2011 İçin "Ağırlık Dağılımı" da Sabitleşti!

yazar:

kategori:

Almanya’nın  Auto Motor Und Sport dergisi, yeni lastik tedarikçisi Pirelli’nin gelişiyle gelecek sene araçların ön-arka ağırlık dağılımları 46:54 şeklinde olmak zorunda.

Habere göre takımlar, 2009’da yaşanan sorunların tekrarlanmasını istemiyorlar. 2009’da sezon öncesinde yapılan değişikler, sezon içerisinde araçların ağırlık dağılımında büyük sorunlara neden olmuştu.

Ancak 2011’de standar ağırlık dağılımı olacaksa durum tüm takımlar için aynı olacak.

Ross Brawn “Eğer ağırlık dağılımı serbest kalırsa o zaman birisi kazayla da olsa tamamen yanlış şekilde ilerleyebilir. Bunu engellemek istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. geriye cok fazla birsey kalmadı takımlar kendi aralarında anlaşsınlar her hafata birini galip ilan etsinler en azından masraflar azalsın

  2. bunda amaç çalışılabilecek alanları kısıtlayarak takımların daha yakın mücadelesini ve pilotaj üstünlükleri ortaya çıkarmaktır.

    bana göre biraz alanların daraltılması seyirciler için iyi; aksi takdirde bu sezon ferrari veya mclaren takımlarından biri çok geride olsaydı muhtemelen yarışlarda uyuya kalırdık. şansılıyız bu yıl bu takımlar çok güçlü!
    bana göre kuralın en iyi tarafı güçlü takımları gerilerde kalmasını engellemektir.

    temenim bu kuralla birlikte bazı teknolojik gelişimlerin önünü açmalarıdır.

  3. motorların dondurulması, gelişimine izin verilmemesi ve güçlerinin eşitlenmesi, tek lastik üreticisinin dayattığı lastikleri kullanma, aero gelişimlerin engellenmesi, test yasakları, yakıt ikmali nedeniyle artık kaybolan strateji savaşları ve şimdi de ağırlık dağılımının sabitlenmesi.

    bu saçmalıklar neye ve kime hizmet ediyor anlamış değilim. takımlar şikayetçi, pilotlar şikayetçi, biz taraftarlar yıllardır şikayetçi… geriye kim kalıyor? kim istiyor o halde bu yasakları? demek ki şikayetçiymiş gibi görünüp de bu yasakları destekleyen birileri var. ya da bilmediğimiz başka güçler elinden geleni ardına koymuyor zırvalamak için.

  4. F1 denildiğinde akla gelen ilk kelimelerden olan "rekabet",giderek anlamını yitirmeye başladı. bu gidişle araçlar arasındaki tek fark renkleri olacak.

  5. F1 giderek "tek tip" olmaya başladı 🙁 Mercedes'in bu sene en büyük sorununun ağırlık dağılımında ki sorun yüzünden lastikleri ısıtamamak.Dolayısıyla Brawn'ın desteklemesi çok normal

  6. pilotlar da sabitlensin 😀

  7. Herşey sabit ve aynı olacak ise takımlar niye var o zaman rekabet nerede olacak…F1 sadece pilotların yarıştığı bir seri değil ki ama artık bundan sonra öyle olacak gibi 🙁

  8. dibelik saçmalık olmaya başladı

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    araçları komple sabitleyin bari, f1 yerinde gp1 olur biter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir