Hamilton: “Tehlike Formula 1’in Parçası”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, tehlikenin Formula 1’in bir parçası olduğunu ve bunun böyle devam etmesi gerektiğini söyledi.

“Araca bindiğim zaman bir tehlikenin içerisine girdiğimi biliyorum. Sekiz yakındayken bile bu böyleydi. Bu riski yaşamaya her zaman hazırım. Burada olan herkes bu riski almaya hazır”

“Bir çocuk düşünün; Formula 1’i izlediğinde ‘yarışan pilotlarlar çıldırmış olmalı, ölebilirler’ diyebilmeli. Formula 1’i izleyen herkes bunun tehlikeli bir spor olduğunun farkında”

“Kokpitleri bu şekilde kapatmaya çalışma araçları savaş jetlerine benzetiyor. Formula 1 araçlarını güzelleştirmek için çalışıyoruz ancak aracın üzerinde b**tan bir bariyer var”

“Diğer sisteme bakarsak karbon fiberdan yapılmış güçlü bir yapı ancak Alonso’nun Melbourne’deki kazada araçtan çıkışına engel olurdu”

“Güvenlik çalışmaları yapılması güzel. Ama umarım Formula 1’in estetiği zarar görmez”


Yorumlar

“Hamilton: “Tehlike Formula 1’in Parçası”” için 10 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Bu pilottan pilota değişir. Kimisi daha fazla adrenalin istiyor kimisi daha fazla güvenliği tercih ediyor. Zamanında bir program izlemiştim bu adrenalinsiz yaşayamayan insanlarla ilgili. O programda Schumacher’le de röportaj yapmışlardı. Eskiler bilir Collin Mcrae vardı rallici, vefat etti ne yazık ki helikopter kazasında, her yarış araba parçalardı o da vardı programda. Şimdi bu tür adamlara sorarsan hepsi bu halo tarzı uygulamalara karşıdırlar çünkü adamlar riskini biliyorlar zaten bu işin ve belki de bu risk var diye buradalar. Kokpit kapanırsa belli ki eski aldıkları keyfi alamayacaklar. Ayrıca böyle açıklamalar yapanlara kızmamak lazım zaten hakkımız da yok tıpkı halo olmalı diyenlere kızmamamız gerektiği gibi.

  2. Napolyon1453 avatarı

    İş güvenliği ve sağlığı herşeyden önemli, insan sağlığı yaşamı da herşeyden önemli bunu da anlarım. Fakat F1 90lu yıllardan çok çok güvenli bir halde hatta had safhaya ulaşmışta diyebilirim. Bundan sonrası b*ku çıkıyor. Napalım yani yağmurlu hava da yarış yaptırmasınlar, drs kaldırılsın ozaman geçiş olmasın yarışlar da. Kapalı kokpit F1 in ruhuna aykırıdır bunu isteyen gitsin başka serilere baksın.Şahsen gelirse ben izlemeyi bırakırım.

  3. Aferin kara oğlan.

  4. Keşke kaburgası çatlayan, kafasına cisim isabet eden, hastanelik olan Hamilton olsaydı da aklı başına gelseydi. Hiçbir şey insan canından kıymetli değildir. Hiçbir şey güvenlikten önemli değildir. Hiçbir şey. Ben 2 saatlik eğlencem için kimsenin hayatını kaybetmesini istemiyorum. Senna’nın ölümünden bu yana güvenlik konusunda çok yol aldık ama böyle kendini bilmez biri sırf cesur görünmek adına tüm bu uğraşın içine ediyor. Sinir oluyorum.

  5. Biraz cahil cühela yorumu olmuş. Tehlikeyi kabul etmeliyiz ama bu güvenliği artırmayacağımız anlamına gelmiyor. Bunca güvenlik, teknolojik sistemler, VSC filan niye? Pilotların güvenliği tabi ki de çok önemli. 1 sene Hamilton’ı 1 sonraki sene de Vettel’i kaybedelim, kim mutlu olur? Halo ya da aeroscreen’deki temel sorun artıları kadar eksilerinin de olması. Kırk yılın başı bir tekerlek kopup pilota gelecek diye koyduğumuz sistem takla atan araçta yanıp kül olan bir pilota neden olmamalı. Bu görüntü gelecekse bir faydası da olmalı. Bianchi’yi kurtaracak bir sistemi kim istemez? Sıkıntı şu ana kadar teklif edilen sistemlerin bir yandan yararlı bir yandan da zararlı olması, dolayısıyla boşu boşuna bu saçma görüntüye katlanacak olmamız.

  6. Konuşuyosun ama seni(Vetteli) kimse umursamıyor ki Lewisim.

  7. Binek araçları sürerken ölme ihtimali F1 aracı sürerken ölme ihtimalinden daha yüksektir. Senna kazasından sonra ölenlerin sayısını kilometreye oranlasak binek araçlarndan daha düşük çıkar diye tahmin ediyorum. Bu yüzden işin mantığına çok ters bir sistem. Ayrıca görünüşü iyice mahvedecek

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Adam doğru söylemiş. Moto GP,SB,SS pilotları ne yapacak? Bu kadar güvenlik biraz fazla gibi. Umarım bu sistemle yada sistemsiz,kimsenin burnu dahi kanamaz.

  9. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Ağzına sağlık, Lewis.

  10. Adamsın kara çocuk konuş arkandayiz:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir