Mercedes, Ferrari’nin Gerçek Hızından Emin Değil

yazar:

kategori: ,

Mercedes, Sebastian Vettel’in ilk turda kalmasının ardından Ferrari’nin gerçek performansından hala emin değil.

Mercedes Rusya’da duble yaparken Raikkonen Ferrari ile üçüncü olmuştu.

Mercedes’ten Niki Lauda “Kvyat’ın çarpmamasını tercih ederdim. O zaman Sebastian’ın performansını görüp, motor güncellemesiyle beraber ne kadar yakın olduklarını görürdük”

“Yarışta Kimi’den 0.3 0.4 saniye daha iyiydik ancak bunun pek anlamı yok” dedi.

Lauda, Arrivabene’nin Rusya’daki dubleden sonra kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

Lauda “Gerçek bir sportmen. Ferrari ile iyi bir ilişkimiz var” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Ferrari’nin Gerçek Hızından Emin Değil” için 26 yanıt

  1. Adam gibi yarışamadık ki. Uyuz oluyorum şuna.

  2. işin kötü tarafı adamlar kimi’yi ölçü kabul etmiyorlar.
    Ama Mercedes’te hala göremedik deyip milleti kekliyor hele Lauda’nın 2014 sezonunda motor gücümüz 570 bg dediği demeçten sonra kendi takımı ve rakiplerinin durumu ile ilgili demeçlerini dikkate almıyorum.

    Farka gelince Mercedes motorunun verimliliği(diğer takımlar en azından Ferrari ve Mclaren yakıt tasarrufu yaptığını açıkladı ancak Mercedes motorlu takımların yakıt tasarufu yapmadıkları açıklandı) ve pistin yapısı farkı olduğundan biraz fazla gösterdi.

    Yoksa 1 yarışta farkın bu kadar açılacağını sanmıyorum. Mercedes’in elinde hala tuttuğu kozlar olabilir ama bu yarış zorlamaları gereken bir yarış değildi ki rosbergin açıklaması da bunu destekliyor

    1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
      Şevki AKSU (tutuklu_8)

      Kimi’yi ölçü kabul etmemelerinin sebebi. Hem değişken performansı. Esneyen metremi olur. Ben böyle düşümüyorum. Kimi yaşlandı meselesi değildir diye düşünüyorum.

  3. Emre Özhan avatarı

    rusya gp den sonra herkes karamsarlığa kapılmış oysaki çin gp çok yakın geçmişti diğer yarışlarda öyle olacak.rusya belkide en soğuk yer lastik aşınması yok bu ne demek tam mercedes pisti demek.daha konuşmak için erken

  4. Ferrari aslında dayanıklılık sorunu yaşamazsa hızlı fakat Mercedes daha ne kadar hızlı asıl soru bence o . Bir de Rusya da hava çok soğuktu ve lastik aşınması zaten az olan piste pirelli orta sertlikte lasikleri getirdi bakalım İspanya da sol ön paramparça oluyor hele ki 3. viraj ” mübarek 4 saniye de dönülüyor ” İspanya benim için sezonun devamı için bir kriter noktası

  5. Rambo bir kaç sorum olacak.
    1- Sene başında(testlerde) mühür aşagı mühür yukarı diye milleti galeyana getiriyordun. Şimdi ise milletin umutlarını kırıyorsun. Bu kadar çabuk şampiyonluk hayaline kapılıp bu kadar çabuk şampiyonluktan vazgeçmek nasıl bir duygu?
    2- En koyu ‘Vettelci’, en koyu ‘Ferrarici’ ve en koyu ‘Tifosi’ olan sen şampiyonluğu bırakıp zafer için bile Ferrari’yi desteklemeyi bırakıp Forza Rosberg moduna geçip mühürü Rosberg le basıcaz derken bu tutum Ferrari tutkusunun hangi evresinde oluyor?
    3- Vettelci olup, ‘şampiyon olucaz…olabiliriz….olsak iyi olurdu…yok la bu sene olmayacak’ söyleminden sonra Rosbergi desteklemek Hamilton’ın istatiksel olarak Vettel e karşı geride kalmasını istemekten mi oluyor? Yani bizim takım şampiyon olmuyo madem Fener olmasında kim olursa olsun mantığı.
    4- Bu kadar emin konuşup planlananlar gerçekleşmeyince bu kesin konuşmaları seneye ertelemek, yani bu kesinlik bu sene olmadıysa gelecek sene kesin bu kesinlik olacak nasıl bir olasılık kuramının sonucu?
    Teşekkürler.

  6. Ayıp yahu bu kadar dalga geçilmez. Arada 1 saniye fark var testlerden beri Ferrari şurada Ferrari burada. Güya izleyicilere rekabet var gibi gösteriyorlar.

  7. hktn_ferrari avatarı

    6 yıl markalarda, 5 yıl pilotlarda şampiyonluğumuzu rakiplerimiz seyredip durdu…son yıllarındaki başarısızlığından dolayı scuderıa ya olan tutkum hiç değişmedi..umudunuzu yitirmeyen tifosiler… grid in sonuna demir atsalarda onlar her zaman değişmeyen tutkum olmaya devam edecekler…F1=FERRARİ=F1. mıchael ve ferrari nin size yaşattıklarını unutmayın.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Şimdi sen böyle yazınca dehşet kabardı Ferrari tutkum

    2. Adamsın 🙂

    3. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
      07.MEHMET.FERRARİ

      FERARİ

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Koskoca Ferrari şamar oğlanına döndü adamlar resmen bill*r geciyo her acıklamasıyla Ferrariyle ve ne

    yazıktır cok sert cok zart cok zurt denilen Arrivvebeneden cıt yoq!!!

    1. Alonso’yla ilgilen rakibiniz monor

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Manor’mu?

        Yahu cevap vermek için komikleşmeyin Allah aşkına.

        1. Bırak hayal dünyasında yaşasınlar. Yerlerinde saymaya devam etsinler. Biz de gelişmeye devam edelim.

  9. Yav he he.

  10. OffTheRecord avatarı

    mekanik yol tutuşun çok fazla olduğu rusyada mercedesin üstün olması normal. enseyi çok karartmayın. ama çokta mühür basılacak demeyin 😀

    geçen seneki singapurda mercedesin performansı gibi ferrarininde buradaki performansı spesifik. bir sonraki yarışta daha yakın olurlar. yinede sıralama modunda 0.5, yarışta 0.250 civarlarında yavaş ferrari. ispanya her şeyin göstergesi olacak. ispanyada iyiyseniz her yerde iyiysinizdir. tabii ferrari sorunsuz bir hafta sonu geçirebilirse.

    vettelide baz almaları normal, vettelin yarış temposu çeyrek saniye(0.250) daha iyi. raikkonen genelde 1-2 yarış dışında vettele yaklaşamamıştı geçen sene.

  11. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    şu muhabbetler sıktı gerçekten, Mercedes cephesinden sürekli bu tarz açıklamalar geliyor; dikkat edin geçen yıldan bu zamana kadar sürekli rahat şekilde duble yaptıkları yarışlardan sonra bile neredeyse yarışı bitiremiyorduk, Ferrari gerçek potansiyelini gösterse kazanamayabilirdik, yarış bitsin diye dua ettik tarzı açıklamalar yapıyorlar aracınız zaten şu an hem hız olarak hem dayanıklılık olarak en yakın rakibiniz olan Ferrarinin fersah fersah önünde çok gereksiz açıklamalar bence, Ferrarinin dayanıklılık endişesi yüzünden motoru tam gücünde çalıştırmadığı söyleniyor bi şekilde söylentiler dolaşıyor ama gerçek mi değil mi orası muamma, isterse motorumuz Mercedesin motorundan fazla güç üretsin yinede bu dayanıklılık istikrarsızlığıyla işimiz zor, geçen yıl beklentiler daha düşüktü ama yaptığımız iş şimdikinden çok daha büyüktü, açıkcası ben bi Ferrari taraftarı olarak büyük bi hayal kırıklığına uğradım, takımdan çok daha fazlasını çıkartmalarını bekliyordum biçok kişi Mercedesi geçemeyiz görüşündeydi ama yinede arada bu kadar fazla bi fark olmasını ben beklemiyordum bi şekilde araçta bi potansiyel varsa bunu ivedi bi şekilde ortaya çıkarmalılar yoksa daha bu tarz çok açıklama görürüz Mercedes’den…

  12. Yarışta Kimi’den 0.3 0.4 saniye daha iyiydik ancak bunun pek anlamı yok” dedi. Ne demek yani. Kimi ye hakaret etmiş resmen

    1. genel performans olarak vettel hep önde bunu kabul etmemiz lazım.

    2. kemakinen35 avatarı

      vettelin kimiye göre daha hizli oldugunu herkes kabul ediyor ,takim patronlari dahil !ve referansi vettele göre yapiyorlar kimiye göre degil

      1. Öyle birşey olduğunu düşünmüyorum.Her pilotun kötü olduğu pistler vardır.Rusya da Kimi’nin sevmediği ve iyi olmadığı bir pist.Kimi geleneksel pistler de Limiti kendi belirler.İlginç ne olduğu belli olmayan pistler de değişik performanslar görebiliriz pilotlardan.Singapur da da Vettel ulaşılmaz mesela, olur böyle performanslar ama genele vurduğunuzda Kimi’nin yarış performansı genelde aracın Limitidir.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Rusyada amma buldu limiti ama tokat tokata 😀

          1. Valla haklısın, SC sonrası Bottasa ve Hamilton’a geçilmesi olmaması gereken şeylerdi.Şampiyonluk kovalıyorsan 1 puanın bile büyük önemi var.

            Ancak pite girmeden attığı 5 turluk stint mükemmeldi.Orada şanssızlığımız lastikleri erken ısıtan Mercedesli Hamiltonun bir şekilde pist üstünde Bottasi geçmesiydi.

            Geçemese tam tersi şeyleri konuşuyor olurduk.

        2. Vet – Kimi yarışalı kaç yarış geçti aradan ayrı ayrı? Kimi o zaman Vettel ile karşılaştırıldığında çoğu pisti sevmiyor. Kimi iyi pilot ancak son seneler iyi olduğu yarışlar eskisi gibi çok değil. Pilotların sevdiği ve sevmediği pistler tabikide var. Ancak yavaşlığı sadece buna bağlamamak gerek.

  13. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Şaka maka 4 yarış bitti Ferrari halâ daha temiz bir yarış çıkartamadı gerçekten.Bu sene şanssızlıklarla da boğuşuyorlar adamlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir