Rosberg, Kapalı Kokpitten Nefret Edenlerin Fikir Değiştirmesini Umuyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, gelecek sene için planlanan kapalı kokpit hakkında sürekli nefret dolu açıklamalarda bulunan kişilerin fikir değiştirmesini umuyor.

Ferrari’nin ardından Red Bull da kendisine ait kapalı kokpit tasarımını Rusya’da görücüye çıkardı.

Bernie Ecclestone, kokpit güvenliği konusunda bir şey yapılması gerekmediğini söyleyerek bu sisteme de karşı çıktı.

Rosberg “Buna ihtiyacımız kesinlikle var. Sporumuzdaki en büyük tehlike alanı orası ve ne yazık ki orada ölümcül sonuçlar gördük. Bu yüzden bu alanda güvenlik için zorlamalıyız.”

“Şu anda en önemli alan bu. Bu yüzden bazı gelişmelerin olduğunu görmek harika. Bir çözüm bulunacağından eminim. Tüm pilotlar bunu destekliyor.”

“Sadelik yanlıları için bu ideal değil ve pilotların kendileri öyleler. Bu yüzden bazı şeylerden ödün vermeliyiz.”

“Ancak sporun tarihine baktığımızda, güvenlik için bir şey yapılacak olduğunda her zaman öyle oldu. Her bir gelişme ortaya çıktığında son 60 senedir hep aynı moruldanmalar oldu.”

“Kokpit kenarlarının yükseltildiği zamanı hatırlayın. İnsanlar artık pilotları görmeyecekti. Her zaman aynısı oluyor. Bunu kabul etmemiz lazım.”

“Umarım nefret edenler alışırlar. Tabi ki onlara saygı duyuyorum ve onları anlıyorum ancak umarım bunu atlatırlar. F1’in yönü bu.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Kapalı Kokpitten Nefret Edenlerin Fikir Değiştirmesini Umuyor” için 2 yanıt

  1. Bu cümleler bile tek başına Lewis’e göre ne ayarda ne kafada bir pilot olduğunu gösterir.
    Yiyorsa seyircilere sorarlar cevaplarını alırlar o tüm pilotlar dedikleri de cevabını alır 🙂
    Buna sosyalden o kadar tırsıyorsan kapalı serilere akmalısın demek lazım.
    Ayrıca kendisinin 10 yaşında olduğu o dönemle ilgili düzeltilecekler var da neyse… İnsanlar ilk yükseltme de 2 pilot ölüp 1’i ağır hastanelik olduğu ve hatırı taze olduğu için kenar yükseltmesine birşey diyemediler ama lastik oluklarına dediler. Çünkü zaten saçma sapan birşeydi hızlı olması için araç üretiyorsunuz sonra onu yavaşlatmaya çalışıyorsunuz nerden baksan dangalaklık işte bu kokpit kapatma işi de aynı derecede dangalaklık. Neyi adam gibi sorguluyorsunuz diyor insan içinden. Velhasıl kenar yükseltmelerinin 2. ve 3. süne karşıt görüş gelmişti sadece….
    Velhasıl kelam açık tekerlek açık kokpit ile tanımlı ve meşhur olan birşeyin yönü bu olamaz bunu da birilerinin kafasına 3d printer ile işlemek lazım sanıyorum yoksa iş işten zaten geçmiş olacak.
    Bir platform bilerek isteyerek kasti olarak bu kadar aşağıya çekilir mi şaşılacak iş gerçekten ama rüyada olmayacakları gerçeğe döndürüyor bunlar elleriyle 4-5 yıldır f1’i öldürüyorlar bir irkilelim silkinelim de yok tribünler boşalıyor yayıncılar bırakıyor gören yok akıl hayal almıyor gerçekten. Birde böyle bilmiş bilmiş konuşmaları yok mu fitil oluyor insan.
    :p

  2. Aklın yolu bir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir