Mercedes: Motor Farkları Kapanmamalı

yazar:

kategori:

Mercedes’in teknik patronu Paddy Lowe F1’in güç ünitelerinin performans kazanma amaçlı olarak bir savaş alanı olmaya devam etmesi gerektiğini düşünüyor ve üreticiler arasındaki performans farklarını kapatma fikirlerine karşı çıkıyor.

F1 Strateji Grubu ve F1 Komisyonu Salı günü toplanıyorlar ve gelecekteki motor kurallarını görüşecekler. Hedefler arasında güç ünitesi tedarikçileri arasındaki performans farkını yüzde iki seviyesine çekmek de yer alıyor.

Paddy Lowe: “Ortaya atılan ilginç fikir güç ünitesi veya motorun bir fark yaratıcı unsur olmaması yönünde. Formula 1 tarihinde motorların dondurulduğu bir dönem yaşadık ve bana göre bu anormal bir durumdu. Motor sporlarının bu isimle anılmasının bir sebebi olmalı.”

“Bu yüzden neden motorlar arasındaki farkın kapatılmaması gerekiyor. Eğer Formula 1 sporcular ve teknoloji alanında bir rekabet alanı ise bu teknolojinin fark yaratabildiği bir yer olarak kalmalı.”


Yorumlar

“Mercedes: Motor Farkları Kapanmamalı” için 27 yanıt

  1. Motor farkı olmalı ama gelişim yasaklanmamalı token sistemi iyi her yıl belli token olmalı ki gelişim olsun zaten belli noktadan sonra gelişim yapısal olarak kendiliğinden duracak ama bunun yanında aero dinamik kurallarda yasaklanmamalı birnde motor avantajı varsa diğeride bunu bir şekilde kapatabilmeli en azından mücadeleye girecek kadar fark oluşturabilir aerodinamik gelişmeler. Mercedes bu konuda haklı aynı şeyler Redbull zamanında oldu sürekli önünü kapama işleri yapılacağına gelişimin önü açık olmalı ki herkes mutlu olsun.

  2. O zaman v8lere geçelim ne dersiniz? İkiyüzlüler.

  3. herkes başarılı olduğu dalda avantajı koromak ister

    mercedes motor şu dönemkiler için geçerli..

    meşrubat takımı aero destekli şasi ve aerodinami içeren tüm bütünlükler

    motorlar eşitlendiğinde meşrubat takımı çok önlere çıkarken diğerleri gerilerde kalacaklardır

    çok uzak değil daha yakın diğerlerinden 1 sn hızlı araçları ile başlayıp kendi kendileriyle yarıştıkları dönem..

  4. Dünya redbulun etrafında dönüyo mersedes ve ferrari motor vermemiş neden versin onlar motoruyla şasesiyle en iyi aracı yapmaya çalışacaklar bin kişiyle redbulda en iyi motoru alıp bin kişiyle şasi yapacak oldu canım. Bu işin adaleti şudur f1 motor sporuysa redbulda kendi motorunu yapacak token jeton yok herkez özgür bernie de 1 milyar doları cebe indiremeyecek bu paralar takımlara akacak redbul kanatlanıyormu mavi dumanlarmı savuruyor görecez!!!

    1. F1 bu mantıkla gideydi 50 sene önce biterdi. Geçmişe baktığımız zaman Lotus, Williams, McLaren, Brabham gibi takımların motor üretmeden şampiyonluklar yaşadıklarını görüyoruz. F1 de kanatlar, yer etkisi vs gibi aerodinamiyle alakalı şeyler piyasaya çıktığı günden itibaren motor 2. planda kalmaya başlamıştır. Bunun en iyi örneğini V10 dönemindeki BMW motorlarıdır. 2001-2004 arası en güçlü motorların üreticisi olmasına rağmen şampiyonluk görememiştir.

  5. Kesinlikle mercedes haklı bu motoru onlar yaptı başkalarıyla niye eşit olsun mercedes kalitesiyle asaletiyle formula 1in tanınmış yüzü mercedes olmadan f1 olamaz

  6. Ya motorsporlarında motor faktörünü devre dışı bırakmak nasıl bir saçmalıktır? Yüreğiniz yetiyorsa kaldırın jeton sistemini bak o zaman ne oluyor. Böyle kaçak dövüşerek kimin daha iyi olduğu anlaşılmıyor. Jeton sistemi olmasaydı belkide çoktan motorlar eşitlenmişti hatta belki misalen honda Mercedesi geçmişti. Adamlar 1 sene elleri bağlı beklemek zorunda kaldı, bu mu yarışma, bu mu rekabet. Şu düzmece bir an önce son bulur umarım ve gerçek şampiyonluklar izleriz.

    1. Seneye kalkıyor zaten.Birilerinin arkasına sakkandığı mazeret ortadan kalkacak.

      1. Yıllardır harcamaları bahane edip buna karşı duran sizdiniz. Burada boşa konuşmanın alemi yok herkes jeton sisteminin ne için varolduğunu çok iyi biliyor. Amaç spor olsa daha ilk yıl devasa farklar varken ortadan kalkardı bu sistem. Seneye umarım kalkar ama hiç zannetmiyorum.

  7. Ya token olayı kalksın ya da motorlar esitlensin

    Diğerleri resmen elleri bağlı dönüşüyor

  8. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bencede illa Renault ve Honda arayı kapatsın diye buna izin verilmemeli.Ya toptan kaldır yeni kural koy yada böyle devam etsin.Böyle nedn düşünüyorum.2015 yazından beri Ferrari büyük uğraşlar verdi.Ve takımımın böyle bir şey izin vereceğinide düşünmem

    1. Bernie tekrar Red Bull’u şampiyon yapmak istiyor.Bütün hengame ondan.

  9. Motor ve Aero kurallarında ki kısıtlamalar kaldırılmalı yada daha serbest hale gelmeli.Burada uçak yarişi yapılmıyor.Motor sporu adı üstünde.En iyi motor ile en iyi aracı yapan şampiyon olsun.Motorları eşitle Aero kuralları serbest bırak böyle bir formül olamaz F1 de.Motorların gelişimine izin verilmesi gerekiyor.Aero kurallarında biraz serbest gelişime uygun hale getirilmesi gerekiyor.O zaman kim en iyi aracı yapıyormuş görelim bakalım.Ortada Redbull diye bir Takım kalacakmı?

    1. Emre Özhan avatarı

      Motorlar eşitlenirse redbull gerilermi? eminmisiniz

  10. Bu kez dogru konuşmuşlar. Motorlar ayni olacaksa herkes 1 tane motor ureticisiyle anlassin, yarissin.

    Illa ki farklar olacak. Biraz da RedBull’dan cekiniyorlar. Motorlar esit olursa RedBull alir gider.

    1. +1
      Mercedes ve Ferrari çekiniyor Redbull’dan herkes biliyor bunu özellikle Ferrari.
      Renault gelişirse Redbull’u kim tutacak? Bakarsın Ferrari-Mercedes iş birliği yapıp Renault’u kafaya alırlar şunlara motor verme diye 😀

      1. Valla en mantiklisi o olur 😀 Renault iddiali olmayacaksa neden fabrika takimi olarak girdi yani bu sorgulanir en basta. RedBull’dan iyi sasi yapamayacaklari aşikar. Kalkip bir de rekabetci oldugunu dusundugumuz bir motor verirlerse RedBull yine kaymak yeme donemine girer. 😀

        1. Yorumlarınıza katılmakla birlikte ferrari ve mercedes redbull à motor vermediklerin de korkaklikla suclamistiniz tamda senin yazdığın Mantık tan dolayı vermediler zaten motoru

          1. Yine soylerim bunu korktuklari icin vermediler. Ama hic kimse elindeki avantaji bir baskasina vermek istemez. hem de gecilecegini bile bile. mantikli bir korkaklik bu 🙂

            1. Ahahah mantıklı Korkaklaik heeee astın kendini valla 🙂

              1. 😀 😀

  11. Şu Mercedes gitse f1 hiç bir şey kaybetmez. Kendilerini önemli sanıyorlar f1 için. Kural şampiyonusunuz siz sadece. Seneye kurallar değişince gerçek yerinize döneceksiniz..

    1. Gerçek yerimizdeyiz.

  12. Motor da kurallar gevşetilmeli ve isteyen üretici istediği şekilde motor tasarlamalı
    böylece önceden kuralları edinen-kuralları koyan takımların avantajı kalmaz

  13. cumhur yanılmaz avatarı
    cumhur yanılmaz

    Motor gelişiminin önü açık olmalı. F1’in ruhuna uygun olan ve en iyiyi tespit etmenin yolu bu.

  14. Motor farkları kapanmazsa motoru en iyi olan yine düzlükte orada burada kaçar gider. Bu sene motor farkları biraz kapandığı için yarışlar sanki daha yakın geçiyor. Red Bull ve Ferrari yaklaştığı için böyle bir açıklama yaptıklarını düşünüyorum.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Motor farkları şöyle kapanmamalı benim görüşüm..Şimdi Honda geride ama motorunu geliştiremiyor saçma sapan kurallar yüzünden bu ortadan kalkarsa herkes istediği gibi geliştirebilir ve daha iyi mücadeleler olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir