Red Bull'un Sıralamalardaki Hızının Sırrı Çözüldü mü?

yazar:

kategori:

Autosprint’in auto.it isimli internet sitesinde takımın Renault motoru için özel bir elektronik ayarı olduğunu ve bunun egzoz gazı basıncını düzenlediği konusunda bir haber yer aldı.

O ayara geçildiğinde pilot gaz pedalına basmıyor olsa bile gazın akışı egzozdan difüzöre doğru sürekli oluyor. Bu da düşük hızlı bölümlerde yere basma gücünü artırıyor.

James Alan’ın blogunda da sözü edilen bu ayar tutumlu bi şekilde kullanılıyor, örneğin sadece sıralamaların üçüncü seansında, çünkü motora zarar verebiliyor.

RB6 bu sezon dokuz yarışın sekizinde pol pozisyonunu elde eden araç olmuştu.


Yorumlar

  1. Bana komplo teorisi gibi geliyor.red bull u baskı altına almak istiyorlar.pist üzerinde geçemediklerini gördük

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    çözülmedi ki adamlar hala polü paslaşıp duruyorlar oyun edasında böyle gidersede sezon sonuna kadar çözülebilecek gibi değil.

  3. yaşar o bardak karşılıkla doluyor emin ol tahmmül sınırlarımız biraz aşağıda ondandır. bu buradaki her insan için geçerli 😀 yani burada biri hamiltona bişey dese vereceğim her cevap boşadır sonuçta karşımdaki bir anda hamilton taraftarı olmayacak veya evet haklısın demeyecek o yüzden biraz relax 😀 bu iş karşılıklı cevaplaşmaya dönmediği andan itibaren bir daha kimse kimsenin pilotuna laf etmeyecek tahammül edemediğim birkaç bişey var o da hakaret,genelleme, küçümseme tabi pilotlara değil direk veya dolaylı olarak şahsıma sen de dene 😀
    ha bu yazdıklarım hiçbir zaman alonsoyu eleştirmeyeceğim anlamına gelmesin iyi veya kötü eleştiririm bizim haberlerin altına yazmayın biz de sizinkine yazmıyoruz demek bence saçma benim izlediğim f1de alonso da yarışıyor şumi de massa da

  4. mp4-25 kardeş canın sağolsun. espirinin kalitelisi kalitesizi olmaz diye düşünmüştüm ama galiba yanıldım.birde kimse ile kanlı bıçaklı olmak gibi bir niyetim yo ama sende hak verirsinki bazen bardağı taşırıyorlar.mesela bir takımdaşınız alonsonun resmine dahi tahammül edemiyor ve bunu buraya yansıtıyor her alonso haberinde.bizde haklı olarak tepkimizi koyuyoruz.daha öncede söyledim memleketimin insanını değil bir alonsoya bin alonsoya yine değişmem.ama onlarda bize biraz saygı göstermek zorundaki bizden saygı görsünler. mesela ben her hamilton haberinin altına yorum yapmıyorum.yaparsamda kimseyi kırmamaya özen gösteririm.bazen espirilerimiz bile yanlış anlaşılıyor görüyorsun.

  5. yaşar espri yaptın çok üstüne durmadım ama yani bi kanlı bıçaklı olup bir de böyle samimi olunca insan hafiften dokundurmayla ayırt edemiyor ikisini daha kaliteli espriler bekliyorum senden koçyiğit 😀 bu da espriydi ama kaliteli olandan değil anladın sanırım demek istediğimi 😀

  6. Pat Symonds, Red Bull'un şef tasarımcısı Rob Marshall'ı övüyordu çalışmaları dolayısıyla F1 Racing'de.

    Formula 1 mühendislerinin hepsinin önlerinde saygıyla eğiliyorum bunu da belirtmek isterim. Lotus'tan Virgin'e oradan McLaren'a Red Bull'a kadar.

  7. Ferrari hemen aracında uygular bunu.

  8. burak bocek avatarı

    Haber tam ayrıntısıyla verilmemiş sanki.Bu ateşleme sistemine bir göz atılabilir

  9. evet konuya gelecek olursak onura katılıyorum.ama büyük bir ihtimal asparagas.

  10. Eğer haber kuru sıkı değil ise içeride köstebek var demektir. Çünkü fiziksek, dışarıdan bakılarak anlaşılacak bir durum değil.

  11. birde kimseden tık yok senin sesin çıkıyor.onlar anlıyorlar espiri olduğunu sen anlamıyorsun yada işine gelmiyor.birde sen bana telkinde bulunabilecek en son kiisin bunuda unutma tamammı gülüm.

  12. bir kere soyismim koç değil koçyiğit.birde arkadaşım siz bu kadar körsünüz işte.en ufak espiride dahi aşağılayıcı taraflarınız var yani virüslüsünüz.gerçi bunu başkasından duysam kesin şaşırırdım ama senden duyduğum için çokta şaşırmadım neden acaba.

  13. @ MagicAlonso sana hak veriyorum ama Herşey newey değil demek büyük haksızlık, işin motor tarafı herkez için zaten motor dondurulması olayından sonra (tamam renault biraz geride kaldı ama), olayın diger tarafında ise asılolan AERO, AERO denince de Newey bu konuda yıllardır kafa patlaşmış en önde gelen mühendislerin başında geliyor, bence sezar ın hakkı sezara…

  14. MagicAlonso avatarı

    herşeyi de newey yapmıyor arkadaşlar.newey tasarımcı motor mühendisi değil.Takımın diğer çalışanlarına büyük haksızlık edilmiş olur herşeyi neweye bağlamakla

  15. harbiden güzel bi buluş ama redbull un avantajı asıl hızlı virajlarda

  16. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Hatta pilotun ağzına da bir boru falan yerleştirsinler sıralamarın son bölümünde o da destek olsun olma mı :))

  17. Geçenlerde söz açılınca,dedim bu yeni katılan küçük takımlar bütçelerinin yarısını Newey verseler başarı garanti olur,hatta toyota onu transfer etseydi belki şimdi hala f1 de olurdu,

  18. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Difizöre giden egzoz gazı o kadar mühim bişeyse bir kompresör düzeneği kurup sürekli hava üfletsinler olma mı 🙂

    Hem o kadar masrafa falan ne gerek var. dimi ama.

  19. 01McLaren01  avatarı

    @yaşar koç.. arkadaşlar kompleksli olmadıkları için nacizane saygılarını belirtmişler. en azından hiçbiri yorumlarının arasına küfür sıkıştırıp yollamıyor!

  20. kambur olmayın sonra eğile eğile:)
    bakıyorum hepiniz eğilmişsiniz.

  21. Önce Sürüş Yüksekliği Sistemi sonra düşük egzoz destekli difüzör şimdide bu yeni sistem redbullun aracında bilmedigimiz daha ne sırları var acaba Adrian Newey'in önünde saygı ile eğiliyorum.

  22. ben red bullun her parçasının ayrı bir saygı duyulası buluş olabileceğine inanıyorum

  23. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Gerçekten süper, taşın suyunu çıkatmak diye ben buna derim.

    Saygı duyulası buluş.

  24. Ali Ünal hocadan yorum bekliyoruz konu hakkında 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir