McLaren Yakıt Tasarrufu Nedeniyle 50 Sn Kaybetmiş

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, takım olarak Rusya GP’de yakıt tasarrufu modunda sürmek zorunda kaldıklarını bu yüzden 50 sn kaybettiklerini söyledi.

Fernando Alonso yarışı 6. sırada, 4. sırada yer alan Williams pilotu Bottas’ın 52 sn gerisinde tamamladı. Boullier, bu farkın Honda motorunun çok fazla yakıt tüketmesinden kaynaklandığını söyledi.

Boullier “Açık sebeplerden dolayı çok fazla yakıt tasarrufu yapmak zorunda olan takım olduğumuzu görebiliyoruz.”

“Ancak yarışın sonuna doğru Fernando’nun tur başına 1.2 sn daha hızlı olduğunu görebilirsiniz.”

“Bu yüzden yakıt tasarrufu olmasaydı 50 sn daha kurtarabilirdik.”

“Tabloya bakarsanız yakıt tasarrufu olmadan Williams’la aynı seviyedeyiz. Bu alanda da gelişmemiz lazım.”

“Ancak performansımız iyiydi ve pilotlarımız aracın dengesinden mutluydu.”

“Fernando biraz eğlendi.” dedi.

McLaren pilotlarının ilk puanlarını kazandığı yarıştan sonra mutlu oldukları görüldü.

Alonso “Mutlu hissediyorum. Puan kazanmayı hak ediyoruz ve bazı şanssız olayların ardından başardık. Performansımız çok iyiydi.”

“Startta şanslıydık. Kazadan sonra bir kaç pozisyon kazandık ancak aracımız oldukça iyi performans gösterdi ve arkadan bir tehdit yoktu.”

“Yarışın en hızlı 5. turunu attık bu yüzden 6. sırayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Her şeyin gidişatından memnundum.”

“Her yarış daha rekabetçi oluyoruz bu yüzden Barcelona ve Monaco’da da puanlar kazanmayı umuyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

“McLaren Yakıt Tasarrufu Nedeniyle 50 Sn Kaybetmiş” için 39 yanıt

  1. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Bu tork kafalı Japon askerleri bu kadar saçma bir motor üretmeyi nasıl başardı hala şaşırıyorum.

  2. İş güç enerji bilen birileri anlamıştır yeterince zayıf olduklarını 🙂

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Tüm takımlar için belki Mercedes dışında geçerli olan bir şey. Yarıştan evvel Ferrari benzer açıklama yaptı yarış için yakıt yetmeyebilir tarzında. Değişen bir şey olmuyor yani normal piste geçişte

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren şasi de Avrupa ayağında ciddi bir adım atarsa, Honda’da güncellemelerle iyi bir güç yakalarsa sezon içinde 3.sıraya yükselmemiz zor değil. Sezon başından beri diyorum. Aracın potansiyeli çok yüksek.

    Honda da iyi bir gelişim yakalamış. Düzlükte sorunsuz şekilde Ferrari’nin geçen yılki motorunu takip edip geçti.

    McLaren’in yanından uzayıp gidemezler artık demiştim sezon başında.

    Alonso’nun yakıt tasarrufu yaptığı çok belliydi. Sainz, Button’dan yavaşken Verstappen uzayıp gitmişti Alonso’nun önünde.

    Önümüzdeki yarışlarda McLaren’e uygun pistler var. İspanya ve Monako’da daha önlerde olabiliriz.

  5. Diğerlerinde de durum çok farklı değildir diye düşünüyorum
    Yarıştan önce ferrari nin açıklaması vardı 100km yakıtla yarışı tamamlamak zor olacak diye
    Belki Mercedes motorlu takımlar tasarruf etmemiştir bu da kısmen tur zamanlarına yansıdı

  6. Yarıştaki maksimum hızlara baktığımızda Alonso’nun böyle bir pistte 305 km/h hızda kaldığı görülüyor bu veriler doğruysa Boullier’in söylediklerine dayanarak Mclaren’in önemli bir gelişme kaydettiğini söyleyebiliriz.

  7. Ne kadar yüksek basınç o kadar yüksek güç ve düşük tüketim fakat o basınca dayanması lazım motorun

  8. live timingden bakıyodum bana da garip gelmişti adam bi 1.40 yapıp potansiyeli gösteriyodu sonra 3-5 tur yine 1.43lerle dönüyodu.Lastik koruyup 1-2 tur sıralama modunda zorlaması da olabilir tabi bilinmez çok da güvenmemek lazım yönetici açıklamalarına

  9. Zayıfız güçsüzüz bitiğiz demenin başka bir izah yolu tabi 🙂

  10. espoir(Al10so) avatarı
    espoir(Al10so)

    Bence gaza gelmek için biraz havada bir açıklama. 50 saniyeyi gelişigüzel bi hesapla söylemiş Bouillerciğim. Elle tutulur bir yanı yok. Onun dışında diğerlerinin ne durumda olduğunu da bilmiyoruz. Redbull’un da dün denklemde olmadığını göz ardı etmemek lazım. Gelişim olması çok güzel. Yavaşta olsa ilerleniyor. Umarım her yarış daha da hız kazanırlar da yaşlı kurtlar güzel heyecanlar yaşatır bize…

  11. Acaba diğer takımlara kaçar saniye kaybettirdi bunuda düşünmek lazım sadece mclaren kaybetmemiştir en verimli çalışan mercedes kaybetmemişse onlar kaybetmemiştir

  12. 3 /5 tur degil neredeyse tum yaris tasarruf yapmislar ki bu da kokay asilabilir bir durum degil.

  13. Demek ki yakıt ikmali gelse herkes ön sıralara bir şekilde taktik savaşı ile oynayabilecek

    1. Yakit ikmali gelse atiyotum 30 turluk yakit icin Mercedes 50 kg McLaren 60 kg yakit koyucak. Avantajin bir kismi agirlik dezavantajina gidicek. Bir de soyle bir durum var yakit tasarrufunu sadece McLaren mi yapti? Diger takimlar da vanayi acsa bi avantaj elde ederler. Sonucta McLaren 0.8 kazanirsa digerleri 0.3 kazanir atiyorum. Yani oyle McLaren devasa bir fark kapatmaz bence.

      1. Bir şekilde bir takım diğerinden lastik viraj hızı gibi şeylerde önde olabiliyor tabiki sadece yakıt yüküyle bunu avantaja çeviremez ama elinde oynayabileceği koz olur böyle limit olunca hiç bir şey kalmıyor.

  14. Adamlar yavaş yavaş gelişiyorlar. Ağlaklar bunu fark edemez ama benim gibi kaslı, seksi, objektif F1 tutkunları bu gerçeği görür.

    1. avatardanda anlaşılıyor ne kadar kaslı seksi olduğun 😀

  15. Anlaşılan Honda’nın yakıt tüketimi de kötü.

  16. Kardeşim madem çok yakıyor gidin bi tüp taktirin onuda mi biz söyleyelim yani 😀
    Bıktım şu ekonomik olma havasından az yakma sevdasından arkadaş ne sacma iş bu böyle…

  17. 50 saniye demek tur başına 1 saniye yavaş gitmek demek. Yani aracın yarış temposu çok çok iyi dediklerine göre. Yakıt tüketim sorununu nasıl aşacaklar merak ediyorum. Ama her şeyin bir araya geldiğinde neler yapabileceğimizi görmüş olduk bu da çok çok iyi. 31 turluk lastikle yarışın en iyi 5.turunu atmak kolay iş değil. Hem de (6 turluk) süper yumuşak lastikleri takıp 1.39.7 yapan Massa’dan sadece 0.4 saniye yavaşız. Bir de bunun hamur farkı var. İşler iyi gidiyor kim ne derse desin.

    1. 2017’de motor yapısını değiştirecekler. Bu yönde bir atılım olabilir

      1. Yorumlarimda belirtiyorum zaten Honda bu yil token siniri nedeniyle yapabilecegi en iyi duzenlemeyi yapip asil kozu 2017’ye sakladi. Artik guc unitesini tamamiyle cozduler. 2017 bizim oyuna donme yilimiz olacak.

        Boullier’in dedigine gore de kullanamadigimiz 1 saniye var. Yakit kullanimini sezon icinde makul duzeye getirirsek buradan bile performans kazanci saglayabiliriz.

        1. iyi de tokenlerle bu yakıt kullanımını geliştirebilerler mi acaba? Honda da daha fazla güçe odaklancaklarını söylüyorlar. Bakalım hem ekstra güç hem de verimlilik artarsa ciddi anlamda sıçrama yapacaklar.
          Motor yapısından dolayı verimlilik etkileniyorsa bu yıl pek geliştiremiyede bilirler.

          1. O kadarini pek bilemiycem acikcasi 😀 bilen arkadaslar varsa lutfen yoruma alalim 🙂

            Ama sanki Mobil1’in de yakit ustunde biraz calismasi gerekiyor gibi. Verimlilige etkileri olur mu? Olursa ne kadar olur pek bilmedigim seyler bunlar. 😀

  18. Mclaren’in daha çok rekabetçi olması lazım. Renault aynı şekilde. Haas ayrı bir olay. Bir varlar bir yok.Büyük gazla başladılar ama sonrası malum. Şu 4-5 takım ön tarafa biraz daha yaklaşırsa çok daha güzel olacaktır.Mclaren çin,malezya gibi pistlere uygun değil.Monaco,sochi buna azerbaycan’ı da dahil ediyorum. Mcaristan’da da güzel puanlar alacaklardır.

  19. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bu demeçten anlaşılacağı üzere McLaren’in, bu Honda’yla beraber 2018’den şampiyonluk potasına girme şansı yok.

  20. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Bir yarışlık olup olmadığını görmek için beklemek lazım, ancak McLaren’ın gelişmekte olduğu açık. İyi ve doğru bir yolda, böyle devam (Y)

  21. sonuçta şu çıkıyor ortaya diğer motor firmaları sizin kadar yakıt kullansa daha çok performans bulacaklar yeriniz yine değişmeyecek

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      işte eleştiri yapmak için yaptığın çok belli..Herkes 100 kg yakıt kullanıyor.Yani hiç kimsenin daha fazla yakıt kullanma gibi bir alternatifi yok.Herkes eşit yükte iken Mclaren daha fazla yakıt harcadığı için daha fazla yakıt tasaruffu yapmak zorunda kalıyor ki bu da tur zamanına çok fazla yansıyor yani diğerleri normal giderken mclaren ekstra yavaş gitmek zorunda kalıyor..Merak etme Mclaren’in Ferrariyi yakalamasına daha var ve yakalayacakta 2.liğiniz garanti değil.

      1. Ama ben Renault takımını tutuyorum 🙂

        1. ve bizden 🙂

          1. +1 🙂

          2. Yani diyosun ki bizden bu adam fazla uzmeyelim . Ama resmini tam secemedim sanki ferrari kıyafeti var üzerinde ajan o ajan 🙂 🙂 saygılar

            1. resimdekiler Alo.ile Gro. ikisinin beraber çekildiği bana göre en güzel fotoğraf bu onun için bu profil resmini seçtim.
              ben Mclaren ajanıyım Ferrari den bilgileri çalıcam da bir işe yaramıyacak en iyisi Mercede’se yanaşayım 🙂

              1. Ahahahah

  22. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarış performansı dün çok iyiydi. Önümüzde çok iyi sonuçlar alabileceğimiz pistler var. Barselona Monako Avusturya Almanya buralarda çok güzel sonuçlar alabiliriz. Dün 6.lık önemli bir adım. Umarım gelişmeye devam ederiz.

  23. Myn1fernando avatarı

    Yakıt tasarrufu olmasa ışıkla yarışacağız da işte 🙁

  24. Yakıt tasarrufuna rağmen 6. olduysa bence performans kötü değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir