McLaren-Honda 2017 Kurallarından Memnun

yazar:

kategori:

Eric Boullier’e göre Formula 1’in 2017 kurallarından memnun olan bir takım varsa bu da McLaren-Honda.

Bir çok pilot ve Mercedes gibi bazı takım değişikliklere karşı çıkmıştı ancak Boullier Mercedes’in şu an önde olduğu için karşı olduğunu söyledi.

2017’de araçlar hızlanacak ve lastikler büyüyecek ve önümüzdeki yılın motor kuralların da da önemli ölçüde ayarlamalar yapılacak.

“2017’de bilet sisteminin kaldırılması açıkça önemliydi. Ayrıca müşteri takımlarının motor ücretlerinin de düşürülmesi de önemli ve bu onlara yardımcı olacak.”

Boullier değişikliklerin daha da ileriye gidebileceğini de söyledi.

“Çok uzun bir süreçti, takımlar geleceği değiştirmek için çok fazla saat harcadı ancak gerçekten çok şeyin değişeceğinden emin değildim.”

Araç kuralları genel olarak McLaren tarafından önerilen tasarımın üzerine kuruldu.

“Kurallar biraz değiştiğinde daha iyi şansımız olacaktır. Rakiplerimiz şasilerini yıllar içerisinde oturttular ve şu an onları yakalamaya çalışıyoruz. Bu ise zaman alıyor.”

g

Boullier 2017 ve sonrasının şasi üreten takımlar için daha iyi olması gerektiğini de söyledi.

“Gelecek yıllarda Red Bull ve bizim sağlam şasilerimiz olacaktır. Daniel Ricciardo bizim şasimizi övdü ve bizi çok yakından izlediğini söyledi.”

“Bu bir işaret. McLaren ve Red Bull belki de en iyi organize olan takımlar. Şu an çok uzakta değiliz ve motor tüm sezon boyunca sürekli güncellenecek.”

Boullier şasi için ilk büyük adımın Barselona’da geleceğini söyledi ve McLaren’ın henüz Williams ve Toro Rosso’nun arkasında olduğunu ekledi.

“Honda’nın süreci hızlandırması ve Formula 1’in önce hareket etme ve karar verme, sonra analiz ve planlama olduğunu anlaması gerekiyor.”


Yorumlar

“McLaren-Honda 2017 Kurallarından Memnun” için 37 yanıt

  1. Takımlardan öte F1 güme gidiyor, gitti bile FE kendine y kuşağından bir seyirci yaratabilirse f1 çöker.. Nostaljikler içinse F1 de optimal maliyet için küçülen motorlara iliştirilmiş çakma V12 motor sesi hoş bir seda olrak kalır…

  2. Her kural değişikliğinde çuvalladık 2017’de de çuvallamamamız için bir neden göremiyorum 🙂

  3. Çok açık söyleyeyim realiteleri göremeyip bu memnuniyetlerini yada algılarını devam ettirdikçe McLaren küçülür… Sanıyorlar ki bu işi başarırız geçenlerde de diyecektim tutuyorum kendimi teori gibi sallayıp durmayayım diyorum bu koşullarda ki ortamı Mclaren de Ferrari de kolay kolay başaramaz çok büyük şeyler elde edebiliyor olmaları lazım. Şayet tabi gerçekten ferrari mclaren savaşları, mücadeleleri görmek isteyenler varsa.
    Bir dünya para harcayıp işletme geliştirmesi yaptığı halde Ferrari’nin dahi dominasyonu çok zor artık geriye çekip bakıyorsun yılları tevafukları denk düşürmeklerle geçiyor bu kökenli markaların hakeza bu kadar işletme zararına uğramışken McLaren’in hayal dışı önde oynamasının bu şartlarda imkanı yok karmaşıklık ve tedarik seviyesi bu markaların boyunu aşmaya başladı. Yarın öbür gün mclaren’in ferrari de ki gibi tesislerinin, ekipmanlarının eskidiğini geçmişte kaldığını okumaya başlayacağız belki de. Ferrari’i geç Mclaren 2020 hayalleri neye göre kuruyor anlamak çok güç gerçeklikleri parasallarla hayallerle oturmaya başlamışlıklarla kıyaslıyorsun ele gelen belli. McLaren bir daha kolay kolay uzmanıyım dediği alanda Redbull, Mercedes’i geçemez arkadaş. Redbull dan Mercedes, Ferrari dahi korkuyor. Redbull dahi ispatlı düzey koymaları ile geleceği meçhul gridin dışında kalmanın ucundan dönmediler mi. F1 batı yazarlarını asıl şaşırtan şey mevcut konumları değil geçen sene nasıl bu kadar kötü bir şasi sonucu ortaya koydukları şeydi. Sahi Mclaren en son ne zaman harika şasi ortaya koyabildi.

    Velhasıl bana göre bu markaların tek bir çıkış yolu var bernie’e sarılıp herşeyi eski düzene factory default etmenin yoluna bakacaklar FIA’nın getirdiklerine sahip çıkmayacaklar. Birileri biliyor getirilen formule lerin kimlerin için yanlış olduğunu ama markaların kendisi göremiyor malesef.

    1. Baştan sona guzel ve bilgilendirici bir yazı. Son paragraf özellikle harika, gerçekten de f1 kurtulmak için bunu yapmalı.

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Anti Mclarenci seni 🙂

      1. Öyle görülüyorsak yanlış.

        1. Onur Gentas avatarı

          Öyle görünmüyorsun merak etme (hoş etmiyorsundur ama neyse:) Yorumlar nefret ve hınç ile yazılmamalı. Mesela Alonso McLaren’e gitmiştir, pilotu sevmiyorlar diye McLaren takımının başarısızlığı için dua ederler, takım başarısız olursa da yerden yere vururlar. Bunun tam tersi bir takım taraftarda kendi destekleri pilot olan Alonso Ferrari’den ayrıldığı için Ferrari’nin başarısız olmasını isterler ve dalga geçer dururlar.

          Diğer taraftan sende McLaren’in başarılı olacağına inanmıyorsun ve bunu yorumlarında belirtiyorsun ki bu en doğal hakkın. Fakat şunu da rahatlıkla görüyorum ki McLaren başarılı olsa bu seni üzmez aksine memnun eder. McLaren başarısız olsun, Ferrari başarısız olsun o zaman hep Mercedes kazansın ki mutlu olalım. O zaman yarış izlemeye ne gerek var. Bu sporda rekabet yoksa at çöpe gitsin.

          1. eee kul şaşar beşer 🙂
            Rekabet var mı ki? hani yenilenme devri diyelim oturur şekeri tam olacak mı ki? şekeri eksik sütlaç olur mu 🙂 bak sondan başladık 😛
            Valla okurken bir milyon şey canlandı bir den kafamda hangisi yazılacak yarım sayfa olmamalı yine hani 🙂 İnsan kendisini anlatmamalı tabi de. Otomobiller en kral da olsa umrumda değil benim başta Mclaren saygının muazzam olmasıyla Sauber Williams sonradan Redbull ile diğer herşeye bakışım farklı aslolan bunların olduğunu defaatle anlatan kaç kişiden biriyimdir 3-5. Mercedes ile varlık savaşında az mı fitil ettik lüks otomobilcileri. İnsanlardan etkileniyoruz asıl sebep o. McLaren’in yol piyasasına girişine en baştan ortasına kadar benim kadar sevinen pek az kişi vardır sanıyorum binlerce kelime, söz satfetmişimdir bunla ilgili. Ron amcanın deha yönlerini Luca’nın kas kafalılıklarını az mı anlattık. Ta en başından gençlik deli dolu, heyecan sıkı fıkı iken benim acayip saygım vardı (sevmezdim tabi) Mclaren ve Hakkinen’e güya Schumici yanımda takılanlara sie çekiyordum ne anlarsınız saygıdan, rekabetin levelinden falan filan. Ben taa o zamanlarda da siyah griciler delisi amma ula bu merso ayak bağı oluyor bu adamlara galiba diyordum 🙂 Honda’ı da hani yollarından tutup motorsporu uygulamalarına heyecanla birkaç sayfadan fazla anlatırım ama herşey yerince hakkınca hani. Asıl yol tarafına hayran olmamla bir iki arkadaşla tel de yeni modellerin 20-30 dk üstünden geçiyoruz ne biçim ferrari seversin sen yav diyor ferrarisi olan adamlar 😛 Mesela yeri gelince bi P1 anlatırım LaF halt eder ama o motor yanlış arkadaş 2 2 daha 4 🙂 isteyen istediği gibi kıvırsın.:P Geçen yurt dışından bi dost fuara gitmiş resimler çekmiş bilmeden GTR Long çekmiş kalanı at geriye bu yeter dedim bi başladım bozuldu tabi 🙂 Velhasıl gönül bir taraftan ister tabi de tepe idaresinden dolayı ferrari özellikle başarısız olsunlar istiyorum mesela 🙂 daha da bozamasınlar istiyorum… bir tane otomobilciye ihtiyaç yok mclaren redbull williams sauber kapışsalar sadece bir birlerine küfürler etseler istiyorum amma gerçekte yok malesef öyle bir dünya. Hep gizliden diyorum ben Mclaren’e değil Honda’a inanmıyorum… Çoluk çocukta sanıyor ki fernando’a besiliyiz biz bi kerb den zıplamasını bir küçük kontrasını burada hiç yoksa 5-10 cümleyle anlatmış adamız biz. Hayat resmedilecek birşey değil ki atıyorum Lewis ile dip dibe yürümelerine hop oturup hop kalkmışlığımız var. Misal son zamanlarda aklıma çok sık düşüyor her 5-6 günde bir fernando’ya sandıkları gibi bilenen adam ulan neydi o ist.un 8’inde Schumacher ile tampon tampona hali deyip acayip özler mi açıp açıp izler mi 🙂 aklıma düştü bak eski de real arkadaşlar sen Senna dan nefret ediyorsun derlerdi ulen ben rüyada ist.park da Senna ile tampon tampon yürümüş adamım tabi arkasından 😛
            Budur işte… bunları getirsinler F1’e bak yorumlar nasıl da değişiyor 😀
            https://www.youtube.com/watch?v=wVcgntIF1-Q

        2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Şaka yapıyorum yahu 🙂

          1. Biliyorum 🙂 amma bir kısım gençlik için yazmak mecburiyeti de hasıl oluyor.

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              Yorumun ilk basta Mclarene cakmış gibi görünüyor ama öyle olmadığı sonuna doğru belli ediyor kendini şu bi gerçek Mclaren iyi bi şasici buldu(Proudroumu) ama motor sıkıntı Ferrari desen motor iyi (arızları saymazsak) onlarda da şasi iyi değil bence olay yine senin dediğine geliyor şasi motor operasyon bir araya getirmek cok daha zor eskisine göre ama bu sadece Mclaren için geçerli değil bu belirtmek isterim 🙂 yine yorumun güzel ve acıklayıcı 🙂 @M1CHAEL

              1. Değil tabi ki ferrari de o yüzden debeleniyor bu kadar başkaları da. Bunlar mercedes kadar sırtını başkalarını dayayamazlar ilmordur şudur budur teknolojidir onu bir arkadaş hoş anlatıyor zaten bize ne hacet. Motorları değiştir diğer bazı kafa şeyler yine değişmedikçe mclaren ferrari’nin işi zor williams zaten hayal dünyası küçülmüş ticaretinden memnun görünüyor 🙂 ama redbullun varlığı önemli tabi onların iyi bildiği işlere kapıyı kapalı tutmak lazım biraz arkadan debelensinler 😛 ferrari her zaman monoblock motoru iyi yapar eksik yaparsa da kısa vadede toparlar, mclaren de f-kanal günleri gibi şasiyi her zaman iyi yapar o da yanlış yaptığını hiç yoksa senesinde toparlar amma işler artık farklı işliyor.

                Çok basit diyeyim LaFerrari biz bilmiyoruz gerçekte bu dünyayı bunun hybrid ünitesinde sorun yaşadılar gelen güncelleme sayısını sahipleri biliyor (tesla değil bunlar haberi çıksın:) sipariş rotlarında sorun yaşadılar elektronik fren kontrolü çaktı vs vs mp4 serisi benzer şeyler hakeza. harika görülen Nismo:) GTR’nin gearbox’ı toplamaktan bir hal oldular şimdi C7 ciler uğraşıyor aynı şeylerle. Eh bir de işin F1 boyutu çok aşıyor artık ordan hesap biçiyoruz yetebildiğince çapın aldığınca.

            2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              Bu aralar çok acımasızsın 🙂 F1 sıktı fiziko kimyamı konuşsak az 🙂

              1. Ben bir tek bunlarla uğraşmıyorum ki al bir takip mevzumuz da bu 🙂
                https://www.youtube.com/watch?v=wNNSztN7wJc&feature=youtu.be&t=3m15s
                https://teknoseyir.com/cep-telefonlari-baz-istasyonlari-sagliga-zararli-mi

                teknolojinin, kablosuz tüm işlerin insan neslini nasıl bitirdiğini okuyup tartıp düşünüp anlatıyoruz 🙂

              2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Bunu biliyorum ya yaklaşık 1 aydır akıllı telefon kullanmıyorum.Tabiikide arızası yüzünden 🙂

                Ama Üniversite hocalarımız felan iyi tembihlemiştiler bizi.Yani ilk yılımı hatırlıyorum.Sayın Murat hocam telefondan uzak durun.Mühendis beyninin sürekli çalışması gerektiğini(uykumuzda bile) bunu için sürekli kahve içmemizi ve en fazla 3 4 saat uyumamız gerektiğini felan özellikle telefon konusunda özel konuşmalar yaparak tembihlemişti.
                Telefonu 3 senedir kulağıma götürerek konuşmam.Nitekim herşeyin farkıdnayım yani beyin fonksiyonlarını bozuyo.

                Beyin uyur,telefon uyumaz.O yüzden yanımızda bulundurduğumuz her saniye sürekli bir etkileşim içindeyiz.Son zamanlarda Hamilelerin bebek düşürmesi veya farklı ürolojik rahatsızlıklar sonucu sperm eksiklikleri,tüp bebek ile çocuk sahibi olma gibi aldı başını alıyor.Davis’de söylüyor bunları zaten.
                Bu konu ile ilgili telefonun kadınlar üzerinde daha farklı sebebleri olduğunuda değerli bir hocamız anlatmıştı.Tam olarak anlattığı şey şuydu kadınların normal hayatlarında hamile değilken kullandığı telefon,hamile kalmak istediklerinde metabolizmada farklı bozukluklara sebeb oluyormuş.Bu bozukluklardan biride kadının süt üretme oranının yükseğe çıkarması.Bu olduğu zaman ya çocuk olmuyor yada düşükler meydana geliyor.Çünkü vücud çocuğu gereksinim olarak kabul etmiyor.Diğer türlü süt oranını düşürüyomuş buda süt eksikliği olarak adlandırılıyor.Velhasıl telefonların bu derece yüksek derece etkileri var.

                Eski okuduklarımda belirli dalga boylarında yani görünür bölge ışınlarında bile insanlar fazla zarar görüyor.Kısacası artık Dünyanın fiziği,kimyasal etkileşimleri,mekanik işlevleri bozulmaya devam ediyor.Tabii buda insan oğlu ile alakalı.Dahada kötüye gidiyoruz.

                İnsan oğlu bu konferanslarla islah olmaz.
                Genel tanı telefon ne yapacak herkes kullanıyor hani ne oluyor ? Ey dedecim,amcacım,ablacım,teyzecimm ne geliyorsa insan oğlunun başına aymazlığından.@M1CHAEL

              3. Okuyacaklara kıymetli şeyler diyorsun.
                Özellikle kısıtlanıyor bu alan amma tartışmalarda da gsm yönünden kalıyor artık daha tehlikelisi 5-6G ler Wifi’lar zatihi GPS’ler var. Kablosuz şarj’lar, enerji transferleri hayal ediyor insanlık ama kendimize ne yaptığımızı bilmiyoruz.
                Kulağıma götürmüyorum bebeğimin yanına sokmuyorumun ötesindeyiz artık mikrodalga fırınlar, yakışıklı boyalar lcd ler oled ler mikron mikron eriyen sirayet eden nanoteknolojik plastikler, yüksek yüksek apartmanlar bir duvarın arkasından gelen lazer’ler kaçmak saklanmak mümkün mü 🙂
                Kalasça green energy’i, buzullar eriyoru, petrol bitiyoru, nükleerden kaçışı, sonar fırtınaları gösterip gösterip neleri arzulatmamızı sağlıyorlar. Arabalarımıza da uydu net’ler, pilli hybrid’ler istiyoruz. Her tarafı kablosuz robotlar hayatımızı kolay edecek sanıyoruz 🙂
                Sonra diyoruz ki F1 neler yapıyor neler istiyor öyle 🙂
                Biz kontrolsüzlüğümüzle kendimizi bitiriyoruz halen avunanlar var yaşam ömrü uzadı diye artık aktif radyasyonu kanserojenin dik alasını birileri doğacak sakat çocukların gen haritasını düzeltecek derken herkesin gen ayağıcını yıkmayı direkt midemize gönderiyoruz 🙂
                Palleri açalım diye kahve içelim diyoruz mesela o kahve mide kapağımızı gebertiyor 🙂 Köye gideceğim desen bile kaçış yok kısmı hasar var artık. Diğer yandan kafamıza sanal gerçeklikleri takıyoruz bugün derisinin altına kobay yada arzusuyla çip bağlatan onbinlerce insan var. Yıllar önce 1500 diyorlardı. Afrika da ki sahipsizlerin çocuklarının diri diri organlarını mercedes, fia gibilerinin patronlarının çocuklarına montajlayacağız diye söküyorlar başka taraftan.
                Biz kolaylaştıracağız diye çok şey istiyoruz amma diğer yandan özellikle bilişimciler olarak anladık ki kanunlarımız ile ne yapsakta koruyamayacağız, yarın öbür gün basit bir radyofrekans saldırısıyla o autopilotlu wifi lı otobanların yüzlerceli zincirleme kazalara uğratılabileceği, sadece bir virüs saldırısıyla nükleer santrallerin havaya uçurulabileceği bugünden anlaşıldı. O kadar bağlayacağız ki kendimizi geçenlerde basit denilen bir ddos saldırısıyla duran işletme ticaretimizi yarın basit bir şanı hayat olan güneş günleri bomboş oturacağımız hale çevirebilecek. Merkürün fotoğraflarını çekiyoruz ama aynı kişiler 10 milyon adamı sınırlarda dürbünlerle gözlüyorlar ancak.
                Velhasıl bitmiş haldeyiz de ağlayanımız yok 🙂
                Eskinin uydurukçuları, medyumları çiftler düşecek teke, olacak dizeler 3-4 deyince nasıl olacak acaba derken bugün o kromozom dizeleri nasıl bölünecek çoğulacak o gen’li ağaçlar nasıl da “birbirini katledecek ama neden yaptığını bilmeyecek” haline çevirecek insanlar anlamaya başladık tabi çok azımız. Uyarmak isteyenin de sesini kısıyorlar zaten. 🙂
                Hani diyordun ya acımasızsın al bi de buna acı ehehehe

              4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Tabiiki.
                Gerçekten insan hayatının bu kadar gereksinim duyduğu bu alet ve yandaşları için söylenen şeylerin yapılmayacağını bildiğin halde anlatmaya uraşmak beni sıkar.Üstüne gitmem yani çünkü bi amaca ulaşılmıcak 🙂

    3. M1CHAEL birader yıllardır görürüm şu sitede yorumlarını.Merak ediom da bi yorumu 2 sayfa yazmayınca rahat edemion mu sen?

  4. Valla Mclaren 2017’de de çuvallarsa yazık.

    1. ”2017’de de cuvallarsa” demissin. Bu kelimelerinden anladigim 2015’den sonra 2016’da da cuvalladi demek istemissin. McLaren bu yil cuvalladi mi? Gayet iyi basladik. Hedeflerimize adim adim gidiyoruz. Kimse 2016’da yaris kazanacagiz demedi. Podyum hedefimiz var ve bu yil ben bu ihtimali mumkun goruyorum. Surekli yukselisteyiz. Her yaris daha iyi oluyoruz.

      Yorumlarinizi yaparken once bir anlayin sonra gonder tusuna basin, lutfen.

      1. Birader kastettiğim şey spora girdikleri ilk yıl olan 2015’te çuvallamalarının ardından ciddi kural değişikliklerinin olduğu 2017’de de çuvallamalarıydı. “2017’de de çuvallarsa” demek daha önce bir çuvallama olduğuna işarettir, bir önceki çuvallama 2017’den önceki çuvallamadır değil. Kaldı ki 2016’da çuvalladığını iddia etsem bile her fırsatta “Ferrari hala kazanamıyor, bittiler, rezil oldular, dağıldılar vs.” yorumları yapan birilerinden eleştiri almam komik olurdu.

  5. Buradaki şasi uzmanı arkadaşlar nerede acaba? 😀 Berbat şasi filan diyorlardı bakın Ricci’nin dediklerine. Gerçi şimdi Ricci de şasiden anlamaz derler. 😀 Altında en iyi şasi olan adam şasiden anlamaz. 😀

    1. Burada 🙂 Eric’in dediklerini bırakıp Ricci e mi sarıldın al işte takımının patronu berbatız diyor diğer haber de pilotun da berbatız diyor oraya da yazdım 🙂 anlamadığınız halde öyle bir ikna etmişsiniz ki kendinizi doğrulayacak cümle ayıklıyorsunuz 🙂
      Ne diyor adamların şimdi ki yetmiyor, kötü yeni şasimiz gelecek virajları da düzeltmemiz lazım…
      Ne diyor toro rosso dan bile gerideyiz 🙂 yetmiyor mu bu düzeyden anlayan adama koca Mclaren’in ne halde olduğunu ifade etmeye yetmiyor mu. Williams’ı hadi geç diyorum 2009’dan itibaren önceki seviyesine göre çok daha iyi şasiler ortaya koymaya başladı tüm paketi birleştiremese bile setup’la aero ile motor ile aralarda yüksek çıta gösterebiliyor. Bak bile diyorum williams’ı da geçtik hadi toro rosso diyoruz diyorlar 🙂 iyi bari manor demiyorlar.
      Allah aşkına sağlığınız için bırakın kendinizi ikna etmeyi söylenenden yazılandan 2 kelam öğrenmeye bakın 🙂
      Biz bunları hoşumuza gittiği için söylemiyoruz ne hallere düştü belirli temelliler acımak zaten hadde değil.

      1. Biz olumlu yonlerine bakariz. Sizin gibi surekli eksik arayip bak koskoca takim ne hallere dustu demeyiz.

        Eger McLaren Mercedes motoru ile devam etmis olsaydi bu koskoca takim ne hallere dustu diyebilirdin. Ama simdi sadece saygi duymalisin. Boylesine bir riski baska hicbir takim alamaz. Yepyeni bir proje bu ve cevabini zamanla alacak sizin gibi karamsar arkadaslar.

        1. Demezdim insanları yanlışa inandırıp oynatıyorlar neymiş şampiyon olamazdık… Williams’ın aralıklarla nerelere çıktığı ortada. Yollar dahil yeni yapılandırma böyle mi kurulur yoksa mclarenin düştüğü tarihin en rezil durumuyla mı kurulur. Görüyoruz yeni proje nasıl gidiyor. Evet hiçbir patron bu kadar hatayı bir arada yapmaz yapmamalı diyoruz. Risk planlamanın doğru işlemediği halen ortada 2017 hayalleri üretilmiş ancak. Honda ile bi 80’ler hayali ürettiler insanlara.:) En başında dendi Honda bu işte çakılabilir, Honda ile başa güreşme olmaz diyenlerin bile beklemeyeceği düzeyde çakıldılar. Elinde williams gibi adam gibi bir motor olsa ona odaklanıp durman gerekmez asli işine odaklanırsın mclaren kendi işin de dahi geride kaldı.
          Kusura bakmayın rezillikten saygı çıkarmak zor.
          Velhasıl biliyoruz ki asıl derdiniz McLaren felan da değil Fernando Alonso sizin için 5 yıl debelenmeden sonra düştüğü bu hal kurtuluş ümidinden başka birşey ürettirmiyor malum eh o da hata Ron gibi yanlış karar verdi. ahhh GP2 diye bağırma hissiyatı üreten biz değiliz.
          Göreceksiniz o zaman hiç gelmeyecek 🙂
          Seninle ilgili olmayan birşey diyeyim Fernando Scuderia’a gelirken uçuyordu fanatikler şampiyonlukları dizecez vs diye o kadar uçmayın o hayal ettiklerinizi yapabilecek bir ferrari yok temkinli olun ha diye çok dedik buralarda yanılan biz olmadık yine diyoruz… 🙂 O yüzden hayallerin ayakları yere basmalı.

          1. Onur Gentas avatarı

            İnşallah bu sefer yanılırsın diyelim o zaman:)

            1. İnşallah, keşke.

  6. Bence kim ne derse desin bu sene çok iyi bir gelişim oldu. Geçen sene Manor ile yarışan takım bu sene Toro Rosso ve Williams grubuyla yarışıyor. 2017 kurallarına öncülük etmemiz gelecekte ilk 3 takım içerisinde olacağımızın habercisi.

  7. açıklamada anormal birşey yok. Ricciardo bu şekilde konuşmuş olabilir. sonuçta Ricciardo RBR takımının içinde mühendisleriyle her türlü yakın ilişki içinde ve bu adamlar gps datalarından vs.. neyin ne olduğunu görebiliyor. dolayısıyla Ricciardoda biliyor ve yakından izlediğini belirtmiş, şasi uzmanı olmaya gerek yok.

  8. Daniel Ricciardo bizim şasimizi övdü ve bizi çok yakından izlediğini söyledi
    Çeviri hatası yoksa bu nasıl bir açıklamadır 😀

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      @murnout hata yapmaz merak etme @muchos 🙂

      1. Çeviri hatası yok aynen böyle konuşmuş.

      2. Ricciardo F1’in şasi yeni şasi uzmanı. Bakışları yetiyor galiba 😀

        1. takımlar yeni şasilerini ilk önce riccardonun onayına sunduktan sonra fıaya başvuruyorlarmış 🙂

          1. İşte bu güzeldi… 🙂

          2. 😀 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir