F1 Komisyonu’nun Cuma Gününe Kadar 2017 Kurallarını Belirlemesi Gerekiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Komisyonu üyelerinin cuma gününe kadar 2017 motor kurallarını belirlemesi gerekiyor. Bunun için online oylama yapılacak.

F1 Strateji Grubu ve F1 Komisyonu üyeleri salı günü 2017 aerodinami ve motor kurallarını görüşmek için bir araya geldi ancak taraflar arasındaki eksikler nedeniyle kurallarda anlaşma sağlanamadı.

Harcamaları düşürecek, tedarik konusunu, ses artışını ve performans dengelemeyi sağlayacak kurallar konusunda Strateji Grubu anlaşmaya vardı ancak anlaşmanın onaylanması için F1 Komisyonu’ndan geçmesi gerekiyordu.

Bazı organizatörlerin olmaması nedeniyle yapılan oylama yeterli olmadı. Bunun yerine cuma gününe kadar faks yoluyla oylama yapılacak.

Anlaşma kabul olursa, geçen sene için öne çıkan bağımsız motor üreticisinin hazırladığı standart motor planının sonu olmuş olacak.

 

 

 


Yorumlar

“F1 Komisyonu’nun Cuma Gününe Kadar 2017 Kurallarını Belirlemesi Gerekiyor” için 3 yanıt

  1. Böyle durumlarda sanirim oy coklugu yetiyor. Mercedes karsi ciksa da kabul edilir. Zaten calismalar Mercedes’i durdurmak icin.

  2. efkarlıadam avatarı

    mercedesin istediği olacaktır yine hiç boşuna hayal kurmaya gerek yok.

    1. Sencer Aksu avatarı

      Ferrari fanıyım ancak mercedes şu anki durumda haklı.Şu an gerçekten rekabetçi yarışlar izliyoruz ancak 2017 kuralları ortaya çıkınca red bull %85 ihtimalle 2020ye kadar ortalığı duman edecek.Şu an ise diğer takımlar birbirini tam yakalamaya başlamışken kural değiştiriyorlar.Kurallar ayrıca geçişi çok azaltacak.Aerodinami ile 7 saniye hızlı gitmek bir pilotun 1 saniye arkasındayken o pilota karşı 3 saniye kaybetmek demektir(türbülans etkisi yüzünden).2017 kuralları gelirse f1 tamamen bitecek şuraya yazıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir