Marko: Kvyat Ricciardo’dan Yarım Saniye Daha Yavaştı

yazar:

kategori:

Helmut Marko, Daniil Kvyat’ın geçen yıl ile aynı performansı gösteremediğini söyledi.

Marko “Daniil bu yıl çok fazla baskı altındaydı. Geçen yıl ile aynı performansı gösteremiyordu. Geçen yıl çok iyiyken bu yıl sürekli Ricciardo’dan 0.3 0.5 saniye daha yavaştı.”

“Çok tutarsızdı. İnişler ve çıkışlar yaşıyordu. Bazen Çin’de olduğu gibi iyiydi. Bu dalgalanmalar kendisi üzerinde baskı yarattı. Sochi’de yaptığı kaza baskıdan kaynaklanıyor”

“Toro Rosso’ya göndererek kendi yeteneğini gösterme fırsatı sunduk. Romain Grosjean’ın geçmişte yaptığı gibi kaza üstüne kaza yapmasını engel olmak istedik”

“Verstappen ve Sainz arasında büyük bir huzursuzluk vardı. Hem bu sorunu çözdük hem de Kvyat’ı takımda tuttuk. Toro Roso iyi bir potansiyele sahip. Onlar  bir sürücü için kendisini gösterme fırsatı yakalayacağı iyi bir orta sıra takımı” dedi.


Yorumlar

“Marko: Kvyat Ricciardo’dan Yarım Saniye Daha Yavaştı” için 15 yanıt

  1. Junior Tifosi avatarı
    Junior Tifosi

    Dostlar mesele sadece Kvyat’ın yaptığı kazalar değil, onlar görünür bahane olarak kullanmak için son derece elverişli olaylar sadece. Toro Rosso’da da bu sene işler daha sene başından itibaren karışık. Verstappen Sainz’ı ciddi bir rakip olarak görmediği için takımda bir yeri yokmuş gibi davranıyor bu da takım yönetimini zorlaştırıyor. Redbull ilk başta Verstappen’i Mercedes ya da Ferrari’ye kaptırmanın önünü kesmek istedi bu bir gerçek. Verstappen’i Ricciardo’nun yanına koyarak Sainz varken yaptığı kadar dik kafalılık yapmasının önüne geçmek istedi fakat şunu da unutmamak gerekir ki bunu daha sezonun başında Kvyat’ı takımından koparıp Toro Rosso’ya yerleştirerek yaptı. Bir nevi Verstappen’i terfi ettirirken gözdağı da verdi umarım kendisi de farkına varmıştır bu durumun. Kvyat ise Vettel’in ayrılışının ardından biraz “zorunlu” terfisinin ardından kendini gerçekten kanıtlama fırsatı bulacak. Bunu da en iyi Verstappen’in eski aracıyla onu mağlup ederek başarabilir. Belki de üst sıra mücadelesi vermenin çok da zorunlu olmadığı bir takımda yarışmak Kvyat’ın daha rahat yarışmasını ve elinde ne varsa pistte göstermesini sağlayabilir. Bir de Vettel’den teorik olarak biraz daha uzakta olması potansiyel bir intikam düşüncesini de engelleyebilir. Tabi böyle Kvyat’a yüklenerek Verstappen araca dokunur dokunmaz harikalar yaratacakmış gibi bir düşüncem varmış gibi görünmüş olabilir fakat aşırı motivasyon da İspanya’da Verstappen’in aleyhine olabilir. Fakat Verstappen geçiş yapmayı ve bunu yaparken de risk almayı biraz seven bir pilot, elinde daha iyi bir araç varken ne yapacağını göreceğiz İspanya’da.

  2. Bu değişiklik er yada geç olacaktı evet ama bir pilotu bu kadar aşağılayarak yapılması yakışır değil. Doğru Kvyat saçma sapan şekilde temaslara karıştı son yarışta ancak bu gibi hatalar yapan pek çok pilot var bu şekilde olmamalıydı..

    1. Bir pilota 20 sn arayla çarpan başka bir pilot hatırlamıyorum ki bunun ilk sinyallerini kamikaze dalışı yaptığı Çin de vermişti.Rusyada da meyvesini topladı.Kvyat baskıyı sırtlayamadı.Saçmalamaya devam etmesine izin veremezlerdi öyle de oldu.Herşey çok basit..

      1. Grosjean, Spa startını karıştırıp Lewis’i, Alonso’yu ve bir kaç pilotu daha süpürdüğü yarıştan sonra bir yarış ihraç almıştı. Benzeri uygulanabilirdi. Kvyat’ın yaptığı hatada savunacak bir şey yok %100 hatalı %100 kazma. Şampiyonluk adaylarından birinin yarışını bitiriyor. Ve bir kez değil aynı sektörde iki kez aynı hatayı yaparak. Ama dürüst olalım burası Formula 1 ve koltuğu bi iki kötü performansa bakan bir pilot kasıtlı olarak gidip rakibi bile olmayan bir diğer pilota çarpar mı? Bence kesinlikle hayır. Dediğim gibi Kvyat’ın hatası tamamen kazmalıktan.. Ben burada takımını eleştiriyorum illede bu değişiklik olacaksa bir iki yarış sonra yapılmalıydı..

  3. Marko demekki maldonado yu Taksim’de sallandirirmis.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Çin’de podyuma çıkan ben miydim?

    Adam hata yaptı ama hemen harcadınız.

    Vettel hiç hata yapmadı mı? 2007’de Fuji’de Webber’e arkadan bindiren kimdi?

    2010’da yaptığı komik kazalar?

    Verstappen’i hemen Red Bull’a çekmek için Kvyat’ın Rusya’da yaptığı hataları bahane ettiniz sadece.

    Bir de McLaren kolay pilot harcıyor diyor bazıları. McLaren en azından sezon boyunca katlanıyor.

  5. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Marko gibi adam F1’e bir daha zor gelir.

  6. Redbull, Kvyat’ı göndermek için bahane arıyormuş demek ki….Yoksa bir yarışta bir hata yaptı diye pilot harcanmaz, Redbull ayıp etmiş adama..F1 ne kazalar gördü zaman içinde…

  7. Grosjean’da zamanında çok kaza yaptı evet ama onun yanında bir şeyler öğrenebileceği bir pilot vardı ve kendini geliştirdi. Kvyat’ın Toro Rosso’ya gönderilmesinin ona ne faydası olacak? Sainz ondan daha tecrübesiz. Red Bull sırf Verstappen başka takıma gitmesin diye Kvyat ve Sainz’ı gözden çıkarmış, bunu anladık. Adamı gönderiyosunuz bari kıvırmayın…

  8. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    kaza sonrası söylediğim oldu ama bu kadar erke olabileceğini tahmin etmiyordum. istermisiniz verstappen ilk yarışında kazaya karışsın ve yarış dışı kalsın kvyat’ta puanlar alsın. ne güzel olur. tamam hata yaptı çoğumuz eleştirdik ama bir yarışçıyı Red Bull gibi global bir marka çok çabuk harcamaması gerekirdi. ama herkesin dediği gibi bir bahaneleri olması gerekiyordu çünkü verstappen kesinlikle onlar için yarışacaktı ve bu bahane rusya gp’si oldu. kvyat seneye takım bile bulamaz bu moral bozukluğuyla.

  9. İtibarsızlaştırma çalışmaları. Marko pisliğin tekidir.

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Ön yargılarımla söylüyorum bı adam hakkaten senin dediğin gibi,gavatın teki gibi duruyor,

  10. Yine de ne olursa olsun ayıp oldu bence. Neyse hayırlısı bakalım. En azından bundan sonra Redbull açısından biraz daha heyecanlı yarışlar seyredicez ve en çok merak ettiğimiz şeyin sonucunu öğrenicez. Verstappen gerçekten o kadar yetenekli mi ve Ricciardo karşısında bakalım kendini kanıtlayabilecek mi?

  11. Ilk defa goruyorum direkt bileti kesmisler ki bi de itibarsizlastiramya calisiyorlar.Telemetri verilerinide paylassaydiniz bari.
    Cidden ayip ki 4 kere sampiyon vetteli bile kalsaydi pacavra yaparlardi bunlar.Bi takimla sadece cikarini birlestiricen kullanilabildigi kadar kullanacak pilotlar bu takimi sonra cope atacak.
    Ves.te bir kac kaza yaparsa seyreyle gumburtuyu sen.

  12. Helmut Marko bakkal yönetir gibi takım yönetiyor valla. Kvyat peynir mi de geçen seneden bu yana bozulsun? Adama 3 ayda ne oldu da yavaşladı? Tamamen saçmalık bu takas işi. Sorunları çözmeye uğraşacaklarına adamı gönderdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir