Ecclestone, Kadın Sürücünün F1’e Girmesini Destekliyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Susie Wolff’un Formula 1’e kadın sürücü sokma çalışmalarına yardımcı olma sözü verdi.

Ecclestone, kadınların F1 yarışları konusunda ciddiye alınmaması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla eleştirilere maruz kaldı.

Kadın sürücüleri F1’e sokma yolunda bir program başlatan Williams’ın eski gelişim ve test pilotu Susie Wolff, bu konuda Ecclestone’dan açıklama istedi.

Ecclestone “O ne yapmamızı isterse bunu yapmaya ve desteklemeye çalışacağız.”

“Açık olayım. Formula 1’de kadın sürücü görmek isterim. Kesinlikle. % 100.”

“Martin Sorrell bana ‘Sürpriz bir sponsor çıkıp bir takıma 100 milyon vereceğini ancak iki kadın sürücü yarışması gerektiğini’ söylese ne yapacağımı sordu. Ben de çok mutlu olacağımı ve bunun gerçekleşmesi için 20 milyon da ben verebileceğimi söyledim.”

 

“Ancak insanlar bunları unutuyorlar. Tanrıya şükür çok fazla dikkate almıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone, Kadın Sürücünün F1’e Girmesini Destekliyor” için 7 yanıt

  1. F1de kadın sürücü görmek isterim ama sırf kadın oldukları için F1e alınmalarını değil. Bir Formula 1 aracında koltuk bulacaklarsa bunu hak edecek performansı göstermeleri gerekiyor.

  2. J.P.Montoya avatarı

    Kadınları yermek için söylemiyorum ama kadınlar F1 hariç hemen hemen her motorsporu dalında boy gösterdi. ve sonuç olarak herhangi bir dişe dokunur başarıları yok. ne yani f1 de mi başarılı olmalarını bekliyoruz şimdi. olmayıversinler burda da nedir yani şart mı..

    1. Dünyanın açık ara en zor yarışı olan Dakar’ı kazanan kadın var. Şu motorsporlarını da lütfen futbola çevirmesinler bilen bilmeyen iki tane yarış izleyen geliyor ahkam kesiyor. Danica Patrick var bir çok iyi yarışçısının da katıldığı Motegi yarışını kazandı.

  3. O değil de yine bu moruğun sağı solu belli olmuyor. Bi öyle konuşuyor bi böyle. Ama ben şahsi olarak mutlaka 1 tane kadın sürücü olsun isterim. Hele bir de rekabetçi bir kadın sürücü olsa bu spor daha fazla kitlelere ulaşıp, erkek egemen durumu az da olsa azalır. Şu an açıkça en az futbol kadar maskülen bir spor çünkü.

  4. Kilo almış. Gerçi toto da son zamanlarda iyi görünmüyor.

  5. Kadınların nasıl mücadele ettiğini görmek isterdim doğrusu.

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      kadın değilde bi 42 plaka KONYALI görmek isterdim F1 de 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir