Alonso: Neden İkinci veya Üçüncü Olmayalım?

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, podyumun çok uzakta olmadığı görüşünde.

İspanyol Cadena Cope Radyo’suna konuşan Alonso “İşlerin nasıl gittiği konusunda memnunum ve kazanmak istiyorum. Ama Mercedes başka ligde”

“2016’ya yavaş başladık ve her zamankinden daha çabuk geliştik. Yarıştan yarışa artık beklentiler yükseliyor”

“Rusya’da her şey beklendiği gibi gitti ve bu konuda şanslıydık. Bize uyan bir pistti ancak pek çok kazadan faydalandık”

“Geçen yıla oranla yanlış giden şey daha azdı. Yol tutuş daha iyiydi”

“Önümüzdeki birkaç yarış için büyük güncelleme planlarımız var. Özellikle aerodinamik açıdan şasi için büyük yeniliklerimiz olacak. En iyi şasi olma hedefine yaklaşıyoruz”

“Barcelona’da temelde yeni bir aracımız olacak. Daha fazla motor gücü bulana kadar virajlarda daha hızlı olmalıyız”

“Barcelona ve Monaco gibi pistlerde şasi daha önemlidir. Bu pistlerde iyi bir şansımız olabilir”

“Rusya’yı kolay şekilde altıncı sırada tamamladık. Daha fazla güncelleme planımız var ve neden ikinci veya üçüncü olmayalım ki? Daha 17 yarış var” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Neden İkinci veya Üçüncü Olmayalım?” için 30 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Alonso’yu anlatabilecek en güzel resim bu olsa gerek… 🙂

  2. bazı pistlerde en iyi 2. takım olmak teoride mümkün ama pratikte biraz zor 🙂 Eğer güncelleştirmeler çok aşırı iyi çalışırsa, bazı günlerde önler zorlanabilir. Evet araçların kıyası zor ama karışık bir yarışta podyum vs. mümkün olabilir. 2014 Macaristanı az daha kazanıyodu Alonso, biraz şans lazım.

    Geçen seneki berbat durumda bile Monacodan puan çıkmıştı, bu sene çift araçla puan fena olmaz. Mclaren Honda bu sene bir şekilde podyum yaparsa şaşırırım, ama mutlu da olurum.

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Tamam bazı arkadaşlar bu yarışta Alonso kestirmeden gitti diye bulmuşlar bi bahane Alo zaten iyi kalktı ve aman aman bi avantaj elde etmedi Kvyat virajda ikinci defa carpana kadar Alonso ilk viraja kadar kazandığı pozisyondaydı yani 11. Vettel dnf Redbullarda pit yapınca 8. oldu …

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      .

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        .

    2. bak arkadaş, kimsenin bahane bulduğu yok. kimse “alo kestirmeden gitti, tükaka” filan da demiyor. anahtar kelime gibi, içinde alonso geçen her yoruma püskürmenin nedenini anlamak çok güç.

      pistin alo ve birkaç pilot tarafından geçilen kaçış bölümüne duvar yerine yol yapılmasının nedeni, zaten bu bunun gibi durumlarda kullanılması, önündekine yada duvara bindirme ihtimalinden korunmak için. kimse neden bu yolu kullandı demiyor.

      “bu yolu kullanarak avantaj elde etti” diyoruz, buna da yırtınıyorsun.
      evet açık bir avantaj elde etti.
      eğer önündeki kazadan kurtulma yolu olarak, kestirme gitmeyip frene asılsa ve önündeki kargaşayı normal pist yolunu kullanarak geçmiş olsa yine viraja girdiği gibi 10-11. sırada gidecekti.
      bunun en açık örneği, button’ın “önümdeki olay nedeniyle fren yaptım ve beklemek zorunda kaldım” demesi ve senin de yapıştırdığın fotolardan da anlaşıldığı üzere, ilk viraja arka arkaya gelen alo-but ikilisinin, değişik yollar seçmesi üzerine araya kaç tane araç girdiğinin görüntüsüdür. bak ilk fotoya, alo-but nerde. bak 2. fotoya alo yardırıp giderken but nerede takılıp kalıyor..

      avantaj dediğimiz şey budur ve dünya üzerinde bunun adı apaçık avantajdır.
      buna avantaj demek de; yermek ya da bahane değil, olayın nedenini açıklamaktır.
      ok?

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Boşver massa the best,bunların zaten geneli sıkıntılı. Pilotumuz tanrı felsefesi ile f1i izliyorlar

  4. Hiç inandırıcı gelmiyor bu sözler bana hala motor olarakta şasi olarakta çook gerilerdeyiz.

  5. boullier yakıt tasarrufu sıkıntısı nedeniyle 50 saniye kaybettik diyor; alonso 2,3, vs. olma planında.

    yanlış anlaşılmasın ama ben bu adamların hangi verilere bakarak bunları düşündüğünü çok merak ediyorum.
    ön gruba yakın sayılacak bir araç örneği vermek gerekirse, aynı lastiklerle hemen hemen aynı turda değişim yapan williams’tan massa, yarışın ortalarına doğru alonso’nun süre olarak 20 saniye civarında önündeyken, lastik bitip değişim için pite girene kadarki fark (46. tur) 47 saniyeye çıkmıştı.
    hayır, örnek olsun diye söyledim ki, williams da öyle iyi araçlardan biri bile değil halbuki. gidip gideceği son nokta 5-6 olacaktı vettel kalsaydı. onu da öpüp başımıza koyacaktık.
    daha ferrari ve mercedes’i saymadık bile.
    mclaren, daha hızlı olan pilotuyla 6. cebi aldı ki önündeki kazalardan, arızadan, ilk turdaki viraj kesme avantajından elde ettiği bunu, böyle. değil mi?

    ilerleme olduğu muhakkak ama hal böyleyken, başta da dediğim gibi bunlar hangi verilerle bu kadar emin konuşuyorlar, ya da ben neyi kaçırıyorum mclaren’le ilgili, bilemiyorum.

    1. Burası motor gücü isteyen bi pistti. Bunu da hesaba katarak iyi sonuç diyebiliriz. Redbullar ve bi ferrarinin olmamasını hesaba katınca o kadar da iyi değil diyebiliriz. Ama bunlar olmasa bile puan ihtimali vardı. Bu da iyi. Ama asıl bu sonucu önemli yapacak şey arkasının gelmesi. Bir kerecik olunca zafer bile o kadar önemli sayılmaz

  6. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Alonso Ferrariden ayrılmasaydı şurda zırlayan güruh aynen sunu diyecekti arac hızlandı bomba gibi ama

    Aloda iş yok zaten son yarışta şampiyonluğu kacırdı falanda filan ve esas Vettelgil ve Ferrarici arkadasları

    Alonsoya karşı bu kadar saldırmalarının nedeni zaman hızla geciyor 2sene gecti nerdeyse ve Alonso ayrılırken srekli 2. olmaktan

    bıktım demesi işte gün ve gün Alonsonun bu lafının gerçekçiliği yüzlerine tokat gibi vurması e haliyle

    tutunacakları tek dal Mclarenin şuanki durumu oluyor ve yaptıkları yorumlar anaokulu seviyesini bile

    gecemiyor bizede bunları okuyup gülmek kalıyor

  7. Fernando’nun sıralama turlarına bakmayın arkadaşlar,Button’un sıralama turlarına bakın.Şu bir gerçek ki Alonso sıralamalarda mevcut eski pilotlar arasında en kötüsü.Ama ben Fernando’nun hiç bir zaman cumartesi günlerini dikkate almadım.2.olmuş ya da 5. ya da 15.Bu adam her nasılsa startta birşeyler yapıp zaten ön taraflara zıpladı hep.Yeter ki altındaki araç sağlam olsun.Button’ın sıralama turları Fernando’ya göre çok daha önemli.

  8. Burda ferrarici arkadaşların şöyle bi yanlış anlaması söz konusu. yıllarca hep ikinci olan hep daha iyi olmak için çıkıp yine de en fazla ikinci olan takımdan bıkıp bıraktı Alonso. Artık onlara ikna olmuuyordu. McLaren’de yarış bile bitiremeyen takımdan ilerliyor. 5. 6. olmaktan mutlu olmaya beğenmediği ikinciliği hayal etmeye başladı ama. üç yıl ikinci olup yine ikinciliği hayal etmiyor. Geriden gelip ediyor. yİne Ferraride olsa hayal etmeyip yaşayacaktı. Ama hayali birincilik olacak onu yaşayamayacaktı. Şimdi ikinci değil bu yüzden ikinciliği hayal edebiliyor. ikinci olduğunda hayali değişecek ve ikinci olmaya devam eder gelişemezse o zaman ferraride olan olur.

    1. +1 🙂 bu arkadaslar olaylari islerine geldigi gibi yorumlamada 1 numara. Fazla soze gerek yok 🙂 baktilar Alonso’nun soyledikleri bir bir cikiyor Ferrari hakkinda, o yuzden boyleler.

    2. Hayallerin küçülmüş olduğunu kabul etmeniz iyi olmuş 🙂

      1. ısrarla yanlış anlamaya devam diyorsun yani

  9. Sanırım kendini yarışmaya ikna etmek için gerçekçi olmayan hayaller kurmaya başladı. Önlerde olmasını isterdik ama bir kez daha yanlış bir seçim yaptı ve muhtemelen değil başka şampiyonluk, yarış zaferi bile göremeden f1den ayrılacak. Umarım bizi yanıltır.

  10. İlahi adalet denen şey seni o beğenmediğin ikinciliğe de böyle muhtaç eder işte 😀 Zor dostum zor sen artık unut o günleri, honda gelişecekte verimliliği arttıracakta belki 2020, o vakte kadar emekli olmazsan 🙂

    1. Şerefli 3. Ferrari. Mercedes in egzoz dumanını yutmaktan bıkmadınız arkadaş.

  11. Şampiyona sonlarında devamlı 2. olduğu için Ferrari’den ayrılan ve “bakın onlar da hala kazanamıyorlar” diye her demecinde lafı Ferrari’ye dokunduran birinin 2. olmak için gösterdiği şevk-tutku beni büyüledi. Şaka maka gelişiyor Mclaren Honda ama şunu unutmamak lazım ki yukarılara çıktıkça başka takımları geçmek daha da zor olacak. Orta grupta 0.5 sn sana 5 takımın önüne geçme imkanı verir belki ama yukarılarda o hızlanmayla yine de kimseyi geçemeyebilirsin.

  12. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    McLaren’ın yaptığı değişiklikler teknik açıdan çok iyi geliyor bana. Gerçekten en iyi şasi unvanına gidiyorlar, yani en azından doğru yoldalar. Honda’dan bu sene gizli gelişim bekliyorum. Asıl parlama yılları 2017 olabilir. Bu seneyi de 6. ya da 7. kapatma potansiyelleri yüksek.

    1. Abi dediğin gibi her yarışa ufaktan da olsa yeni şeyler getiriyorlar. Bunlarda Barcelona ya gelcek büyük güncellemeler için altyapı sanırım. Şu alonso yu aerodinamik olarak iyi bir araçta görelim de uzun yıllar sonra. 😀 Malum ferrari yıllarında kazma gibi araçlarla yarıştı. Yolda durmayan. Rakibide Newey di 😀

      1. Şafak Soysal avatarı
        Şafak Soysal

        McLaren iyi iş çıkarıyor. Karşılaştırılmaları gereken projeler 2010’da girenlerin biraz üstünde daha çok 2016 Renault girişi. Onların da önündeler zaten.

        Ferrari şu an gayet iyi araçlar koyuyor ortaya, biraz terslik olması da Fernando’nun hafif tutucu araç yapısıydı. Şu an Alonso McLaren ile değişime uyum sağlamaya başladı ama, bunu görmek güzel. 2017 umarım daha iyi olacağı bir yıl olur 😉

        1. Sence ferrari nin şasi sıralaması nasıl? Red bull ve Mercedes in gerisindedir bence.
          Ama ilerleyen yarışlarda Mclaren da geçecektir Ferrari yi şasi anlamında. Alonso nun en iyi şasi açıklaması ne kadar gerçekci bir hedef bilemiyorum ama bir bildiği vardır herhalde 😀

  13. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Kesinlikle öyle. Avustralya’da puanlar kesin gibiydi kaza olmasaydı. Yine bayreyn’de olsaydıda puan alabileceğini inanıyordum. Sadece Çin’de kötüydük. Araç gerçekten gelişti ama Mercedes dediği gibi çok farklı istedikleri anda farkı açabiliyorlar sıralamalarda çok net. Barselona’da Q3 yapabiliriz. Artık kimse yanımızdan kolayca geçip gidemiyor bu bile bir gelişme sadece biraz hıza ihtiyacımız var birde şu tek tur performansını geliştirebilirsek bu sene 1-2 podyum gelebilir. Umarım gelişmeye güçlenmeye devam ederiz. Podyum herkes için çok önemli olacak.

  14. Neden olasınız ki 🙂 hangisinin nedenleri daha kuvvetli..
    eee hayaller 500 gerçekler KF1500 🙂 2. liği beğenmiyorken ah bi 2. 3. lüğe yaklaşabilseklere dönüşmüş.

    Geçen Fernandocular neye göre şasimiz berbat diyordu haftası geçmedi al işte pilotunuz söylüyor kötüyüz şunları bi düzeltebilsek….

  15. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Honda’dan kurtulmadıkça sana Q3 bile haram Samuray 🙂

  16. Ben sadece Çin’deki performansımızı beğenmedim. Geriye kalan 3 yarışta fena görünmedik. İlk 5 takım içerisine girmek için ve Q3’ü garantilemek için yarım saniyelik bir gelişim lazım.

  17. Böyle açıklamalar geldikçe ister istemez bizim beklentilerimiz de yükseliyor. 🙂 İnşallah İspanya’da şaside güzel bir adım daha atarız. O zaman işler daha kolay olur. Kanada’da Honda’nın güncellemesiyle beraber rekabet seviyemizi artırırız.

  18. az demeç çok çalışmak lazım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir