Mercedes “Sıkıntılarımızın Nedeni Ferrari”

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, bu sene kendi standartlarına göre dayanıklılık konusunda geride kalmalarının sebebinin Ferrari tehdidi olduğunu söyledi.

Sezon öncesi testlerde oldukça dayanıklı bir grafik sergileyen Mercedes, sezon başladıktan sonra özellikle Lewis Hamilton’un aracında bir çok sorun yaşadı.

Wolff “Kurallar stabil kaldığı için motorun her bir noktasından maksimumu almaya çalışıyorsunuz bu yüzden daha zor oluyor.”

“Ferrari kış döneminde devasa adım attı ve bu yüzden sınırları zorluyoruz. Bazen sınırlara ulaştığımızda nasıl olduğunu anlamamız gerekiyor. Durum bu.”

“Çok zorladığımız için Nico’nun aracında MGU-K’da sorun yaşadık. Aşırı tork olduğunu gördük ve bu oldukça endişe verici bir sinyal çünkü bozulabilirdi.”

“Mevcut kurallar altında bunu pilota söylemenize izin verilmiyor. Bu yüzden kontrol etmesi oldukça zordu.”

“Lewis’in aracında karbon boru çatlamış. Bu borunun kalitesiyle alakalı bir sorun gibi. Bakmamız lazım.”

“Analiz etmeye ve sorunun kaynağını bulmaya çalışıyoruz ancak net bir şey yok. Karmaşık bir sorun.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Mercedes “Sıkıntılarımızın Nedeni Ferrari”” için 36 yanıt

  1. Mercedes AMG avatarı

    Testlerde gün boyu 150 turdan fazla tur attınız yani 3 yarış mesafesi ya arabayı zorlamadan rölantide bu turları attınız yada ortada dönen çok iyi bir oyun var.

  2. bakalım İspanya Gp aerodinami açısından önemli bir pist çok da fazla motor gücü istemiyor fakat bu sefer RedBull yaklaşacak Ferrari’ye . Ne bileyim ya hızlı pistte Williams yaklaşıyor Aerodinami isteyen pistte RedBull yaklaşıyor . Çıkmaz sokak gibi bir şey

  3. Hadi oradan Ferrari ne kadar yaklaşırsa siz o kadar hızlanırsınız.
    Ve nico yu şampiyon yapmada elinizde bir bahane var işte .
    Ferrari süper gelişti Mercedes panikle motoru geliştirdi Ferrariyle aradaki farkı korumak için dayanıklılıktan ödün verildi vs vs Hmiltonun aracına ufak bir işlem Hami geri Ferrari biraz yaklaşsın Rosberg suya sabuna dokunmadan aradan sıyrılıp şampiyon olsun Tavşan kaç tazı tut misali bir taşla iki kuş.
    Totonun klasik yorumlarından biri..

  4. Bunlar kadar omurgasız bir takım görmedim,neyin korkusu bu anlamadım,ne yapacaksınız yirmi yıl üst üste şampiyon olmak gibi bir hedefiniz mi var anlayalım.Her fırsatta Ferrari bizi yakaladı yalanını söyleyip yarışlarda dalga geçer gibi kazanın sonra insanlarla alay edin,gerçekten F1 tarihinin en korkak takımısınız.

  5. Yapılan dominasyonun istatistiki ağırlığına bak yapılan yorumlara bak 🙂 redbull’a da saygı duyan pek yoktu hele ilk ilk 2-3 senede. İşte köklü ekip olmamanın, taraftar kitlesinin olmaması böyle birşey 🙂
    Ferrari veya Mclaren ve dahi eski Renault olsaydı tekrarlı da olsa her haberde kopacak coşkuya bakardın 😛 50 defa dedik merso yıllarca ortalığı da dağıtsa elde edebileceği birşey yok 🙂 Mercedes’in bütün varlık yüceliği McLaren’e ait 😀

    Bu arada haberde ki sözlerin anlattığı şey bana göre doğru ferrari bu kadar hızlı gelişmeseydi (diğerlerine nispeten) bu sene MB den olağanın üstünde dayanıklılık bekliyorduk geçen seneden daha fazla yenilik yapmak zorunda kaldılar anlaşılan. Gerçekte ilk 2 sene devasa hızlı ama dayanıklı değillerdi bundan sonra da işleri zor. 2017’e çok ileri bir şasi, önceki ürettikleri gibi ileri bir yürüyen sistemi getiremezlerse bu güç gelişim hızları kurtarmaz artık onları 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Yapılan yorumlarda ben bir anormallik göremiyorum abi. Dominasyonu kim yaparsa yapsın bu tür haberlere aynı şeyler söylenir. Red Bull ve Mercedes gibi takımların fan potansiyelinin olmaması belki başarı geçmişleri ile ilgilidir. Ancak bir söylem sürekli tekrarlanırsa kabak tadı verir. Bu pohpohlamaktan başka bir şey değil. Ülkemizde de gündem değiştirme sık sık olur, bilirsin. Bu da aynı ona benziyor. Takım sonuç alamıyorsa tehdit olsa ne olur olmasa ne olur . Kaldı ki zaten tehdit mehdit de yok ortada. Ferrari’nin 2015te ciddi bir adım attığı doğru hatta bana kalırsa bu yıl da atıldı ama sonuca dökemiyor. Hal böyle olunca bir anlamı olmuyor. Mercedes de 2 senedir Ferrari aşağı Ferrari yukarı diye söylemde bulununca artık bunun pek ciddi olmadığını insanların düşünmesi normal.

      1. İlk yarışta elimizde ki yarışı resmen altın tepside hediye ettik adamlara.Ferrari hızlı olsada organizasyon konusunda eksik bir takım.Sadece Hız ve Dayanıklılık değil aynı zamanda çok zeki ve hazır da olmalıyız.

        1. Eh yarış dediğin şey hani otomobil, makine, yarış aracı dediğinin 4 kaidesi gibi olmazsa olmaz kaideleri içeriyor bunlardan hızlıca söylenecek 2’si endurance ve strategy…
          Bütün hepsini bir araya getirdiğinde galibiyet oluyor yoksa olivier panis’in ki gibi tutturmaya bakar anca iş 🙂
          Her zaman ne dedik eski devir ile ilgili Ferrari’nin aracı her zaman devasa üstü devasa değildi diğerleri çok beceriksizdi sadece bir mclaren bir bmw felan bazı şeyleri bir araya getiremeyince hp’lerinin, fastest timing’lerinin bir önemi kalmıyordu.
          Evet organizasyon eksikliği de var daha önce denildi bu başkanla bu müdürle zorlar bu işler olmaz değil ama çok zorlar.
          Scuderia burada ki eksikleriyle yıllarca çok şey kaybetti yoksa aralarda şampiyonlukları da olabilirdi meseleyi sadece araç üretimi olarak gördü insanlar ama değil. Bakın kaç yıl geçti Scuderia Ferrari’nin başında halen motorsporu kökenli biri yok.

      2. Kastedilen markalar yapsa inan bu kadar dudak bükülen açıklama gelmez hangi taraf yaparsa o taraf her gelen söze uçar diğer taraf küfreder 🙂 bunları sallamıyor insanlar. Sadece bu haber için de demiyorum batı doğu her taraf için böyle 🙂
        Baksana ferrari az bi yakınlaşır gibi oluyor coşuyor insanlar 🙂 Mclarenciler ölüsünden bile umut çıkarıyor işte bunu kastediyorum.

        Bu arada tabi ki başarı geçmişi ile ilgili 50’leri gören kimse yaşamıyor 🙂 MB fanatikleri öyle yarışlardan felan anlamaz markanın temel nitelik kaaideleri zaten lüks ve konfor üzerine içine performans sonradan sokulmuş birşey.:) Yarın öbür gün Audi gelse de dominasyon yapsa yine aynısı…

        MB de böyle yapmak zorunda “biziz”, çakarız siler atarız deseler, aralarda konuşmasalar ortam çok değişir gerçek savaş olmadığında savaş varmış gibi gösterirler yapmasalar aleyhlerine dönmeye başlar 🙂 ben de çeşitli zamanlarda gücü kontrol altında tuttukları hissine kapılıyorum ama emin değilim. Nitelikli denebilecek basın adamları da diyor bunu malum. Ortam ve seri çok dandik durumda sebebi bu ne dedim kaç defa 5-10 dominasyon da kursa, yıllar boyu silip atsada bu motorlarla, bu araçlarla bir yere kadar kıymetli görecek insanlar bunu forumlarda, yorumlarda hep göreceğiz işte bunu MB, Reno, Fiat yöneticileri anlamıyor. Zannediyorlar ki herkes otomobil müşterisi gibi motorsporlarını takip etmek nitelikli birşeydir tenis takip etmek gibi piste herkesi götüremezsin herkese basitte olsa motorsporları elemanları üzerine yorum attıramazsın bu ahmaklar zannediyor ki otomobil müşterisi ile aynı şey. Otomobil satın almak, sürmek alalade birşeydir herkes yapabilir. Şimdilerde parayı sonradan bulan mallar bile supercar sahibi oluyor işte 10 dk çakıyor 🙂 Neyse…
        Velhasıl ortam 2. dünya savaşı devrinde ki gibi değil öyle olsa insanlarda öyle bir milli vs herhangi bir ruhi savaş hissiyatı olsa MB’nin vır vır hiçbirşey demesine gerek yok alayına çakıp dudak altından gülmesi, gümüşün parıltısıyla kör ettik demesi yeterlidir 🙂 Elbette ki sosyolojisini kontrol altında tutmak isterler yoksa Schumacher döneminde ki gibi iş 2. 3.’e tur bindirmeye doğru giderse çok şey değişir müşteri kaybı herşeyin zirvede hissedildiği o zaman da başlamıştı. Hani scuderia’cıların hep şikayet ettiği bizi gerilettiler mecburiyetini Max ve Bernie öylece gördü.
        Ferrari aynısını yapsa rekabet olmasa inan birçokları yine aynı tür konuşmalardan sıkılır ama yine de farklı olur çünkü onun adı ferrari motorsporu kitlesinin önemli bir oranını arkasında tutuyor.
        Ne gaza geldim beh 😛

        1. Bu arada şunu ekleyecektim yukarda sonradan hatırladım. Birçok arkadaş mevcut düzenekleri gelecek adına gerekli görüyor yada kendisine öyle tatminler çıkarıyor ama insanları asıl devasallık etkiler. Bu dönemin ve araçların hiçbir yönden devasallığı yok güç yönünden yok, ses yönünden yok, mücadele oranı yönünden yok, seyir zevki yönünden yok, pistlerin-medya’nın hızı göstermesi yönünden yok işte bunu anlamıyor FIA ve eu otomobil federasyonu idarecileri. Bunun bir kısmından anlayan bir tek bernie var galiba o da cebini etkilemeye başladığı yani dolaylı yoldan.
          İnsanlar kafalarında verimliliği ölçeklendiremezler, laptime’ı ölçeklendiremezler bizim gözümüze sokulması lazım.
          Otomotiv müşterileri satın alırlar ama turbo’u ölçeklendiremiyorlar kafalarında çoğu neyin ne olduğunu bilmiyor. Ben birçok forumun, comunity’nin üyesiyimdir övüp sayan çok adamın çok çok az kısmı gerçekten turbo ilgisinde neyin ne olduğunu biliyor bu yüzden rahat kandırılabiliyorlar diğer bir kısmıyla insanlar gözlerine batana dikkat ederler yani ceplerinden çıkan paraya, kendilerine mal olan vergilere ancak yarışlar bu temel algılarla dönmez dönemez dönmüyorda zaten. Herkes o yüzden MotoGP rulez diyor o seviyenin sebebi diğer şeylerden müşteri toplamaları ve motorsikletler gerçekten otomobillere kıyasla halen gelişmeye devam ediyor.

        2. MB fanatikleri öyle yarışlardan felan anlamaz
          Şu cümle senin gibi birine yakışıyor mu?
          Bugüne kadar yazdıklarında art niyet arayanlar olmuştu, haklıymış adamlar.
          Maşallah burnun kaf dağında. Bir tek sen ve senin gibi birkaç kırmızılı anlıyorsunuz F1 den, geri kalanlar zaten mal mal izliyor anlamadan etmeden.
          Şimdi bu yazının altına da “uzun” bir hikaye yazarsın.

          1. 🙂
            Gerekmez zira bu terazi o siklete gelmez.
            Anlamadan etmeden köpük yapıyorsunuz.
            İstisnalar kaideyi bozmaz sen ne diye üstüne alınıyorsun ki.
            Madem kökten yıldızı yeterciliği kabul ediyorsun, üstüne alıyorsun bak bakalım çevrene yıldızı yeterci kaç tane yarıştan anlayan adam var zira türkiyede çoktur bunlar 🙂

            1. Ne alaka şimdi! Üstüne alınıyorsun ne demek?
              Her yazında Mercedes, Mercedes fanatikleri v.b. laflar laflar laflar. Geçen bir yazında Afrika’da canlı organ muhabbetinden bahsediyorsun, orada verdiğin örnek “Mercedes ve FIA” gibileri oluyor, yani nasıl bir bağlantı kurdun?
              Dünya üzerinde onca zengin işadamı, mafyası şusu busu var verdiğin örneğe bak. Sorarlar adama neden bu Mercedes düşmanlığı? Sormaya gerek yok aslında belli zaten.

              1. F1’i düzenli takip ettiğim 11.yılım.
                Mercedes takım taraftarı olmak için 1950’lerde yaşamış olmak mı gerekiyor?
                Hiçbir şey olmasa Schumi’nin şu takımda yarışmış olması benim için yeterli olmakla kalmıyor fazla geliyor. Ben F1’i Schumi ile sevdim gerisi lay lay lom.
                Seninde nick Michael sözde ama…

              2. Güzel kardeşim yanlış anlıyorsun yada ben anlatamıyorum galiba. Tekrar tekrar yazılmaz birşey. Basit yoruma da izahat mı geçecez yahu.
                Orda ki meseleyi de anlamamışsın tutup bütün markaları mı yazalım.
                Mercedes kelimesi sana niye dokunuyor hissedarı mısın.
                Senin ki gibi bir taraftarlık gözlüğü yok bende kusura bakma.
                1950 örneğini bile anlamayan çocuğa daha ne anlatayım. 😐
                İşte öyle herşey nickte renkte gördüğünüzü sandığınız gibi değil yazılara bakıyorsanız ya hepsine bakın ya hiçbirine bakmayın.
                Zaten dolu konuşamıyoruz da boş boş yazdırıyorsunuz Allah aşkına yukarı da alındığın ilk yerde f1 taraftarı, izleyicisi zaten kast edilmiyor biraz adam gibi okuyun birşeyi karşıt çıkacaksanız yahu.

              3. Neyse tamam. Adam gibi okuyamıyoruz işte elin veledinden ne bekliyorsun?
                Bende senin gibi terbiyemi bozmadan kapatalım.

        3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Niye Fransızca yazıyorsun anlamıyoz biz 🙂 @M1CHAEL

          1. le monde lisesinde okudum maydonoz çok severim 🙂

            1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              ”J’adore le persil” 🙂 🙂

              1. Konuşturma beni şimdi dohtoğ ğeno lar chekomastic siliğo’on le c’omidin
                😛

              2. Tarihin belli dönemlerinde biriler çıkar rakiplerini ezer geçer.Başarısız gösterir.Hayranları olduğu kadar hazımsızlık çekenlerde olacaktır.Bu son derece normaldir.Geçmişte Şumi yapmıştı bunu.kendisinden nefret ederdim.Atletizmde Hüseyin Bolt var.
                Üzgünüz bunu yapmaya devam edecek Mercedes.20 tur soğutma suyu olmadan gidebilen motor yapmışlar.İki Mercedes yarış dışı kalsaydı kim kazanacaktı yarışı?Tarihin en dominant araçlarından birine karşı Alonso şampiyon olmuştu.
                Adamlar gece gündüz çalışıyor.Daha iyisini yapın ki rekabet olsun.

  6. konu dışı; f1 resmi sitesinde Grand slam yapan pilotları sıralamışlar, o haberi burda da görebilecekmiyiz 🙂

    1. Geçen yazmışlardı ama yorumlarda mı gördüm haber miydi hatırlayamadım.

      1. çok güzel bir haber, hangi pilotun kaç defa kaç yılında yaptığı vs ve ilginç olan jim clarkın 8 defa ile en yakın rakibinden 3 defa fazla grand slam yapmış olması gibi.

        1. eee onun adı j. artur clark 😛
          O devirler ve insanlar farklıymış şimdiki gibi binlerce motorsporu yapan adam da yok.

    2. Karpuz kabuğu için teşekkürler, muhtemelen yakında göreceksiniz 🙂

      1. Bir diger ilgi cekici haberde sezon icerisinde takim degistiren pilotlari anlatmis. Malum kvayt olayi sicakken o haberde iyi gider 🙂

        1. O haber de bende olsun 🙂 Bu akşam veya yarın yapacağım

          1. Tesekkurler duyarliliginiz icin 🙂 o haberleri kendi sitemizde gormeyince tadi olmuyor.

  7. Merco kartları iyi oynuyor. yeni motorlara geçildiğinden beri tek korkusu, var olan avantajlarının ellerinden gitmesi. kendi açılarından elbette haklılar. bunun karşısındaki en büyük tehlike lobi gücü ile istediklerini yaptırabilecek ferrari. peki ne yaptılar, 2014 te ferrari en kötü motoru yaptı, Merco bu tehlikenin hemen farkına vardı ve ferrarinin kendi yanına çekilmesi veya hız olarak yaklaştırılması gerekiyordu. aksi taktirde ferrarinin bu kadar geride kalması sonuçlarının neler olacağını tahmin etmek güç değil. 2 önemli Merco motor mühendisi ferrariye geçti ve gelen bilgilerle takım müthiş bir ilerleme kaydetti. eski haberleri kontrol ederseniz bu konuda bulunacak çok şey var. Merconun ferrariye yardım ettiğini hakkında. ayrıca dikkat ederseniz her sezon veya her yarışta Merconun tekrarladığı demeçler var. ferrari bize yaklaştı, ferrari ile motor gücümüz aynı, en büyük tehlike ferrari, ferrari bizi sıkıştırıyor, ensemizdeler vs… kısacası lobisi en kuvvetli olan takımlardan biri ferrari ama Merco kartları iyi oynuyor. onlara çok yaklaşmış izlenimi veriyor, ağızlarına bir parmak bal ve uyutmaya devam. yeni motorlarda herkesin teknolojisi olgunlaştıktan sonra dondurma işlemi yapılmalıydı. malesef 3 yıl bu kural saçmalığını izledik.

    1. ScuderiaFerrariTR avatarı
      ScuderiaFerrariTR

      Ferrari’nin baş harflarini küçük yazarak kendince küçümseme yapmışsın. Peki biz McLaren’i ne yapalim (bak L harifini de büyük yazdim)

  8. Yanlis soylemisler bence sauber yada manor olmaliydi..

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Suyunu çıkardınız.

  10. Ya bırakın artık bu lafları. Neredeyse 1 sn fark var. Halen aynı hikayeler. Resmen dalga geçiyorlar. Ferrari tehdidiymiş.

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kusucam vallahi 😀

  12. Şu merconun samimiyetsiz aciklamaları hiç hoş degil ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir