Ferrari: "Şikayet Etmekte Haklıyız"

yazar:

kategori:

Konuyla ilgili son yaptığı açıklamada Domenicali, “Yıkıcı bir yaklaşımdan ve gereksiz bir şikayetten kaçınmak gerek çünkü bir anlamı yoktur. Böyle zamanlarda çok sakin olmanız gerek, ama hiçbir şey olmamış gibi de davranamayız. Ama tekrar ediyorum ki, mantık, çok güçlü de olsa duygularınızın önünde olmalı.” dedi.

Domenicali, asıl sorunun Hamilton’a verilen cezanın geç gelmesinde olduğunu ve böylece McLaren pilotunun pitten geçme cezası almasına rağmen açtığı fark sayesinde sıra kaybetmeden kurtulduğunu söyledi. Domenicali bu tarz durumlarda kararın verileceği zamanın önemli olduğunu belirtti.

“Yarış sonrası analizlere baktığınızda, kuralları takip etmeyenin avantajlı olduğunu ve günün sonunda daha fazla pozisyon kazandığını görüyorsunuz. Sportif düzenlemeler açısından doğru olan bu değil. Konu üzerinde çalışmamız gerek.”

“Belli prensiplere uyulması gerekiyor. Bugün bu şekilde oldu ama umarım bir dahaki sefere daha farklı olur.”

Hamilton’ın desteklendiği konusundaki görüşlere inanıp inanmadığı sorulduğunda ise Domenicali, “Durumun öyle olmadığına inanmak isterim.” cevabını verdi.


Yorumlar

  1. "eski schumi döneminde perde arkasından çevirdikleri dolapları (bu yetki sayesinde) yad etmeli ve sonra tekrar susmalı."
    Bu yetkiyi Ferrarini alması Ferrari nin zor bir takım olmasından değil de tuttuğun takımın kolay olmasından olmasın sakın.Hep dolap hep dalavere diyorsunuz.Bir takımın rekorları altüst etmesini tebrik etmezsiniz anlarım ama senin takımının motoru daha ilk 10 turda patlasın aynası kopsun süspansiyonu bi minardi gibi dağılsın çarpma testlerini geçemesin sen git adaleti bahane et Ferrari yi suçla.Bu adalet midir sence?Burada tuttuğun takımın da bazı olayları var hem de açıkca özür dileyip kabul ettiği skandallar.Uzun uzadıya konuşmak tartışmak istemiyorum burada ama biraz da iğneyi elinize alın artık.Geçmişteki konular için bu söylediklerim.ferrarinin şimdi ne yaptığı beni pek ilgilendirmiyor.Şimdilik.

  2. burak bocek avatarı

    asdasds

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mclaren Didem
    Saygılar.

    Eskiye oranla çok az yazıyorsun, Umarım yorum sayılarını artırırsın.

  4. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    didem gel bende seni katayım.sende nicole gibi ATMISIN yoksa salak!

  5. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    can bundy alonso senide lewiside sülalenide siksin.girsin çıksın martini ronu nicole ü john u ve sonra tekrar seni siksin.bunu ERKEKSENIZ ve tarafsızsanız yaynılarsınız.

  6. MagicAlonso avatarı

    arkadaşlar FIA aracı yanlış azmanda yollamadı böyle bir durum söz konusu olamaz gerektiği anda güvenlik aracı çıkar.Güvenlik aracı lideri arkasına alması için önce konvoyun oluşmasını bekleyecek sonra geçmesi gereken pilotlara yeşil ışık yakacaktır.değiştirilen güvenlik aracı kuralının amacı nedir.Alt limit zmanı boşuna belirlenmiş bişey değildir.yaklaşık olarak güvenlik aracının hızına göre belirleniyor yanılmıyorsam.Bu durumda lider güvenlik aracını kaçırıp pite gitmek istese dahi hızlı bir şekilde gidmeyecek ve eskisine nazaran fazla avantaj elde edameyecektir.Sonuçta güvenlik aracını tamamen adil şekilde yönetmek imkansızdır. Değişen kurallar aslında doğru yöndeydi fakat pilotlar kurallara riayet etmedi ve karmaşanın eçıkış nedeni budur.Hamilton saygısız ve kuralları hiçe sayarak hareket etti.FIA da bu kuralsızlığı destekler nitelikte karar verince(geç verme)tüm bu istenilmeyen olaylar oldu.FIA dan bi allahın kulu çıkıp da bir açıklama yapmadı nasıl bir hata yaptıklarına dair.Hamilton çok iyi bir okadarda fazlasıyla şımarmış durumda kuralları çiğnemeyi seviyor.Bunun en büyük nedeni takımın ona vermiş olduğu aşırı destek bence.FIA bundan sonra daha hızlı adil ve caydırıcı cezalar verirse değil hamilton feriştahı gelse kural ihlali yapamaz.Umarım bu olaydan sonra kendine gelirler.

  7. Şimdi, eskiden siz böyle yaptınız, biz böyle yaptık, hayır öyle olmadı, böyle oldu, siz dasha az haklısınız yok asıl siz daha az haklısınız gibi kısır çekişmelere mi girmek lazım.
    Ferrariciler geçmişte siz bunları bunları yaptınız hiç ağzınızı açmayın demek ne kadar sağlıklı bir yaklaşım. Siz eskiden kendinize haksızlık yapıldığını düşündüğünüz zaman eleştiriyorsanız, bu gün de kendisine haksızlık yapıldığını düşünenler eleştirecek elbette.
    Susun, kendinize haksızlık yapıldığını düşündüğünüzde oturun yerinize yaklaşımında bulunmak, geçmişte kendinizin de eleştiri yapma hakkını reddediyor olmak, kendinizi inkar etmek demektir.
    görüşlere katılırsınız katılmazsınız, oerası başka.Ama insanlara sus konuşma, senin hakkın yok yaklaşımında bulunmak tamamen bir despotluktur. kimseye de yakışmaz. Lütfen saygılı olalım.

  8. can bundy (spa 2000)
    +1
    kesinlikle katılıyorum yorumuna.

  9. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Fia tarafından ferrariye verilmiş "özel veto yetkisi" ile kural değişikliklerinin ferrariye avantaj sağlayacak şekilde gerçekleşmesini sağlarken, veya zarar verecekse olmamasını sağlarken, sporun eşitlik ve adaleti tamir edilemeyecek şekilde bozulmuştu. (bu işin mimarı ferraridir.)

    kısacası f1 de adalet konusunda en son konuşacak takım bile değildir ferrari .sadece susmalı, susmalı ve eski schumi döneminde perde arkasından çevirdikleri dolapları (bu yetki sayesinde) yad etmeli ve sonra tekrar susmalı.

  10. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    SC yi geçmeyeceksin demiyor KURAL eeee?

    ayrıca ilk kez oluyormuş gibi konuşmaması gerek Ferrarinin. Rosberg olayını herkes hatırlıyor sonuçta.

  11. Bu olaydan dolayı Ferrari basbas bağırıyor. Kendi açılarından haklılar da. Ama bu olaylar sonunda bu şekilde tepki gösterilecekse McLaren son 10 yıldır, Montoya ile Williams 2003'de ve Alonso ile Renault 2006'da FIA'ya tankla topla saldırmalıydı.

  12. Evet kimse SC yi geçemez ama SC de önce lideri arkasına almak zorundadır…iki-üç-dördü değil…FIA SC yi yanlış zamanda gönderdi,Hamilton SC yi geçmişken Ferranin teknik sorumlularının hemen FIA ya danışıp SC yi geçmeleri gerekiyordu…Hamilton SC yi gördü biraz yavaşladı sonra SC nin Vettelin önünde olmadığını farkedince basıp geçti…Keşke Ferrariler ve diğerleride geçseydi,bütün kaosu yaratan FIA dan başkası değil…

  13. olay hamilton – alonso yada ferrari – McLaren olayı degil burada kuralllar önemli SC yi gecmeyeceksin deniyorsa gecmeyeceksin.. ben simdi alonsonun yerinde olsam ilk yarısta ilk SC cıkınca basar gecerim nasılsa 5 sn ceza var onuda kapatırım diye en cok uzuldugum sey redbulun yanlıs yok demesi yarın bir gun sırf bu yuzden sampiyonlukları kacıp bu cezasız kalan olay yuzunden 3 – 5 puanla sampiyonluktan olduklarında pilotlarına ne diyecekler acaba yedik sizin sampiyonlugu cunku hamiltonu uzmek istemedik.. kural acık kimse SC yi gecemez.. adam 12 saniye kaybetti pitte ama basıp gidince neredeyse 45-50 sn kazandı…olay hamilton degil bunu kimse yapmamalıydı bunun adı uyanıklık acıgı kullanmak.. videoyu izleyin goreceksiniz önce tereddut ediyor sonra basıp gidiyor alonso ve diğerleri keriz mi… ama diyorum ya alonsonun yerinde olsam ilk SC girdiğinde basar gecerim nasılsa ceza 5 sn ohhh neguzel sana kural bana baska kural…

  14. ColoneLTurK  avatarı

    Ota ceza, kuşa ceza? Casusluk,bilgi hırsızlığı ne zaman hafif kusur oldu? 2 gündür yorumlara bakıyorum, herkes futbol takımı tutar gibi takım tutuyor. Ferrariciler kan kusuyor,Mclarenciler direkt "oh iyi oldu" demeden bize de yapıldı diyorlar. Biraz hakkaniyet ölçüleri içinde,objektif bakılması lazım olaya/olaylara.

  15. burak bocek avatarı

    Arkadaşım sizin anlamadığınız nokta şu;olay uygun değil ama bunu sürekli geçmiş ile örneklendirmek.Tamam geçmişte Ferrari adına güzel kararlar çıkmış yıllarca ekmeğini yemişizdir o ayrı.Son 2 yılı incelersen Ferrari'nin Fia yanından epeyce uzaklaşıp centilmenlik adına kurallara daha çok bağlı kaldığını ve Fotanın kurulduğunu görceksin.Yani sürekli şu tarihte böyle oldu,o tarihte şunu yaptıalra gireceksek kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.O zaman bizde Mclaren casusluk skandalında suçlu bulundu diye hiçbir zaman haklı görmeyelim,her kazandıkları yarışa yada farklı duruma kayrıldılar diyelim.Böyle mantık olmaz ve asla yanlış bir olay geçmiş ile ilişkilendirelerek meşrulaştırılmaz.Suçun tanımı birdir unsurları 3 tür.Ferrari yada başka bir takım hakkının yendiğini düşünüyorsa,kurallara isyan edip adam gibi açıklanmasını ve daha mantıklı davranılmasını istiyor.Çünkü son yıllarda Fia durmadan kural üretip hazır olmadıkları bir olay karşısında nasıl davranacağını bilmiyor.Yıl içerisidne sezon ilerlerken kural yazılıp işte bildirge bu deniliyor.Yani f1i yöneten kurum daha neyin ne olduğundan bi haber.Böyle bir olay yaşanmasa açıklama yapılmaycak.
    Yani a takımı yada b takımı kalkıpta biz geçşte böyle yaptık o yüzden sineye çekiyoruz demek gibi birşey sizin sözleriniz.Yani bu seferde Hamilton yapsın canım ne olucak demek yanlışa yanlışla cevap vermektir.Eğer geçmişte biz yaptık diye herkes yanlış yapma hakkı kazandıysa buyursun yapsın.Ama o zaman adaletten bahsetmeyeceğiz orda asayişi sağlayan kurumu yok sayarız demektir bu.O zaman kan davaları haklıdır.Kalkıp birisi sen benim aileden bunu öldürdün bende senin ailenden intikamımı alırım demektir bu.

  16. ya alonso sende ne "ballı" adammışsın. hiç bir zaman tek rakibin sadece pistte olmadı senin. ya FIA ya karşı yarışırsın, ya kendi takımına karşı…. sendeki de ne şans be adamım.
    bu yarış geçti gitti. yanlarına kar kaldı.ümidimiz tekrar yaşanmaması ama şüphelerim var. umarım Ferrai bunun peşini bırakmaz.

  17. sen ne anlatıyorsun boş boş konuşmuş durmuşsun orda. bunları söyleyince haklı olduğunuzumu sanıyorsunuz siz. düz mantıktan kurtulun artık. bariz bir şekilde hamilton kayırılmıştır bu yarışta. biz bile cezanın geç gelmesi dolayısıyla farkı açıp zararsın çıkacağını biliyorsak onlar daha iyi biliyor. böyle hakem hatası fln da olmaz. açık açık kayırma bu.

  18. 01McLaren01  avatarı

    "Hamilton'ın desteklendiği konusundaki görüşlere inanıp inanmadığı sorulduğunda ise Domenicali, "Durumun öyle olmadığına inanmak isterim." cevabını verdi."

    1999 dan beri bizde öyle olmadığına inanmak istedik, tüm gönlümüzle istedik ama haykırışlar nafile kaldı. işinize öyle geldi hep sustunuz. şimdi konuşun kurallara açıklık getirmekten bahsedin. 99 da laf cambazlığı ile nasıl takımlar şampiyonluğumuzu çaldığınızı konuşun, kitapta yazmayan bir kuralı nasıl rakibiniz aleyhine çıkarttığınızı konuşun. 07 ve 08 de otu,kuşu,sineği bahane ederek ceza yağdıran fia ya neden tekbir kelime etmediğinizide konuşun. 2 sezon önce geç gelmiş adalet örneği apaçık duruken nerelerdeydiniz onuda konuşun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir