Honda 2017 İçin Tamamen Yeni Bir Motor Geliştiriyor

yazar:

kategori:

McLaren’in motor partneri Honda, 2017 için tamamen yeni bir motor tasarlıyor.

Honda 2015 yılında gridin en kötü motorunu üretmişti. Bu yıla daha iyi başlayan McLaren Honda, ilk 3 yarışta sadece 1 kez puan alabildi.

Şanghay’daki ölçümlere göre Honda motoru düzlüklerde Ferrari ve Mercedes’ten 10 km/s daha yavaştı.

Auto Motor und Sport, Honda’nın Kanada için büyük bir güncelleme planı olduğunu yazdı.

Bu güncellemeler arasında Mercedes’in öncülüğünü yaptığı yenilikçi buji ateşlemeli sisteminde yer aldığı ifade ediliyor.

Michael Schmidt, Honda’nın bu yıl yaptığı en büyük hatanın turboyu konumlandırdığı yer olduğunu söyledi.

Schmidt ayrıca Honda’nın bu sorunu çözebilmek adına 2017 için tamamen yeni bir turbo güç ünitesi üzerinde çalıştığını ifade etti.


Yorumlar

“Honda 2017 İçin Tamamen Yeni Bir Motor Geliştiriyor” için 43 yanıt

  1. Valla giderek kapanan bu farkları göz önüne alınca, bana dayanıklılıktan vukuatlı bir Honda’nın yeni herhangi bir şeye kalkışmaması daha mantıklı gibi geldi. Ferrari ya da Renault yapıyor deseler eyvallah derdim ama Honda ve devrim pek iyi bir ikili olmaz gibi geliyor bana, bu yönetimle.

  2. motorun görünüşüne bakıyorum çok basitize fakir bir görüntüsü var

    birde mercedesinkine..

    sanki başka bir devre ait gibi..

    kuşak farkı varmışcasına

    honda bu teknoloji için çok çaba sarfetmeli

    tıpkı ferrari gibi.

    1. hondayla ferrariyi bir tutan el nano tespitlerine hayranız.Seviyoruz seni

      1. Evet hondanın yanında başka bir motordan bahsetmek çok saçma

  3. Honda diye motor şampiyon olamaz bwm spora grsin bu işleri almanlar biliyor

  4. Mercedes bujisiz ateşlemenin öncülüğünü yapıyor.benzinli motorda aslolan bujili ateşlemedir.

  5. aslında şasiyi kötü gösterende yine motor. çünkü düzlükte atak yememek için güç dezavantajını bir miktar düzeltme adına aracı düşük downforce ile ayarlıyorlar yinede 10km fark yiyorlar. normalde 10km çok fazla değil. o 10km fark ile redbull (bütün pistlerde bu fark olmasa bile) senelerce şampiyon oldu. monzada bile kazandılar. yani motor olarak geride olmak çoğu şeyi kötü gösteriyor. düşük downforce lastik kullanımını bile olumsuz etkiliyor. daha fazla kayma,daha fazla patinaj vs… söylenene göre yenilikçi arka süspansiyonların yeterince anlaşılamamasıda etkenlerden biri. en azından bu daha hızlı çözülebilecek bir problem. seneye motordaki gelişim kısıtlamalarına yönelik düzenlemeler iyi bir adım. çünkü mevcut düzende güç farkını kapatacak kapasiten olsa bile yapamıyorsun. tek çaresi var mercedesten mühendis almak. onuda honda yapmayacağını söyledi. seneye daha iyi olacaktır.

    1. Asil sorun bu iste. Ideal ayarlarla piste cikamamak. Herkesin anlatmak isteyip anlatamadigi, anlamayanlarin da kolayca anlayabilecegi bir yorum olmus. Eline saglik 😀

      1. Bitmemiş şeyle setup yapamazsın 🙂 Bilmem kaç tur, şu kadar saniye yiyen, 40 tur yürütemediğin şey de ayardan önce halletmen gerekenler vardır 🙂 setup ile gelişim ideal araçta söz konusu olur

    2. 10 Rakamın kendisi, niceliği değil niteliği önemli aynı otomobillerde ki HP rakamı gibi 🙂 Tur başına 2-3 sn yiyor yarışın %40 full throttle çekemiyorsan o 10… 10 değil arka planı çok daha büyük birşeydir 🙂 o yüzden redbull örneği gibi olmaz. Redbull o everest’in uç noktasında ki 10 luk farka göre sektörlerin %40 ‘ında virajların tamamında daha fazlasını zaten takıyordu.
      Velhasıl elde top speed de rakiplerin den 10 km/h kadar geride ama o hıza erişmede devasa fark yiyen birşey var. Bu öyle kolay toparlanabilecek birşey değil. 🙂

      Senelik gram gram bu kadar ilerlemeyle 2025 i bulurlar artık 🙂
      İkisinde de berbatlar ortada Brawn gibi eline düzgün motor geçtiğinde çalıştırabilecek gibi birşey de ben göremiyorum ne ellerinde adam gibi çalışan motor var ne şasi var. Güçsüzlüğü, verimsizliği geçtik motor hadi dayanıklıkla çalışsa şasi de düzgün çalışsa bir test günü, sıralama periyodunda dişi sıkıp birşeyi ucundan gösterebilirler ama gösterebiliyorlar mı ben bilmiyorum hani 🙂

      Birde biz motor felan hep eski düzene göre düşünüyoruz robotic’e adapte olamadık halen 🙂 bu motorların herşeyleri elektronik eskiler gibi değiller.

      1. “İkisinde de berbatlar ortada Brawn gibi eline düzgün motor geçtiğinde çalıştırabilecek gibi birşey de ben göremiyorum ne ellerinde adam gibi çalışan motor var ne şasi var.”

        Yaptigin su yoruma itafen bir sorum olacak.

        Peki geçen yilki rezalet motorla Monaco, Hungaroring, Singapur yarislarinda neden daha iyi performans gosterdik? Şasi iyi degilse neden o rezalet motorla puan potasina girdik?

        Monaco’da Alonso kalmasa çift aracla puan alacaktik, Singapur’da da ayni sekilde, Hungaroring’de de zaten çift aracla puan aldik.

        McLaren’i karalamak icin elinizden geleni yaparsiniz, yapiyorsunuz da zaten. Adim adim gelisiyoruz, elbet bir gun oraya ulasacagiz. O zaman bu yorumlarinizi tek tek yiyeceksiniz.

        1. Umutla yürümeye devam et ama azim taş meselesi gibi olmaz her zaman söyleyeyim Williams’cılar da yıllarca öyle oldu bak etrafta kimsecikler kalmadı 🙂 başlarda hep tekrar döneceklerine inanıyorlardı. Ben Honda ile hiçbirşey yemeyeceğimi adım gibi iyi biliyorum 🙂

          İşte pist, düzey okumayı bilmemekten ileri geliyor bunlar yoksa ben doğru cevabı verebilecek durumda değilim şuan aktif yarış izleyicisi değilim. Monaco da nasıl ki pilotluğun farkı devasa ortaya çıkıyorsa araçların özellikle motorların (şanzımanın debriyajın amortisörün aksine anası ağlar mesela) o derece farklı azalır önce bunu bilmek lazım. Monaco, Hunga, A1 vs bunlar aero nun devasa önemde olmadığı pistler mekanik tutuş setup’ının önem kazandığı görece yavaş pistler bunlar. Zaten o yüzden harika pistler felan değil öyle görülmez. Monaco’nun kralları hep harika işlerle mi yapmış o işleri açıp bi okuyun mesela. Monaco ve Hungar da hpnin zirvesini başı çekmeyeceksen aeronun dehasında olmaya gerek yok yeni birşey değil bunlar 🙂 çok harika bir şasi olduğu için mi monaco da 16 sn, Hungar da 49 sn cik geride kalınmış diğer yerlerde tur yeniyorken singapur ayrı bir alan orası bunlara benzemiyor onu kendi içinde değerlendirmek lazım sonuçta antremanı da sıralama turu da yarış sonucu da ortada. Olivier panis gibi de bir realite var yani 🙂 O dediğin pistlerde ne krallar yavaş araçların arkasında sürünüp kaldı.
          Benim dediğimi anlaman için antremanına, q1 ine bunların ara performanslarına iyi bakman lazım ama tabi önce bazı temel şeyleri de öğrenmeniz lazım.
          Haricen McLAren’i karaladığım felan yok ihtiyaç da yok Honda Mclaren’i tarihin en rezil durumuna düşürdü bizim karalamamıza mı gerek bıraktı 🙂 Adım adım gelişme hayaline devam diğerleri oturuyor 🙂 gücü bırak daha hatasız motor yapamayandan bekleniyor bunlar. Mclaren’in durumu da öyle şaşırtmıyor en son ne zaman harika şasi yapabilmiş mclaren fanatiklikten kurtulup bakmak lazım ferrari hadi beceremiyor mclaren’in de becerebildiği yok bu işi uzun zamandır değişkenliğin bu kadar sıklık arzettiği ortamda bir anda ondan da büyük şeyler bekliyorsunuz. Velhasıl Mclaren Honda ittifakına birşey denilmesine gerek yok rezillik boğaz boyunu zaten aşmış durumda işte ha düzeldi ha düzeliyor diye umut besletiyorlar insanlara o oluyor. Bizim McLaren ve şasi ilgisinde ki düşüncemiz neye göre orta sıralara, önün arkasına göre değil McLaren isminin gerçekliğine göredir ama onu karşılayabilecek birşey ben göremiyorum ortada varsa buyrun gösterin kabul edelim 🙂 Kesin çizgilerle gösteremezsiniz de zaten daha sihhatli yürüyüş çizgisine ulaşamamış araçta şurası iyi burası kötü demek boş iş, isabetsizlikten başka birşey olmaz hani. Biz rüzgar tüneli işletmiyoruz burada 🙂

  6. Düzlük hızı performansı 10 km ise o zaman mclaren in şasi berbat. Lastik kullanımı berbat.

  7. Neden haberi kötümser olarak algıladınız anlamadım.Turboyu yanlış konumlandırıp seneye bu yanlıştan dönecekler.Kanada’ya da güncelleme gelecek daha ne olsun.Herşeyi biranda yapmalarını beklememek lazım.

    1. O yanlıştan dönmeler bitmez 6 ay da bir şurda hata yaptık diye itiraf çekiyorlar 🙂

      1. Haklısınız.Doğru yolu bulana kadar durmak yok yola devam Honda 😀 Ama işte Olan biz taraftarlara oluyolar ömrümüz beklemekle geçiyor.

        1. Bu kafayla sizi daha çok bekletirler malesef 🙂
          Ben Mclaren taraftarı olsaydım topa tutardım markamı Ron’un avuntulu laflarına bakmaz email fax pankart yumurta ne imkan buluyorsam tepelerine çökerdim bu düşürdükleri durumun affı, karşılanabilir tarafı yok he yoksa taraftar olmanın da bir manası yok bana göre 🙂 Ron’un Aziz’in her dediği yenecekse öyle taraftarlık olmaz.
          Açık söyliyim ben Mclaren taraftarlığını birşey sanırdım sağlam cominity sanıyordum geçen senenin sonunda öyle sanmışım dedim bunlar varsa var yoksa yoklar 🙂 birşey çıkmaz… Basit örnek misal hani rakip, mukayeseli kitle görülüyorya italyada ki tifosi cominitysi böyle bi hal de affetmez adamı topa tutar yapmadıklarını bırakmazlar baskı oluşturan bir kitle bu [birileri bunu iyi bildiği için basın içinden ve dışından basın ile bunu yönetir hatta pilotların asılması kesilmesinde etkilidir bu] çarşı gibi yönetime baskı kurar bunlar.
          Didem yanlış anlama ha laflar sana değil senin üzerinden genele yorum diyorum 🙂 şaşırtıyorlar beni. Ben büyük çakılmayı görünce bir raddeden sonra basın, taraftarlar gerer bunlar, topa tutar diyordum baktım anladım ki McLaren’i kimse o kadar da önemli görmüyor muş demek ki.
          Bakıyorum genel olarak McLaren’ci arkadaşlar da bi umut, hayalcilik devam ediyor hadi bizi geç biz bu ülkede kendi çapımızdan aciziz de ingilizlerde de bi hareketlilik yok 🙂

          1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            ”Ron’un Aziz’in her dediği yenecekse öyle taraftarlık olmaz.”
            Yabancı forumlarda da kimse sesini çıkarmıyor.Keza burada da kimse sesini çıkarmıyor.
            Şuan sitede Mclarencilerin çok az Mercedesi eleştirdiğini gördüm.Genelde alayı Hamilton taraftarı olduğu için bunu yapamıyor.Diğer taraftarları ise Mclarenden kaynaklanmıyor tamamen Alonso etkisi.Onlarda tabii Ferrari ile uğraştığı için 🙂

            Kafada oluşan soru şu İngiliz taraftarlar artık F1’i umursamıyorlar ? İşte bu 🙂

            ”italyada ki tifosi cominitysi böyle bi hal de affetmez adamı topa tutar yapmadıklarını bırakmazlar”

            İşte herkes tifosi ve Ferrari olamaz. 🙂

            1. Kral bi yorum olmuş forjustice

            2. Bende geçeyim burayı genele bakayım diyorum ama ortada birşey yok hani. Demek ki almanların umursamadığı gibi umursamıyorlar 🙂 silverstone da zor doluyor ya hani. Milli markacılık felan yok muş demek ki adamlarda bu dönem tribünlerde ki mclaren bayraklarının çokluğu da hikayeymiş demek ki dedim.
              İnternette ki mclarencilerin renkli polyanna dünyası şaşırtıyor beni ve bıkmadan devam da ediyorlar 🙂 iyi sabır valla da bunun taraftarlığını ben tartışırım hani iş fanatizm felan da değil üretici, patron kimse çok rahat hani ne güzel dünya. Bekleyip ümit etmekten başka ellerinden birşey gelmeyeceğini biliyorlar demek ki bunun sponsorlar için önemi var mıdır acaba 🙂
              Bu diğer birçok şey için de böyle kendimi geçtim hadi ben scuderia cı değilim çok uzun zamandır ferrariye küfrediyorum da her bulduğum ortamda da iyi değilse yaptığı işi deli gibi eleştiriyorum yazıyorum hatta. Düşe düşe bu hale mi düştünüz diyorum 🙂 488 için böyle dün 599, 612 için böyleydi felan iş beklenin altındaysa söylerim ama daha bir mclarenciden real ortamda da araçlarında şunu şunu yanlış yaptılar diyeni görmedik her pozisyona bir sahiplenmecilik sabır var 🙂 beceremiyor işte kötü yapıyor her kulvarda da bazı şeyleri hayal satmayla olmuyor ki o yüzden zararlardan zarar beğenip duruyor baskı yediği felan yok. Ferrari, porsche sahipleri şu berbat bu berbat diye deli eleştirir mp412c sahipleri anca tıpış tıpış fabrikaya gidip düzelttiriyor 🙂 basın da aynı şekilde birkaç delibozuk dışında ekserisi şöyle iyi böyle iyi demekten başka birşey diyemedi. Demek ki dedim öyle sandığımız gibi çıtanın çok yüksek olduğu felan yok öyle birşey bekleyen de yok galiba.

              1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Aynen ne bilim motorsport.com’da yorum yaparım genelde teknik kapasitesi sürükleyici yorumcu kapasitesi var.Ama orada’da çoğu Mclaren taraftarı var ama bir cacık yazmıyorlar anlamak güç.Keşke beni geçirseler Mclarenin başına oh kebap 🙂

              2. Bak tam buna uygun bir örnek vereyim. Honda geçen sene başarısız olacağını ilk gösterdiğinde, eleştirmiştim baya plansızlıklarını filan. Elemanın biri “Honda tam da olması gerektiği gibi bir başlangıç yaptı.” gibisinden bir cevap verdi bana. Nerede şimdi o arkadaş merak ediyorum. Vizyonuyla çığır açmıştı birader.

            3. o yuzden mi hala basariniz yok? 3.sirayi basari olarak kabul ediyorlarsa evet herkes tifosi ve ferrari olamaz.

            4. F1’in gerçek F1 olduğu 21 sene boyunca şampiyon olamamalarını o tifosiler mi sağlamıştı? Genelde yorumlarınızı beğeniyorum ama bu biraz kışkırtıcı olmuş hatalı bir mukayese bence.

              1. Hayır tabi ki taraftar mekaniğin ilminde belirleyici değildir kastettiğim o değil.
                “[birileri bunu iyi bildiği için basın içinden ve dışından basın ile bunu yönetir hatta pilotların asılması kesilmesinde etkilidir bu]”
                Bunun arka planı bilinirse daha net anlaşılabileceğini sanıyorum. Bu kitlenin monza tribünlerinde coşkulu görüntü vermekle kalmadığını düşünüyorum. Yukarıda ki şeyin “asılma” sonucunu Kimi vakti zamanında yaşadı Felipe de git gel yorumlar ile mutlaka yaşamıştır. Schumacher sonrası tifosilerin ortaya koyduğu ile diğer hiçbir taraftar topluluğunun sevdikleri eski pilota karşı arayışlarını ben göremedim açıkçası. Mesela ingiltere de Hakkinen müzeleri bilmiyorum. Sanıyorum hatalı kararlarını örtbas etmeye çalışan Luca gibi bencil bir adam ortamında italyan basını ve tifosi olmasaydı özellikle ilk yıllarda hatıraya çok farklı davranabilirdi hele ki Merso anlaşmasında.
                Haricen tifosi ve bugün ki ferrari dediğimiz şeyin gerçekte çok eskilerde değil 80’ler özellikle sonu ve 90’larda oluşmaya başladığını biliyorum. Ferrari kendisi oluşunu basın ve ilgi yönüyle gerçekte 328/348’ler, Testarossa, GTO, F40 ile başarmaya başladı bu tabi ki 60-70’lerde birşey yapmadı demek değil güncele yakın pozisyondan bahsediyorum. McLaren’in de 80 ve bugünlere gelmesinde gençler bildikleri hariç 70’lerin lemans, can am döneminin çok etkili olduğunu devamlı söylemişimdir. Formula 1 büyüklüğü sadece kendisinden ibaret değildir. Yani şampiyon olamadıkları dönemde de tifosi’nin (kelime zaten çoğul taraftar demek) coşkusunu sıcak tutan bir Ferrari ruhu vardı nasıl ki yıllardır şampiyonluk göremeyen ama yollarda başarılı bir ferrari var bu öyle birşey çünkü Ferrari F1 den ibaret değil o yüzden daha büyük görülüyor ya zati. Peki redbull vs döneminde ferrari yazılıp çizildiği gibi çok mu berbattı ben hep zıt görüşle 1 sezon da görülen yıkılma hariç genele göre öyle olmadığını burada yazmışımdır peki neden bu kadar başarısız görüldü, basından vs baskılı laflar yedi işte bunu kastediyorum. Mclaren ferrari’nin düştüğü durumdan çok daha berbat bir hale düşmüş durumda kolay toparlanabileceği de görülmüyor ama herşey güllük gülistanlıkmış gibi görünüyor işte buna şaşırdığımı ifade ediyorum. Luca belirli yönlerden ne kadar başarısız ise Ron da bir o kadar başarısız bir adam malesef gerçekler ortada.
                Kışkırtıcı mı? kastım o değil tabi ki biraz geriye çekip bakınca biraz hardcore olmuş olabilir mizaçtan öyle oluyor biraz beni şaşırtan bir hali paylaşmak, eleştirmek istedim sadece.
                Ron’un verdiği savaşı hep büyük gördüm ortada ki Scuderia gibi bir yapı değil Redbull gibi mecburiyetler altında kıvranan bir pozisyonda kaldılar zaten yorum, eleştirileri de bu kısırlaştırıyor her zaman MB gibi bir devle büyük bir savaş verdiğini söylemişimdir ama bu savaş ne kadar yerindeydi o da tartışılır. Gereklerini yapmadan kalkışma yaparsan ölüm tehlikesi ile burun buruna gelirsin. Honda gibi başarısızlıkları ispatlı ve tarihin en rezil durumuna düşmüş biri sebebiyle McLaren gibi bir muazzamlığım bu hale düşmesinden ben rahatsızım açıkçası… Mecburiyetlerini, imkansızlıklarını anlıyorum ama bu mevcut hale düşürdükleri gerçeğini de değiştirmiyor hiçbir baskı yemiyorlar kendi mali hesapları dışında ve korkum o ki bu ivmelenmeyi değiştiremezlerse Williams’ın haline düşecekleri… Bir koca çıkış yakalayan dev çizgisini değiştirememekten bugün ki haline geldi. Bunu pek görebilen yok sanıyorum. Marka pilotlarına dahil umut vaad etmekten başka kısa vadede birşeyler yapmalı yıllar akıp gidiyor ve Mclaren hep daha geriye gidiyor. Honda, MB ve Ferrari’nin bu kadar çılgınlık (1 yılda baştan motor) koyduğu ortamda mgu’ları vs felan ilk 3 te pozisyon kurabilecek bir ünite toplamı ortaya koyamaz. Bunu bekleyerek görmenin, tadmanın bir anlamı yok bence. Peki global de kaç taraftar Honda’ı mesela fernando gibi rezillikle suçluyor?

  8. Bence gayet güzel bi haber. Hem güncelleme geliyor oluşu hemde yeni motor geleceği bilgisi. İki yıl boyunca nerde hata yaptıklarını nelerin nasıl olması gerektiğini Güzelce analiz etmişlerdir.

  9. Buyrun cenaze namazina o zaman.

    1. Böyle düşünmene mantıklı bi cevabın var mı yoksa refleks olarak hep böyle mi yazıyorsun

      1. F1 i 2000 yilindan beri takip eden biri olarak emij ol mantikli bir cevabim vardır.

        1. Ferrari&Haas avatarı

          7 8 9 10 11 12 13 14 15 yasinda takip ettiğin F1 den hangi konuyu ne kadar anladin ki emin olalim

          1. Ben sana benim soyledigimden emin ol mu dedim 😀 ya varya alemsiniz burda herkesin kendine göre düşünceleri var.

            1. Masterdragon2016 avatarı
              Masterdragon2016

              Yılın açıklaması geldi ben olsam susardım kry 🙂

              Hatta yorum bile yazmazdım 🙂

              1. vala ben dediğin gibi bir açıklama göremedim 🙂 sanırım arkadaş 93 yazdığı için 93 lü sandı beni yoruma atladı direk 😀

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Kopyacı… 🙂

      1. ahaha aynı olmuş abi 😀 ama niyeyse sana değil bana saldırıyorlar 🙂

  10. Düzlüklerdeki 10 km hız farkı, Mercedes’ten tur başına 2 saniye yavaş olmamızın sebebi değildir herhalde ? Sorun sadece motorda değil. Umarım bunun farkındalardır.

  11. cumhur yanılmaz avatarı
    cumhur yanılmaz

    Devrim değil, evrim gerekli Honda’ya…
    Yoksa dayanıklılık sorunlarıyla uğraşmaktan, performansı arttırmaya fırsat kalmaz.

    1. Bunu honda honda mühendislerine ilet yoksa gene bahsettiğin gibi dayanıksız bi motor yapacaklar. Önceki hatalarını da hatırlat eminim hiç ders çıkarmamışlardır

    2. Benim aklımdaki de tam buydu.

  12. Ne olursa 2017 de olacak zaten. Bu yil ilk 5 icinde bitirsek yeter.

    1. Korkum o ki Honda beceremeyecek bu işi ama umarım yanılırım da seneye sağlam motor yapar.

      1. Bence onlar artik ne yapmasi gerektiginin farkinda. Bu yilki token sınırı nedeniyle yapılabilecek en uygun duzenlemeyi yapip asil kozu 2017’ye attilar. Token sınırı da olmayacak. Istedikleri sekilde gelisim yapabilirler ki 2017 motoru üzerinde coktan calismaya baslamislar. Zaten bir iddiamiz da yok bu sezon. Muhtemelen Kanada’da tokenlerin buyuk bolumunu kullanip 2017 icin calismalara hiz verecekler. McLaren’in de artik 2017 araci uzerinde calismasi lazim.

  13. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Buyrun cenaze namazına…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir