“Ferrari Bataklığa Batıyor”

yazar:

kategori:

İtalyan basını, Ferrari’nin Rusya performansını beğenmediler.

Vettel, vites kutusu değişikliği nedeniyle yarışa 5 sıra geriden başladı ve ilk turdaki kazanın ardından yarış dışı kaldı.

Raikkonen ise üçüncü olmasına karşın Mercedes’ler ile aynı tempoyu tutturmakta zorlandı.

Corriere dello Sport Vettel’in Ferrari’ye sinirlenip Kvyat’a patladığını yazdı. Haberde “Vettel öfkesini gizleyemedi. Ferrari ve Mercedes arasındaki uçurum daha da derinleşiyor. Maranello’da sinirler yükseliyor. Vettel’in gerginliği gözlerden kaçmıyor” ifadelerine yer verildi.

La Repubblica Ferrari’de dayanıklılık sorunlarının arttığını yazdı ve “Ferrari bataklığa batıyor. Tek teselli Raikkonen oldu. Ama bu performans Vettel’in hayal kırıklığını azaltmaya yetmedi” ifadeleri kullanıldı.

La Gazzetta dello Sport “Vettel’in hafta sonu daha kötü olamazdı. Hafta sonu beklendiği gibi değildi ve hem Vettel hem de Arrivabene çok sinirlendi” yazdı.

Alonso, sorunun Ferrari değil Mercedes olduğunu söyledi.

Alonso “Ferrari talihsiz yarışlar çıkarıyor ve mekanik sorunlar yaşıyor. Ama asıl sorun Mercedes’in her yıl daha da artan avantajı. Ferrari’de daha fazla baskı olduğu doğru. Ama sorun Mercedes” dedi.


Yorumlar

““Ferrari Bataklığa Batıyor”” için 27 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Aman bunlarda anma abartıyorlar. İtalyan medyası gerçekten kokuşmuş bir medya. Omurgasız herifler. Hiçbir zaman haz etmedim zaten. Gören duyan da her sene Ferrari kazanıyordu da bu sene uzaklaştı sanır şampiyonluktan. Bunlar kadar bir de bizim medya köstek oluyor

  2. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Konuyla alakasız ama buradan paylaşayım bunu;

    https://twitter.com/F1/status/727251577065500673

    Lewis, Fernando’yu yakalamış.

    1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
      scuderiaferrarimarlboro

      Fernando ferraride kalsaydı çoktan prostu geçmiş olurdu.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Muhtemelen. Ama McLaren’le kazanabilirse, Ferrari ile elde edebileceklerini umursamayacaktır.

  3. Ferrari’nin bir kış dönemi içinde ha diyince Mercedes’i geçemeyeceği, yanına bile gelemeyeceği belliyken gerçeği görmek istemeyen, hayalci ve bazıları da art niyetli kişiler ve İtalyan basınının yersiz gaza getirmeleri sonucu herkes birdenbire şampiyonluk hedefi getirdi.

    Adamlar kendilerini bu yalana o kadar inandırmış ki artık gerçekten Mercedes gibi tarihin en baskın 3 döneminden birini geçiren ilah gibi bir takımla gerçekten pol mücadelesi verip her yarış galibiyet için yarışacağımızı falan sandılar galiba.

    Bir de Rambocuk var ki hiç sormayın…

  4. Hayret İtalya basını sonunda bir şeyleri anlayabilmiş.Gerçi Alonsonun dedikleri yine çok doğru da bakalım.Alttaki yoruma katılıyorum Ferraridekiler başarıdan çok parayı, sponsorları, reklam çekimlerini falan düşünüyorlar.Bu yüzden başarılı olmak istemiyorlar.İsteseler o politik gücünü kullanıp çoktan v8leri getirtmişlerdi.

  5. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Vettel için en önemli sınav bu yıl değil, 2017 ve sonrasında olacak.

  6. Aynı Türk basını gibi. Beşiktaş üzerinde de benzer baskıyı kurmaya çalıyorlar, pireyi deve yapıyorlar, yok antremanda kavga çıktı, yok sinirler gerdin. Aynı algı operasyonu İtalyan medyasında da var, Vettel’in öfkeli olmasının Ferrari’nin bulunduğu durumla bir ilgisi olduğu düşünmüyorum, Ferrari ilk kez bu durumda değil, kaldı ki sonucun bu olacağını herkes biliyordu. Boş yere gerginlik yaratılıyor.

  7. Bence biraz abartıyorlar. Daha önce demiştim, kimse 3 ayda 2 saniye fark kapatamaz diye. Bu işler adım adım olur. Red Bull spora ilk girdiğinde neredeydi? Keza Mercedes de son şampiyon Brawn’ı satın alıp spora girmesine rağmen senelerce varlık gösteremedi. Fark geçen sene 0.8 ise, şimdi atıyorum 0.4 olmuştur ama dayanıklılıktan ötürü tam kapasite gidilmediğinden 1 sn gibi gözüküyordur. Ferrari olaya şampiyonluk iddiasıyla değil fark kapatma çabasıyla yaklaşmalı. Gerekirse 2017’ye odaklansınlar ama farkı kapatabilecekleri bir stratejiyi kullansınlar. Sonra 2009’daki gibi bir kriz yaşarlarsa altından kalkamayabilirler bu sefer.

  8. Alonso gitmişte dertler bitmiş. 😀 Adam elinden geleni yapıyordu ama işte bir günah keçisi lazım bunlara. Dile kolay 10 yıl oldu şampiyonluk namına bir şey yok.

    1. Bizim bir derdimiz var, sizin bir derdiniz bile yok.

      Şimdiden hem Samuray hem de siz çok heyecan yaptınız.Ama geri döneceğiz.Daha birşey ne başladı nede bitti.

    2. Birde en son pilotlar şampiyonluğun Kimi Raikkonen 2007de aldı.Takımlar şampiyonluğunu da Massa ve Kimi 2008 de aldı.Ufak bir toplama çıkarma yaparsan 10 yıl olmadığını göreceksin.

      Ama samuray 10 yıldır şampiyon olamıyor belki onu kastetmiş olabilirsin.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Bu sene şampiyon olamıyacağınız kesin eee kac sene ediyor o zman @Erendost ?

        1. Cevap veriyorum bu sene de olamazsak pilotlar 9 sene ediyor takımlarda 8.İstersen parmaklarınla bir say ??

          1. Ha 8 ha 10 bunlara mı takılıyorsun ? Ferrari için 3 sene bile başarısızlık. Sporun temel taşı olmuş bir takım. En fazla kazanan ve bütçesi en büyük olan takım. Alonso zamanında adamı günah keçisi yaptınız adam ayrıldı parmak çocuk geldi bütün ekip değişti ama değişen bir şey yok. Yine başarısızlık yine başarısızlık. İtalyan basını sonuna kadar haklı. Aynı şeyler McLaren ve Williams için de geçerli.

            1. F1 tarihinin en dominant aracına karşı savaşıyor Ferrari.

              Karşısındaki takım hem politik, hem teknik, hemde bütçe olarak Ferrari’den aşağı değil hatta yukarıda.

              Şimdi rüzgar tüneli kullanımı sınırlı, Test yasağı devam ediyor, motor geliştirmek yasak, 3 5 token vermişler emzik niyetine.Hal böyle iken Ferrari nasıl edipte şapkadan tavşan çıkacak?

              Yine söylüyorum tavşan çıkarmasa bile bir umutu var verdiği bir savaş var.Ya diğerleri? Onları konuşmaya gerek bile yok.

      2. Bu seneyi zaten geç. 2020 yılına kadar Mercedes’e söz vermiş adamlar hala 2007-2008 diyorsun. 😀 Alonso gittiğinden beri de değişen hiçbir şey yok. Takım hala yerinde sayıyor. He 3.lükten 2.liğe terfi edildi o bir başarı olabilir.

  9. Bence abartıyorlar schumaher bile ilk 2 3 sene şampiyon olamamıştı abartı haber italyan medyası herşeyi çok abartıyor.

    1. Aynı şey değil o zaman ferrari (97-98-99) son yarışlara kadar şampiyonluk mücadelesini sürdürdü.Şu an öyle keskin bir şekilde mercedesi geçemeyeceği açık bir şekilde biliniyor.Zaten kurallar da buna müsade etmiyor.Ferrari yarış tutkusundan çok ekstra kar payı ,reklam ,sponsorluklardan ve motor satışlarından gelecek paraya bakan bi üretici konumuna gelmiş durumda.Tabi ki para bu işin olmazsa olmazı ama yatırımları adam akıllı yapamıyorlar.09-14 arası aero konusunda sınıfta kaldılar şimdi de güç ünitesinde.Geleceğe dair fark yaratacak adımları atamıyorlar gibi

    2. Valla gram alakası bile yok 0 dan yapılanan, harcadığı her kuruşun karşılığını çıkarmaya çalışan dönemle şimdikinin ne alakası var.
      Aynı basın schumacher ayağını kırdıktan sonra kaçırılanları gördükçe de yükleniyordu.

      Genele diyorum ne ilk o basının tavrı nede son olur. Aynı basından bir kısmı herşey iyi göründüğü vakitlerde Kimi gerilemeye başladığı zamanda yüklenmeye başlamıştı. İstesek istemesekte adamlar öyleler 😛
      Mercedes almanların milli markası değildir belki ama (çok fazla global güçlü markaları var) italyanlar ferrari’i farklı görüyorlar milli harb gibi bakıyorlar olaya onun tesiri var.

  10. Dur daha bunlar birşey değil hele patronlarının 10 yıl beklentisi bir dolsun o zaman görün.
    Dedik işte geçen italyan basını bu diye 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Tamda seni etiketleyip söylücektim.Aha geçen konuştugumuz konu diye 😛

      1. 🙂
        Leb demeden çorum yolu yakıt tüketimini yazarım biliyorsun 😛

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Madem çok hızlısın şunu okuda görelim 🙂

          şu köşe yaz köşesi şu köşe kış köşesi ortadaki su şişesi şiş şişeyi şişlemiş şişe kesişe kiş demiş elalem aladana aldı aladanalandı da biz bir aladana alıp daladanalanamadık. 😛

  11. Alonso keyiften 4 kose olmustur simdi dogruya dogru 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir