Kobayashi Son Turda Olduğunun Farkında Değilmiş

yazar:

kategori:

Avrupa Grand Prix’sinde takım Kobayashi’yi güvenlik aracı periyodunda içeri almayarak büyük bir kumar oynamış ve sonunda da puanlara ulaşmıştı.

Autosport’a konuşan Japon pilot, “Harika bir yarıştı. Sert lastiklerle çok iyi bir tempo tutturdum. Aşırı bir sürüş gerçekleştirirsem lastiklere zarar vereceğimi biliyordum. Lastikleri değiştirdiğimde dokuzuncu sıradaydım. Daha iyi bir tutunma vardı. Mümkün olduğunca fazla kişiyi geçmeye çalıştım ve Fernando ile Buemi’yi geçtim. Ama geçiş yapmaya o kadar konsantre olmuşum ki kaç tur kaldığının farkında değildim. Sonra etraftaki çocukların el salladığını gördüğümde yarışın bittiğini anladım.” dedi.

Kobayashi, iyi bir mücadele yaşandığı için de Alonso’ya teşekkür etti ve o anda bir kaza yapmaktan korktuğunu dile getirdi.

“Benim için büyük riskti ama kaza yapmadım. O çok iyi bir pilot ve otomobilin çevresinde olanların farkında. Yaptığım hamlede, bir an kapıyı kapatmaya çalıştı ama bunu yaptığında kaza olacağını bildiği için vazgeçti. Yerini bıraktı. Çok iyi bir davranıştı ve ona gerçekten teşekkür etmem gerek.”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kobayashi temiz lastiklerle geçti Alonso'yu da Buemi'yi de.ama Alonso Buemi'yi geçmeye çalışırken o atağı beklemiyo gibiydi.Lastiklerinde yardımıyla Kobayashi'nin işi biraz daha kolay oldu.

  2. abuzer olayı çarpıtma.izlemediğin yarış hakkında telsiz mühendisi gibi yazma.Sadece 2 konuşma var .birincisi olay anında çarlinin inceleme başlatması için bilgi vermek.İkincisi de ceza sonrası konumunu sormak. Hepsi bu.Eğer bu iki konuşmaya telsiz evliliği diyorsan durum sandığımdan daha vahimdir.Adamın övgüsünü bile hazmedemiyorsunuz.

  3. İyiki yarışın bittiğinin farkına varmış.Yoksa bu hızla herkesi sollardı :))))

  4. yılın geçiş(ler)ine şimdiden aday:))

  5. MagicAlonso avatarı

    Alonso orda gerçketen tam şampiyona yakışan hareket yaparak sola açıldı ve muhtemel bir kazanın önüne geçti.başaka bir pilot olmuş olsaydı kaza kaçınılmazdı çünkü koba fazlaca iyimser ve agresif bir dalış yaptı yeterli mesafe yoktu atak için.Ama yinede tebrikler kobaya.Alonso zaten telsizden fazla zorlayıp riske almaması için uyarı almıştı çünkü birçok pilot adaletli şekilde verilmiş olsaydı ceza alacaklardı.Sağlık olsun diyelim

  6. abuzermisin nesin soytarılık yapma yeter kes artık.bir defolup gidin yav.bir kaç i.. kopuk çıkmış her haberde alonso .size küfretse bu kadar nefret etmezdiniz herhalde

  7. Bu eleman gerçekten kamikaze… Evet bu arada Takuma Sato'dan istatistiksel olarak da daha üstün oldu sanırım 😀

  8. eee nede olsa kamui bi kamikaze ama bilinçli bi kamikaze ne zaman dalacağını iyi biliyor kerata

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    son turda olduğunun farkında değilmiş buda yarışa ne kadar konsantre olduğunu gösteriyor,harika. diğer kişilik gibi telsizle evlilik yapmıyor, değilmi murat levent 🙂

  10. adam yarışçı ve yarışıyor.. kim olursa olsun ayırt etmemesi çok hoş. yarışcı dediğin mücadeleci olmalı bu şekilde. kobayashi geçen sene güzel bir araca sahipti. bu sene ise çok mütevazi güçte bir araçla birşeyler yapmaya çalışıyor.

    bu cocuk daha iyilerine layık ve yetenekli..
    onu f1 de kendi bünyelerinde tutamayan ve yarıştıramayan japon f1 takımlarının büyük ayıbıdır. büyük bir etiket ve marka yaratacaklardı.

  11. @murat levent
    mükemmel bi tespit olmuş, tebrikler…
    ne kadar anlatmaya çalışsakta anlatabildiklerimiz karşıdakilerin anladıklarıyla sınırlı, yapacak bişey yok…

  12. Öyle şeyler yazıyorsunuz ki insan yorum yazmaktan vazgeçiyor !

  13. murat levent avatarı

    Yusuf bey, sizin sorununuz değil bu. Diğer konuda asıl hazımıszları bolca gördük. verdiği demeçle Karaoğlanınız da dahil.

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Kobayashi'nin yeteneği farkedildiği için gerçekten kendimi şanslı hissediyorum. İnşallah şansı yanında olur ve güzel bir kariyer yapar. F1'e gelen en iyi Japon olabilir. Destekliyecem kendisini…

  15. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Tebrikler sana. Eminim bir kaç tur olsa daha fazlası gelebilirdi. Kobayashi Alonso ve Buemi'yi nasıl geçebildiği konusunu çok güzel şekilde açıklamış 'Daha iyi bir tutunma vardı' Nasıl bu kadar at gözlüğüyle olaylara yaklaşıyorsunuz anlamak güç. Ayrıca Kobayashi'nin Açıklamaları oldukça olgun. Rakibinin saygısına karşılık teşekkür etmesi hoş. Bundan dolayıda bir tebrik.

  16. Bravo Kobayashi bu sezon eniyi yarışlarından birini çıkardın ve puan almasını bildin tebrikler.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    @murat levent

    bu hazımsızlıkla sene sonu zor gelir, bu kadar kin kusmanın anlamı yok. Bizim kara oğlan bişey yapmadı size, gergin olmayın bu kadar keyfini çıkarın.

  18. ismail uçar avatarı

    alonso rakibini hafife almış galiba .başkası olsaydı ona o fırsatı vermezdi

  19. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Kobayashi nüktedan konuşmuş ama alonsonun hatalarını da onu överek sıralamış.

  20. murat levent avatarı

    Ne şanslısınki Alonsoya denk gelmişin, diğer kişilik olaydı son turda SC bile girerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir