McLaren: "Silverstone'de Büyük Bir Yarış Olacak"

yazar:

kategori:

Woking kökenli takım Silverstone’a çeşitli güncellemeler ile gelecek. Bu güncellemelere egzoz destekli difüzör de dahil ve takımın bu sistem için büyük umutları var. 

Ancak Valensiya caddelerinde kilit bir zafer kazanan Red Bull takımına karşı, Whitmarsh takımının Britanya Grand Prix’sindeki performansının yüksek hızlı pistlerde rakibiyle mücadele edip edemeyeceğini göstereceğini düşünüyor. 

Geçen sene Red Bull takmı Silverstone’u domine etmiş, Sebastian Vettel ve Mark Webber kolay bir duble zafere imza atmıştı.

Whitmarsh, Autosport’a verdiği demeçte, “Bizim adımıza önemli bir yarış olacak. Böyle bir pistte, eğer bu sezon Red Bull’u yenmek istiyorsak Red Bull kadar rekabetçi olmalıyız. Eğer rekabetçi olabilirsek, her iki şampiyonluğu da kazanma şansımız yüksek.”

“Büyük bir yarış olacak ama ne olursa olsun her şeyin sonu değil. Eğer biz onları yenersek, bizim işimiz bitmeyecek. Onlar bizi yenerse, onların işi bitmeyecek. Umarım yakın bir mücadele olur, geçen seneden daha yakın bir mücadele.”

Whitmarsh, takımının Valensiya’ya giderken rakiplerinin güncellemelerine karşı kendilerinin yeni parçaları olmadığından çok büyük umutlar taşımadıklarını da yineledi. 

“Cuma günü buraya gelene kadar kimin ne yaptığını tam olarak bilemiyorduk, ama güncellemeleri gördükten sonra buradan ikinci ve üçüncü ayrılmak oldukça makul bir sonuç”

 


Yorumlar

  1. hamilton kural ihlali mi yapmış? el cevap: evet. Peki cezasını çekmiş mi? evet. eeeee o zaman hala olayı ısıtıp ısıtıp konuşmanın manası ne kime ne faydası var tartışmadan başka?

  2. Hamilton eğer bütün kurallara uyarsa, ben de güzel ve çekişmeli bir yarış olacağı düşüncesindeyim.

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bende yakın bir mücadele olmasını çok istiyorum.Ne Mclaren çok önde olsun nede RedBull.yakın mücadelede her zaman daha ayrı bir heyecan oluyor yarıştada sıralama turlarındada.özellikle Lewis'in mücadele hırsını görmek muhteşem olacak.
    Mclaren'in güncellemelerle gidicek olmasından dolayı beklentilerim çok artıyor.çok yakın bir mücadele olsun istiyorum.Verilen cezalardan çok yarıştaki geçişler, stratejiler, taktikler konuşulsun.şimdiden heyecanlıyım :))

  4. Abuzer Kadayıf

    Havadan gelen 2 duble + dünkü yarış. Şans'ın ne kadar yanınızda olduğu puan tablosundanda belli oluyor. Şuan kabul edilmeli ki şansın en çok yanında olduğu takım Mclaren oldu. Suç herşeyi şansa bıraktıran FIA'nın harika kuralları. Formula 1 i rezil ettiler.

  5. Yavuz Balcı avatarı

    silverstone da büyük atılım bekliyorum takımdan. ve yine geçen yarış öncesi dediğim gibi McLaren burada baskın çıkarsa sezon bitmiş olur.

    arkadaşlara bir hatırlatma yapayım sezon içerisinde ilahi adaletten bahsettiğiniz 2008 de lewis şampiyon olmuştu. umarım ilahi adalet tecelli eder tekrar. şanssızlıklara da Abuzer Kadayıf arkadaşımız güzel örnek vermiş. her takım sezon içerisinde bunları yaşayacaktır. önemli olan mümkün mertebe bunların az olması.

    Silverstone da muhteşem bir yarış izlemek ve Formula 1 in tadına varmak dileğiyle…

  6. Alp Sys, ne zamandan beri yarışta yaşananları ortaya koymak çirkeflik oldu anlamadım, o konunun uzmanı pilotunuz hamiltondur kimsede eline su dökemez,yarış kazanmak önemli fakat ne şekilde olursa olsun değil, kurallara uymadıktan sonra HRT ile Chandokta yarış kazanır ona bakarsan, Abuzer Kadayıf seninde ne anlatmak istediğini anlamış değilim ne zamandan beri dayanıklık problemleri şansızlıkla açıklanır oldu, yada her yarışta yaşananabilcek türden kazalar şansızlık oldu, oyunu kuralına göre oynamamakla şansız olmak çok ayrı şeyler, biraz daha objektif olmaya zorlayın bence kendinizi….

  7. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    tmm orda hamilton hatalı cezada belki azdı aama en fazla 10 sn dur kalk olurdu oda ham.en kötü 3.yapardı.Zamanında fia ve hakemler tarafından ferrarinin nasıl kayırıldıgını ve çoğu olaydan nasıl sıyırdığını herkes bilir.ferrari bence biraz aynaya baksın.burda hakemler yanlıs karar vermiştir hepsi bu daha ötesi yok…

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    mclaren şanssızlık yaşamadımı? avustralyada tam alonsoyu geçecekken webber hamiltonu biçti,ispanyada jant kırıldı 18 puan da orda uçtu.monacoda button aracında tıpaç bırakmışlar yarış dışı kaldı. şanssızlık her takımda oluyor ve olacaktırda engellemek zor.

  9. McLaren Silverstone'a favori gidecek. Çok güçlü olacakları aşikar. Artık bir kerede McLarenin şanssızlık yaşamasını bekliyorum 🙂 Oda Silverstone'da olursa şampiyona daha keyifli hale gelir aksi durumda McLaren şampiyonluğa çok yaklaşacak. Formula 1 bu yinede kesin konuşamayız ama şans faktörü bu yıl her zaman McLarenin yanında oldu buda bir gerçek.

  10. doğru tek rakibiniz red bull. bizim başka rakiplerimiz var. böyle pistte geçemeyeceğimiz türdenler. biraz karanlık adamlar bunlar ve malesef ki çok güçlüler. hiç bir aerodinamik veya mekanik gelişmenin işe yaramayacağı bir rakip. ne yapalım ilahi adalet tecelli eder umarım.

  11. Kendi evimizde bizi çok güzel bir yarış bekliyor umarım yeni güncellemelerimizle birlikte aracımız redbulla olan farkı kapatır ve galibiyet için onlarla savaşabilirz.

  12. shrewd 54 biz ferranin oyunlarına çok alışmıtık ŞİMDİDE SİZ ALIŞACAKSINIZ MCLARENİN OYUNLARINA BUNU BÖYLE BİLİN TAMAM MI ?? EĞER SİZ HER KAYBETTİGİNZ YARIŞTAN SONRA FİA YA VE MCLARENE SALDIRMAYA DEVAM EDERSENİZ GEÇMİŞİNİZE İHANET ETMİŞ OLURSUNUZ . Çünkü bizler Fia nın ne kadar Ferrariye destek verdigini çok iyi biliyoruz . Artık bu ibre eşitleniyor diye , ferrari geride kalıyor , yarış kazanamıyor diye hep çirkeflik . Sizin gidip acaba biz neden o kadar güncelleme yapmamıza rağmen Mcleren ve Redbulun arkasında kaldıgınızı irdelemeniz gerekirken hep başkalarında suç aramaya devam . Hem böyle gitmeniz bizim içinde faydalı , artık tek rakip Redbul !

  13. Evettt şimdiden düşünmeye başlayın ne gini naneler yiyebiliriz diye, muhakkak takım ve hamilton bi yolunu bulur, alıştık artık bunlara…

  14. Silverstone da duble yapamazsak işimiz sezonun kalanı için çok zor olabilir…Kanada benzeri bir sonuç bizim için hayati öneme sahip bence…

  15. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Çok ama çok keyifli bir hafta sonu olacak.

  16. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Bu adam özellikle Ferrari den bahsetmiyor yada etmek istemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir