Son Dakika: Verstappen İspanya’da Red Bull’a Geçebilir!

yazar:

kategori:

Bu akşam çıkan sürpriz haberlere göre Toro Rosso’nun genç pilotu Max Verstappen, sıradaki yarış İspanya’dan itibaren Red Bull’da Daniil Kvyat’ın yerine geçebilir.

Rusya GP’nin ilk turunda yaptığı temasın ardından eleştirilerin odak noktası olan Kvyat, bu hafta Red Bull patronlarıyla görüşecekti.

Çin’de yaşanan gerilimin ardından Kvyat’ın kendi evi Rusya’da ilk turda Ferrari’den Sebastian Vettel ile iki defa temas yaşaması sonucu hem Ferrari’nin hem de Red Bull’un yarışı olumsuz etkilenmişti.

Yaşanan kaza sonucunda Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko çok ciddi kızmış ve hafta içerisinde Kvyat ile ciddi bir görüşme yapacaklarını söylemişti.

Verstappen’in adı gelecek sene için Red Bull’la anılıyordu. Motorsport’un haberine göre Red Bull gelecek yarışta Kvyat’ın yerine Verstappen’i geçirmeyi değerlendirebilir. F1today.net sitesi ise durumun daha ciddi olduğunu ve iki pilotun İspanya’dan itibaren koltukları değiştireceğini iddia etti.

Red Bull’un Kvyat’ın kariyerine çok büyük yatırım yapması sebebiyle kariyerine hemen son vermek istemediği söyleniyor.

Toro Rosso’ya çekilmesi halinde Kvyat’ın daha az baskıyla kendine olan güvenini yeniden kazanabileceği ifade ediliyor. Bu gelişmeyle Verstappen de daha güçlü bir araçla kendini daha iyi gösterme fırsatı yakalayabilir.

Red Bull konuyla ilgili iddialara henüz bir cevap vermedi.

 

 

 


Yorumlar

“Son Dakika: Verstappen İspanya’da Red Bull’a Geçebilir!” için 43 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Grosjean Kimi 2012 de Alonsoyu biçtiler o zman bu arkadaslardan tık yoktu şimdi ise ağlayıp duruyorlar

    Başarısızlıklarınıza bi kılıf aramayın bide Alonsoya politikacı derler Vettel politikanın kralını yapıyor Çin gpnin

    ilk virajından itibaren koca yarış ağladı durdu alt yapı yaptı şanssa bak Kvyatında gidip çarpacağı tuttu plan

    böylece başarıyla işlemiş oldu hatta Vettel ve Ferrari durumdan memnunlar bile Çin gpden önce Ferrarinin

    dayanıksızlığı ve beceriksizliği konusuluyordu şimdi ise bu konu köpürtüldükeçe köpürtüldü ama ne

    yaparsanız yapın bu durumu değiştiremiyeceksiniz…

  2. MertcanMassa avatarı

    Bu kadar fevri olmaya gerek yok. Tamam Rusya’da işleri batirdi, hem takımına hem kendisine hem de Ferrari’ye büyük zarar verdi ama 1 yarış önce böyle bir araçla podyuma çıkan bir pilottan bahsediyoruz ve öncesi de gayet iyi. Sadece 1 hatayla pilotu yedek takıma göndermek takımdaki güven olgusunu yıkar. Ree Bull böyle bir karar almakla sadece kendisine zarar verir.

    1. Aslinda ben de boyle dusunuyorum. Herkes hata yapabilir. Onemli olan bu hatadan sonra pilotun yaninda olmak, destegini hissettirmek, ilk firsatta 2.takima gondermek degil. Sans verilmeli.

  3. Hiçbirşey olmaz. Kvayt yarışmaya devam edecektir.bakın göreceksiniz. Bir kazayla milyon dolarlar yatırdıkları ki bu pilot 4dibya şampiyonunu geçen sene madara etmişbir pilotla yarışabiliyorsa hele ki hiç birşey olmaz. Kvayt o koltuğu sonuna kadar ediyor. Her kaza yapan pilot gönderilseydi bugün gridde pilot bulamazdınız. Hadi oradan sizde.

    1. Oldu bile 😀

      1. Yazık üzüldüm ben kvayta. Hiç haketmedi.

        1. Redbull pilotlarına karşı çok acımasız, bunu Vettel hariç RBR pilotları iyi bilir.

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bence tamamiyle saçma bi karar olur Kvyatın Vettelle ne gibi bi problemi olabilir kaldıkı Vettel gibi Redbullu

    basamak olarak görüyorsa ileriki hedeflerinden gecmeyi isteyeceği ilk takım Ferrari olur kalkıp bilerek

    vuracağını sanmıyorum Ama bu Redbulla da güven olmaz ama Max gelirse Kvyatı ararlar buraya yazıyorum

    Melbournede Sainzi Jru nasıl biçti gördük Redbullda neler yapmaz kaşıntısı varsa redbullun getirsin İyi

    olur birazda Verstappen biçer Vettoşu 😀

  5. Biz bunları burada anlattık. Allahtan bunu düşünen takım redbull ki haklılığımız 1 kat daha artıyor bu vesile ile. Çünkü gridde onlar kadar pilotlarına değer veren başka bir takım yok ve milyon dolar yatırım yaptığı pilotlarına sizlerden daha çok değer verdikleri ne de eminim. Ancak kvyatın hatası! yenilir yutulur cinsten değil güle güle kvyat! derken bunların yaşanacağını biliyorduk 🙂
    Bu vesile ile de redbull u rakiplerine gösterdiği saygıdan ötürü bir kez daha tebrik ediyorum.

  6. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ricardo hapı yuttu 🙂 İnşalalh Toro Rossoya Vergne gelir.

    1. Ricci hapi yuttuysa dua et Ferrari’ye gelmesin. Vettel’i aglatir cunku. Unutma Ricci > Vettel

      1. Ham>Alonso
        Button>Alonso?

        1. Ee nolmus? 🙂 yenildik tamam kabul ederiz gardaş.

          1. Yani bunlar çok olası şeyler bende onu diyorum 🙂

            1. Dogru diyorsun da iste bu tur arkadaslar kendi pilotunun (4 kez dunya sampiyonu) yenemedigi pilotu 18 yasinda bir cocugun yenmesini umuyorlar. 🙂

  7. Günaydın
    Düşene bir tekmeyi sizde vurun
    Bir podyum alırsa bunların hiç biri konuşulmaz.

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Hakkaten daha Çin yarışında podyuma çıkmadı bu adam,üzücü gerçekten hadi bu insanlar canavar ruhlu onların böyle yapması düşünmesi normal, bize ne oluyor, biz de düşman kesildik şu adama. Değişiğiz vesselam

  8. 1 maçta pardon 1 yarışta adam asma sadece bizde olur sanıyordum.
    eğer bir yarıştaki hatalara bakıp pilot gönderilseydi bugün gridde olan Alonso,Kimi,Hamilton,Grosjean yarışmıyor olurdu.

    Evet Kvayt hatalı ama gönderilecek kadar da değil şansızlığı 2 kere aynı kişiye(bir önceki yarış çarptığı) çarpması oldu

    1. Erman Kılıç’ı hatırlayan var mı? 🙂

  9. yasal anlamda red bull’un 4 pilotun anlaşmasında bu iki takım arasında istediği an değişiklik yapabileceğine dair madde varmış. bir önceki yarışta temas olmadigi icin pohpohlayip bu yarışta temas olunca bu kadar yaygara koparmalari da gerçekten ilginç oldu.

  10. Kesinlikle yapılmalı.Kvyat bitik durumda zaten.Çaylak bir pilot değil.Ama yaptığı saçmalıklar acemi hatası bile değil.İş dünyasında gurur onur olmaz, eğer büyük hata yaptıysan cezasını çekersin.

  11. su verstappen denen cocukta ne buluyorlar anlamiyorum. ulan altinda sainz denen bir hazine varken sen verstappeni kullaniyorsun. al sainzi red bull’a adam parlasin.

  12. Yaparlar mi yaparlar,Markocan az pilot gondermedi rbr v toro rosso dan…Adam da bi is ahlaki yok ki..

    Kvyat zor bir donemden geciyor,sahip cikilip motive olmasi lazim…

    Bizim sunepe vers kvyat in yerine gecers o koltugu birakmaz..

  13. O kadar da değil ya. Bilen bilir ben de burada Kvyata demediğimi bırakmadım, yerin dibine gömdüm ama bir iki yarışla takımdan adam mı gönderilir ya? Oyun mu bu? Gerçekten büyük rezalet olur. Sadece rezalet değil, nasıl bir hata yapmışsa yapsın bir Formula 1 pilotuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. En azından sene sonu beklenir öyle gönderilir. Ayıp yani gerçekten ayıp…

  14. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Toro Rosso’ya çekmezler, onun yerine direk göndermeyi tercih ederler. Ama her halükarda Kvyat’ın RBR kariyeri bitmiş gibi gözüküyor.

  15. Bence çok saçma bi pilot kötü sürdüğü zaman hemen takımdan gönderilirmi çinde göklere çıkardığınız adamı şimdi yerin dibine soktunuz

  16. Sezon içinde kimsenin koltuğu değişmedi, değişmez. Rus ö***** kvyat’a durumun ciddiyetini farkettirmek için yapılan takım stratejisi sadece..Yani şuan için kvyat’a verilebilecek en büyük ders; koltuk kaybetme korkusu.

    1. Tutturamadın, sezon içinde koltuk değişiyormuş 😀

  17. skandal bir karar olur. tek kelimeyle ‘rezalet’.

    o zaman kvyat’ı hiç yarıştırmayın çünkü eğer yarışırsa her şeyi kaybetmenin acısıyla pist üstünde aptalca işlere kalkışabilir.

  18. Haha verstappen gelsin de riccardo patron kim göstersin bi ona 😀

  19. Bir yarışla adamı yere göre sığdıramazken başka bir yarışla dibe vurdurmak ne kadar da saçma. Bu çocuk Çin’de iyiydi sonra o 2 haftada ne olduysa oldu ve rezil bir pilot mu oldu? Koca koca takım yöneten adamlar hemen gaza gelip böyle kararları nasıl alabiliyorlar hayret ediyorum. Kvyat iyidir Verstappen kötüdür filan demiyorum, bu geçişi ben de isterim -zira Ricciardo Verstappen’le ne yapacak merak ediyorum- fakat liseli ergen gibi gaza gelerek takım yönetilmesi canımı sıkıyor. Aynısı sözleşme uzatma döneminde de oluyor. Pilot 2 yarış iyi geçirse sözleşmesi uzatılıyor, kötü geçirse yerine adam bulunuyor. Senin taraftardan farklı olman, azıcık profesyonel olman lazım.

    1. Çinde iyimiydi 🙂

      Göz doktoruna gitmeni öneririm 🙂

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Çinde gayet temiz sürdü. Yanılmıyorsam haftanın pilotu seçilmişti. Sizde hafıza kaybı için nöroloji uzmanına gidebilirsiniz.

  20. Bu şekilde bir değişim olacaksa Kvyat daha çok etkilenir ve moralmen çöker. Koltugunu başkasına kaptırmak bir pilot için hiç de kolay bir şey değildir. Marko iyice abarttı işi ya tamamen gönderin yada yarışmaya devam etsin.Piskolojisi bozulduysa da yardım alsın.

  21. Kvyat’ın ayrılması için hala erken diyorum. Ama Verstappeni de Red Bull’da çok merak ediyorum. 🙂

  22. buna karşılık Ferrari’nin acil olarak son gücellemeli Ferrari motorunu Toro Rosso’ya vermesi lazım Verstappen’in Toro Rosso da kalması için çünkü Verstappen gelecek sene Ferrari de yarışacak ya da öyle temenni ediyorum

    1. Redbull bırakırsa tabi.

      1. + Yeni Ferrari motoru Toro Rosso aracına uymuyor diye biliyorum.

        1. Bizim takim bu sene ki motor anlasmasini 2015 ferrari motoruyla yapti,adamlar zaten guncel motor veremez,ki aracada uymaz

  23. metin mete’de yazdı twitter’dan haber doğru olabilir ee kvyat efendi sana ağır geldi redbull artık putin bile kurtaramaz seni 😀

    1. Çarptığı Ferrari, Ferrari’nin çarptığı kendi takım arkadaşı Ric 😀
      Yetmedi ikinci kere daldı yine aynı Ferrari’ye, O da neredeyse Mercedes’e 😀

  24. Bende tam yazacaktım bi başlık altına ama çok hızlısın @abdullah-celik helal olsun:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir