Button Q3’e Yakın Olmaktan Dolayı Mutlu

yazar:

kategori:

Jenson Button McLaren’ın Rusya GP sıralamalarında son seansa bu kadar yakın olmasından dolayı mutlu olması gerektiğini düşünüyor.

Button 8. ve 14. sırayı 0.3 saniyenin ayırdığı sıralama turlarında son seanstan sadece 0.09 saniye gerideydi. Sonunda Button 12. sırada kalırken takımın doğru dengeyi bulmakta zorluklar yaşadığını söyledi.

“Çok yakındık, bugün iyi bir adım attığımızı biliyorum. Bence çok çok yakındık. Sadece dengemiz yoktu, muhtemelen de ikimiz bu sorunu yaşadık. Büyük bir önden kayma vardı. Ön kanada küçük bir yükseltme yapıyordunuz, sonra bu arkadan kaymaya dönüşüyordu, sıralamalarda çok dikkatliydik. Bu utanç verici.”

“Bence sekizincilikten iki ondalık daha gerideyiz, bu iyi bir adım. Pozisyonumuz bunu göstermiyor ancak iyi bir adım attık. Umarım yarışta bunu gösterebiliriz.”

Takımı cesaretlendirmek istemesinin yanında Button Sochi pistinin kendilerine kötü bir yarış yaşatabileceğinden de endişe ediyor.

“Bu bizim için en kolay yarış olmayacak. Çok fazla uzun düzlük var ve çok fazla yakıt korumamız gerekecek, bu da bizi çok etkileyecek. Önlerde kaldığımızdan emin olmalıyız ve elimizden geldiği kadar DRS kullanmalıyız, bunu yapamazsak çok zorlu bir yarış geçiririz.”

“İkinci viraj burada her zaman aldatıcıdır, sorunlardan uzak durmalı, pozisyonlar kazanmalı ve neler olacağını izlemeliyiz. Bence tek pit stop yapmak isteyecek herkes için aldatıcı olacaktır, bu da yarışı biraz daha ilginç yapabilir. Bu yüzden yarışı iple çekiyorum, kötü bir gün olmayacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir