Ecclestone “Motorlar Eşitlenmezse Anlaşmayı Yırtarım”

yazar:

kategori:

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, motor performanslarının eşitlenmemesi halinde son motor anlaşmasını iptal edeceğini açıkladı.

Takımlar, FIA ve Ecclestone arasında geçtiğimiz hafta bir anlaşma imzalandı ve 2017 motor planları taslağı ortaya çıktı.

Yapılan anlaşma kapsamında motor ücretleri düşürülecek ve motor performansları denkleştirilecek. Örnek vermek gerekirse 2017’ten itibaren motorlar arasındaki farklar Barcelona pistinde 0.3 sn’yi geçmemesi gerekiyor.

Ecclestone “Nasıl olduğu önemli değil. Bizim için bir fark yok. Tek istediğim şey motorların eşit olması.”

“Bekleyip görelim… işe yaramazsa anlaşma yırtılır ve ardından motorların daha kolay olduğu yeni kurallar yazılır.”

“Atmosferik motorlar daha eşitti. Hepsi maksimuma ulaşmıştı.” dedi.

 


Yorumlar

“Ecclestone “Motorlar Eşitlenmezse Anlaşmayı Yırtarım”” için 47 yanıt

  1. Seyircisi F1’e doğru gidiyoruz. Bu gidişle f1 kalkar yerine FE kalır.

  2. yürü be baba.

  3. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Arkadaşlar konu motorken sorayım. Torro Rosso 2006 da kısıtlı v10 motor ile mi yarıştı b

    1. Evet deviri kısıtlanmış v10 ile yarıştılar.

  4. Cok saçma 2000 yilindan beri surekli takip ederim yarislari, önceden en güçlü motor bmw Williams takiminda vardi duzluklerde adeta ucuyorlardi ama ferrari williams a nal toplatiyordu. Hatta daha sonralari reno motorlari diger araclardan cok cok zayifti, duzluklerde gitmiyor gibiydi ama alonso ile sampiyon oldular . şu anda ise hem motor yonunden hemde araç yönünden en iyi takim mercedes. Dogal olarak hem yarışı domine ediyorlar, motorlar esitlense dahi 18 yaris kazanacagi yere 16 yaris kazanir yine sampiyon olurlar 🙂

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Seneye böyle bir durum olursa ve 4 motorda birbirine çok yakın olursa harika yarışlar izleriz.

    McLaren, Mercedes, Red Bull, Ferrari. Resmen ölüm gurubu gibi olur. Milyonlar ekrana kilitlenir.

    Umarım böyle birşey olur. Zira çok özledik. 2005’te, 2006’da, 2007’de, 2008’de ekrana kilitlenmiştik.

  6. Köyü Satarım ha diyor Dinazor

  7. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yırtmayan 😀

  8. Motorlar eşitlenirse rekabet artar. Ama 3 senedir Mercedes hala farkı koruyor. Diğer takımlardan 1-2 saniye daha hızlılar. Bernie yakında anlaşmayı yırtıp atar.

  9. Motorlar eşitlenirse yarışları paso Alonso ve hamilton alacak yine ferrariciler şikayet edecek durum değişmez

  10. Motorlar esitlenmesin ama kurallarla üretici kısıtlanmasın ve en önemlisi birileri kuralları erkenden öğrenmesin
    Ömeğin tek kural kullanılacak yakıt ve motor hacmi olsun gerisini üretici istediği gibi yapsın yaratıcılık konuşsun
    Geçmişte böyleydi ve farklı açılara sahip farklı silindir sayılarında V motorlar aynı anda yarıştı hatta atfosfetik ve turbo birlikte yarıştı

  11. Motorlar eşitlenmezse Mercedes 1 saniye hızlı araçla 21 yarışın 18 i ni gene kazanacak.Beyler tek kurtuluş bu bırakın motor eşitlensin alonso, vettel, kimi ,hamido, rosberg eşit şartlarda yarışsın kim en iyi pilot görelim.

    1. Aero canavarı 8çekirdek beyinli neveyi nasıl eşitleyecez veya mercedes ferrari renoult honda figüranlıgı kabul edermi! başka dille marka değerlerini Aero pakedi savaşında riske ederlermi…

  12. Ulan ne kaypak adamsın. Geçen sene bu motorlardan kurtulmamız lazım diyordun şimdi oturup anlaşma yapıyorsun. O eşitlenme olayını geç hikaye ama eşitlenmediği zaman bu anlaşmayı yırtmazsanda vasıfsızlığına seviye atlatacaksın.

  13. Eminim ki mercedes motoru şu anda kısık yarışıyor bence mercedes ferrariden tam farkla 50 hp fazla

  14. Çek bekle yaptırıyorlar işte insanlara…
    Eskiden olsa “vay vay” çekerdik böyle çıkışlara da böyle dönemde tırt bu motorları eşitlesen ne yazar ikiye katlasan ne yazar bizim için 🙂
    Börni anca böyle konuşur yakarım yıkarım diye 1,5-2 senedir yaptığı gibi fia’ı yanına çekemez ise ki çekemez bu üreticilere hiçbirşey yaptıramaz artık onun elinde değil regulasyon işleri bernie merso nun çekip gitmesini göze alamaz restine pes der ancak 🙂 artık Fiat da var denklemin içinde geçti o eski ferrari dayanakları. 🙂
    bernie’nin bu alanda gücü yok olsaydı en başından imzasını koyabilirdi olacakları kısmen gördüğü halde hiçbirşey yapamadı üreticiler konuşurken federasyonu arkasına alamayan şahıslar hiçbir halt yapamaz hani bu topraklarda “göklerden gelen bir karar vardır” diyo lar ya işte o hesap 😛 bernie amca sadece ortaya çıkan olayın mukayesesiz bir işletmecisi hepsi o kadar.

    Bu motorları eşitleme de hayalden ibaret 🙂 önde olanlar zaten izin vermez ferrari dahil 🙂 V8’ler sanki eşitlenmiş gibi konuşmuş ne alakası var özellikle Cosworth, Renault diğerlerini hiç yakalayamadı o kadar şey yapmaya kalktıkları halde (ki ben destekledim her zaman da desteklerim 🙂 ) Cosworth’ün o dediği eşitlemeye parası yetmedi Renault da toplam verimlilikten yaklaşabildi ancak güç ünitesinde kapışabilen 2 üretici vardı yine 2 üretici var. Merso yu tutup aşağıya çekmeden diğerlerini merso’ya yaklaştıramazlar hayal dünyası o hele şu Honda’ı 🙂 Adamlar senede 2 farklı ünite üretecek neredeyse daha honda düzgün yürüyemiyor bunlar mı yetişecek 🙂 vanayı istediğin kadar aç sonra çek bekle anca 🙂

    1. Valla ne dersen de bu sene en dayanikli motor bizde ve Renault’ta. Ferrari yolda kalir, elektrik sorunlari yasar, turboyu kirar. Mercedes ikide bir mgu-h sorunu yaşar.

      Sanirim Renault da testlerden bu yana sorun yasamadi. Tek eksikleri performans o konuda da istediginizi diyin. 2017 de bunu da cozecekler.

      1. Gücü doruklarından yaşayana “forged break up” deriz 🙂 biz dediğin Honda ise yandık 🙂 kıs kıs gülmezler anca motoru kıs hava yapmasın derler 😛 Renault umut vaad ediyor ama sürekliliği sağlayabilirler inş şimdilerde konuşma sezon sezon oluyor malum eh sezon da 20 küsür yarış boru değil herkesin takati yetmiyor da.
        Eh tabi ki dayanıklı olan iş yapar kontrolsüz güç güç değil malum ama yakın yatkın olursan dayanıklılık iş yapar ilk 3’e yakınsan iş yapar yoksa sağlam ve cesur filmi çekerler ancak. Honda idarecilerinin avuntusu gibi oldu bu ama biraz adı güç ünitesinin tek eksii nasıl güç oluyor 🙂 yarın öbür gün yine bir yağ, pompa, piston hikayesi çıkmasın sakın. 🙂 Çok zaman dedim Merso ilk defa bu sezon dayanıklı hale döner dönüyor fırsatı ferrari kaçıralı çok oldu adamlar katlamak için sonuna kadar kasıyor diğerleri daha yetişecekte geçecek ohooo 🙂
        Umut da olmasa nasıl yaşar tabi insan da yahu 1 sezon da motor toplayan son 20 yılda değişen durumlarda ne konumda olduğu ortada olan yetişecez diye bu kadar kasıyorken Honda dan ne bekliyorsunuz Allah aşkına 🙂 anlatamadık gitti bak ferrari yılları da hep böyle geçti gitti hep bir sonra ki yıl aman bir sonra ki yıl…
        Şöyle kelli bi lafla bitireyim gelecek bugün umut vaad edenlerindir 🙂

  15. RENAULT FT 17 avatarı
    RENAULT FT 17

    Bu motor sporları şasi sporları değil.

    1. Motor’un sporları madem de en son ne zaman motorun üstüne oturup yarışan adam gördünüz 🙂

      1. Koptum 😀

    2. Peki şasinin motor sporlarında ne işi var o zaman ?

      1. Çok doğru söylemişsin motor sporuysa lastiklerin hiç alakası yok

    3. Motor sporları fakat neden gelişime kapalı? Öylesine yorum yaptığınız o kadar belli ki.

      1. tabi canım şasi olmasada olur zaten formula 1 kilometrelerce uzun bir düzlükte hiç viraj olmadan yapılmalı. araca yön vermeye gerek yok şasi ne ki zaten. red bull 8 şampiyonluğu neyle aldı ki zaten tabi.

  16. Motor kuralları yazılırken sen nerdeydin. Madem biliyordun fia ile Mercedesin iş birliği yaptığını neden anında tavrını koymadın. İş işten geçtikten sonra bu tavırlar. Anladım €€€€ $$$ gidiyor.

  17. Atmosferiğin adının dahi geçmiş olması beni heyecanlandırdı. Aba altından sopa göstermiş bernie hadi bakalım 🙂

  18. Birader madem eşitlenmesini istiyorsun o zaman niye jeton filan koyuyorsun? Ne diye atmosferik motorları bırakıp şu elektrikli süpürgeleri getiriyorsun? İlla oynayacaklar bir şeyler, illa düzeni bozacaklar.

  19. Çok saçma bir açıklama. O zaman da eskisi gibi aero dönemine döneceğiz. O zaman herkese aynı aracı verin en iyi olan kazansın.

  20. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    🙂

  21. Anlamsız bir demeç..Motorlar zorla eşitlenecekse, o zaman F1’in ne anlamı kalacak.. Bu şekilde olacaksa o zaman farklı motor üreticilerin gerek yok, bir motor üreticisiyle anlaşıp tek marka ile yola devam edilsin..

    1. Katılıyorum

  22. O zaman Mercedes’in elindeki verileri, bilgileri calip digerlerine dagitin 😀

    Focus filminde benzer bir sahne vardi. 😀

    1. Mclaren iyi bilir o işleri 😀 hallediversin ne olacak ellerine mi yapışır :D:D

      1. McLaren-Mercedes o hatirlatirim 😀 😀

        1. Ahahah kapak gibi biraz sanki 😀

          1. Mercedes 😀 doğru ama sadece motor partneriydi o zaman.

            1. McLaren F1 (TEE) avatarı
              McLaren F1 (TEE)

              Sadece motor Partneri mi? 😀

              Mercedes-Benz, McLaren Group’un hisselerinin %40 sahibiydi 2010 yılına kadar. Mercedes-Benz o sezon McLaren’in en büyük hissedarı ve takımı yöneten şirketti.

              1. Mclaren’ı her zaman Dennis yönetti:)

      2. Ahahaha 😀 güzel espri 🙂

      3. Fernando varken sakın ha 😛

        1. ahahah 😀 Bak aynı şeyi yazacaktım ama vazgeçmiştim 😀 Fernando varken Mclaren bir daha o topa girmez 😀

    2. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      bu konuda renault ve mclarenden başkasını tanımam.bitirim ikili mclaren-renault

  23. E madem atmosferik motorlar daha eşitti, dönün atmosferiğe bu kadar mı zor? Dönün atmosferiğe, dönün v10a bitsin bütün muhabbet.

    1. MuhammedAlonso avatarı
      MuhammedAlonso

      V12 iyidir ??

    2. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
      07.MEHMET.FERRARİ

      V8 bile olsa yeterli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir