Alonso “Aynı Araçta Herkesi Yenerim”

Fernando Alonso, Sky Sport ile röportajında iddialı açıklamalarda bulundu ve aynı araç olması halinde herkesi yenebileceğini söyledi.

Sky Sport’a konuşan Alonso “Her zaman, herkesi yenebileceğimden eminim. Sıralamalarda saf hız açısından en iyi olduğumu düşünmüyorum. Yağmurlu ya da kuru koşullarda, sıralamalarda ya da yarışta herhangi birisinden daha iyi olduğumu düşünmüyorum.”

“Ancak beni aynı anda aynı araçla aynı piste çıkarırsanız onları yeneceğimi düşünüyorum. Belki tüm sektörlerde en iyisi olmam ancak genel olarak onları yenerim.” dedi.

Yeni nesil F1 için Alonso “Şu anda sürüşten olması gerektiği kadar keyif almıyoruz. 10 sene öncesine göre 7-8 sn yavaş olamayız. Bunu sürmek eğlenceli değil.”

“Sürekli tasarruf yapıyorsunuz. Lastikleri, yakıtı, bataryayı koruyorsunuz. Bu bizim içgüdülerimize test bir durum. Gelecek sene daha normal sürüş stiline dönmeyi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso “Aynı Araçta Herkesi Yenerim”” için 160 yanıt

  1. Asıl Heidfeld’e verecekler eşit aracı Heidfeld’eeee

  2. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Daha ilk senesindeki Hamilton’a yenildi. Üstelik genç ve formundaydı, şampiyonluğun hemen ertesinde bir çaylağa mağlup oldu. Kısacası Hamilton hatta Vettel bizim yaşlı kurtu madara eder. Geçen sene de Button’a mağlup olduğunu unutmayalım. Malum Button Alonso gibi şovmenlik yapıp göze batmasa da kaliteli pilottur. Böyle hırslı ve karakteri toy çocukları yenmeyi pek sever, 2011’de Hamilton’u mağlup ettiği gibi.

  3. Her yarış pilotu Alonso’nun düşündüklerine benzer şeyler düşünür, bazıları bunu haykıracak kadar güven özveri ve tecrübeye sabittir.

    Alonso son 10-15 yıl F1’e çok şey katmıştır, adamı çıkartın, bilmem kaç tane saçma sapan yorum atacak konu bile bulamazsınız. Sevmek zorunda değilsiniz, saygıyı da gösterecek adamlar iki elin parmağını geçmiyo şurda onu biliyoruz, o yüzden boşu boşuna birbirimizi yemeyelim. Hele hele video paylaşıp aman Alonso kötü, aman Alonso şöyle çirkef, aman böyle bişiyler yapmış diye bişiyler kanıtlamaya çalışanlar da gerçekten çok yapıcılar, Alonso’yu yolda görseler sırıta sırıta ilk imza isteyecek tipler. Bu salladıklarını Alonso’ya direk yüz yüze sallasalar, Herbert örneğinde görüldüğü gibi lafı bir güzel yer, otururlar. Hea yüzsüz oldukları için utanmazlar ama

    1. Alonso son 10-15 yılda F1’e çok şey katmış gibi yuvarlak laflar etmek yapıcı oluyor da adamın çirkefliğini somut örneklerle ortaya koymak yıkıcılık mı oluyor. Valla sizin gibi hoşunuza gitmeyen görüşleri sindiremeyen, boş boş yuvarlak laflar etmekten öteye gidemeyen tipler için yıkıcı olduğu kesin.
      Ayrıca bu sevimsiz adamdan hiçbir görüşümde imza falan istemedim, elmayla armutu ayırt edebilen kimse de istemez

  4. Adam şumi efsanesini devirdi yerle bir etti sizler neyin kafasındasınız..

    koalisyonlar kurup ittifaklar yapmanız çözüm değil.

    sevmeyebilirsiniz doğal ama saygıyı hak ediyor

    1. OffTheRecord avatarı

      schumi efsanesini deviren alonso değilde biz ona flavio çakallıkları ve kütle amortisör sistemi diyelim daha gerçekçi sanki.

      1. Schumacheri keşfeden adam da aynı kişi.Bence biraz iftira atmadan önce bilgin ya da saygın olsun.İkiyüzlülük yapmayın.

        1. https://www.youtube.com/watch?v=TNyrPh7dN6U

          doğru diyorsun, flavio schumacher’e de biraz eğitim vermişti zaten

          1. Rascasse’taki olaydaki ironi de ağırdır. briatore zamanında biraz sportmenlik öğretseydim diye pişman olmuştur herhalde…

        2. OffTheRecord avatarı

          banane schumacheri keşfettiyse beni ilgilendirmez ki. ben adamın yaptığı illegallikleri anlatıyorum buna itirazın varsa yazarsın. iftira da atmadım, yaşanan olayları yazdım gerçekleri. yazdığım şey yanlışsa yanlış de. asıl sen ikiyüzlülük yapıyorsun üstüne birde demogoji yapıp lafı başka taraflara çekmeye çalışıyorsun. flavio isterse sennayı keşfetsin yada yeni bir element bulsun. F1deki çakallıkları illegalliklerini tarih yazdı. boşuna savunmaya geçmeye gerek yok. merak etme bilgim de var saygımda.

          1. Sadece Alonsoyu anlatma o zaman.Bütün pilotların yaptığı illegallikleri anlat.İkiyüzlülük yapan bu yüzden sensin.Schumacher de Briatore sayesinde şu günlere gelmiştir inkar etmeyin.

        3. Şuminin keşfinin Hiletore ile alakası yoktur.
          https://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher

    2. OffTheRecord avatarı

      yoksa saygı duyuluyor zaten. sadece fazla abartılıyor insanlar biraz ona itiraz ediyor.

  5. @sebastianvettel05 @onur-gentas sizin için 45 dakikadır eski yorumlarımı araştırarak buldum. Herkes faydalansın. Kaydedin bu resmi bir daha bulamayabilirsiniz 🙂

    1. Onur Gentas avatarı

      Abdullah teşekkürler.

    2. Kaydedin bu resmi bir daha bulamayabilirsiniz

    3. İlk 10 dışından podyuma 2012 Vettel Eklenmemiş sadece yani öyle denildiği gibi geriden geldi kazandı dediği yarış hiç yok Valenciada yolda kalanlar sağolsun tek tek geçip temi başarı elde etti sanki Alfonso

  6. Çok fena bi yorum yazıyordum cloud atlas gibi oluyordu yazılacakların birazıyla 20 satırı geçmişti ama browser’ın azizliğine uğradık demek ki yazmamak lazım mış 🙂 bazen bazı şeyleri söylemek hakkın değil dedi ler teknoloji lisanıyla anladık

    1. Onur Gentas avatarı

      O gene iyi, bazen yaziyorum yaziyorum sonuna geliyorum ama neyse ya ortami germeyelim diyerek siliyorum butun yazdiklarimi:)

    2. çarpılırsın öyle 🙂

    3. Göndermeden önce kopyala, ben öyle çözdüm bu sorunları. 😀

  7. Unstoppable avatarı

    Şimdi bu haberdeki yorumlar aslında birçok şeyi açığa çıkardı bunlar neydi buyrun açıklayayım :
    1: 2014 senesinde ben ve benim gibi birçok arkadaş kiminin o sene alonsoya yenilmesinin gayet doğal olduğunu burdan kimsenin alonsonun net bir biçimde raikkonen den üst seviye pilot olduğunun anlaşılamayacağını söylüyor ve bir ton “Yok efendim bahaneler” tarzında saçma sapan yorumlarıyla karşılaşıyoruz ama bu haberdeki alonsocu arkadaşlarımın hepsi button örneğinde o senenin karşılaştırma yapılamayacağını bizim söylediğimiz aynı sebeple savunuyorlar lütfen dikkat etsinler buna ha şunu da net belirteyim button önde button iyi demiyorum bana sorsanız alonsa buttonu 5 e katlar ama işte her zaman gerçek şartlar yansımaz bu ortaya çıkıyor
    2: Arkadaşlar bu alonsonun karakter meselesi çok cıvıdı artık adam burda şampiyon ve hırslı bir pilot olarak gayet doğal bi açıklama yapmış arada da örnek olarak her ne kadar zoruma gitse de raikkoneni vermiş diye adamı ne yaptınız tamam adam haksız ama bunu söyleyeceksiniz benim 1. maddede açıkladığım gibi dile getirin karakter vb saçma şeylerle değil
    3.cüsü ve son olarak F1 DE PİLOTLARI 3 E AYIRIRIM ŞAHSEN
    İlk GRUP : schumi sonra alonso ve raikkonen sonra ise vettel ve hamilton bunlar a kalite pilot gibi pilot anasını satayım ne derseniz ne laf atarsanız atın bu adamlar kaliteli boş yere gs-fb tartışması yapmanız birşeyi değiştirmeyecek bunlar her zaman hatırlanacak pilotlar az önce bi yorumda okudum ya ALLAH AŞKINA SON 7 SENEDİR KAÇ DEFA SONLARDAN GELİP GALİBİYET ALAN PİLOT GÖRDÜNÜZ DE ŞİMDİKİ PİLOTLARI YERE GÖĞE SIRDIRAMIYORSUNUZ Bİ KENDİNİZE GELİN LÜTFEN

    1. Unstoppable avatarı

      2.Grubu yazmayı unutmuşum 😀
      2. grup kendini gösteremeyen ve aslında seviyesi bu kadar olan pilotlar : montoya massa button vb.
      bir de eski zaman efsaneleri ve keşke tekrar izlesek denen malum pilotlar senna vari 😀

    2. Ben kabul ediyorum o sene Alonso Raiyi yendi geçen sene Button Aloyu.Bu sene de Alo yenecek Buttonu.Bu kadar eminim.

  8. Bu açıklamalara iddialı demek lafzen doğru olabilir. Ama mantıken aslında çok da doğru değil. Hiç kimse ham alo kimi ya da vettel için kimse ciddi olarak kötü diyemez. Ama hiç birinin diğerini geçemeyeceğini düşünerek orada bulunması doğru değil. Hele de saydığım pilotların. Bu yüzden çok normal bir demeç

  9. http://youtu.be/MYXx7ybEFpI gelmiş geçmiş en iyi pilot

      1. Evet, şampiyonluğu kaybetmişti, tabii ki kızgındı. Ama o an, onun bu petrova taciz edici şekilde yakın sürmesi, yumruk sallayışını kimse unutmayacak. yalnızca beni kızdırdığı için söylemiyorum bunu, ancak çocuksu, küstah, kibirli karakterini göremeyen çoğu kişinin idolize ettiği bu adamın yalnızca bir rus paralı pilot tarafından küçük düşürülmesini görmek büyük bir tatmin sağlamıştı bana.

          1. Bu videonun yanında şuna da dek geldim. 2006 İstanbul yarışı antrenman seansı. Who is Alonso pankartını açan arkadaşlar sitedendi. Soldaki @adindar nickli Apo abiydi. Bir şekilde canına kıydı gitti… Üstünden yıllar, yıllarrr geçmiş… 10 sene oldu tabi.

            https://www.youtube.com/watch?v=8Axk-LUbxPI

            1. Hadi ya, toprağı bol olsun.

  10. Bu adamın bu patlamalarını daha çok göreceğiz gibi geliyor bana bundan sonra. İlginçtir ki söylediği herşey de sonuna kadar doğru.Yalan varsa en ufak bir sözünde çıksın ona karşı savaşan pilotlar konuşsunda görelim. Mesela Hamilton çıksın desin bakalım ben Fernando ile hakkım olarak aynı puanı aldım 2007’de.Ama öyle bir açıklama,peşinden Ron amcanın açıklamalarını izleyecektir muhtemelen ve Ham’in rezil olmasına neden olacaktır. Fernando yerinde hangi pilot olsaydı o sene o koltukta Hamilton’dan fark yerdi resmen.Hamilton’u deli gibi destekliyorlardı. Fernando’yu da ikinci pilot yapmak için herşeyi yapıyorlardı. Ama yanıldılar. Çünkü karşılarında İspanyol boğası olduğunu unutmuşlardı. İnanıyorum ki,bir gün herşey açığa çıkacaktır tüm çıplaklığı ile. Hamilton iyi bir pilot,ama aynı araçta Fernando ile kapışabilecek biri değil. Alonso’yu da Alonso yapan Schumi’dir. Schumi gibi bir adamı deliler gibi sonuna kadar zorlayan ve yenen yegane adamlardan biridir..

    1. Spielberg’e anlat film yapsın bunu kardeş.

    2. Schumiyi zaten gerçek anlamda yenen 2 pilot vardı.Alonso ve Hakkinen.Aksini iddia eden var mı?

  11. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    La bu Alonso size ne etti he ne etti ?? bu kadar sevmiyorsunuz adamı. Adamın harbi sürücülüğüne laf söyleyemiyorsunuz ama karakterine düzinelerce laf söyleyip duruyorsunuz. Ada’m gelmiş geçmiş en büyük yarışçılardan bunu lütfen kabul edin. Söylediği sözlerin yüzde 95’ide doğru aynı araçta olsa kesinlikle yener herkesi. Adamın karakterini eleştireceğinize sürücülüğünü eleştirin tabi eleştirecek bir şey bulabilirseniz.

    1. Bu kadar gümbürtü o yüzden ya işte 😀 Herkes almış diline bir karakter de karakter. 😀

  12. “Aynı araçla herkesi yenerim.” (Yenemedi, bknz: 2007, 2015)

    Alonso ile ilgili temel sıkıntı adamın mentalitesi. @M1CHAEL ile bu konuyu birkaç gün önce konuşmuştuk. Herkesi yenerim dersin ama geçmiş yılları çıkarır koyarlar önüne, darmaduman olursun. Herkes herkesi yenebilir ve yenilmez kimse de olmadı şu zamana kadar. Button Hamilton’ı, Hamilton Alonso’yu, Alonso Raikkonen’i, Raikkonen Montoya’yı, Montoya Ralf Schumacher’i, Ralf Schumacher de Button’ı yendi. Sonuç, kim kimden üstün şimdi? Sıkıntı böyle demeçler vermesi Alonso’nun. Soru gelir, hep de geliyor zaten. Ama başka cevaplar verebilirsin. Her soruyu “ben en iyiyim”e getirirsen çürütecek 50 kanıt çıkarır koyarlar önüne. Amacın şampiyon olmak mı takım arkadaşını yenmek mi? Takım arkadaşını yenmekle kendini avutarak nereye kadar gidebilirsin?

    Pilotları kıyaslamak sayılarla filan olmaz. İzleyerek, görerek kıyaslarsın. 2005’i izlemiş hangi insan Alonso’yu Raikkonen’den üstün tutabilir? Sonuçta birisi şampiyon olur ama kimin ne yaptığını sadece izleyen görür. Baksanız Button da şampiyon oldu ama nasıl? Montoya’nın hiç şampiyonluğu yok ama bugün F1’e getirsen millet önünü ilikler onu görünce. Baktığınızda 4 kez şampiyon Vettel’in ilk 3 dışından kalkıp kazandığı bir yarış var mıdır mesela? Varsa da ben hatırlamıyorum. Herkesin ağır basan yönleri, iyi zamanları var. Araç rezildir, dikiş tutturamaz yenilirsin. Bu olur, çok da normaldir. Sorun yenilmez olduğunu iddia etmende, öyle düşünmende değil. Çıkıp ben rezil araçla Raikkonen’i yendim dersin, ertesi sene daha rezil araçla Button seni yener, ama herkesi yenerim der gezersin. Böyle olmaz, adil olacaksın önce. Şartları kabul edeceksin her daim. Kimin en iyi olduğuna ise izleyen karar verecek, sen 2 yorumunun birinde lafı oraya getirmeyeceksin.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Hazır sen de konusunu açmışken günümüz pilotlarının ilk 3 veya ilk 5 dışından kaç defa kazandığını gösteren bir grafik paylaşımı olabilir mi site yönetimi veya ilgili arkadaşlardan rica ediyorum.

      1. Onur Gentas avatarı

        @abdullah-celik daha önce hazırlamıştı diye hatırlıyorum.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Evet sanki ben de hatırlıyorum

      2. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Fernando ve Kimi hariç kimsenin ilk 5 dışından gelip kazandığı bir yarış yok.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Geçen seneyi bile hatırlayamıyorum en son galiba alo malezya da 8 den mi 10 dan mı kazanmıştı.

          bu arada günümüze yazdım da total liste daha uygun olur heralde şimdiden teşekkürler.

          1. Alonso.ElNano avatarı
            Alonso.ElNano

            Benim en son hatırladığım Valencia’da Fernando 11.sıradan 1.sıraya çıkmıştı. Sonraki yılları Vettel ve Mercedes’ler domine etti zaten.

            Yanlış hatırlamıyorsam eskilerden, gerilerden yükselip çok fazla galibiyet kazanan yok. Hazırladığı tabloyu veya paylaşım yaptığı konunun linkini hatırlarsa @abdullah-celik burada paylaşım yapacaktır.

            1. 2008 Singapur’da da bayağı geriden başlayıp kazanmıştı.
              Sırasını tam hatırlayamadım ama. 16.sıra var aklımda.

              Button’ın da çok geriden gelip kazandığı bir yarış var sanki. Macaristan mıydı onu da tam hatırlamıyorum.

              1. @14sulonso Akşam akşam hiç güleceğim yoktu. Allah aşkına geriden yükselmeye verdiğin örneğe bakar mısın 🙂

              2. Kazandı mi kazandı abi gerisine karışmam ben 😀
                @abdullah-celik

              3. 2008 singapur hahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahah

              4. Schumacherrari avatarı
                Schumacherrari

                alonso cebinden saniyeleri çıkarıp yavaş renosunu turbo moda alıp yarışı kazandı.

              5. iyide abdullah o adamın nasıl 16 sırada kaldığınıda biliyorsundur muhtemelen. tabi bu sporun doğasında var.illa bir arıza olacak kaza olacak gerilerde kalacaklar.ama zaten temposu iyidi.ve iki sefer güvenlik aracı girmesine rağmen hemen akabinde fark açarak sürmüştür.şu 2008 singapur olayı çok uzadıaslında .bir şekilde yanlış yapanlar cezasını aldılar. bence oradaki olaydan ziyade alonsonun olağanüstü sürüşüydü.bu adam cadde pistlerinde ayrı bir sürüyor.illa kazanırdı demiyorum tabi ama o sorun olmayıpta ilk 5 ten başlasaydı podyum garantiydi yani.

          2. 2013 Avustralya’da bir de Raikkonen 7’den başlayıp kazandı.

    2. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Sezonu 5 puan geride bitirmekle, aynı puanda bitirmek arasındaki ince farkı bana açıklayabilir misin lütfen ?

      1. Sen 5 puan demişsin ama Button Alonso’nun 1.5 katı puan almış oluyor öyle. Button 4 yarışta puan aldı Alonso ise 2. Orada da 2’ye katlamış oluyor. Burada 350 puandan bahsetmiyoruz, 16 ile 11 puandan bahsediyoruz.

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Geçen sezonu puansal anlamda karşılaştırmanız çok saçma. McLaren, sezonun tamamına yakınını Manor’un önünde geçirdi. Button’da, Alonso’da kazandıkları tüm puanları şanslarının yardımıyla kazandılar. Button’ın puansal anlamda üstünlük kurmasını sağlayan Austin yarışında bile Alonso, Button’a göre çok daha sağlam bir performans gösteriyordu. Dayanıklılık sorunu yaşamasaydı, o yarışı Button’ın önünde tamamlayacaktı. Eğer dediğim gibi Alonso’nun o yarışı Button’ın önünde bitirme imkanı olsaydı, ben o zaman bile Alonso için ‘Button’ı yendi’ gibi bir şey söylemezdim. Geçen sezon McLaren için her anlamda çok kötü geçti. Öyle bir ortamda o takımın pilotlarından tüm performanslarını ortaya koymalarını bile bekleyemezsin.

          1. Ben de zaten ana yazımda ondan bahsediyordum. Mclaren’ın geçen senesi, Ferrari’nin ondan bir önceki senesi kıyaslama yapmak için çok saçma seneler. Araç düzgün çalışmıyor ki pilotları görelim. Burada vurgulamak istediğim nokta, Alonso 2014’te ezdi geçti diyenlerin 2015 mağlubiyetini kabul etmemesi. Ya ikisini de kabul et, ya hiçbirini etme. Benim görüşüm Raikkonen-Alonso ve Alonso-Button çekişmelerini sağlıklı bir şekilde göremediğimiz yönünde. Kısacası 2 galibiyeti de tanımıyorum, çünkü şartlar pilotların yeteneklerini göstermelerinin önüne geçiyor.

            1. Kardeş git ya Mclarenin şu senesiyle Ferrarinin bir önceki senesi diyorsun.Açık açık biliyorsun Rainin yenildiğini uzatma işte.Aloda geçen sene yenildi bu sene yenecek.Bu kadar basit.Bak ben fanatikliğimi attık gerçekleri söylüyorum.Senin de yapmanı tavsiye ederim.Alo doğru söylüyor şuan herkesi yener.2010dan sonra ben bu adamın hızdan çok zekasını ve soğukkanlılığını geliştirdiğini düşünüyorum ve bu da onu yenilmez yapıyor.

              1. Şu an herkesi yener diyorsun da daha geçen sene yenildi de be birader, senin açınla bakarsak olaya. Altlarında taş gibi araçlar vardı da kapıştılar gibi anlatıyorsunuz. Futbol gibi basit bir oyun değil ki bu, işin içine binlerce şey giriyor.

              2. Yanlış mı söylüyorum bunu 2005te söylemedim.Alonsonun en iyi zamanlarında söylüyorum ne dememi bekliyorsun?

    3. ya kardeş zaten ilk 3 5 dışından gelip kazanan şu son dönemde kaç kişi var sallayıp sallayıp durmayın Hamilton bile kazanamıyor bu araçlar neyin kafasındasınız Vettel 2012 de AbuDhabide sondan bile değil gitti pitten başladı şapkayı attı sonra Alonso 😀

  13. Bu kadar yorum yarış sonrası bile yapılmazken millet Alonsonun ismini duyunca coşuyor.Sevdiğinden mi kıskandığından mı bilinmez.
    Alonsonun doğumundan bu yaşına kadar olan hayatını mercek altına almışlar.İşleri güçleri yok mu bu insanların anlamadım.Konuyu bile anlamadan başlığa bakarak coşmuşlar.Adam herkesin bildiği ve söylediği bir özelliğinden bahsediyor.

    Alonsoya F1 camiası Komple pilot diyor acaba neden?.Tamam sıralamalarda zayıf kalıyor olabilir fastest lap için uğraşmıyor olabilir ama yarış zekası ve yarış içindeki performasıyla gridin 1 numarasıdır.Tam bir yarış makinasıdır.Google a “Alonso komple pilot trf1” diye yazın çıkan başlıklara bakın saymakla bitmez.Eski pilotlardan yenilere , başkandan mühendise kadar herkes aynı şeyi söylüyor.
    Bu adamın diğerlerine en büyük artısı “yarış zekası”dır.F1 camiası şuanki yarışan pilotlardan hangisine bu kadar methiyye düzmüştür.

    Buradakilerin bildiği birkaç şey var ve her haberde bunu geveleyip dururlar..Singapur almanya rascasse virajı multi21 anlaşması gibi daha birçok f1 in doğasındaki zırvalıkları konuşup destan yazarlar.Hele şu massa olayına hayret ediyorum.Massa 2006 yılında Şumiye yaptığının yarısını Alonsoya yapsa Alonso 2010 da şampiyondu.

    1. 1- Alonso konularına bu kadar yorum yapılmasının asıl sebebi bu adamın gerçekten ilahlaştırıldığı kadar iyi olmadığını göstermek inanamayan gürühun gözlerini açmaktır.

      2- Massa niye yardım edicekmiş süper pilotunuza eşit şartlarda ezer geçerim diyorsa ne yardımı bekledi Massa dan diye sorarlar adama.

      1. Massadan yardım isteyen yoktu zaten.Sadece Almanya yarışında arkadan gelen Vettel varken durduk yere takıma sorun çıkartmasından endişe edildi.Arkadan Vettel Massadan hızlı geliyorken ya Massa hızlanacaktı ya da yerini verecekti ki en doğrusu oldu.Alonso hem ondan hızlıydı hem de Vettel yetişse herhangi bir geçiş anında Vettel ikisini birden geçebilirdi.Onun dışında ben Massanın Alonsoya bilerek geçildiğini görmedim.

  14. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    madem öyle buttonu niye yenemedin 😀 aynı araçta değil miydiniz ?alonso kaza geçirdikten ve geçen seneki elektrik çarpmasından sonra aklını kaybetmiş. doğru açıklamalar yapmıyor, hep kendini avutan yorumlar yapıyor.alonsonun 10 yıldır şampiyon olamaması ve honda motorunun öküz gibi böğürmesi nedeniyle kafayı sıyırdığını düşünüyorum.ek olarak demeç vermek alonso için motivasyon aracı kanısındayım.

    1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
      Şevki AKSU (tutuklu_8)

      honda motorunun öküz gibi böğürmesi nedeniyle.
      Gülmekten kırıldım.

    2. Elektrik çarpmadan önce de böyleydi bu 😀

  15. Geçenlerde ben mi yavaşım dedim? Şimdi de ben mi en hızlıyım? Çok mütevaziyim yoksa ukala mıyım? Yorumlarım bir çoğuna baktım her arkadaşın pilotları sevme nedeni farklıdır. Şampiyon olmuş ya da olmamış bir çok kaliteli pilot var şu an Formula 1 de. Zaman zaman bazı pilotlar dönemsel avantajlar yakalayabiliyor. Vet ve Ham buna güzel bir örnek. Vet 4 senenin 2 sinde Alo ile uğraştı. Ham ise son 2 senenin 1 inde arızalarla falan(2014). Ancak her pilotun kendine göre bir avantajı var.
    Vet-Ham sıralamada iyi,
    Vet-Ros çalışkan,
    Alo-But yarışı iyi okuyor (özellikle But). Yani başladıkların yerden rahatça yukarıda bitirebilirler
    Rai en hızlı turcu, gününde olduğunda yakalamak çok zor (Moto GP de ki Pedrosa gibi)
    Ham-Alo gözü kara, kaza yapmaktan çekinmiyorlar, risk alıyorlar, kaza yapıp yapmama seçeneğini rakibe bırakıyorlar.
    Herkese göre iyi pilot başka. İstatistiklere göre M.Schumacher dir ama başkası der A. Senna veya A.Prost. Peki Alo burda herkes derken şimdiki pilotlar mı dahil yoksa F1 in tarihindekiler de dahil mi?
    Bence biraz medyanın reyting için yaptığı bir haber gibi geliyor bana.
    Geçtiğimiz yıllarda Ham ile Alo birbirini yağlıyordu ne oldu şimdi?
    Ayrıca büyük lokma ye büyük laf etme demişler. Önümüzde ki sene But gidip Vandoorne gelirse ve yeni bir çaylak vakası yaşanırsa yine aynı takımda ne olucak?

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Aşağıda paylaştım, burada da paylaşıyorum;

      https://youtu.be/RhTrCioMOK8?t=2m20s

      Seni ayırarak bunu söylüyorum ama sanırım insanlar, bazen arsızlığa vurmaktan ve sevmedikleri insanları en gereksiz yerde/konuda bile eleştirmekten zevk alıyorlar. Benim böyle tuhaf zevklerim yok. Ama şurada düzeyli seviyede yapılan eleştiriler dışında, yorumlar çoğunda bu arsızlığı görebiliyorum. Gerçekten çok tuhaf.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        yorumların* çoğunda

  16. zamanında aynı araçla yarışıp takım arkadaşına yenilmeyen şampiyon yok şu anki gridde.
    o nedenle gerisi lafı güzaf

  17. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    @M1CHAEL Sende baktın sitenin teknik yorumları hiç yok kadar az.Artık kayış koptu bi yreden sonra 🙂

    Gerçekten sitenin teknik konuları ele alacak,bilgilendirici yorumlar yapacak hiç olmadığı kadar yok.Günay kardeş yok.Ve bir çoğu.Cidden site olarak dehşet derecede kötü bir yere gidiyoruz.
    Münakaşa yaparsında bu nedir be arkadaşım.Site halkının çoğu tamamen münakaşadan beslenen tiplerle dolu.
    5 yıldır Alonso-Vettel karşılaştırması son buldu mu ? hayır.Sonuca varıldımı Hayır ? aynı şey diğer farklı konular içinde geçerli.Neyin kavgası bu.Bir hengamedir gidiyor artık sonumuz hayır olsun.
    Sitenin şu hali adminleri bile soğutmuştur.

    1. OffTheRecord avatarı

      bende olaya şu açıdan bakayım. 5 yıldır alonso-vettel muhabbeti var. buda ikisininde ne kadar büyük pilotlar olduğunu gösteriyor bence. yıllarca senna-msc hangisi daha iyi diye tartışıldı halen daha tartışıyor. 🙂 bu tarz soruların cevabı yoktur.

      ben bu siteye yeni bir soluk getireceğim kavgalar bitecek artık. 🙂 F1 de bu pilotları izlediğimiz için şanslı olduğumuzu bu pilotlar bırakmadan insanlara göstereceğim. 🙂

    2. 🙂
      Teknik yorum yapabilmek için bilmek lazım bilmiyoruz ki neyi yoracağız. Hem işin sosyaline her zaman girişiyoruz yada değiniyoruz ne ilk nede son 🙂
      Hakikaten Günay nerede yahu @xtrabit-racing kaçtır seslenicem kalıyor iyi muhabbet çıkıyordu onla 😛 aynı kişi sananlar bile vardı 🙂 biz bıraktık bırakıcaz felan derken Günay daha önce koptu gitti galiba 🙂 inş. kötü birşey yoktur soruşturmak lazım.
      Bu arada yine teknik coşabilmek için doymak, tad almak lazım bir de yazı, makale felan ayrı şey yorum yaz geç ayrı şey. Yorum geçici kıvırabilirsin sonra :p diğeri için çalışmak derli toplu olmak tablolar grafikler sunmak lazım o kadar vakit yok ki F40 için bile onu yapamayız bu yıllarda bu makineler için mi yapılacak. Birde doymak lazım ki öğrenip öğrenip satmak meal verebilmek için ben kaç aydır doyurucu birşey okuyamadım en son okuduğum şey 20 yıl öncesine aitti 🙂 eh bir de o kadar çiziten eli yağa değen adamlar doyurucu yazamıyorken türkiyedekilerin ne haddine 🙂

      Diğer şeyler bilindiği gibi genel level atlayıncaya kadar her zaman olan, olacak şeyler. [Tüm hayatımıza sirayet ediyor o yüzden kavga ediyoruz o yüzden defalarca meydanlarda birbirimize bilendik.] Burda mı var sadece hayır (çok demişimdir almanyada bizim ki kadar “yıldızı yeter”ci bulamazsın) bizim seviyemizdekiler de çokça var biraz da akdenizlisinde yaygın görünüyor işte italyanı, ispanyolu bir nebze yunanı falan filan. Çok girmeye gerek yok çakılma yaşatan şu örneği çok veriyorum dışardan söyleyince bazen daha isabetli olabiliyordur belki. Öyle tenisten çok anlayan kuralını takibini bilen biri değilim şu meşhur nadal-federer döneminde özellikle şampiyonaları sıkı takip etmeye çalışıyordum vakit de daha boldu velhasıl birine meyil farklı şey sonucunda şirazeden çıkmak farklı şey… Birebir de çok gördüm ki biri hemencecik seçiliyor saat geçmiyor ki diğerine küfürle bakılmasın “e yuh” oluyor tabi insan ne zaman ettin, eyledin arkadaş. Mesele adilim felan değil. Sanıyorlar ki öyle daha zevkli oluyor biraz daha geriye çekip kamerayı bakınca daha zevkli aslında tadına varılmadığını düşündürüyor. Biraz da konunun, görünenin sebebi kolaycılık ait olma hissiyatı değil yani. Gerçek hobi, aşk, şevk nedir bilinmiyor bunlar karşılık, meşguliyet ister okumak, yaza çize düzelme, eğitilme ister eh bu yapılmıyor en kolay yere kavuşup hooop konuşmaya başlamak kolay geliyor. O yüzden bizde, hepimizde isim, markacılık takıntısı biraz fazla bunları törpüleyecek mesaiyi harcamıyoruz çünkü hayatta ki çoğu şeye harcamıyoruz.
      Neyse ilber hocalık yapmak bizim haddimize değil yanar döner şaşar boş boğazız sadece.

      Adminler alışkın bu duruma tabi sıkıyordur okuduk bunları da diğer onları rahatlatacak şeyler yok aşk, heveslerinde soğuyorsa ondan soğuyordur. Organizasyonda iş yok onlar da az doyuyorlar elbet. Doyabilmek önemli enerji için. Saygı da önemli tabi. Daha önce diyecektim ama diyemedim 🙂 bence biraz daha yüksek devirli rolantiye (F1 de 4-6 k arasıydı bulamazsın dragster hariç başka bi yerde:p ) çekseler iyi ederler diye içimden geçiyordu. Bizim gibilere hızlısından boş konuşacak çok koz verip kendi hayatlarından çok ödün veriyorlar değmez bu kadar vermemeliler. Prensipler önemli ama tadın korunması da önemli. Velhasıl böyle daha iyi olur gibi geliyor hepimizin hak ettiği kadar…. 🙂 Tabi bunun da riskleri yok değil bir kere akselerasyon 🙂 düştü mü bir daha aynı ivmeyi yakalamak zor olabilir insanız yaş da alınca uzun süreli çizgiler (kilo gibi:p ) hayat sabitesi haline gelebilir. Bu da bulup gelecek neslin az da olsa kolay fırsatı kaybetmesi demek olur 🙂 zor işler vesselam.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Meraklı olmayan adam araştırmaz hazır bilgi ister.Misal ”Squirt tire” kaç kişi biliyor acaba.Bende bilmiyordum ama araştırırken denk geldim gibi.Ben gibi elin kimyacısı nerden bilsin lastik fışkırmasını 🙂 ”Baş dille tartılır” Bir nevi dilden çıkan yazıya yansıdığı için insanların yazdıkları kendi yaşam felsefesini kesinlikle yansıtır.
        Beni bile soğuttular.Tüm önem verdiklerim siteden bir bir koptu.Başta @f1-racing Ama Ferrari faktörü beni burda tutuyor 🙂

        1. Aslı tire squirt dir. Öyle çok yaygın kullanılan birşey değil bilinmemesi normal bazen sahada ki insanlar bilirler ama tanım, tabirini bilmeyebilirler tr de özellikle bu çok olur ing. tabirleri bilinmeyebilir. Benim bildiğim 2 şekilde tanımlanıyor biri yapısal formun bozulmasıyla yarılma vs amiyane haliyle bir nevi yanaktan bombe yapması aslı ise aerodinamik prensibi bu da kısaca havayı lastiğe bir nevi çarptırarak difüzöre yönlendirme burada lastiğin yuvarlanmasından ileri gelen karışık prensipler var tabi ayrıntısını bende bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla havacılıktan geliyor galiba orada da lastik flapında ki planyalara yönlendirmeyi frenlemede vs kullanıyorlar galiba.
          Benim bir dönem uğraş verdiğimden ing. tanım bilgim ülkeye göre iyi sayılır tabi bazen sorulunca hemen aklıma gelmiyor ımmm bu hangisiydi diye düşünüp duruyor oluyoruz… yine de bilmediğimiz çok şey var. Birşey merak edip Pdfleri karıştırırken hep bilmediğimiz şeylere denk geliyorum işte bir sözlük fikri o yüzden vardı ama realiteye dökemedik.

  18. Alo şampiyon olduğu 2006 yılında işlerde henüz yolunda giderken kullandığı retoriğin özeti şuydu: “Schumiden hızlıyım/bakın onu yeniyorum”
    Sezon ilerleyip araçlar arasındaki fark kapandığında önce Fisiyi sonra takımı en son FİA’ yı suçladı?..Neticede Suzuka Q2 de efsanenin attığı abuk subuk turun faturası yarışın son turlarında çıkmış Alo şampiyon olmuştu..Bu arada bir anekdot: Alo kırmızı araçta yarışmak istemediğini açıklamıştı?
    Duble şampiyon ertesi sene çaylak Hamiltona yenildiği Mclarenli ilk sezonda lider pilot yapılma ve Hamiltonun yavaşlatılma taleplerinin reddinin yanısıra casusluk skandalında gösterdiği asil duruş sayesinde soluğu yeniden eski takımı Renault’da almıştı? Yapılan onca kulis ve sponsorluk anlaşması yeni adresin 2006 yılında taraftarlarının kendisine nefret duyduğu Ferrari olacağını gösteriyordu..Neticede şampiyon 2010 yılında Ferrariye geldi ve 2014 yılında tek şampiyonluk yaşayamadan yeni bir şampiyonluk kazanma ümidiyle eski takımı Mclarene gitti..
    Kariyerinin ilk yıllarında duble şampiyonluk yaşayıpta sonraki 10 senede tek şampiyonluk yaşamayan bir pilotun hala veteran olarak tanımlanmamasının sırrıdır periyodik aralıklarla tekrarlanan yukarıdaki cümle..
    Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler.. Tüm kariyer planını Flavio gibi bir sahtekarla yaptı Alo..

    1. Son cümlen herşeyi özetliyor paralel Flavio yaptığı paralel şikelerle bunu şampiyon yaptı geri kalan 10 yılda insan bir şampiyonluk dahi alamaz mı yahu ? 2012 yılında son yarışta şampiyon olamıyorsan yok ben 0.5 sn yakın araç yapın gerisini bana bırakın demeni neye bağlıyorsun ?

    2. Harika harika harika

    3. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      2006 suzukada 2 ferraride de bir sıkıntı vardı canlı izlemiştim.renault ve toyota ile aradaki farkı bir türlü açamadılar hatta renault daha hızlıydı ferrariden yarış temposunda. sıralama turlarının q2 bölümünde tam olarak ne oldu hatırlayamadım. schumacher nasıl bir tur atmıştı ve yarışla ne ilgisi vardı ?

  19. Fernando gerçekten iyi bir pilot bunu kabul etmek lazım. Ferrari taraftarı olarak alonso nun açıklamasına kesinlikle katılıyorum.

  20. Neden yalan söylüyorsun?

    Neden halkı kandırıyorsun?

    2007 de çaylak bir pilota yenildin.

    1. yenilmedi puanlar eşitti.

  21. Karanlık Lord avatarı
    Karanlık Lord

    Sebastian Vettel’in Fernando Alonso’yu Katlayıp Cebine Koyduğu 6 Kritik Alan

    2001 yılında Formula 1 giren Fernando Alonso ve 2007 yılında Formula 1 giren Sebastian Vettel Formula 1 e girdikleri vakit dönemin en büyük geek tartışmalarını da beraberinde getirmişlerdi. Fernando Alonso mu yoksa Sebastian Vettel mi ? İki pilot yıllar geçtikçe birbirlerinden ne kadar farklı olduğunu gösterir diye düşündük, bu listenin sonunda sizin de göreceğiniz gibi hep tam tersi oldu. Fernando Alonso hep yerinde sayarken, Sebastian Vettel sürekli olarak gelişti, değişti ve çağa ayak uydurarak yenilendi.

    “Haydi oradan” dediğinizi duyar gibiyim, bu sebeple kendimi savunmak için 6 maddeden oluşan bir liste hazırladım. Bu liste Sebastian Vettelin formula 1 kariyeri ve Fernando Alonsonun formula 1 kariyeri baz alınarak yapılmıştır

    Şimdi gelelim listeye, neden Sebastian Vettel, Fernando Alonsodan daha iyi derseniz eğer…

    1.) Kariyerlerinde ki Çaylak Yılları

    Fernando Alonso çaylak yılını Minardi F1 takımında geçirmiştir . Tarso Marques adlı vatandaşa yenilmiştir üstelik adam 4 yıl F1 e ara vermiştir . Tarso Marques birezilya ve kanada yarışlarında 9. olarak puan potasına yaklaşmıştır .Fernando Alonso ise japonya yarışını 11. almanya yarışını ise 10. sırada tamamlamış gözlerden ırak performans sergilemiştir . Çaylak yılında sıfır (0) çekmiştir.

    Sebastian Vettel çayak yılını Minardinin isim değiştirmiş hali olan Toro Rosso f1 takımında geçirmiştir üstelik sadece yarım sezon adam bi kere çıktığı ilk yarışta puan almıştır. Çin yarışında 4 olarak otoritelerin takdirini kazanmıştır. O sezon birde japonya yarışı vardır Vettel podyuma çıkacakken hamiltonun yaptığı hata sonucu yarış dışı kalmıştır. Takım arkadaşı Vitantonio Liuzzi yenmeyi başarmıştır

    2.) Büyük Takımlardaki Yılları

    Fernado Alonso 2002 yılında renoda test pilotu olur ertesi sene yarışır ilginçtir yerine geçtiği pilot şimdilerde takım arkadaşı olacak button dan başkası değildir. Alonso reno ile ilk sezonunda 16 yarışta 1 zafer 2 pol 4 podyum yapmıştır 2004 yılında ise sadece 1 pol ve 4 podyum yapmıştır 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olmuş ertesi sene mc larende çaylağa yenilmiş tekrar eski takımı renoya geçmiştir 2008 de 2 zafer 2009 sadece 1 podyum yapmış sonra malum ferrari yılları 5 yılda sıfır şampiyonluk

    Sebastian Vettel ise red bull ile ilk senesinde 4 zafer 4 pol 8 podyum yapar şampiyonluğa çok yaklaşır ama olamaz. 2010 2011 2012 ve 2013 yıllarında 4 sene arka arkaya şampiyon olarak destan yazar bu süreçte birçok rekor kırarak otoritelerin takdirini kazanmıştır

    3.) Kariyerlerinde Yaşadıkları Facialar

    Fernando Alonsonun kariyeri facialarla doludur daha çaylakken en büyük şoku takım arkadaşına yenilerek yaşadı sonra 2007 hamilton faciası 2008 singapur 2010 abu dabi 2010 almanya gerisini saymıyorum bile

    Sebastian vettel kariyerinde 2 facia yaşamıştır ilki spa 2010 peki sonuç adam o seneyi şampiyon olarak kapatmıştır ama alonso 2010 ve 2012 de yaşadığı faciaların bedelini ağır ödeyerek şampiyonluğu kaybetmiştir. 2. facia ise malum olay ricciardodur burdada ne ricciardo şampiyon olmuştur ne vettel bi şey kaybetmiştir üstelik gene alonsoyu geçmiştir

    4. ) Kariyerleri Boyunca Ulaştıkları İstatistikler

    Fernando Alonso 236 yarışta 32 zafer 97 podyum 1.767 puan 22 pol 21 en hızlı tur

    Sebastian Vettel 139 yarışta 39 zafer 66 podyum 1.618 puan 45 pol 24 en hızlı tur

    5. ) Alt Seri Başarıları

    Fernando Alonso sadece 2 sene alt serilerde yarışıp gerekli tecrübeyi kazanamamıştır. International Formula 3000 serisinde 4. olmuştur. Euro Open by Nissan da ise şampiyon olmuştur. Seride 6 zafer 6 pol 8 podyum elde etmişti

    Sebastian Vettel ise Formula Bmw serisinde ise dilek olay 18 zafer 20 podyum 14 pol elde ederek rekor kırmıştır . Formula 3 serisinde şampiyonayı 2. sırada bitirmiş Formula Renault 3.5 ta ise çıktığı ilk yarışı kazanarak gerekli tecrübeyi kazanmıştır

    6.) Karakter Olarak Geldikleri Nokta

    Fernando Alonso 13 yıldır aynı, hala aynı hikaye, hala! Israrla aynı şeyi temcit pilavı gibi çevirip çevirip insanların önüne sürüyor, 2001 yılından 2014 yılına adamın formatında tek bir değişiklik yok.

    Peki ama Sebastian Vettel öyle mi? Her Seferinde kendini geliştirdi seneler geçtikçe gerek pist üstü gerek pist dışı davranışları ile insanların gönlünde taht kurdu

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      En son Çin’de Vettel’de degisen bir sey olmadigini gorduk. Hikaye anlatma. Vettel ile Alonso’nun kariyerlerini de neye dayanarak karsilastirdin onu da anlamadim. Herkes neyin ne oldugunu biliyor. Alonso hakkinda da Vettel hakkinda da. Iyi ya da kotu her seyi biliyor.

    2. Tek soyleyecegim ricciye daha redbulldaki caylak yilunda yenilerek tasi taragi toplayip nasil gidecegini bilmeden karizmasini uerle bir etmemek icin gitmistir vesselam.
      Ha hizlidir denecek birsey yok ancak yok uymadi bana falan deyip sevmedim araci derseniz size diifuzor sampiyonu demeleri normaldir her kosual ayak uyduran alo , ham. Sumi gibi degilsinizdir vesselam.

      1. Ric olayına aklıma geldikçe gülerim 😀 Şimdi kafası rahat zannediyor ama Rai başına bela olacak.

      2. Tabi canım Alonso gibi 5 sene bir şey yapamadan aynı takımda bekleyip yıllarını çürütmeliydi değil mi ? Adam baktı gördü v6 döneminde Redbull bir şey yapamayacak Risk aldı takımdan ayrıldı seninki gibi 10 senedir sürünmüyor.

        1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
          14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

          Bisey yapamayacak dedigin RedBull bir iki yaris sonra Ferrari’yi gececek hazir ol 😀

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            İki yarış içinde hız bakımından geçsin bak hız diyorum arıza olur kaza olur herşey olabilir ama hız anlamında geçsin redbull ben hesabı kapatacağım eğer geçemezse sen kapatacaksın hodri meydan.

            1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
              14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

              Bir iki yaris derken lafin gelisi dedim ama Kanada gelsin bakalim o zaman konusuruz bunu 😀

    3. Mustafa Sar avatarı

      Kardeş güzel çalışmışsınız. Tbr. Bence VETTEL’in kariyerinde Singapur 2008 gibi bir rezalet yok. Bu açıdan bakarsak ALO’nun o olaydan dolayı önce kendi fanlarından sonra da biz spor severlerden şöyle okkalı bir ÖZÜR dilemesi gerekir. Hız bir şampiyon 2008 Singapur rezaleti gibi bir kara lekeyi sırtında taşımamalı…

    4. Iyi guzel hos da caylak senesinde alo nun yaristigi minardiyle vettin yaristigi redbull destekli toro rosso bir guzel kardesim alt seriler demissin bir biriyle alakasi olmayan serileri karsilastirmissin zaten biri ispanyol biri alman ulkelerinde ki motor sporlari imkanlari bir mi motor sporlarinda almanya gibi bi ulkeden bahsediyoruz 2008 de renault ya dondu 2 galibiyet 2009 da 1 podyum vet se 2009 da nerdeyse sampiyon demissin e be guzel kardesim biri redbull 2009 basinda en hizli 2.takim yarisindan sonra en hizli takim alo nerde renault sampiyon olduklari zamanlara gelsek altinda aerodinamik anlamda en iyi arkasindaki takimlardan acik ara hizli redbull yaristigi insanlar yavas ferraride bir alonso bi iyi bi kotu performans gosteren hamilton takim tarafindan surekli bastirilan webber 40 kusur yasinda bir shumi ilk 2 senede rai yok bir de aloya bakalim altinda dayanikli ve hizli bir renault ama ne ferrariye ne mclarene acik ara fark atan bir arac hatta ozellikle acik bi sekilde 2005 mclarenden yavas ama daha dayanikli son senelerinde de olsa ferraride yarisan nitekim hala genc sumi gencecik saldirgan ac bir rai hala gelse yarissa kafaya oynayacak bir montoya hani karsilastirmayi neresinden tutsak mantikli gelen bir yani yok taktiniz kisiligine yav arkadas iste beraber mi calismak zorundasiniz hafta sonu beraber mi takiliyosunuz size ne yarisina surusune bakip zevkinizi alsaniza su pilotlardan ha illa olmaz diyosan vettelinde takimla webberle olaylarini unutmadik multi 21 leri ne cabuk unutuyosunuz allah askina birakin soyle sacma isleri oturun izleyin zevkini cikarin arkadas

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        Pilotluguna laf söyleyemiyorlar ve sanki biliyormus gibi kisiliginden, karakterinden bahsediyorlar. Size ne kardesim? Karakter ariyorsaniz gidin Vettel’de arayin.

    5. Bu yorumun altında 2001de formula bir sezonunda bir tek yarışı bile seyretmemiş kişiler yazmış. Fazla dikkate alıp cevap yazmayın derim.
      Darklord isimli arkadaşın değerlendirmesi ise son derece isabetli

  22. Bunu bence kendisinin değil başkalarının söylemesi gerekir. Kaldıki bu daha önce mark weber tarafından kimi için söylenmiştir. Herkese aynı aracı verirseniz kimi hepimizi geçer diye bişeydi. Tabiki kiminin en hızlı olduğu dönemden bahsediyorum saf hız anlamında f1 in gelmiş geçmiş en önemli pilotlarından biridir net. Konu dışı olucak ama Ayrıca form olarak kendini kastığını bile sanmıyorum diğer pilotlar yüzmeydi koşuydu bisikletti fit kalabilmek için herşeyi yapıyorlar samuray dahil. Kimi en ufak boşlukta tatilde yatış 🙂

    1. Her bir pilot aynı programdan geçiyor inan bana. Kimi mark arnall ile çalışıyordu mclaren yıllarında bisiklet ve yüzme çok disiplinli olarak her f1 pilotunun yapmak zorunda olduğu egzersizler. Yorumun geri kalanı ise çok isabetli, webberin açıklamasını ben de hatırlıyorum. Nitekim yılın bu zamanında, gridin parlamayan yüzünde kimsemenin umursamadığı bir vaziyette kalmamak için umutsuzca sansasyon yaratıyor zavallı adam

  23. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Alo haberlerine çok yorum yapılması bile alocuların övünç kaynağı olmaya başladı bir şey soracağım hangi pilot böyle açıklama yapıyor.ondan sonra anti alocu oluyoruz, tabi size göre, siz hayali anticiler yaratmaya çalışıyorsunuz ki alonun bu boş beleş yıllarında egonuzu tatmin edin uğraş yok çünkü.

  24. Mustafa Sar avatarı

    Bu günlerde ALO nun yapacağı en iyi iş güneşlenmek ve samuray felsefesi saçmalıklarında uzmanlaşması. Biraz da ayak oyunlarında uzmanlaşıp ROS un ayağını kaydırarak mercedese kapağı atmak. Zaten mercedese yalvarıyor beni Al diye…

  25. Mustafa Sar avatarı

    ALO nun şampiyonluğunda “hareketli kütle amontisörü ” isimli illegal yapı başrolü oynadı. Bu yasaklandığında ALO tepetaklak oldu.

    1. Once öğren sonra salla kütle amortisör 2006 nın 2. Yarısında yasaklandı buna rağmen Renault ve Alonso şampiyon oldu.kütle amortisör de illegal değildi sonradan yapılan kural değişikliği ile yasaklandı. EBD fric..vb gibi.

      1. Mustafa Sar avatarı

        Sınır gösterisi gereksiz. Sonuçta yasaklanan yapı 2005 aracında da vardı. Sonuçta yasaklandı. Öğren de gel repliğini çiğliğinize veriyorum ve dikkat nezaket pls diyorum

        1. Kütle amortisörü 2005 Brezilyada araca takıldı. Ayrıca bu sistem diğer büyük takımlar tarafından da kullanılıyordu. Sistemi yasaklatmaya çalışan Mclarendi, sistemi Renault kadar efektif kullanamadıklarından dolayı şikayette bulundular. F1 politikası 2006’yı Alonso domine etmesin diye, bir şekilde Ferrari’nin işine gelecek kural değişikliğini sezon ortasında yaptılar. Yasaklanan yapı yasaklanana kadar legaldir, yani illegal olduktan sonra kaçak kullanıp haksız kazanç sağlasalar illegal bir şampiyonluktan söz edilebilir, yasakladığı anda araçtan çıkan bir parçayla kazanılan başarıya illegal damgası yedirmek, birilerinin başalarılarını yedirememekten başka bir şey değil. Cahil cahil laf kalabalığı yapmanız da cabası.

          Tekrarlayayım, bu sistem diğer büyük takımlar tarafından da kullanılıyordu yasaklanana kadar. O zaman sizin mantık (ironi yapıyorum, olduğundan değil) ile o sezon o sistemle yarışa çıkan araçların tüm sezonu illegal. Şampiyonluğu da geri de ki sisteme para yatıramayan öteki takımlara verelim, dükkanı kapatıp gidelim

  26. Mustafa Sar avatarı

    En hızlı pilotumuz 2007 de Kanada GP de Takuma Sato’dan da hayatının atağını yemişti…videosu YouTube de hala daha dönüyordur

  27. Mustafa Sar avatarı

    FERNANDO FASTEST THAN YOU…
    En hızlı pilotumuz massa yı bir türlü geçemedi…
    En hızlı pilot vittali Petrov’u da geçemedi
    ALO ancak fanlarının gözünde en hızlı pilot olabilirdi belki

    1. İngilizce öğren.

    2. Kursa yazıl hemen,durum vahim

    3. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      La adam bir faster yazmadı diye ne cahilliği kaldı ne kursu. Bilgisiz bilgililer..

  28. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Alonso kesinlikle doğruyu söyledi. Herkes 2007’yi örnek veriyor ama o Zaman gerçekten sıkıntılı bir dönemdi ve ters giden bir şeyler vardı. Tabiki Alonso’nun da hataları vardı ama Mclaren de çok yanlışlar yaptı ve her zaman dünya şampiyonluğu kazanmış yarışçılar takım arkadaşları karşısında 1 adım önde olmalıdır ama Mclaren eşitlik yapıcam diye Ada’mı 1 adım geri attılar ve berabere biten bir sezon oldu. Şuan Mercedes te Alonso olsa kesinlikle kazanırdı. Bu bir gerçek lewis çok kırılgan görüyoruz ve 3 te 0 yaptı evet iyi bir yarışçı ama çok hatalar yapabiliyor. Eğer Mclaren Honda rekabetçi olabilse ve Mercedes’e yakın olsa yani arada 0.1-0.2 gibi bir fark olsa Alonso şampiyon olur. Ada’mı sevdiğim için demiyorum Cidden ama gerçekler bu. Şu bir gerçek ki ne kadar inansakda ne kadar istesekte 3.şampiyonluğu alabilmesi için Mercedes te olması lazım. Gelecek yıl kurallar değişecek ve Mclaren için bu bir şans olabilir ama Mercedes te bu hayal gerçeğe dönüşebilir Mclaren de ise bekle bekle Ada’m yaşlandı. Kısacası eşit şartlarda Alonso şampiyon olabilir ve herkesi yenebilir.

  29. Öndekiler kalırsa neden olmasın yada önden başlamak için team mate in vites kutusunu açmalarını istersen olabilir yoksa sen kimseyi yenemezsin

  30. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    Aksini iddia edebilecek var mi? 🙂

    Diger haberde Kimi’den yurudunuz, bakalim burada nereden yuruyeceksiniz?

    Alonso esit sartlarda kim gelirse duman eder, nokta. Aksini iddia eden de asiri fanatiktir. Ya da 2014 den bu yana F1 izliyordur.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Alakası yok . 2002 den beri izliyorum. Şimdi o zaman anlamıyosu deme boşuna tartışma çıkmasın 🙂

    2. OffTheRecord avatarı

      dostum asıl senin yaptığın saçma ve aşırı fanatik yorumu. alonso herkesi yenebilir ama hepsine yenilebilir de. sen neden hemen önyargılı yorum çekmişsin. senin dışında saçma sapan yorum yapan alonso fanıda yok. sanki sen 2014ten beri izliyormuşsun gibi havan var. ayrıca bu adam hamilton ve buttona da yenildi.

      kendi yorumuma geçeyim. alonso herkesi yenebilecek güçte. ham vet alo bunların hangisinin birbirini yeneceğini kesin bir yargıyla belirtmek doğru değil. üçününde çok iyi oldukları alanlar var. alonsonun son iki paragrafta söylediklerine de imza atarım. bu kadar gelişen teknolojiye rağmen F1 eski senelere göre 7-8 sn yavaş. korkunç birşey bence.

      aşağıda bir arkadaşta pilotların sınıflandırmış. o sınıflandırma da çok güzel olmuş. sadece kimiye ayrı bir sevgim var bu yüzden kimiyi de ben kendi adıma alo vet ham yanına yazarım.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        Sana da tek bir soru soracagim lutfen samimi cevap ver. 2015 de gercekten yenildi diyebiliyor musun? Arac zaten yarisilacak arac degildi. Button Alonso’yu normal sartlarda yense ben mutlu bile olurum. Cunku Button da cok sevdigim bir pilot.

        2007’ye gelince… Alonso’nun da hatasi vardi evet bunu kabul edebiliriz ama o yil da Hamilton’a yenildi demek abes olur. Alonso yaris disi kaldi diye sevinen bir ekip, Hamilton’i taraf alip Alonso’ya karsi durmalar filan. Sezon sonu da puanlar esitti zaten. Yani diyecegim şu ki Alonso yenilmez 🙂 bana kizmayin ben tuttugum pilotu savunmaliyim. Sacma seyler de soylemedigimi dusunuyorum.

        1. OffTheRecord avatarı

          samimiyetle diyorum bunu. eğer berbat bir arabanız varsa en büyük rakip takım arkadaşınızdır. arka taraflardaki pilotlar ömürlerini bu mücadeleyle geçiriyor. o yüzden net yenilmiştir. adınızın ne olduğu önemli değildir. bu sevdiğim vettel içinde geçerlidir. ricciardoya nasıl net yenildiyse. bahanelere sığınmaya gerek yok. yok sezon başı hiç test yapamadım, bütün sorunlar beni buldu vs vs. ki vettel hiçbir zamanda şikayet etmedi hatta kırk kere demeçlerinde de ricciardoyu övdü.

          2007de takım alonso yolda kalınca alkışladı sevindi ewet. birde olaya şöyle bakalım alonso nasıl bir politika yürüttüyse f1 tarihinde ilk belki de son takımı tarafından desteklenmeyen pilot konumuna düştü. buradaki sorun aynı puanda kalmaları değil. çaylak birine yenilmesi, politik hamlelerinin tutması sonucu kaçışı. macaristanda olanlar malum. herşey orada başladı. alonso bir yumruk attı ama o yumruk kendine döndü. tıpkı vettelin webbere 2010 türkiye gpsinde yaptığı geçiş gibi. onun yumruğu kendine dönmedi. olay bundan ibaret. hayatta risk alırsınız ya kazanır ya kaybedersiniz. ne yaparsanız yapın buda arkanızda kalır ve atamazsınız.

          eğer alonso 2012 yılındaki çok iyi sürüşü olmasa tahminim şampiyonluk alıp en sevilmeyen pilot olurdu. o seneki performans çok şey kattı ona. ben buna inanıyorum.

        2. OffTheRecord avatarı

          bence alonsoyu vetteli izleyebildiğimiz için dua etmeliyiz. bu platformlarda da kavga etmenin laf dalaşına girmenin boşa olduğuna inanıyorum. çoğu insanın zevk almadığı şu F1den bile her yarış bu adamları izleyebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. hepsinin eksileri yanlışları var ama biz onları bu yönleriyle de seviyoruz.

          1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
            14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

            Kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım. Her ne kadar burada pilotlarımızı savunmak için bir şeyler söylesek de, ben Kimi’yi de seviyorum, Seb’i de seviyorum. Tatlı atışmalar olabilir ama dozunu kaçırdığımız zaman çirkinleşebiliyoruz. İnsanız sonuçta sinirlerimize yenik düşebiliyoruz bazen.

        3. Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Hem 2014’te Raikkonen’i rezil araçla yenmiştir Alonso hem de 2015’te Button’a araç rezil olduğu için yenilmemiştir, iddianız bu. Ben bu konuya daha önce de değindim ve araç kusurluysa rekabet temiz değildir demiştim. Yani benim gözümde Alonso’nun Raikkonen’e, Button’ın da Alonso’ya kurabildiği bir üstünlük yok. Ama aynısını Hamilton’la Rosberg’e söyleyemem. Kusursuz bir araçla kendi limitlerini gösteriyorlar ve Hamilton 2 senedir şampiyon oluyor.

          1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
            14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

            Dostum aradaki ince cizgiye dikkat lutfen.

            Gecen yilki McLaren’in daha bir yaris mesafesini cikaracaginindan emin degildik bile. 2014 Ferrari’si en azindan duzgun calisiyordu. Podyumu var, iyi sonuclari var. Senin dedigin de dogru. Temiz bir rekabet olmadi ama Alonso bariz sekilde ustundu.

            1. Bak kendin demişsin 2014 Ferrari’si düzgün çalışıyordu diye, ama kime göre, neye göre düzgün çalışıyordu? Raikkonen’e göre çalışmıyordu, Alonso’ya göre ise çalışıyordu. Objektif olmak gerekirse 2’si de sorunlu araçlar, etkileri her pilota farklı oluyor. Kimisi daha zorlanıyor, sürüş stiline uymuyor. İlle de detay istersen 2014 Ferrari’si ile 2015 Ferrari’sinin onboard görüntülerini izle. Özellikle direksiyon açısına iyi bak. Aşağıdaki videoda Alonso Vettel’le oranla ne kadar da fazla direksiyonu çeviriyor dikkatini çekmiştir. Raikkonen’i esas patlatan buydu, keskin ön tarafı sevmesi.
              https://youtu.be/Q5fPKQ4OKyk?t=57s
              Kısacası pilota göre muamele yapmanın anlamı yok. Alonso destekleyen biri olarak onun Raikkonen’i yenmesinden mutlusun ama Button’a gelince bahane hazır. Gerçekler ise 2 kıyasın da doğru olmadığıdır. Ben de konuşurdum Button Alonso’nun 1.5 katı puan aldı diye ama saçmalamanın alemi yok. Domuz gibi araçlarla ne kapışması, ne kıyası?

              1. Bakalım bu yıl neler olacak? Raikkonen çok iyi girdi sezona. Vettel’i yenecek bence bu sezon. Alonso da olması gerektiği gibi Button’ı yenecek. 2017’de de inşallah birbirleriyle kapışırlar.

  31. her pilotun düşüncesi de bu olmalı zaten,videoyu da izledim Brundle’ın bu sorusuna herhangi bir pilot aksi cevap veriyosa F1’de işi yoktur.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Raikkonen’in geçmişte ”en hızlı olduğunu düşünmeyenin burada yeri yok” gibi bir sözü vardı. Fernando’nun söylediği ve kastettiği olay biraz daha farklı ama her pilot, en azından top class dediğimiz pilotların her zaman böyle düşünmesi ve bunun için pistte mücadele etmesi lazım. Dediğim gibi, benim düşünceme göre Fernando, senin kastettiğin şekilde bir demeç verseydi yine burada adamı itin şeyine sokarlardı. Anti’ci her yerde anti’cidir. Adam iyi de konuşsa kötü de konuşsa lafını sokmadan duramaz.

      1. evet ben biraz daha genel söyledim ama hani şunu atıyorum Kvyat söyleseydi tamam hırsı var ama ne diyor bu derdik Alonso böyle söylerse haksız da diyemem ben de herkesi yenebileceğini düşünüyorum normal şartlarda 3-4 sezon daha.

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Her şeyden önce Fernando bir şampiyon. İspatlayacağı her şeyi bundan yıllar önce zaten ispatlamış. Ferrari ile beraber kariyerini farklı bir noktaya taşımış, Pist içindeki pilotlar ve bir çok otorite tarafından da en iyi pilot olarak görülürken, kendisinin bunu dillendirmesi gayet normal. Ben de senin gibi pistlerdeki üstünlüğü 2018’e kadar koruyabileceğini düşünüyorum.

  32. Oo bombayı bırakmış yine. Birileri çıldıracak anlaşılan. Ama bir bakıma haklı şu an griddeki en komple ve mental açıdan en güçlü pilot. Fakat bu verimli zamanlarını puan almaya oynayan bir araçla harcıyor. Zamanında Red Bull ile anlaşmalıydı ya da Ferrari’den hiç ayrılmamalıydı. Kariyerini hep dibe doğru çekiyor. Ve destekçisi olarak buna üzülüyorum.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Ne oldu takım veya pilot tutmuyodun en son çin kaza videosunda öyle diyordun :):):)

      1. Evet takım tutmuyorum Alonso’dan dolayı McLaren’i destekliyorum. Buradakiler gibi körü körüne hiçbir şeyi savunmam.

  33. al işte 🙂
    RoC a katılsaydı o zaman görürlerdi 🙂

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ”HERKES” derken kimleri kastetmiş acaba. Geçmis sezonları analiz edelim:
    2007 Sonucu: Hamilton 2. Alonso 3.
    2015 Sonucu: Button 16. Alonso 17.
    ”HERKES” derken bu pilotları herkesın dışında sayıyorsa sonucu bulmaya çalısalım.
    HERKEZ – (Hamilton,Button) = Alonso

    1. Genel olarak yenerime bunu da eklemeyi unutma 😀
      https://www.youtube.com/watch?v=503bTA5fGvY

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        2.pilotların 1.pilotlar kadar hızlı olduğu zamanlar vardır. Eskilerin bunu daha iyi bilmesi lazım.

        1. Birde ben bunu ütemedim alın bunu 2. yapın dediği zamanlar vardır 🙂
          Zora gitmesin “fernando is faster then alayınızdan” 🙂

          1. Alonso.ElNano avatarı
            Alonso.ElNano

            Geçen yıllarda birisinin buraya ”Fernando’nun, Felipe’nin yol vermesine şaşırdığını, o an telsizden bir şey olup olmadığını sorduğunu” yazdığını hatırlıyorum. Fernando’nun geçmişte yediği bazı haltlar var ama bence bu en büyüğü veya en önemlisi değil, ki bir önceki cümlemde yazdığım gibi bu olayın ne kadar içerisinde olduğunu da bilemeyiz, bence. Ama benim bu olaya nasıl baktığımı sorarsanız, ben, o zaman bir Ferrari fanı olarak da takım emrini savunuyordum, şu an bir Fernando Alonso taraftarı olarak da yine aynı takım emrini savunuyorum. Çünkü o zamanlarda şampiyonluk yarışında ince bir çizgi vardı. Ferrari, Felipe’yle beraber şampiyonluk savaşı veremezdi. Fernando’yu seçerek doğru tercihi yaptılar. Son yarışta aptal bir stratejinin kurbanı olmasaydı, Fernando o sezonu şampiyonlukla tamamlayacaktı.

              1. Alonso.ElNano avatarı
                Alonso.ElNano

                Dediğim gibi; her ikinci pilotun, birinci pilot kadar hızlı olduğu zamanlar vardır. 😀

            1. Buttonla auni anda pite girseydi sampiyondu.
              Redbull webboyu yem olarak kullandi ferraide yuttu vetteli bu sayede sampiyon yapti ki 3.baslamisti sanirsam startta buttoan gecildi ayni tempoyuda rahatlikla tutturuyordu ki buttonu takip etse 4.olup sampiyondu.

    2. sadece bir kere yenilmesi o pilotlardan daha kötü olduğu anlamına gelmez. zaten 2007’de kafa kafaya gittler HAM ile. ayrıca takım ile sorun yaşadı. 2015 in de Mclaren için ne kadar kötü olduğunu biliyoruz. araç çalışmadı bile. yani o sezonki Button mağlubiyeti pek bir şey ifade etmez. herkesi yenerim iddialı bir laf olsa da aynı araçta olmak şartıyla Alonso da o potansiyel var, bence haksız sayılmaz.
      ayrıca HERKES z ile yazılmaz HERKES diye yazılır. internet alemi öğrenemedi gitti şunu. HER KEZ ayrı yazılır ve her defa anlamındadır. HERKES bitişik yazılır ve her kişi, insanların bütünü anlamına gelir.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Alonso sonuçda 2007 ve 2015 de takım arkadaşına yenildimi yeniledimi o oldu bu oldu dersek her pilot için demeliyiz. Ayrıca ”HERKES” kelimesinin nasıl yazıldığını biliyorum yukarda gördügün gibi herkes yazmışım zaten. Sadece en altta denklem kurarken elim z ye kaymış.

        1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
          14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

          Denklem de matematikte olur. Turkcede isi olmaz. 🙂

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            Yukarda nasıl oldu peki? kuracak beyin olduğu sürece herşey mümkündür. Ayrıca alonso kadar zeki birisi F1 deki herkesi yenebileceğini söylüyor bunun içinde mantık aramak söz konusu olsaydı türkçe bile yorum yapılamazdı.

  35. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    hoaydaaaaaaa

  36. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    yener veya yenemez bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz, tarihten günümüze binlerce pilot geldi geçti içlerinde müthiş pilotlarda vardı sıradan olanlarda, benim fikrim Alonso o muhteşem pilotlar kategorisinde olmalı ama söylediği şey biraz çocuksu kaçmış açıkcası, şu an yarışan pilotlara sorsak 20 si en hızlı pilotun kendi olduğunu iddia eder eğer takım arkadaşlarından geride kalmışlarsa bu kesinlikle şansızlıkla, araçla, takımla, ruh halleriyle ilgilidir Alonso yanlış birşey söylememiş ama gerek yoktu bence, yarın Hamilton çıkıp aynı açıklamayı yapar sonra Vettel sonra Ricciardo yani bu işin sonu yok…

  37. Mustafa Sar avatarı

    Alonso her zaman iddialı olmuştur. bunda gerçeklikten daha fazla hayalcilik vardır.
    Evet Alonso aynı araçla herkesi yenersin ancak Çaylak Hamilton hariç…
    2007 yılını çok kişi unutmuş olabilir ancak hatırlatmak gerekir.
    Aynı araç ile Çaylak Hamilton’u 2007 yılında yenemedin işte…
    o yılın çaylağı konumunda ki Hamilton’a karşı her türlü baskı yıldırma şantaj ne varsa yaptın
    ama çocuk seni fena madara etti be usta…

    1. senin düşüncenle Jenson Button Hamilton’u daha fazla madara etti.
      F.Alanso Kimi Raikkonen’i darmadağan etti.
      bu örnekleri verdiğim için kimi ‘ci/hamci arkadaşlardan özür dilerim.
      F.Alansonun gereksiz bir açıklaması. tabi Gazeteciler yokmu? çok fenalar haber yapmak için her şeyi yaparlar.

      1. Sıkıntı şurada, madara ettim diye konuşan birtek Alonso var. Hiç Raikkonen’in Montoya’yı yendiğini söylediğini duydunuz mu? Ya da Rosberg’in Schumacher’i yenmekle övündüğünü. Alonso seviyor bu tarz muhabbetleri, sıkıntı bu. Öyle apır sapır konuşursan gelir koyarlar önüne eskileri. Kimse yenilmez değil, olamadı da zaten. Yenilmezim diye gezmenin anlamı yok.

  38. alonso battıkça batıyor bence durduk yere neden böyle konuşuyor anlamadım. Tamam hızlısın f1 tarihinde en iyiler arasına adını yazdırdın da iyi olduğun kadar karanlık bir tarafında var massa’ya yol verdirmeler, singapur gp’sinde nelson pique jr’ın kobay olarak kasıtlı kaza yapması falan bunları da söyle.

  39. mclaren rekabetçi araç yapsada hepsini mücadele ederken görsek

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      +1

  40. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    F1 de 4 grup olduğunu düşünüyorum.

    1 grup: Vettel- Hamilton- Alonso gibi 1 den fazla şampiyonluk almış marka grup
    2. grup: Raikkonen- Button- Rosberg gibi hedeflediklerini başaramamış ama kaliteli grup
    3. grup: Ricci,Max, Sainz,Kvyat,Bottas gibi daha iyi araçla ilk 2 gruba şıçrayacak grup

    ve diğerleri.

    2005-2006 sezonlarında bu adamın yenilmez olduğunu düşünüyordum. Kıyısından döndüğü tam 3 sezon var. Rahatlıkla 4 yada 5 şampiyonluğu olabilirdi, yanlış zamanda yanlış yerde olma konusunda master yapmış olmasına rağmen.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      Bu yorumun altina imzami basarim 😀 aynisini dusunuyorum dostum.

    2. Güzel yorum katılıyorum.

    3. ben katılmıyorum.
      1.si pilotların kalitelerini şampiyonluk sayılarına göre sınıflandıramazsın
      2.si 3.grupta saydığın tüm pilotların alayı ric haric 2.gruba dahi geçemez (verstapen soru işareti olmakla beraber)
      3.sü raikkonen difüzörsüz şampiyon olmuş yani button gibi bariz bir araba ile şampiyon olmamıştır.dişiyle tırnağıyla kazıyarak 2007 de şampiyon olmuştur.o nedenle raikkonen (esi kariyeride dahil) 1.grup pilotlara dahildir

    4. 2005’te Mclaren biraz daha dayanıklı olsaydı Raikkonen 1’de Alonso 2’de mi olacaktı yani? Yarışmadan zerre anlamayan Bottas daha iyi araçla Raikkonen seviyesinde mi olacak yani? Ben de 2005-2006’yı izledim ama yenilmez olduğunu düşündüğüm bir adam bile olmadı, olduysa 2005’te Raikkonen olabilirdi o kadar. Bence sen bu grupları biraz gözden geçir kardeş.

  41. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Haberin video’su ;

    https://youtu.be/RhTrCioMOK8?t=2m20s

    Daha bu sabah izlemiştim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir