Vettel: Kaza Benim Hatam Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, yarış dışı kalmasına sebep olan Daniil Kvyat hakkında konuştu.

Kvyat, ilk virajda Vettel’e arkadan çarpmış, üçüncü virajın ardından birkez daha Vettel’e çarparak Alman pilotun yarış dışı kalmasına sebep olmuştu.

Vettel bu olayın ardından çok sinirliydi ve takım radyosundan “İkinci virajda bana çarptı, üçüncü virajda tekrar çarptı. Bu herif ne yapmaya çalışıyor?” dedi ve küfür etti.

Bu olayın ardından pit yoluna motor ile geri dönen Vettel, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Bu oldukça açık. Görüntülere baktığınızda bunu görebilirsiniz. İkinci virajı dönmeye başladım ve bana çarptı. Üçüncü virajı döndüm ve büyük bir darbe aldım. Bariyerlere çarpmamaya çalıştım ama mümkün değildi”

“Böyle şeyler olabilir ama bu çok sertti. Sonuçta uzun bir yarış erken bitti. İlk turda ilerleme yapabilirdik ama yarış benim için bitti. Benim hatam değildi. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu.”

“Daniil’den nefret etmiyorum ama iki hafta önce bir hata yaptı ve bugün yine yaptı.”

Bir yarış içerisindeyim ve bu bana yardım etmiyor” dedi. Kvyat ile konuşup konuşmayacağı sorusuna “Yapabileceğim birşey yok. Eğer birinin konuşmaya ihtiyacı varsa o ben değilim” dedi


Yorumlar

“Vettel: Kaza Benim Hatam Değil” için 20 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Daha dün Vettel fanlarından biri Hamilton sorun yaşayınca göbek atıp oynamıştı. Allahın sopası yok işte kimsenin kötülüğünü istemeyeceksin yoksa o kötülük döner dolanır sana gelir.

  2. Avustralya’da yanlış stratejiyle kazanacağın yarışı kaybet.
    Bahreyn’de motor patlat, yarış başlamadan bitsin. Çin’de ilk turda kazaya karış, ordaki hasar Rusya’ya yansısın antrenmanda yolda kal. Vites kutusu değiştir 5 sıra ceza al. Sonra aklıevvelin biri gelsin akılalmaz şekilde iki kez arkadan çarpıp yarışını katletsin.
    Hayal kırıklıklarını düşünebiliyor musunuz?
    İşler normal yolunda gitse, Rosbergin en yakın takipçisiydi.
    Sonra Vettel telsizden çok ayıp şeyler söylemişmiş. İşler kötü gidince şekli değişirmişmiş.
    Empati.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Çok doğru diyorsun. Empati yapmadan birisini anlamamız mümkün değil. Belki şampiyon olamayacak ama 2.lik 3.lük ve takımlar şampiyonası için de ciddi yara aldı Vettel. Nerdeyse doğru dürüst bir haftasonu geçiremedi. Ancak tabi Vettel ağzıyla kuş tutsa malum zevat ettiği küfürü cımbızla çekip koz olarak kullanır. Fitne fesat tafyası onlar. Daha önce de efsane pilotlardan üfürler duyduk bu tür durumlarda. Hatta Montoya kameraman kendisine çarptı diye adamı dövecekti. O zaman yasaklasınlar f1i çok ayıp çünkü 😀 yada bunu diyenlere f1 izlemek yasaklansın, kesinlikle onlara göre değil. He bir de bunu diyen adamların yorumların ne seviyesiz olduğunu görünce insan daha fazla şaşırıyor. Dinime küfreden müslüman olsa derler ya o misal.

    2. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Çin’de, podyum’dan önce söyledikleri tartışılır(bence Kvyat’a ayıp etmişti) ama bugün arkasından iki defa çarpıldığında gösterdiği tepki, her pilotun o an gösterebileceği normal bir tepkiydi. Sonuçta takım ve pilot, haftalarca o yarışın gelmesini iple çekiyor ve en iyi sonuçları almayı arzuluyorlar. Fabrikada gösterdikleri çabanın karşılığını, pist üzerinde sonuçlara yansıtarak almak istiyorlar. Ferrari ve Vettel’in son 4 yarıştır yaşadıkları da malum. Bu durumu diğer pilotların geçmişte yaşadıklarıyla mukayese etmek doğru olmaz ama ilk cümlemde dediğim gibi Vettel’in bugün gösterdiği tepki, bugün her pilotun gösterebileceği normal bir tepkiydi. En azından geçmişte, İstanbul 2010’daki gibi hatalı ve haksız bir tepki değildi.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Arkandayız küçük enişte

  4. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    görüntüler gerçekten mantık dışıydı.
    aynı turda 2 defa bodoslama dalmak.
    kvyat kesinlikle önümüzdeki 1-2 yarış ihraç edilmeli.
    madem buna spor diyoruz.
    diğer bütün sporlarda nasıl kırmızı kart benzeri cezalar alan sporcular diğer müsabakalrdan men ediliyorsa kvyat da men edilmeli.
    son zamanlarda bundan daha saçma bir pilot görmedim.
    Gro x Maldonado olmuş adam.

  5. neden bu kadar nazik konuşmuş anlamadım ben olsam küfür ederdim yeminlen.

  6. Kombo yapıp geçen yarışın suçunu da yükleme şimdi çocuğa, geçen yarış sen dahil herkes senin suçlu olduğunu biliyordu. Burada masum olduğunu da biliyoruz, ama bu hafta sana çarptı diye geçen yarışın suçunu da ona kitleme be birader.

    1. Geçen yarış Onun suçu olduğunu ben bilmiyorum mesela? Hatta iddia ediyorum ki, kazadan etkilenen 3 pilottan en az hatalı olan da Vettel’di.
      Bir de merak ediyorum, Çin’deki kaza hakkında hepsi birbirinin kopyası kaç yorum yazdın?

      1. Birader Vettel’i savunan bir adam bile yoktu geçen yarışta. Kendini bu konuda otorite olarak görüyorsan orası başka tabi. Kaç yorum yazdım bilmiyorum ama baksana kaç defa yazsak da senin gibiler anlamıyor işte, o yüzden yazmaya devam…

        1. Yorumum silindi.
          Tek bir şey diycem:
          Evet haklısın benim gibiler anlamıyor.

          1. Silinen yorumu gördüm sıkıntı yapma. Geçen yarıştaki analizlerini argümanlarını hatırlıyorum. Kvyat uçardı, kaçardı şuna vururdu filan. Özellikle o hızla o virajı dönmesi imkansız tarzında iddialar vardı ki adam rahat şekilde döndü? Onboard görüntüler var, açıp izle. Adamın en ufak bir şekilde kazaya sebep verecek bir şey yapmadığını görürsün. Arrivabene bile savunamamışken sizin iddialı savunmalarınız yok mu?..

        2. #passion of Red avatarı
          #passion of Red

          Savunan yok muydu? Buhar mı oldu tüm o yorumlar?

          ‘Hala’ çaylak Kvyat’ın şu yaptığından sonra iki hafta önceki kamikaze viraj girişi de tescillenmiş oldu nokta.

          1. “Kendini bu konuda otorite olarak görüyorsan” lafı senin gibiler içindi. Arrivabene bile savunamadı Vettel’i. Sen ve senin gibiler savununca “ha, ok” diyeceğim tabi ki değil mi?

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    O zaman önlerde başlamaktan başka çare yok şansızlık işte ve bu arada Ferrari’nin işi zor Rosberg nasıl turladı öyle ki fark ortalama 0.5 sn civarı belkide dahada fazla

  8. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Yav bırak konuşması gereken ben değilim deme. Git Schumacher’in izinden coultharda yaptığı gibi garaj bas sen de. Yarış sonunda yakasına yapışırsın diye bekledim ama nerde…

    1. OffTheRecord avatarı

      hornerın yanına gitti yarış esnasında. verdirir ayarı kvyata.

      1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
        scuderiaferrarimarlboro

        horner yetmez direk kvyata yapışacaktı yarış sonunda

  9. Horner: Söyle ona Sebastian; o rus bu rus yine senin yarış kabuss !!

    1. Şaka maka kvyat ferrari katili oldu çıktı başımıza

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir