Vettel: Mercedes’le Olan Fark Gerçek

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Rusya GP sıralamalarında Nico Rosberg ile arasında olan 0.706’lık farkın Ferrari ile Mercedes arasında olan gerçek fark olduğunu söyledi.

Lewis Hamilton sıralamalarda tekrar güç ünitesi sorunu yaşayınca Vettel sıralamalarda ikinci en hızlı zamanı elde etti ancak vites kutusu değiştirdiği için ceza aldı ve yedinciliğe düştü.

Sıralamaların karışmasına rağmen Vettel Ferrari aracından azamiyi aldığını ve Mercedes ile olan farkın gerçek olduğunu söyledi.

“Elbette farkın daha az olmasını isterdik ancak Q2’de Nico’nun çok güçlü bir turla geldiğini gördük. Onun açısından iyi bir turdu ve bence bizim elde edebileceğimizin en iyisi de bu oldu.”

“Lewis’e ne olduysa bundan yararlandık, tam olarak sebebini bilmiyorum ancak bu ikinci sırayı elde edebilmemizi sağladı ve yarıştaki cezada bize yardımcı oldu.”

“Pistin temiz tarafından kalkıyoruz ve biraz daha yakınız, iyi bir yarış çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Araç iyi hissettiriyor ve tüm haftasonu boyunca güçlü olduğumuzu düşünüyorum.”

Ancak Vettel sezonun bu kısmında ilerleme kaydettikleri için mutlu olabileceklerini de ekledi.

“Bence her şey yolunda gitmese de biraz ilerleme kaydedebildik. İlk yarışı kazanabilecek durumdaydık, yani genel olarak çok kötü değiliz. Özellikle Pazar günleri iyi bir hızımız oluyor ve puanları yarışta alıyorsunuz. Mercedes harika bir iş çıkarıyor, pilotları harika işler çıkarıyor ve yenilmeleri gerçekten zor bir takım. Ancak bizler çocuk değiliz ve zorlukları bilerek elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve işleri tersine çevirebileceğimiz konusunda iyimser olacağız.”

Ferrari’nin dayanıklılık sorunları sorulduğunda Vettel:

“Çok takılmıyorum, elbette bunların olması iyi değil çünkü hayatınızı kolaylaştırmıyor. Ancak bu tür sorunlar yarışların bir parçası ve olabilirler. Planlı olan şeyler değiller ve öndekileri yakalamak için çok çok zorluyoruz.”

“Elbette henüz temiz bir yarışımız olmadı, belki de yarın bu olur asla bilemezsiniz. Uzun bir yarış ve özellikle burada çok fazla şey olabilir, bu yüzden beklemeli ve neler olacağını görmeliyiz.”

“Uzun bir şampiyona ve şu an bence her zaman azami puanları almaya çalışmalıyız.”


Yorumlar

“Vettel: Mercedes’le Olan Fark Gerçek” için 5 yanıt

  1. Bugün göreceksiniz, yarışta dünkünden çok daha yakın olacsk ferrari

  2. hep ayni terane,hep ayni hikaye.Ferrai fani olarak sıkıldım.Taraftarlara buyuk umitler vererek geldiniz 2016 sezonuna simdi herkes 2017 odaklandik lafini bekliyor su anda sizden.Bizden bir cacık olmaz bu senede,gelecek senede.Anca V-8,10 motorlar gelecekte oyle bir kıpırdanma olur sizlerde.Yoksa siz bu sene galibiyeti unutun…

  3. Hani 0,1 filan diyordu

  4. Sonunu bildiğim filmi izler gibiyim.?

    1. İzlemeye gerek yok o filmi zaman kaybi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir