Ferrari: "Ara Öncesi Gelecek Zafer Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışı Bahreyn GP’yi kazanmalarının ardından Ferrari, daha sonra Red Bull ve McLaren’in gerisinde kaldı. Kanada ve Valensiya’da daha rekabetçi görünmelerine rağmen Montreal’de Alonso’nun aldığı üçüncülükten öte bir sonuç alamadılar.

Sonuçta lider McLaren’in 83 puan gerisinde üçüncü sırada yer alan Ferrari’den Alonso, lider Hamilton’un 29 puan gerisinde 5.

Britanya, Almanya ve Macaristan GP, Ağustos’taki 3 haftalık aranın öncesinde kısa zaman içinde koşulacak.

Ferrari’nin internet sayfasındaki söyleşide, gelecek üç yarıştan birinde zafere ulaşmanın önemi sorulan Domenicali: “Elbette çok önemli olacaktır. Şampiyonalar, motivasyon için hayati önemli olacaktır. Yaz arasından önce takımımızın hak ettiğini düşündüğüm bu tip sonuçları almak gerçekten kilit unsur olacaktır.”

Ferrari, Valensiya’da egzoz destekli difüzör ile yarışmıştı. Domenicali, önümüzdeki üç yarışın her birinde yeni güncellemelerin de bulunduğunu, Silverstone’dekinin nispeten küçük yenlikler içerdiğini söyledi.

Domenicali: “Gelişim hızının bu sene kilit nokta olacağına inanıyoruz. Valensiya’da oldukça makul bir adım attık ve daha küçük olsa da Silverstone’de de bir adım atacağız. Ön ve arka kanattan bahsediyoruz”

“Ardından Almanya’da yeni bir paket, Macaristan’da yeni bir paket ve sonrasını göreceğiz”

Valensiya’da İtalyan takımın pilotları güvenlik aracı öncesinde başlarda iken daha sonra gerilere düşmüş ve pite hızlı dönen araçların ceza almasına rağmen geride kalmışlardı. Domenicali, Silverstone’de alınacak iyi bir sonuçlar bunları unutmayı amaçlıyor.

Domenicali: “Valensiya’da bizim yaşadığımız gibi böylesi zor yarışların ardından Maranello’daki hava her zaman iyidir. Bütün takım adına tek dilek, bu harika piste çıkıp yeni bir yarış hafta sonuna başlamak”

“Ne yazık ki son iki yarışta istediğimiz sonuçları alamadığımızı biliyoruz. Performansımız iyiydi ama sonuçlar alamamıştık. Silverstone’de geleneksel olarak çok iyi performans gösteremediğimizi bilsek dahi, oraya gidip sonucun ne olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz”


Yorumlar

  1. orayı derken nick in parantez içindeki 2000den önceki kısım.

  2. can bundy ( 2000) orayı neden boş bıraktım biliyormusun.çünkü orayı yazınca hemen siliyorlar yorumu.sen anladın onu

  3. Domenicali harikalar diyarında 🙂

  4. Kimbilir belkide valensiyadaki gibi bir şansızlıkta rakiplerin başına gelir.

  5. Kimikolik arkadaş Raikkonen şu anda WRC de ,ya sen ??.Ayrıca unut artık massanın 213 puanına karşı alınan 195 puanı.Bunlar eskide kaldı artık.Eskimiş fikirler paslanmış çivi gibidirler söküp atmak çok zordur.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takımlar rbr tarzı difüzöre adapte olmaya çalışırken zaman içerisinde tasarımları evrim geçirecektir,her yarışta ilk lanse edilenden ufak tefek değişikliklerle gelmesi normal, bu yuzden "mclaren tam modifiyeli ama ferrari değil" gibi yaklaşımlar çok basit ve yanlış. mesela mclarenin almanya içinde çok önemli güncellemeleri var. belkide sistemle alakalı olabilecek bazı parçalar ingiltereye yetişmedi, bilemeyiz.doğal olarak ne mclaren ne de ferrari rbr tarzını kopyalarken ilk denemede %100 başarı sağlamaları düşük ihtimal. yani mclaren tam modifiyelidir diyemeyiz.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    burada ferrari podyum alabilirse bu onlar için gayet iyi bir sonuç olur.

    ancak ben ferrari'nin bu üç yarış içinde sadece macaristanda yarış galibiyetine oynayacağını düşünüyorum

  8. burak bocek avatarı

    Yani sadece kötülük olsun,yada ortalık kızışsın diye mi yazarsınız arkadaşlar.Eşitlik ile bu haberin ne alakası var hem?Ne anlıyorsunuz böyle uğraşmaktan ya:)

  9. Ben ferrari nin eşit davrandığına zaten inanmıyorum Can anladın sen onu;)

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari silverstone de mclaren kadar gelişim kaydetmedi zirveye oynaması zor gibi ancak mclarenin basına bir olay gelmediği surece ilk 3 de olsak bile bizim icin iyidir bu arada ferrari diğer pistlerde gercek difüzörünü ortaya cıkartıgı zaman o zaman aradaki fark nasıl olucak merak konusu su anda hazır olmayan bir difüzörle yarisiyoruz mclaren ve red bull tam modifiyeli bir aracla yarisiyolar hızlı olmaları normal burada yağmur yagmazsa McLAREn acık ara alır diyorum cumaya kadar her şey belli olur.

  11. burak bocek avatarı

    Eğer antremanları sezon başından itibaren sıralama formatında araç geliştirmekle uğraşsaydık ve f-kanal zımbırtısına bu kadar çok zaman ayırıp alel acele optimize etmekle çalışmasaydık en azından yarım saniye daha önde olabilirdik.Şu aracın gelişimini tam 4 yarış durdurup sadece bir sistem üzerine adapte etmek,ekstra yeniliklerle İspanya'da gelicek pakedi sonraya taşımak 2009'daki kers hatasını hatırlattı bana.Araç zaten yapı olarak gelişime pek elverişli değildi gerek tek katmanlı yapısı gerek vites kutusunun büyüklüğü gerekse kerse aşırı kaynak ayrılması.Şimdi aerodinamik kers olarak adlandıracağımız bu f-kanal sistemi ile geçen zaman ana rakiplerimizden fark yememize neden oldu.Ancak geçte olsa takım akıllanmışa benziyor.Gelişim+yol tutuşa önem+antremanları daha verimli kullanma konusunda bir ilerleme var gibi.Bazı şanssızlıklar ve hatalardan kaybolan puanlarla durum ortada.Sezonun ortasına geldik ancak tek dublemiz ile avunuyoruz.Silverstone benim düşünceme göre zafer kazanabileceğimiz son pist araya kadar.3 yarışta en çok Maceristan'da şansımız olabilir biraz Almanya.Ama burada olağanüstü birşey olmalı bence yağmur-çamur,kaza…Kısaca sezonun kalan hızlı pistlerinde gidişatı ve asıl fark ortaya çıkabilir bu yarış.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    McLaren ve red bullar kaza yaparsa kazanma şansları olabilir.

    Bu arada Massa öldü mü? yaşıyor mu? hiçbir hayat belirtisi yok. Bir şey onu çok soğutmuş gibi.

  13. Ben hangi takımı tutsam başına bir iş geliyor,bundan sonra mc lareni destekliyeceğim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir