Kvyat Özür Diledi: Kariyerimin En Kötü Turuydu

yazar:

kategori:

Daniil Kvyat, yarıştan sonra Vettel ile yaşadığı temas hakkında konuştu.

Kvyat “Her şey çok aniden gelişti. O kadar yavaşlamasını beklemiyordum. Sebastian’ın aracıyla temas yaşadım. Ancak asıl olay üçüncü virajda oldu. Tam gaz gidiyordum ve frenledi. Bunu beklemiyordum. Tabi ki özür dilerim ama bunu yapacağını tahmin etmedim”

“Belki önleyebilirdim ama bu çok riskli olurdu. Ama bazen ilk turda böyle şeyler olur. Muhtemelen kariyerimin en kötü turuydu. Böyle sonuçlardan ders çıkarırım. Bir dahaki sefere böyle birşey yapmayacağım. Bundan tamamen ders çıkartacağım”

“Dediğim gibi her şey aniden gelişti. İkinci virajda temas yaşadık ve ardından üçüncü virajda da yaşadık. O andan sonra her şey yanlış gitti” dedi.

Vettel ile üst üste ikinci kez temas yaşamaları hakkında Kvyat “Bu bir tesadüf.” dedi.


Yorumlar

“Kvyat Özür Diledi: Kariyerimin En Kötü Turuydu” için 33 yanıt

  1. Geçen sefer ki kazada dedim ki; Kvyat o viraja dönemeyeceği kadar hızlı girdi, ki ancak Raikkonen’den destek alarak (yan çarparak) o virajı dönebildi. Eğer hata o gün görülseydi ve Kvyat pohpohlanmak yerine uyarılsaydı bugün belki viraja yine aynı şekilde torpil gibi gitmezdi. Burada da “yarış kazasıydı yeaaa”, “boşluğu buldu tabi dalacak yeaaa” diyenlerede ders olur umarım. Yarışları biraz teknik (biraz fizik kurallarından anlayarak) seyredin..

    1. %100 kvyat in hatasiydi ona bisey demiyorum ama yok kasitli girdi,yok harcamaya oynadi felan bunlar mantiksiz sozler. Ki kvyat ucurumun agzinda zaten boyle hatalar yapma lüksü yok. Ev yarisi, dedigim gibi her puana ihtiyaci olmasi vsvs yuzunden iyimser bi atak yapti ilk virajda(%100 kendi hatasi dedigim gibi) ama 3. Virajda vettelin yola devam edip yolun ortasinda patlak lastik yuzunden yavaslamasi kvyati ters yakaladi bence. Ilkinden kacinma sansi vardi belki ama ikincisi pek de onun elinde degildi

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Aracın arkasının perti çıkmış sen hala yolun ortasında fren basıyor diyon aracın arka tutuş yok zaten Vettelin orayı son süratmı geçmesini bekliyorsun.İkisininde açıklaması yok boşuna savunma kvytı.Kvyt tam bir kamikaze geçen yarıştada bu yarıştada aynı viraja hız kesmeden geliyor boşuna avunmasın kimse frenajı kaçırmıs bilmem ne.Vettel ikinci temas olmasa yarışımın devam edeceğinden şüpheliydim dedi.Sen düşün artık arakdaki problemi.
        https://twitter.com/RoboCoPJ/status/726794231629664257

        1. Yazdiigimi okusaydin keşke. Patlak lastiği fark etmemiş muhtemelen dedim, vettel ilk darbenin ardından hızlanmaya başlıyor videoları izlersen görürsün, patlak lastik yüzünden gaz kesip aracı toplamaya çalışıyor sonradan. Kvyat orda ters ayakta yakalanıyor bence. İlk darbeye bisey demiyorum tabi ilk virajda frenlemeyi kaçırması baya saçma . bu arada kvyatin vettelin arabasindaki ‘hasarı’ saniyeler içinde analiz etmesini de beklemiyosun heralde ? Çin yarısı için de birşey diyemezsin tertemiz bi atak yaptı fırsatı görünce kaçırmadı. Vettel hep böyle 2014 silverstonede de gördük seviyor mızmızlanmayı.

  2. e canım iyi hal diye bir şey var . Giyer takım elbiseyi ceza almaz ”Üzgünüm” der :))) Putin’in force’u böyle bir şey olsa gerek adam 2 tur kala geliyor yarışa reji yarışı bırakıyor beyefendi hazretlerini gösteriyor . Ben de isterim böyle bir şan şöhret

  3. Ferrari tarafından da baskı altına alınınca adam bile kendini suçlu hissetti. Gayet normal bir yarış kazası. Bir sonraki yarışta da temas yaşarlarsa seyreyleyin cümbüşü.

  4. Tam maldonadam kurtulduk derken.

  5. ForzaFerrari avatarı

    Kvyat yüzde yüz suçlu lakin kasıtlı bir temas olmadığı çok bariz. İlk teması klasik yarış teması yani frenajı kaçırınca arkadan çarpıyo. İlk temasta dikkat ederseniz kvyat ön kanadıyla vettelin sağ arka tekerleğine sürtüyo ve muhtemelen vettelın lasıtgı patlıyo. Tabı bunu farketmeyen kvyat vettelın hızlı vırajda anıden yavaslamsının ardından bır kez daha çarpıyor arkadan. Burda da dediği gibi frene basacağını tahmın etmedim diyor yanı beyle vettelın lastıgının patladıgının farkında degıldı bence o yuzden fazla abartmamak lazım.

    1. Kvyat yüzde yüz suçlu lakin kasıtlı bir temas olmadığı çok bariz demişsin de ayıptır söylemesi İzledin mi yarışı ? ya adam gelip hiçbir şey olmamış gibi 2. kez lap diye arkadan Allah ne verdiyse yapıştırıyor nereye yarış teması bu ya

      1. ForzaFerrari avatarı

        İzledim yarışı ama sen izlemeden yorum yapıyosun sanırım. Ben Hem vettelin onboarddan hem de kvyatın onboarddan tekrarını izledim. İlk teması sonrası vettelın dreksıyon hareketlerıne bakarsan sureklı kontra yaptgını gorursun bunun sebebı muhtemelen ilk temas sonrası lastıgının patlamıs olması olabılır. Kvyat vettelın yola devam edebıldıgını dusunup gazdan cekmemıs ayagını anlasılan ıkıncı temas oncesı. Ama kvyatın onbarddan bakarsan vettel gazdan ayagının cekılmeyecek olan bı yerde bı anda benım tahmınım lastıkten dolayı yavaslıyor ve tam gaz gıden kvyat anı tepkı vermekte zorlanıyor dogal olarak ve vettele carpıyor. Yarış kazasından ıbaret tamamen. Kasıtla ne alaka var onu anlamadım kvyatın kastı olsa zaten ılk temasta bıtırırıdı işi vettel yola devam edemezdı. Ayrıca burası f1 adam tutup da kendı seyırcısı onunde yarısını bıtırmek ıster mı? Bıraz fazla motıve olmus veya heyecan yapmıs dıyelım seyırcısı onunde

  6. Kvyat senden beklenmeyecek hareketler yaptın bu yarış yazık oldu hem sana hemde Vettele.

  7. 10 yaşındaki çocuğa bir formula 1 aracı verin. Alın size kvyatın ilk 3 viraj performansı (!) ?

  8. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Kasıtlı yapması çok daha makul bir açıklama olur. (bilinçli ise pilotajı değil ruh sağlığı sorgulanır bu daha iyi)
    Kasıtlı değil de aynı turda aynı pilota arkadan 2 defa çarpıp adamı duvara kasıtsız şekilde gönderirse,
    Elimizde halis muhlis bir kazma sapı var demektir.

  9. kasıtlı yaptığı bir şey yok beyler. bende çok sinirlendim ama niye kasıtlı yapsın aralarında daha önce ne gibi bir ciddi olay yaşanmış ? en fazla azıcık tartıştılar o kadar.

  10. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Ama bazen ilk turda böyle şeyler olur.

    Oha, ben böyle pişkinlik görmedim.

    1. Yuji Ide Pastor Maldonado Takuma Sato vs. Hiçbir vasat alti pilot Sendeki pişkinlikle cevap verememiştir daniil kvyat. Böyle şeyler olur olur da 2 hafta sonu aynı adama dalınmaz ki. Desen ki özür dilerim. Kendimin takım arkadaşımın ve Rakibinin yarışını berbat ettim. Bizlere destek olan taraftarlardan takımlardan rakiplerimden özür dilerim tekrarı olmayacak de ciğerimizi yee.

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Diliyorsun da bizim puanlar gitti kereta 🙂

  12. Horner ise tek yapabileceğinin sürücüsü adına özür dilemek olduğunu söylemişti.

    “Ne yazık ki tüm yarışımız ilk virajda bitti. Bence Daniil frenleme noktasını kaçırdı ve Seb’e çarptı ve o da Daniel’e çarptı.”

  13. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yıllardır formula 1 izlerim. Bir pilotun başka bir pilota 2 kez çarptığını daha önce hiç hatırlamıyorum varsa kesinlikle bilmek isterim. Bu ne kinmiş sen F1 pilotusun ona göre davran. Çocukça bir hareket. Olan sana oldu seneye artık yine Toro Rosso’da yarışırsın belki onu bile bulamazsın gerçekten çok saçma bir hareket yaptı. Vettel’i sevmem ama Ferrari de yarışıyor diye önlerde olmasını isterim sonuçta biz önlerde değiliz kazanacaksa Ferrari kazansın istiyorum ama oda böyle saçma sapan yarışçılar yüzünden mümkün değil. Herneyse umarım dediği gibi hatasından ders çıkarır.

    1. yıllardır derken sanırım 2-3 yıldır izliyosun.

      en yakın örnek massa-hamilton 2011’de her 3 yarıştan 1’in de birbirleriyle temas ederlerdi. bu ilk değil daha montoya var, takuma sato var. var oğlu var.

      1. Kadem Yasin Semiz avatarı
        Kadem Yasin Semiz

        2-3 senemi ? valla sen benim yorumu yanlış okumuşsun çok belli. Monyota dedin sato dedin ama tam bir örnek sende hatırlamıyorsun. Ben bir yarışçının bir pilota 2 kez çarptığını hatırlamıyorum dedim. Bence sende hatırlamıyorsun.

    2. Az daha izle hocam o zaman cunku pek bise anlamamissin. Ilk virajdaki temasa bisey demiyorum frenlemeyi kacirinca vettele carpti bu olabilir yaris kazasidir, 3.viraja Vettelin lastiginin patlak oldugunu gorememistir muhtemelen, o darbeden sonra vettelin ilerledigini gorunce oda yaris hizina geri dondu, vettel patlak lastik yuzunden tam gaz gidilen virajin ortasinda yavaslayinca kvyat da iyi tepki verememis demekki. Bikac kere izleyince kazayi anlarsin

  14. Sana merhamet yok dostum 😉 Rezil bir pilotsun ve ne kadar karaktersiz olduğunu gördük.
    Sene sonu bay bay.

  15. Ders çıkarmaları beklenirse maldonadoluk satoluk yapan çok olur… Bunların azıyla Senna, schumacher adam dövmeye kalkıyordu bunlar iyi rahatlık bulmuş.

  16. Aldım elime patlamış mısırı “kasıtlı yaptı”cıları bekliyorum.

    1. Sencer aksu avatarı

      Kasıtlı yapamaz zaten. O kadar beceriksiz bir pilot o kadar isabetli çarpamaz

    2. Kasıtlı yaptı. Patlamış mısırınızı afiyetle yiyiniz. Şef yanında gazoz da tavsiye ediyor. Gazozsuz olmaz

    3. Aslında şu anlamda kasıtlı yaptı; Yarışta resmen çevresine hiç dikkat etmeden gidiyor. Tarzı saldım çayıra, mevlam kayıra tarzı. E sen bu anlayışla pilotluk yaparsan böyle kazalar da çok normal. Pilotluk böyle olunmaz, bu adam pilot falan değil. Kaza kaza da bakarsak; Geçen yarış viraja dikkatsiz ve anormal bir hızla girdi, boşluk olsa bile dikkatli girmesi gerekirdi ki o hızla o açıyla girmişken Vettel refleksle sola kırmasa Vettele çarpmadan nasıl virajı dönmeyi düşünüyordu acaba? Heralde oyun zannetti bunu, içinden geçip giderim dedi. Bu yarışa gelirsek ilk virajda yine o hızla dikkatsiz şekilde viraja girdi ve çarptı. Yetmedi aynı dikkatsizlikle ve ayrıca yer olmamasına rağmen(Ricciardo-Perez-Vettel) Yine gereksiz bir hızla araya girmeye çalıştı. Orta bölüme doğru kırdı. Perezin o sıra lastiği patladı ve Vettel de yavaşlamak zorunda kaldı. Sonuç olarak aynı şekilde dikkatsizliğinden, havaya bakmasından tepki bile vermeden çarptı. Hadi o kadar dikkatsiz olmasını geçtim, refleksleri bu kadar mı zayıf? İki kazada da neredeyse hiç tepki vermiyor. Ayrıca geçen yarışta da bir gram tepki yok. Hatta geçen yarışta Vettel Kimiye çarpıp Kimi üzerine doğru gelirken bile herhangi bir tepki vermedi. Gerçekten diyorum, bu adamın Formula 1de işi yok. Gitsin çarpışan araba sürsün. Orada havaya bakarak sıkıntısız sürebilir.

      1. #passion of Red avatarı
        #passion of Red

        +1

      2. Adamın pilotluğu tartışılır -bence de kötü bir pilot- ama kazanın kasıtlı olduğuna inanmak F1’i hiç izlememiş bir adamın bile yapmayacağı bir şey. Yahu adamın kendi hedefleri, puan alma amacı yok mu? Adamın işi gücü Vettel’i yarış dışı bırakmak, bu mu? Koltuğu sallantıda olan her puana ihtiyacı olan bir adam var burada, millet sanki altında Batmobile varmış gibi kasti vurdu diyor. Bu F1 bilgisiyle alakasız, düpedüz ahmaklık. Lafım sana değil yanlış anlama. Analizine %100 katılıyorum. Adamda refleks, reaksiyon 0. Böyle pilot olunmaz, manav bile olunmaz.

        1. Ben zaten kasıtlı demedim dikkatli okursan. Sadece kastı varmış gibi sürdüğünden bahsettim. Böyle sürmeye devam ederse böyle kazaların devam edeceğinden bahsettim. Böylesine bir adamın pilot diye o koltuğa oturtulması bir kasıt aslında. Bu bugün Vettel yarın başkası olur ama bu adam böyle sürdüğü sürece mutlaka olur. Ben anlıyorum Mercedesi tutanların veya Mclareni tutanların savunmasını veya eleştirmemesini. Ama yarın birgün onların başına gelmeyeceği de garanti değil. Hatta büyük konuşuyorum ama bu gidişle onların başına geleceği de garanti. Ayrıca bunların hepsinin sebebi geçen yarışki hatasının insanlarca pohpohlanması. Eğer geçen yarışta hatasının farkına varsaydı bu yarışta aynı şeyleri yapmazdı belki. Çünkü geçen yarıştaki hareketine bravo çok iyi pilot, boşluğu buldu ve girdi denince bu da kendi kafasında çok iyi birşey yaptığını düşüdü ve ben eminimki yine aynı kafa yapısı ve düşünceyle yaptı bu kazaları. Zaten yarıştan önceki açıklamaları bunu çok açık bir şekilde gösteriyor.

  17. no mercy bro 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir