Brawn, Ayarlanabilir Arka Kanatları Destekliyor

yazar:

kategori:

Bazı pilotlar hem güvenlik hem de yapay gösteri olacağı nedeniyle bu sisteme karşı olduklarını açıklamıştı.

Ancak FOTA’nın Teknik Grup Başkanı olan Brawn, bu fikrin öncülerinden birisi oldu. Brawn, bu kanadın teknik olarak güvenli olacağını ve geçişin çok kolay bir hale getirilmemesi için sportif kuralların çok iyi ayarlanması gerektiğini düşünüyor.

Brawn “Bir çok takım tarafından bir çok CFD çalışması yapıldı ve kanat ayarlandı bu yüzden eğer sorun olsaydı tam yüklenmiş halinde olurdu.”

“Çalışma şekli bakımından ise kanadın ön bölümü kalkıyor. Kanadın arka bölümü alçalmıyor. Bu yüzden ana parça ve oynayan parça yatay olacak ve sorun olursa kanat tam yüklü olduğu pozisyonuna geçecek.” dedi.

Takımlar şu anda, geçişlerin çok kolay olmaması için düzlük hızının faydasını sınırlandırma amacıyla teknik kurallar üzerinde çalışıyorlar.

Şu anki planlara göre eğer 10 km/sa düzlük hızı avantajı bulunursa arka kanatta 10 mm’lik boşluğun 50 mm’ye çıkarılması fikrinde biraz azaltma olabilir.

Brawn, sistemin çalışabilir halde olmasına rağmen bazı düzenlemelerin gerektiğini söyledi.

Brawn “Kanadın oynama açısı ve yeterli olduğunu düşündüğümüz oran belki biraz fazla olmuş olabilir ancak bu güç çok fazla olursa o zaman açıyı düşürebiliriz.”

“Şu anda dikkatlice belirlememiz gereken ne zaman bu sistemin kullanılacak olması. Bazılarına göre araç yeteri kadar yaklaştığında sürücünün kullanabileceğine dair uyarı gelecek ve o andan sonra sürücü pistin sıradaki bölümünde, turun belli bir bölümünde ya da tamamında kullanabilecek ve düzlükte sürüklenmeyi azaltacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Schumii Kimi avatarı

    50 mm arasında değiştirilebiliyor yanlış hatırlamıyorsam

  2. Peki kanat ne kadarlık bir açıyla hareket edecek?

  3. arka kanat açısını düşürünce düzlükde uçacak araçlar.Yani mühendisi iyi olan avantak kazanacak.Kers de gelecek.aslında karmaşık bir sistem.Düzlükde devreye giriyor f kanal gibi frene basınca açı eski yerine geliyor.Merak ettim.Webberin dediği gibi bilgisayar oyununa benzedi buda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir