Resmi: Kubica 2012 Sonuna Kadar Renault'da

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, bu sezon başında BMW-Sauber’den ayrılıp Renault’a geçti, şimdiye kadarki performansı ile ön gruba çok yakın oldu, Avustralya ve Monako’da podyuma çıktı.

Kubica’nın ismi hem Ferrari’de Massa’nın yeri hem de Mercedes’te Michael Schumacher’in koltuğu için geçmişti ama 2012 sonuna kadar Renault’ta kalmaya karar verdi.

Kubica: “Kendimi evimde hissettiğim bir takım devam etmek benim için normal bir karardı. Benim için önemli olan, herkesin aynı yönde düşündüğü insan topluluğunda, doğru atmosferde olmak. Renault ile zamanımın başlangıcından itibaren bunun üzerine bir şeyler inşa etmeye çalışıyoruz.”

“Birlikte şimdiden çok şey başardığımızı düşünüyorum. İnanıyorum ki büyük çaba, zaman ve doğru yaklaşımla, daha da ileri gidebiliriz. Hedefimiz kesinlikle bu. Bu yüzden sadece bu sene değil, daha fazla kural değişikliklerinin olacağını gelecek sene için de sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadeleyi dört gözle bekliyorum”

Takım patronu Eric Boullier, Kubica’nın kalmasından çok memnun olduklarını ve gelecekte daha ciddi başarılar hedeflediklerini söyledi.

Boullier: “Robert’in gelecek iki senede de bizimle kalacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu takıma gösterdiği inancı için teşekkür ederim”

“Son haftalarda onun geleceği ile ilgili türlü söylentiler yer aldı, bu da bu seneki sürüşüne övgüydü. Onunla iki senelik anlaşma imzaladığımız için çok mutluyuz”

“Kesin amacımız, önümüzdeki iki senede şampiyonluk adayı olmak. Bunu yapmak için Robert’in çapında, hızlı, tamamıyla adanmış, hatalar yapmayan bir pilota ihtiyacımız var. 2010 sezonunun ilk yarısındaki performansı kusursuzdu ve gelecekte birlikte harika işler başarmayı umuyoruz.”

Renault, şu anda Vitaly Petrov’un oturduğu koltuğa 2011’de kimin oturacağını henüz açıklamadı.


Yorumlar

  1. Seb ferrari istedi de kubica mı teklifi geri çevirdi?bir kere gridde ferrairiye hayır diyecek bir pilot olduğunu hiç sanmıyorum

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kimi renaulta geçerse çok iddalı bir kadroya sahip olur. 2011 de zirveye yarışır olur. çok fazla zirveye yarışan takım oluncada yarış zevki artıyor. gerçi kimi nerde olursa olsun yarış zevkini artırır…

  3. @Kalpazan

    Kubica Ferrari'ye dünden razı demişsinde geçen sene o imkanı varken Ferrari'ye geçmedi Kubiba bilmem farkında mısın?

    Bence senden iyi roman yazarı olur hayal gücün yeterli seviyede.

  4. Kubica bence zorla kendisini ferrairiye kakalamaya çalışıyor.ferrari massayla sözleşmeyi 2011 uzattmayıp 2012 seçmesi nin açıb bir sebebi var.kubicayı isteseler zaten adam dünden razı 2011 kadar uzatırlardı.adamlar vetteli bekliyor.kubica da red bull seçeneği için 2012 kadar uzatmış ola bilir.gayet akıllıca

  5. kiminin dönmesini bende çok isterim ancak benim düşüncem kmi dönmeyi düşünmüyor

  6. jet man kimi desene ya.Boşver diğerlerini salla gitsin:)

  7. zaten diğer tüm iddialı takımların koltukları doluydu en iyi seçenek renault idi kubica için.gayet normal.haberin özelliği şu bana göre:renalt ilk önce kubica ile anlaşma imzaladı.petrov u şu an düşünmüyorlar muhtemeln performansından memnun olmayabilirler yahutta kuicanın yanına ona yakın performans sergileyebilecek bi pilot düşünüyor olabilirler örneğin sutil olabilir.petrov içinse sezon ortasından sonra tekrar bi değerlendirme yapacaklardır.bence çaylak petrovdan o kadarda memnunsuzlukları yok.ancak dediğim gibi kubicanın yenına tecrübeli ve sağlam bi pilot düşünebilirler.her şey petrovun performansına bağlı.seneyede iddialı olmak için ellerinde gelen herşeyi yapacaklardır.

  8. kaskını da beğendin tamam artık garanti şampiyon olur.

  9. sezon öncesi testlerde full siyah bir kask da kullanmıştı 1 günlüğüne. asıl o şahane görünüyordu ama bu kaskı da çok iyi. yakışıyor. 🙂

  10. Kadir YILMAZ avatarı

    Bu arada çocuk gibi davranmış olacağım ve bir yorumla daha burayı işgal edicem AMA sanki Kub benim yorumumu okumuş. (ilk yazımı bulamadım ama bu tam oturmuş)
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12486-renault-kubicanin-yaklasimindan-memnun-haberi.html

  11. Kadir YILMAZ avatarı

    Bu arada çocuk gibi davranmış olacağım ve bir yorumla daha burayı işgal edicem AMA sanki Kub benim yorumumu okumuş. (ilk yazımı bulamadım ama bu tam oturmuş)
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12486-renault-kubicanin-yaklasimindan-memnun-haberi.html

  12. Kadir YILMAZ avatarı

    Yaşananlardan sonra Reanult a kızgındım ama, kişi bazlı olayları markaya yıkmamak gerekir ve Kub çok beğendiğim bir pilot. Acaba Kub un çapında derken başka büyük bir pilot mu kastediliyor. Aklınıza Rai gelmesin, ne kadar sevsemde, kendince haklı da olsa F1 için biraz vermeli, kişiliğinden değil ama şartalrı yumuşatmalı ve sürekli "o isterse" kelimesini kullanmayı kesmeliler.
    Bumblebee benzetmesini ilk kaskı taktığında sitede bende yazmıştım, benziyor ama değil mi?

  13. Hayırlı olsun. Kubica olabileceği en rahat takımda bulunuyor bence. Eğer Renault gelişimini devam ettirirse neden Renault ile şampiyonluğa koşmasın ki Kubica?

  14. Başarılı olacaklarını sanmıyorum ama hayırlısı.

  15. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    tamam abi patronuda gizliden açıkladı.
    kimi raikkonen muhtemelen önümüzdeki yıl renoda.
    müthiş olacak bu.
    düşünsenize;
    5 takım şampiyonluk için mücadele ediyor.
    düşünmesi bile müthiş.

  16. büyük takımlarda 2012'ye kadar boş koltuk olmadığı için en mantıklısı renaultda kalmaktı.renault alonsonun boşluğunu iyi doldurdu.

    ayrıca kubicanın kaskının araçla uyumu müthiş.forumda bir arkadaş bumblebee benzetmesi yapmıştı gerçektende öyle

  17. güzel haber. hayırlı olsun her iki tarafada. bu şartlarda ikiside mümkün olan en iyisini seçmiş durumda. özellile renault kubica gibi bir pilotu kaçırmamakla harika iş yaptı.

  18. hayırlı olsun ne diyelim.

  19. sevindim. Renault'nun Kubica gibi bir pilota ihtiyacı var. umarım çok başarılı sezonlar geçirirler.

  20. Hayırlısı olsun.Zaten 2012ye kadar pilot kadrosu büyük ölçüde dolmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir