Montezemolo da Çok Sert Tepki Gösterdi

yazar:

kategori:

Bugün konu hakkında açıklama yapan Ferrari patronu “Dünkü yarışın sonucu gerçekleri yansıtmıyor. Avrupa’da rekabetçi olduğunu gösteren Ferrari, kurallara saygılı olmanın bedelini çok ağır ödedi.”

“Bunun yanında kurallara uymayıp yarış yetkilileri tarafından cezalandırılanlar bir şekilde kurallara uyanlardan daha az cezalandırıldılar.”

“Bu çok ciddi bir konu ve tehlikeli boyuta gelebilecek kabul edilemez bir olay. Formula 1’in güvenirliğine gölge düşürdüler.”

“FIA’nın tüm olanları analiz edeceğine ve gerekli olan kararları alacağına eminiz. Ferrari yaşananları ilgiyle takip edecek.” dedi.


Yorumlar

  1. Olan oldu. FIA komserlerinin hatası bizimde şanssızlığımız oldu. Daha fazla ses çıkartıp başımızı iyice yakmayalım. Monte bey susup önümüzdeki Silverstone güncellemelerine bakın.

  2. Şahış ismi vererek kimseyi hedef göstermek yada polemik yaratmak istemiyorum. Ama yapılan bazı yorumlara bakıyorum da, gerçekten hayretlere düşüyorum.

    Bırakın 2008'de şu oldu bu oldu, yok başka yarışta şöyle oldu böyle olduyu. o zamanda olanlar o zamanda tartışıldı, yorumlandı.Şimdi saymaya başlarsak hem ferrarinin, hem renault'un hem mc larenin ,hem schuminin hem hamiltonun hem alosonun birsürü cezalık davranışını ve yanlışını buluruz.

    Pazar günü olan yarışın gerçekten hakkaniyetli bir sonuçla bittiğini söyleyebiliyorsanız diyecek birşeyim yok. orasından burasından çekiştirip uzatmayın lütfen.

  3. Alonso'dan seçmeler:

    İtalya – 2006 – Sıralama Sonrası Aldığı Cezanın Ardından Ferrari'nin Kayırıldığını İma Ederek:

    "Bu sporu seviyorum. Buraya, birçoğu İspanya'dan gelen, taraftarları seviyorum. Fakat artık F1'i bir spor olarak düşünmüyorum"

    Valencia 2010 – Yarış Sonrası:

    ''Taraftarların sanki önceden ayarlanmış bir yarışı izlemeleri gerçekten yazık oldu. Buraya gelen 60-70 bin seyirciden özür dilememiz gerekiyor..''

    Singapur 2008 Skandalının Ortaya Çıkmasının Ardından:

    Soru: Fernando, tüm bu olanlardan sonra Singapur 2008'i hala bir yarış galibiyeti olarak sayıyor musun ?

    Alonso: Evet!

    Singapur 2008 ile ilgili Alonso'nun özür dilediği bir açıklama: Malesef hala bulamadım.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Doğru Konusmus Kurallara uyan daha fazla yara aldı kurallara uymayan az yara alarak kurtuldu o zaman kuralları hic koyma bari kimse zarar görmesin Ben bu FIA nın allah belasını versin boyle yönetim olacagina istifa edip evinizde oturun daha iyi kimseye bari strese sokmassınız ama nerde FIA resmen Mclarene torpil gecdi aynı durumda ferrari olsa mclaren gibi yapmazdı bu kural değişmeli.

  5. sayın editör arkadaşlar Furkan D. mclaren 01 nickli arkadaş neler yazmış okudunuz mu.Bence YORUM YAZARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR bölümünü kaldırın.Çünkü takan yok.Ben bu tür kişilere karşı hala sağduyulu olmaya çalışıyorum.Ama nereye kadar bilemem.

  6. beyler neden kimse diğer 5 pilota laf etmiyor? onlar da kural ihlali yapmasa hamilton zaten alonsonun gerisine düşecekti. alonsonun derdi de sanırım hamilton, adalet arayışı değil. yarışın ardından sıcağı sıcağına onun haklı olduğunu düşünmüştüm ama söyledikleri bana aslında adalet derdinde olmadığını gösteriyor.
    tamam hamiltonun ihlal yaptı ama hepinizin kaçırdığı ve alonsoyla arasına kural ihlali ile giren 5 pilot var hiç kimsenini bunlara tek laf etmemesi herkesin hamiltona can düşmanı gözü ile bakmasından. ee durum böyle olunca kimsenin gözü hamiltondan başkasını görmüyor. alonsonun bile…
    özeleştiri de yapayım aynı durumda hamiltonun yerinde alonso olsa sanırım takımdaşlarım da sizinle aynı tepkiyi verirdi o da bir gerçek.
    benim kanaatim şu tartışmaya bir son vermek yönünde aynı kişiler her haberin altına aynı şeyleri yazıp duruyor yuh sana fia hamilton mclaren, singapur 2008,… falan da filan gerek yok böyle şeylere.
    yarın bir gün alonso bir hata yapacak bizimkiler laf edecek siz de bugünkü olayı açacaksınız. bu kısır döngü aynen devam edecek. olan olmuş biten bitmiş 2 gündür bu kavga niye? internete iki laf söyleyeyim, stres atayım diye mi giriyorsunuz?

  7. montezelomo bu normaldir.işine geldiği zaman çıt yok gelmediği zaman ortalığı veyveleye verir.her zaman böyle adil olduğunu bilsek tamam diyeceğiz

  8. hatanın en büyüğüde şudur sc.piste çıktğı anda lideri değil arkasında kim varsa onu arkasına almalıdır.çünkü bahsettiğim nedenden.insan hayatının en değerli şey olmasından

  9. Ben de hamiltonun 'un ucuz kurtuldugunu düşünüyorum 10 sn durk kalk daha adil bir ceza olucaktı fakat kafama takılan birşey var

    Vettel 1. hamilton 2. alonso 3. buraya kadar herşey güzel güvenlik aracı girdi buraya kadarda sorun yok fakat vettel güvenlik aracını geçmiş :S yani güvenlik aracı vettelden sonra piste çıkmış normal şartlar altında benim bildigim 1. pilot güvenlik aracı arkasına gelene kadar diger pilotlar güvenlik aracını geçer ve nizami bir sıra oluşana kadar bu böyle devam eder hamilton güvenlik aracını geçmeseydi ve vettel pite gitmeyipte grubun en sonuna gelseydi ne olucaktı ? 1. diger bütün pilotlara tur bindirme seviyesine gelicekti yani biri bana kuralı açıklıyabilir mi kafam karıştı biraz 🙂

  10. ben hamiltonıda alonsoyuda severim ikiside çok klas pilotlar kim haklı kim haksız onuda bi tarafa bırakıyorum.benim dikkat çektiğim konu şudur.

    burda en büyük suçlu tabiki kural boşluğu veren fia dır.ama sc yi geçmek ağır ceza gerektirir.niye mi.sc yi geçtin diyelim yarış temponda devam ediyorsum.tam diğer pilotun kaza yaptığı yerde kontrolü kaybettin yada lastiğin patladı yada bi yere çarptın neolur.orda kaza yapan belki içnde pilot olan araca tekrar çarparsın.tıbbi müdahele ekibi varsa onlara çarparsın.pist görevlilerine çarparsın.insan hayatı bu kadar ucuzmu

  11. erhan aydın avatarı

    yusuf kardeş yine döktürmüşsün.ne diyeyim;iyiki senin gibilerride var.yorumunda haklısın ama biri hariç:kaza sonrası pite alınmaları için geç kalınma durumu yok,sadece güvenlik aracının zamanlaması buna neden oldu.ha birde hamiltonun diskalifiye edilmesi meselesi çok abartılı olurdu ama yinede her vicdan sahibide kabul ederki verilen ceza çok hafif-hatta ödül olmuş.burada bizleri asıl üzen ferrarinin muhtemel podyumunun kaçması tabi ama hamiltona verilen ceza elbette bize podyum sağlamayacaktı.zaten tek skandal da hamiltonun durumu değil;o dokuz aracın aldığı komik ceza.neyse artık hala FİA sizden yana demez birileri inşaAllah 🙂

  12. Madem Fia Ferrari'yi savunuyor neden yıllardır Ferrarinin önüne geçmek için kurallar alınyo önce Fia yardımıyla yetiştiniz şimdide geçtiniz bide bununla övünüyosunuz.Sorumsuz bi pilotlada gurur duymanızda cabası

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    sanki hamilton yüzünden 8. olmuş gibi konuşmanında bi alemi yok. hamilton o cezayı biraz erken alsa zaten ilk 10'a zor girerdi, burada suçlama yapıyorsanız hedefi doğru tespit edin.

    hamilton kendi adına felaket olabilecek bir hata yapmıştır(kurnazlık falan değil) ancak hakemlerin geç kararı bu durumu lehine çevirmiştir. İşler bu şekilde seyretmeseydi hamilton bu yarıştan kendi hatası yüzünden zor puan alırdı.

    hee ama hamilton diskalifiye edilse ferrari kaçıncı olacaktı 7 ve 10. ee zaten taktik olarak hata yapılmış, bu kadar yaygara çıkması normal. Sen pite alma pilotları sonra finiş düzlüğünde güvenlik aracı onlara el sallasın, kusura bakma ama insan kendi şansını kendi yaratır bazen.

    gözlük takanlar elbette anlamayacaktır söylediklerimi ancak özet ;

    hamilton hatalı ( güvenlik aracını geçtiği için, yarışı noktalanabilirdi)

    fia rezil( yarış öncesi ve sonrası cezalardaki komiklikler)

    alonso vasat (sutil bile geçti o buemiyi, ve kimse lasitk olayını o kadar abartmasın, ne yani 4 sanyie daha mı hızlıdı alonso'dan, ki bu pistte öyle bir aracı geçmek dahi zor)

    massa vasat

    button bildiğin ballı

    ferrari ekibi hem haklı hem hatalı ( o an pite girselerdi duble yapabilirlerdi)

  14. bence kimse pilotlarını kayırmasın çünkü benim gözümde hepsi kirlenmiş adamlar kazanmak için yalanlar büyük kazalar çıkartıyorlar bizde şu haklı bu haklı diyoruz lütfen bunları bırakım ne ferrarinin geçmişi temiz nede mclarenin

  15. Singapur 2008i hergün 1 kere kepazeliği izleyerek Alonsoyu anıyorum hergün.Kulaklarını çınlatıyorum 😀

  16. Furkan D. Ağzınıza sakız ettiğiniz şu 2008 singapur u bi daha izle istersen, yarışta sadece piquet in kazası olmuşta alonso 1 ci olmuş gibi de konuşma, hamilton ve massanın yaşadıklarının, kiminin kazasınında sorumlusu alonso değilmi, saçma sapan konuşup insanları tahrik etmeyin, bence sende kendi gel,git bak bakiim mclaren le ilgili bi haber varmı, işe bak yaa, resmen insanları tahrik ediyorlar…

  17. Singapur 2008de kurallara uymayıp bilerek kaza yapan Piquet sayesinde puan bile alamayacakken Alonsonun 1. olduğu yarışta Renault takımının nasıl bir cezayla yırttığını düşünüyorsun?Yada Alonsonun olaylardan haberim yok açıklamasına ne kadar inanıyorsun.Onu söyle canım benim.2006 Monzada sıralamalar sonrası Alonsoya verilen inanılmaz hatalı cezayı nasıl yorumluyorsun.Bana bunları söyle Monte!

  18. can bundy; insanların tahrik etmekten zevk alıyorsun heralde, kendine gel istersen …

  19. yuh artık can bundy ya. sen dün yaşananlara adil yarış mı diyosun? pesssss valla artık pessss.

  20. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Böyle giderse ferrari ya f1 den çıkmayı dillendircek ya da geçmişteki gibi özel veto yetkisini tekrar geri isteyecek.

    yarışlar adil olduğunda sonuçlar maalesef ferrarinin istediği gibi olmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir