etmezdi işte bu farktır bunu kastediyor bazı insanlar pilotluğun becerisini felan değil. Basın Kimiyi anıyon da Lewis’i hatırlamıyon demez tabi. Yıllardır söylüyoruz bu adam basının önünde böyle bununla çalışan mekanikerlerin halini düşünemiyorum bile çok matah birşey olmamalı hani.
    İşte o yüzden bazı şeyleri başaramaz adam, bazı hisleri, anlayışı sağlatamazsın böyle olursan. Rosberg de böyle bir tip malesef. Bize ne kendileri öyleler. Bak lewis atak yapsın yine göreceksiniz neler olacağını. Bunlar öyle böyle bir manada çatlaya patlaya ayrılacaklar gridden. Kral felan olamayacaklar şu kadar zamanda olamadılar da zaten eh ne ekersen ne tip bir ağız sergilersen onu biçersin.
    Seyirciye küfretmiş adam kimi ile böbürlenmeden durur mu..
    Hafifini Onur Gentas zaten söylemiş. Velhasıl adamın içinde çirkinlik oldu mu öyle böyle dışa vuruyor.
    Hani kimileri görmedikleri Prost’a öyle sunuldu diye öfke besliyorlar ya adamı taşladılar, yanında yarışanlara neler yaptı adam yine de bunun gibi davranmadı işte önündekini görmüyor popüler kültür.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Boşuna dememişler ”Baş dille tartılır”

      1. eee Ata Sözü… Tecrübe..

    2. Adamın söyledikleri yalan değil ve bu söylenenler de durduk yerde dile getirilmiş değil.

      Adamın biri senin pilin bitmiş demiş.Alonso da kendince ispata yönelmiş.
      Son birkaç seneye bakalım.
      2012 de isteksiz değildim.İspatı : Son yarışta şampiyonluğu kaybettim.
      2013 de isteksiz değildim.İspatı :Sezonu 2. olarak tamamladım.
      2014 de de isteksiz değildim.İspatı : Takım arkadaşımı büyük bir farkla yendim.

      Canla başla çalıştığını isteksiz olmadığını nasıl kanıtlar bir pilot anlatsana biz de bilelim.Gece hayatından mı bahsetmesi gerekirdi.Henüz pilinin bitmediğini nasıl izah etmesi gerekirdi???
      Ya şampiyon olacak , ya kıl payı kaçıracak , ya en kötü 2.veya 3. bitirecek ya da hiçbirini yapamıyorsa takım arkadaşını geçecek.Bizler lafa geldi mi, bir pilot önce takım arkadaşını geçmeli diyoruz değil mi.

      Kendini Alonso nun yerine koy.Birisi sana pilin bitmiş senin derse ona bunun aksini nasıl anlatırsın.Elbette rakamlarla anlatırsın değil mi?

      1. Mesele yalan doğru değil anlamamışsın. Evet durduk yere kimi… meselesi.. Bu tip şeylere bazı tipler sıklıkla başvurur onu dedik. Önce Onur Gentas’ın yorumunu oku sonra benim kini tekrar oku yine hiddetin kabarıyorsa diyebileceğim birşey yok.
        “Her doğruyu her yerde söylemek kişinin hakkı değildir”

        Pek ala kimi meselesini anmadan da kanıtlar buna lüzum yok. Ha buna lüzum duyacak kadar düşük profildeyse adama tam zıddı örnekleriyle de yaklaşırlar onu diyoruz. Olgun insanlar isim vermeden de mana ile kanıtlar yüksek seciye böyle bir hal. Evet arkadaşını geçmeli ama ağzına sakız etmemeli, onunla tatmin çıkarmaya çalışmamalı. Bknz; Rosberg dedik haricen.

        Valla kimse kusura bakmasın kendimi onun yerine koyamıyorum koyamadığım için yukarıdakiler var zaten başka şekilde de anlatabilirim ben derdimi. Açık misal oyun yarış sahasında direksiyon başında arkadaşımı yada eşlik edeni 30 a 1 de mağlub etsem o kaşınmadıkça ne ağzıma sakız ediyorum ne gözüne kafasına sokuyorum böyleyim. Orda burda da lafını yapıp bozmam.
        İşte bunu fanatikçe bakanlar anlamıyor sadece.

        1. Raikkonen bir kere Montoya’yı yendim dememiştir mesela. Platini’nin bir sözü vardı. “Büyük takımlar kupalarıyla, küçük takımlar büyük takımları yenmeleriyle övünür.” gibisinden. Aynen o hadise bence. Alonso zihinsel anlamda (mentalite olarak) bana kalırsa çok düşük bir seviyede. Hatta ezik bile diyebilirim. Büyük bir pilotsan en büyük ödülü kovalarsın ve övünürsen de onunla övünürsün. Kendini avutmazsın falanı geçtim filanı üttüm diye..

          1. Katılınmayacak gibi değil hani 🙂

        2. Olgun insanlar isim vermeden de mana ile kanıtlar yüksek seciye böyle bir hal.
          Haklısın 2014 yılında yendiğim ismi lazım değil olan şahıs dese iyi olurdu kimse anlamazdı.Ya da ismini vermek istemeyen bir pilot veya isminin baş harfi K gibi..Buradaki Rai fanlarını aptal mı zannediyorsun en ufacık bir imadan bile sayfalar dolusu yorum yazarlar.Yeter ki Alonso konuşsun.

          1. Öyle denmesine de gerek yok [kılıf aramayı bırak bence] insanlar kastedileni yine anlar mal değil insanlar.. başkaları nasıl yapıyorsa öyle.. yüksek seciye dediğimiz oydu zaten olgun karakterler neyi nasıl diyeceğini bilir. Say bakalım cümleleri arasında başka kaç pilot ismi var. Başka yendiği adam mı yok hani 🙂 birde say bakalım ferrari günlerinden beri kaç defa 3 kat çaktım şöyle üttüm böyle güttüm diye kaç defa demiş işte bu boş karakterin dışa vurumu oluyor. Bunu diyor insanlar.

        3. Onur Gentas avatarı

          Sorun doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmekte. Biz doğruya doğru diyoruz ama yanlışa yanlış diyemiyoruz. Bir insan birini sürekli savunuyorsa ve en ufak bir hatasını göremiyorsa bunun adı düpedüz fanatizmdir. Bu insana sen ne dersen de, sayfalarca anlatmaya çalışsanda anlamaz.

          1. Aynen dediğin gibi cehilin bakışı gibi fanatiğin tartısı da kördür zaten bu yüzden çoğunlukla birlikte anılılıyor. Biri çok şeyi bildiğini sanar diğeri koşulsuz, tartısız sevgiyi saygı, samimiyet sanar. Her ikisi de gözleri kapatmaktan, körlükten ileri geliyor. O yüzden napıyoruz uğraşmıyoruz uğraşıldığını sanıyorlar….

    3. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Hocam senin yazıların genelde uzun oluyor vaktim varsa okuyorum ve bunların hiçbiri vakit kaybı olmuyor sağolasın hem bilgilendirici hem de ufuk açıcı oluyor.Sen de özetlemişsin alonsota ne zaman kanım kaynayacak gibi olsa mutlaka işin cılkını çıkartıp al işte can çıkar huy çıkmazmış dedirtiyor.Prost konusunda da bence sennanın ölümü çok etkili , en büyük olarak addedilmesinde olduğu gibi.

      1. Bunda bilgilendirici birşey yok ki yav 🙂 hiçbir şeye yaramayacak bir görüş var sadece o kadar.
        İşte onu diyoruz kaç yaşına geldi adam tecrübenin vücut bulmuş hali diyorlar huyu bi değişmedi. Bizim için de öyle hah şimdi pişti galiba derken kokutuyor. Saygısı yok insanlara nasıl saygı toplayacak ki.

  21. en yarışç adam griddeki, en motive senesi bu yıl galiba

  22. O ettiği cümlede “ama isteksiz değilim” demese @14sulonso üçlü kombo yeyip, fatality bekleyen mortal karakteri gibi kalacaktı. 🙂 bro sakin ol.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      ?? Alemsin

  23. Bu Herbert da masa altından viski çekip mi konuşuyor acaba 🙂 Boşver şu adamı şampiyon kumaşını bilen biliyor..

  24. bırakın şu alonso kimi kavgasını yahu ikiside kendini ispatlamış adamlar birinin birinden bi üstünlüğü yok bence
    not:kimi raikkonen taraftarıyım

  25. Herşeyi söyleyin herşeyi yakıştırın ama isteksiz demeyin.

    Bu adam isteksiz olsaydı Ferrariyi bırakmazdı.Giyerdi kırmızı tulumu , takardı kırmızı gözlüğü , yenerdi Raiyi , alırdı en yüksek maaşı işine gücüne bakardı.Milletin can attığı takımı sırf şampiyon oalmayacağim diyerek bırakmak her yiğidin harcı değildir.Demek ki adam şampiyonluk istiyor bu mu isteksizlik.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      Hay o yazan elini opeyim. 🙂

    2. Bırakmadı, kovuldu 🙂

      1. Rai ile karıştırma.
        Allisona kulak ver.

        1. Laf sokma yarışı

        2. Rai’de kovuldu ama Alo’yu gördükten sonra aynı adam tarafından tekrar takıma geri alındı, anlayabilirsen fark burada 😉

  26. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Şaka maka 10 yıl geçmiş he Alonsonun son şampiyonluğundan bu yana. Arkadaş zaman su gibi akıp geçiyor. O zamanlar hiç yenilmez bu adam diyordum. O da benzer bir röportaj yapmıştı. Sürekli aşmpiyon olacağını düşündüğünü söylemişti.

  27. 2014 yılında Kimi’yi yenmekten başka övünülecek başka bir şey olmadı ki. Bunu paylaşması gayet doğal. Eğer önümüzdeki 2 sene içerisinde şampiyon olabilecek bir araca oturamazsa Webber’le birlikte Le Mans’ta yarışmasını isterim. Başarılarına bir yenisini daha eklemiş olur.

  28. Onur Gentas avatarı

    Objektif olarak bakacak olursak Alonso hala başarı için mücadele ettiğini ve içindeki şevkin kırılmadığına dair açıklamalarda bulunmuş, her iyi sporcuda olması gereken özellikler bunlar ama Raikkonen kısmını neden ekledin, eklemesen ne olurdu demekten alamıyorum kendimi. Bütün o olumlu açıklamaların hepsini silip süpürmüş ve çirkin bir hale getirmiş. Alonso, Lewis, Nico ve Vettel bana göre içten pazarlıklı ve samimi olamayan pilotlar. Pilotluklarını sorgulayamam ama samimiyet konusunda Raikkonen veya Massa gibi pilotlardan çok gerideler.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Herkes kendi ekmeğini peşinde abi, yapacak bir şey yok. 😀

    2. Lewis’in içten pazarlıklı olduğunu düşünmüyorum.
      Tabiri caizse çingene gibi ne gelirse ağzına söylüyor 😀

    3. Macaristanda aracını iterken kameralara şov yaptığı nasıl da ortadaydı, “ben o kadar elimden geleni veriyorum ki aracı falan itiyorum haa baksanıza bakın nasıl itiyorum.” Sonra aradan zaman geçer motive değilsin falan derler buna, bu da der ki “ben çok motiveyim aracımı itmiştim hatta o derece.” Kim yer lan bunu?

      1. Evet bunlar yanlış hareketler.Aracı bırakıp yangından mal kaçırır gibi kaskı bile çıkarmadan tekneye gidip votka içmeliydi.Soyunup çırılçıplak teknede havuz sefası yapmak varken aracı ittirmek yanlış olurdu.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Monaco da yarış dışı kalsaydı da içseydi. Yarasın derdik. Bu ALO cuların hepsi gizli RAİ hayranı 🙂

  29. Alonso’nun kariyerinde aldığı en büyük hazzın 2014 olduğu kesin.O iğrenç araba ile Kimi’ye tek sektör de 0.8 sn atmıştı Suzukada.O sene Alonso’nun hızından çok Kiminin yaşadığı teknik sorunlar buna sebep oldu.Özellikle bu sene gelen Pushrod ile Kimi kendi limitlerine çıkmaya başladı.Araca güveniyor, önde yaptığı ufak rötuşlar ile arkayla oynayabiliyor.Ancak 2014 de ki araç Kimi katiliydi.On tarafta tutuş yoktu.Kendine göre ayar yapsa bu sefer lastikleri verimli kullanamıyordu gibi gibi.Her yarış farklı ayar denemeleri yapılıyordu.

    Kimi herşeyin farkında neyin neden olduğunu çok iyi biliyor.Onun için pek takmıyor böyle durumları.Aynı şekilde o Alonsoyu yenseydi ağzından tek kelime duyamazdınız buna benzer.

  30. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Son yıllarda yaptıklarından bahsetmiş, bunda abartılacak veya küçümsenecek bir şey yok. Sakin olun beyler, küçük şeyler için sinirlenip, birbirinizi kırmanıza gerek yok.

  31. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    “Motive olmadığımı söyleyen insanların nasıl bir dünyada yaşadığını anlamıyorum”

    Metnin en vurucu cümlesi bu olmuş 😀 Alonso’ya birisi çıkıp bir laf söylediğinde yerin dibine gireceğini bilmesi lazım. Yanına gidip bunu yapar ya da selamını yollar 😀

  32. Nasıl kovdular ama Ferrari den

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      Yenilerdensin galiba sen 😀

      1. Sulonso sensin dostum en iyi sen biliyon sen f1 uzmanısın sitenin en bilgili adamı sensin….Şalu

        2001 yılından beri f1 takip ederim arkadaşta 2000 den beri takip eder.

        Ya sen ben söyliyim taş çatlasa 2005

        1. http://forum.donanimhaber.com/m_77998140//tm.htm

          Bu arada yine biraz fazla attın gibi geldi bana 🙂

          1. hahah :))))))))))))))))

        2. Aslan parçası gelmiş bu alemin F1 uzmanı Rambo dur.

    2. Vetteli severim arkadaşım ama sonu sanki F.Alanso gibi olacak

    3. Yaptığın yorum saçma olmuş kardeş.

    4. Ahahahaha 😀

    5. Kingfisher34 avatarı

      Kovdular mı 🙂 James Allison değil miydi kalması için teklif götürdük diyen ben mi yanlış hatırlıyorum..

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        2019 sonuna kadar da 5 yillik yeni sozlesme teklif ettiklerini ve Alonso’nun reddettigini ekleyelim:)

        1. Açıkçası üstat,Alonso’nun Ferrari’den ayrılış hikayesi konusunda çeşitli spekülasyonlar var ama bu konu biraz daha detaylı bir konu.Şöyle ki;

          Alonso’nun Ferrari ile 2016’nın sonuna kadar kontratı varmış.Ferrari yönetimi yeni kontrat ile bunu 3 yıl daha (2019’a kadar) uzatmak istemişler.
          Alonso ise 2014’te Mercedes’in büyük üstünlüğünü ve Ferrari’nin zayıflığını görünce Mercedes’e geçmenin yolunu aramaya çalışmış,burada da devreye Briatore girmiş.Briatore,Ferrari yönetiminden Alonso’nun 2013’te Montezemelo ile anlaştıkları “araç iyi olmazsa ayrılabilirim” sözüne sadık kalıp Alonso’nun kontratını onurlandırmasını istemiş ve yaz aylarında mühendisler aracılığıyla Mercedes’e Alonso’nun gelmek istediğini bildirmiş(Lewis Ferrari’ye,Alonso da Mercedes’e geçecek) ancak Toto Wolff takım içerisindeki dengeyi ve uyumu bozmamak adına bu teklife olumlu yanıt vermemiş.(Hamilton da Ferrari’ye gitmeye pek sıcak bakmamış)

          Montezemelo ise Alonso’nun 1 yıl daha Ferrari’de kalarak 2015’in sonunda sözleşmesi bitecek olan Hamilton’un koltuğuna gitmeye çalışmasını önermiş.Bu noktada Alonso,McLaren-Honda’dan 1 yıllık sözleşme talep etmiş,Ron Dennis ise 3 yıl veya hiç şeklinde bir yanıt vermiş.
          Bu dönemde James Allison da 2015’te daha iyi bir araç ortaya çıkaracaklarını söylemiş ancak 2011-2012’den bu yana 2014 projesi üzerinde çalışıp kötü bir araç üreten ve her yıl verilen sözlerin yerine getirilmemesi sebebiyle Alonso da sözleşme uzatmak için 3 durum talep etmiş :
          1-Vettel’deki gibi sözleşmeye bir çıkış maddesi eklenmesi(şu tarihte şu sıranın altındaysak gidebilirim anlamında)
          2-Takım arkadaşını seçme-veto etme yetkisi
          3-Teknik ekibi seçme konusunda yetki

          Mattiachi ise bu 3 durumu kabul ederek takımın iplerini bir çalışana vereceği için bu durumu istememiş ve bu noktada 2014’te kontratında çıkış maddesi olduğunu bildikleri Vettel ile temasa geçmişler ve Vettel,Ferrari’ye olumlu yanıt vermiş(2013’te Montezemelo’yu ziyaret ettiğinde ve 2014’ün yaz arasında babasına Ferrari almak için italya’ya geldiğinde detaylı konuşulmuş olabilir)

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/95655-vettel-2008den-beri-ferrariyle-goru%C5%9Fuyorduk.html

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/67432-vettel-babas%C4%B1na-ferrari-sat%C4%B1n-ald%C4%B1.html

          Sonrası malum,Eylül ayındaki Japonya yarış haftasonundaki Perşembe günü Alonso,kendisini gelecek yıl serbest bırakacak kontratı imzalamış,Vettel de cuma gecesi Redbull’a takımdan ayrılacağını söylemiş,elinde sadece McLaren-Honda anlaşması kalan Alonso da 3 yıllık bir anlaşmayı imzalamak durumunda kalmış.

          Hangi sürücünün daha iyi olduğu,hangisini desteklediğimiz kişiden kişiye göre değişebilir,bu nedenle ben sadece olan durumu anladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım,yazının orijinali ;
          http://www.motorsportmagazine.com/f1/ferrari-in-2014/

          1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
            14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

            Eline saglik dostum. Guzel aciklamissin.

    6. yavrum senin yaşın kaç ? 2014 ten itibaren mi f1 izlemeye başladın 😀

      1. Yok kardeş ben 2000 den beri izlerim F1’i Vetteli de 2008 den beri destekliyorum ama en gıcık olduğumda Alonso dur bayılıyorum o başarısız olunca egom okşanıyor keyfim yerine geliyor ne yapayım kılım herife 😀

  33. adam söylediklerinde yüzde yüz haklı ama yine en olumsuz tepkiler kimi taraftarlarından gelmiş.neden sadece kmi gibi pilotttan üç kat fazla puan aldım dediği için. arkadaşlar takılmayın bu kadar .alonso kimiyide kendi kategorisinde görüp (bana göre kendindende üstün görüyor muhtemelen) kiminin ismini zikretmiş.bakın massayı darmaduman etti hiç ağzı na alıyormu.ki aynı massa 2008 de kiminin önünde şampiyonluk savaşı vermiş bir adam.

    1. algı farkı işte.Her söyleneni keşke herkes olduğu gibi algıyabilseymiş.Adam ne dese boş,isterse siyaha siyah desin,isterse siyaha beyaz.Boş işlerle uğraşmayı seven bir kaç kişi var maalesef..

  34. Tipik Alonso açıklamaları. Başarı kriteri kupalar değil takım arkadaşlarına karşı aldığı sonuçlar. Koca Ferrari’yi market arabası üretir hale getir sonra takım arkadaşlarımı katlıyorum diye gez. Ama gerçekler 5 yılda 0 şampiyonluk kazanmış bir Ferrari ve Alonso. Pilotajına, yarışçılığına lafım yok ama iyi bir mentaliteye sahip olduğunu düşünmüyorum.

    1. Kingfisher34 avatarı

      Yılların efsanesi Ferraride tüm mühendisleri kovmuş arabayı da kendi tasarlayıp kendi üretir hale gelmiş Alonso :)Sen neymişsin be diaz..

      1. zaaa cevap efsane kardeş 🙂

        1. 2001 Minardi’den sonra gridde pull-rod süspansiyonu kullanan tek takım Ferrari ise eğer cevap hakikaten de efsane. Bütün ekip pilotun ağzından çıkacak 2 kelimeye bakar. Tüm mühendisleri kovup aracı da kendisinin tasarlamasına gerek yok. Yukarıdaki arkadaşı kaale almadım ama senin gibi bilgili bir arkadaştan böyle bir yorum beklemezdim. Katılırsın, katılmazsın orası ayrı konu ama mevzudan zerre çakmayan cahilleri yüreklendirme.

          1. Arkadaşı tanimiyorum belkide senden benden daha bilgilidir bunu bilemeyiz demi ? Sanki alonso gidince ferrari cok iyi arac yapmış gibi konusuyorsun malesef ama öyle bir sey yok. En iyi arac redbullda en iyi motorda mercoda buna dikkatini çekerim.

            1. Peki araçtaki gelişime ne diyeceksin? 2014’te alınan birkaç podyumun üzerine 2015’te gelen 3 galibiyet ve bu sene Mercedes’e çok daha yakın oluşları…

              1. Bu yorum çok saçma bence. Alonso hiç yarış kazanmamis gibi konusuyorsun ferrari yillarinda. Altinda kazanamiyacagi arac varken bile sayisiz galibiyetler getiren bir pilottur alonso ferrariye. Vettel geldi her şey güllük gulistanlik degil. Ferrari 2014 hariç olonsonun oldugu diger yillarin hepsinden daha kötü durumda 2 yildir bunu kimse inkar edemez.

  35. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2014 yılında Kimi Raikkonen gibi bir sürücüden üç kat daha fazla puan aldım.
    Bu doğru bir cümle fakat 2014 de Alonso kendi takımındaydı. Örnegin 2007 de ilk kez gittiği bir takımda ki sürücüyü yenemedi buna mantıksız olsada 2015 ide örnek verebiliriz. Alonso 2005de renault ta değilde Kimi ‘nin 3 senedir yarıştığı mclarende yarışsaydı o zaman da Montoyayı yenen Kimi, Alonsoyu ‘da yenerdi bence sezonu izleyenler daha iyi bilir.

    1. AS gazatesine o kadar konuşmuş tek çıkardığın sonuç Kimi Raikkonen mi helal olsun

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Tek cıkardığım Rai değil 1 röportajında da kendini övmeden konuşmaması durumuna alıştık zaten.

        1. övecek tabi,sorun ne ki ? Adamı çıldırttılar en sonunda.Ve yukarıda söylediği her şey sonuna kadar doğru.Bugün Kimi çıksa kendini övse kim ne diyebilir?Kimin haddine ki?Bırakın artık şu çocuksu muhabetleri.Bu adamlar efsane adamlar.Bu adamlar gidince çok arayacağız onları.Ayrıca Fernando orada ‘kimi gibi bir pilot’ diyorsa,o pilot da efsanedir.Ve bundan senin de övünç duyman gerekmez mi ?

  36. Valla alonsodan pek haz etmem ama adam haklı. Boşver şu koca burun Herberti be

  37. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Normalde sevmem zatı şahanelerini ama güzel konuşmuş gediğine koymuş.

  38. Adam haklı açıkçası ki zaten Herbert kim ki? Onu takmaya bile gerek yok, zaten cevabını vermişti geçen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir