Vandoorne “Super Formula, F1’den Daha Zorlu”

yazar:

kategori:

Stoffel Vandoorne, bu hafta sonu Super Formula’da geçireceği ilk yarışı öncesinde sabırsızlandığını söyledi.

Bu sene yarış koltuğu bulamayan Vandoorne, Honda aracılığıyla Japonya’daki Super Formula serisinde mücadele edecek.

Bir kaç hafta önce Bahreyn’de Fernando Alonso’nun yerine yarışma fırsatı yakalayan Vandoorne, iki aracı kıyasladı ve Super Formula aracının daha zorlayıcı olduğunu söyledi.

Vandoorne “Aslında taraftarlar ve medya ilgi gösteriyorlar. Katılımcılar listesinde olduğumdan dolayı herkesin mutlu olduğunu görmek çok memnun edici.”

“Bu şampiyonanın seviyesi çok yüksek. En küçük hatanın bile ciddi sonuçları oluyor.”

“Hala araca alışmaya çalışıyorum. Aerodinamisi GP2 hatta F1 aracına göre daha etkili. Sonuç olarak yarış fiziksel açıdan daha zorlayıcı.”

“Bu sene aklımda özel bir hedef olmadan önemli rol oynayabileceğimi düşünüyorum. Her zaman dediğim gibi kendimden maksimumu almaya çalışacağım.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Vandoorne “Super Formula, F1’den Daha Zorlu”” için 6 yanıt

  1. https://www.youtube.com/watch?v=u61SSgTK6bM

    Daha zorlayıcı da, zorlandığına pek değmiyor gibi…

  2. Merso möhendisleri anlatsın dursun işte f1in düştüğü hale bak eskiden lafının yapılması mümkün olmayan şeyleri anlatıyorlar indyciler dalga geçiyor superciler dalga geçiyor lemanscılar dalga geçiyor 🙂 bu gidişatla ilerde f1 aracına oturma fırsatı elde eden rallyciler de dalga geçmeye başlayacak 🙂

    1. İyice şamar oğlanına döndü F1. Enerji verimliliği falan bir yere kadar eyvallah da 1.6 litre fındık motorlu, Fakir elektrikli süpürge sesli araçları piste sürüp “bu motorsporlarının zirvesi” derlerse herhalde dalga geçilir bunlarla. 🙂 Olayın şov kısmı hep ihmal ediliyor. SC’ın sesi F1 aracından daha çok çıkıyor lan? 🙂 Gel de dalga geçme. 🙂

      1. Geçiyoruz işte o yüzden 🙂
        Birde böyle ortam için aralarında kavga edenler var ne büyük boşluk arkadaş 🙂 dertleri tasaları kalmamış 🙂

      2. Bizim ihtiyar pilotlar Indycar veya LeMans’a geçse de adam akıllı yarışlar izlesek. F1 ruhunu öldürdüler izlemenin pek bir anlamı kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir