Rakip Takımlar Alonso ile Aynı Fikirde Değil

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ve Ferrari takımının düşüncelerine katılmayan rakip takımlar FIA’nın yaptığı bir yanlış olmadığı yorumunda bulunuyorlar. 

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, yarıştaki olayların güvenlik aracı kurallarının bazı noktalarında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini gösterse de herhangi bir yakışmayan kararın alınmadığını düşünüyor.

Aloso’nun yarışın manipüle edildiği görüşü sorulduğunda Horner, “Ben öyle düşünmüyorum. Güvenlik aracı kuralı Ferrari’yi zora sokmadı ama belki McLaren biraz yaramazlık yaptı. Bunun için de cezalarını aldılar. Ancak bu tartışmasız şekilde onları etkilemedi. Buna rağmen olaylar bu şekilde gelişti. Yarışın manipüle edildiğini düşünmüyorum. Sadece, FIA güvenlik aracı kurallarını bir gözden geçirmeli.” diye konuştu.

Lotus teknik patronu Mike Gascoyne da, “Güvenlik aracı kurallarını değiştirmeye başladığımızdan bu yana her zaman bu şekilde senaryolar ortaya çıkar. Olay bundan ibaret. Charlie [Whiting, FIA yarış direktörü] işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve onun da işi herkesinki gibi zor. Bu olay da sadece diğer olaylardan birisiydi.” dedi.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise Alonso’nun neden bu kadar kızdığını anlamadığını çünkü Hamilton’ın normal süreç içinde FIA tarafından zaten cezalandırıldığını söyledi.

“Olaya bakarsanız, olanlardan kaçınılması çok çok zordu ve önemsizdi. Kararı yarış komiserleri veriyor. Benim motor sporları kariyerimdeki deneyimlerime göre oldukça normal bir durum ama Fernando’nun deneyimleri daha farklı olabilir elbette.”

Alonso’nun ise olanlar hakkındaki kızgınlığı sürüyor ve güvenlik aracı nedeniyle podyuma çıkma şansının yok edildiğini düşünüyor.

“Cezanın ne olması gerektiğini bilemiyorum. Güvenlik aracı turunda Hamilton’ın bir metre arkasındaydım. O ikinci bitirdi ben sekizinci. Ben kurallara uydum, o uymadı. Benim fikrim bu. İlk kez birinin güvenlik aracını geçtiğini gördüm ben.”



Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Tabii ki değiller.Alonso galaksiler arası bir başka canlı olduğu için o farklı birisi.O herşeyden üstün canlı.(Tövbe tövbe)

  2. Şu başlık a yazılacak yorum bence "Eee heralde banada 5 sn cik ceza verseler bende alonso ile aynı fikirde olmam" olur… ayrıca alonso_ nickli arkadaşın koyduğu foto yarışın rontgeni gibi olmuş, tebrikler çekene de siyete koyanada…

  3. aLonsoKenan  avatarı

    Konuşan patronlar bu işten karlı çıkan taraflar olduğu için konuşuyor.Hani diğer patronlar niye alonso'yla aynı fikirdeyiz demiyor..

    Son turlarda kobayashinin aLonso'yu geçmesindeki neden de lastiklerin daha ii durumda olmasıydı.Lütfen işimize geldiği gibi konuşmayaLım..

  4. kötü şans evet. bu haberi şöyle yorumlayabilirim, martin whitmarsh halen fernando'ya kızgın çünkü ikinci pilot olmayı kabul etmedi zamanında, red bull yeni rakip istemiyor, lotus zaten Charlie nerde lotus orda sürekli bi yalakalık.

  5. Umutbg!
    aklınla ve mantığınla yazdığın bu yorumun için seni tebrik ederim…..

    1 tek şey eklemek isterim! yarışın orta bölümünde ikinci bir güvenlik aracı girseydi hamilton muhtemelen 8-9 bitirecekti ve şuan başka şeyler tartışıyor olacaktık.

    ortalığı germek için tüm malzemeler mevcut; bazlılarına yine gün doğdu. bu tip insanlara pirim vermemeliyiniz.

  6. Ya arkadaşlar sizleri anlayamıyorum birbirinize sataşmak için herşeyi deniyorsunuz. Konu ne Hamilton nede Alonso. Burada ikisinede yüklenmeye gerek yok. Suçlu tamamen FIA yönetimi. Asıl söylenmesi gereken şeyler onlara söylenmeli. Herkes Alonsoyu konuşuyor ama Alonso kadarda Massanın başıda yandı Massayı herkes unutuyor. Bunları tüm sorumlusu yarış kontroldür FIA'dır. Ben bir Ferrari taraftarı olarak Hamiltonun art niyetle SC'yi geçtiğini sanmıyorum. Tereddütte kaldı onboarddan gördük ve geçmeye karar verdi. Orada Hamiltonda değil yanlış zamanda SC'yi piste yollayanda kabahat arayacağız.

  7. levisin yaptığı skandal mı siz herhalde skandalları görmediniz bu onların yanında skandalcık kalır.

  8. haa takımımı düşünüyorum diyorsan bırak artık takımını düşünmeyi.ferrari senden daha büyük değil.bu senede şampiyon olmayıversinler.

  9. ben hala alonsoya kızgınım.kardeşim yokmu senden başka diğer pilotlara saygı duyacak adam,yokmu senden başka takımlara saygı duyacak adam, yokmu senden başka kurallara uaycak adam.artık biraz silkelen sen iyi yapsanda kötüsün kötü yapsanda kötüsün. onun yarış esnasında biraz daha agresif hatta biraz daha değil tamamen agresif ol. rakip piotun üstüne sür, onu dışarıya at,arkasından dokundur,yalan söyle,kuralları ihlal et(nasılsa ceza felan hikaye)artık ben bunları görmek istiyorum senden.daha hırçın olmanı bekliyorum.artık millet senden çekinsin sen milletten değil.illaki ferrari ile bu sene şampiyon olacaksın diye birşey yok.

  10. R.SCHUMACHER  avatarı

    aha ahaha die gülüyorum 🙂 tamam alonso haksız 🙂 herkez f1 i o kadar çok iyi biliyor ki 🙂 fia'nın düzmece olarak yaptığı kural hatası ve hani yarış esnasında alonso çıkıp demese böyle diye hiç incelmeye bile gidilmeyecek bir konu 20-30 tur sonra cezası kesiliyor oda pitten gecme cezası bak şuna pit yolu en kısa olan pistte üstelik ve zaten baş rol kahramanı arayı bayağı bi acmışken :)eskiden daha güzeldi bu kurallar dur kalk veriliyordu mesela 5-10 saniye dur kalk cezası falan veriliyordu bunlar daha makul bence ama fia o kadar ince eleyip sık dokudu ki yarışı yarış sonunda bile şaka mı yapıyorsunuz dedirtecek 5 saniyelik ceza verdi yine kural ihlali yapan pilotlara 🙂 teşekkürler fia ha bide arkadaşın da dediği gibi fia-ferrari senaryolarıda son bulmuştur artık yerini fia-ham-mcl aldı diyelim bizde ateşi körükleyelim alonso_ nickli arkadaşın tespitide zaten sözü bitiren diğer nokta gerçekten nokta 🙂 (.)

  11. Yarışın manipule edildigini söyleyene bakın .a.a çok komik ya , bu alonso geçmişte neler yaptıgının farkında degil heralde , singapur 2008 , telsiz konusmalarıyla bi izlesin bakalım , orda alonsonun ceza almamısı yine çakallıgından , bana burda hamiltonun çakal oldugundan kimse bahsetmesin … asıl çakalın kim oldugu ortada .
    Martin süper laf koymus haha :D:D

  12. ADFAF SAFAS avatarı

    bari formula 1'de bu kadar geri kafali olmayin ya,olaya tamamen tek tarafli bakiyosunuz,sahsen alonsoya sempati duymam ancak dunku yaris hakkinda sonuna kadar hakli,hamilton zaten sabikasi kabarik bi pilot formula 1'de oldugu surece surekli kurallara aykiri hareketler yapmistir yapmaya da devam etmektedir ancak ilginc bi sekilde hamilton fia tarafindan kollaniyor,bu durumu goremiyorsaniz diyecek biseyim yok…

  13. alonso_ rumuzlu arkadaş. Tebrikler, çok güzel bir resim bulmuşsun. Bütün hafta sonunu hiçbir söze gerek bırakmadan, çok güzel anlatan bir fotoğraf. Eline sağlık.

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    neyse!! valenciadaki gibi olayların içinde ferrari olmasında en azından fia=ferrari söylemlerinden kurtulmuş oluruz.

  15. tamam alonso bu işler böyleymiş demekki. biz spor ruhuna aykırı hareket edenleri zeki sayıp onları alkışlıyıcaz. saliseler içinde düşünmüş sana gol atmış. bravooo ne diyelim. rakibini pistte yenmek diye buna derim ben. çatıp çatır geçti alonso yu dimi. zorladı zorladı kapıyı açtı ve geçti. biz başka bişey izledik. ikidebirde 2008 singapur olayını hatırlatıp durmuyolar mı? acizliğiniz burdan belli işte. savunulacak bir yanınız olmadığını bildiğinizde "ama ama sizinde 2008 singapur unuz var ama" diye çirkefliğinizi örtmeye çalışmanız acizlikten başka bişey değil. bunu gidin renault a söyleyin. alonso ya değil. olaylardan haberi olmaduğuna dair kanıt mı vardı da biz görmedik. en azından o düzmeceyi yapanlara ciddi cezalar verildi. ben burda ceza falan göremedim.

  16. Çok sevdiğim bir laf vardır.
    Tüccar işler kötü gitmeye başlayınca açıp eski defterleri karıştırmaya başlarmış:)
    Anlayana.

  17. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    haha çok ilginç yarışın manipüle edildiğinden bahseden adama bakarmısın! gerçek manipüle nedir? ve buna bağlı nasıl 1. olunur dersimiz singapur 2008 :))bazı çok bilmiş yorumcularda utanmadan, arlanmadan bahsediyor, arkadaşı günün bombası ilan ediyorum 🙂 aslında helikopter kamerasından baktığımız zaman eğer hamilton yavaşlamayıp basıp gitse alonsoda aynı şekilde geçecek, eğer lewis orda yavaşlayıp alonsoyu SC arkasında kalmaya zorlamayı o saliseler içinde düşünmüsse alonsoya müthiş bir gol atmış.tabi alonsonun birazda sinirlendiği nokta, ben bunu neden düşünemedim ve hezimet psikolojisi ile aziz yıldırım taktiği yaparak hedef saptırmak.çok kötü yarıştın alonso başta bunu kabul edeceksin. sutil bile senden daha iyidi.nane yemeden bahsedenler, skandallara karışıp teflon tava gibi üstüne hiçbirşey yapışmayan şahsı iyi bilmeleri lazım.

  18. can bundy (spa 2000)

    Ne kadar güzel Formula 1 izliyorsun.
    Yeni pitstop yapmış gıcır lastikleriyle piste çıkan Kobayashi'ye geçilmek kadar doğal ne olabilir ? Peki senin takımın neden o kadar tur arkasında takıldı geçemedi Kobayashinin lastikleri dahada çok bitmişken ? Herşey kafanıza göre yorumluyorsunuz. Unutmayın ki bu yılki anahtar lastikler isterseniz pistte uçuyor olun lastikleriniz bitmiş ise arkadaki eşek bile olsa yeni setler ile size zor anlar yaşatır.

  19. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    martin ve lewis ingilizceyi unutmuş.

  20. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    kızması normal can düşmanı geçiyor adam geçemiyor onun gönlünden geçen herşeyin singapurdaki gibi ayarlanmış olmasıydı. Kendi kontrolünde olmayan bir güvenlik aracı mı olurmuş.

  21. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Ya can neden böyle yapıyorsun.Alonso Lewis le farkı kapatıyordu ve o kaza olmasa geçeceklerdi.Sen adamını eleştirmen gerekirken birde tutmmuş diğer takımları ve fanlarını küçümsüyorsun.Sitede bunu yayınlıyor. sonra eşitlikten bahsediyor.aşşağıda

  22. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    Ben olsam bu sıkandaldan sonra ağzımı açmaz otururdum yerime. Dün yarışta olan olayların savunulacak bir tarafı yok kesinlikle.

  23. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bunlar aslında çok normal hem takım adına hem de yorumcular adına.

    hafta sonu herkeste çok büyük bir beklenti vardı.

    ama son turda kobayashi'ye bile geçilen araçlarını görünce kıyamet koptu.

    tabi rezalet Bmw-Sauber-Ferrariye, geçilen araçlarını eleştirmek yerine saldırmak daha makul gibi geldi.

    Silverstone'u merakla bekliyorum yeni güncellemelerimiz ile saldırılar çok fazla artacak gibi.

  24. emiko emiko avatarı

    Cezayı aldı fakat yarış hakemlerinin verdiği karar tam bir skandal.Bu kadarmı zamanlama olur.Pitstop yapar gibi zamanlama yaptılar.Bundan sonra demekki herkes bakacak artıya eksiye güvenlik aracını geçecek.

  25. Ya biz bu patronlardan ayrı bir yarış izledik yada işlerine geleni söylüyorlar.

    Horner; Güvenlik aracı kuralı Ferrari'yi zora sokmadı.

    Nasıl oluyorda F1 dünyasındaki üst düzey bir kişi zora sokmadı diyebiliyor anlamak mümkün degil. 2 Ferrari SC nin arkasında bekledi daha nasıl zora sokabilir el insaf yani !

    Whitmarsh efendi sende karşındaki pilotu 0.5 farkla takip ederken birden onun 2. olduğunu öğrenip kendini 10. sırada bulsaydın Alonsonun neden kızdığını anlayabilirdin.

  26. murat levent avatarı

    30 tur normal ise diyecek bişey yok.

  27. MagicAlonso avatarı

    Martin Whitmarsh normal süreç demek utanmaz arlanmaz aymaz takım ve pilotu daha çok nane yiyeceksiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir