Kovalainen, Hatası Yüzünden 4.lüğü Hediye Etti

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, kaza ile "pit yolu hız sınırlayıcısı" butonuna basması nedeniyle geride bıraktığı Renault pilotu Alonso’ya ana düzlükte geçilerek 4.lüğü hediye etti.

Timo Glock’un kazası nedeniyle piste giren güvenlik aracı sonrasına kalan pit-stopu nedeniyle podyumdan uzak kalan Kovalainen, pite girişinin ardından gerilerde kalmıştı. Daha sonra önündeki Raikkonen’e atak yapıp geçerken kargaşadan Alonso sıyrılıp grubun önüne geçmişti. Raikkonen, yasadıgı sorun nedeniyle gerilerken Kovalainen, Alonso’nun peşine takılmıştı.

Fin pilot, çabalarının sonucu alarak sondan bir önceki turda Alonso’yu geride bırakmıştı ki hemen sonrasında ana düzlükte yerine geri verdi.

Kovalainen: "Bu sefer güvenlik aracı bizi yakaladı. Ama yine de durumdan en iyisini çıkardık. Fernando’yu geçmeyi başardım ama sonrasında arkamı korurken düzlükte kazayla pit yolu hız sınırlayıcısına bastım"

"(Alonso’nun) içine girdim, beni biraz sıkıştırdı ama bir hareket yaptım ve bundan sonra kontrol altındaydım"

"Ama düzlüğe doğru sıyrılmak istedim. Çünkü yağ ile doluydu ve kaza ile pit yolu hız sınırlayıcısına bastım"

ALonso ile arasındaki olay Kovalainen’in tek mücadelesi değildi. Fin pilot, vatandaşı Ferrari pilotu Raikkonen’in sıkı zorlamalarına da iyi bir şekilde savunma yaptı ve sonunda son dünya şampiyonunun hata yapmasına neden oldu.

Raikkonen’i durdurma görevi verildiği yönündeki düşüncelere karşı Kovalainen: "Takım bana, birisine karşı oynanacak özel bir rol vermedi. Kimi’ye karşı savunma kendi görevimdi."

"Arkamda araç olduğunda yapmam gerekiyorsa, kim olursa olsun daima savunma yaparım ve ilk pit-stop sonrasında Kimi arkamdaydı. Savunma yapmak zorundaydım ve o bir hata yaptı. Ardından yarışın sonlarına doğru onu geçmeyi başardım"

Yarışın sonucuna göre biraz hayal kırıklığı yaşayan Kovalainen, hafta sonu boyunca olan temposundan ve en hızlı tura imza atmasından kendine güveninin arttığını ifade etti.

Kovalainen: "Gelecek hafta Malezya’da iyi bir yarış geçirmeyi umuyorum. Hedef bu olmalı. Bütün hafta sonu rahattık, en hızlı olmaya çalışma ve kazanma baskısı yoktu. Duruma göre hareket ettik ve araç izin verdikçe zorladım ve vermedikçe geri çekildim"

"Bu çok işe yaradı ve yıl boyunca daha güçlü olacağımdan eminim. Takım ruhu çok yüksek ve herkes çok motive durumda. Takımımız geçen seneden çok farklı görünüyor düşüncesindeyim"

"Herkes mutlu ve biri yarışı kazanmasa bile zorlayacağımızı ve sonundaki hedef için çalışmayı sürdüreceğimizi düşünüyorum."


Yorumlar

  1. bende öyle düşünüyorum yada nasıl olsa düzlük diye bi yumruğunu havaya kaldırmak istemişte olabilir ama gerçekten acemice bi hataydı 1-2 tur sonra istediğin kadar yumruk kaldırırdın hatta muda bile kalkardın aaah ah…

  2. demir kardeş video için teşekkürler. heikki sanırım yarışın bittiğini düşünerek sevinçle yumruğunu kaldırmış ancak heyecandan tuşa basmış galiba.

  3. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    heikkinin hız limiti düğmesine nasıl bastığını aşağıdaki videodan görebilirsiniz.
    videonun son kısmına nakın.
    heikki alonsoyu geçince elini kolunu nereye koyacağını bilememiş.
    http://www.dailymotion.com/relevance/search/kovalainen%2Balonso/video/x4qb41_2008f1melbourneracekovalainenalonso_auto

  4. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    renoların ne kadar kötü olduğunu gördük ama heikkinin ki çok gafil bir hata ve alo bundan yararlandı ama alonun tek şansı heikkinin acemi olmasıydı.

  5. tolga soydan avatarı

    alonsoya yaptığı çok güzel bi ataktı.alonso üstüne kırınca dokunuyorlardı.gerçekten hediye etti 4.lüğü

  6. Takım istese bugünkinden daha da hızlı gidebilirdi ama gerek yoktu Lewisi takım erkenden pite çağırmış yoksa daha fazla benzini varmış heran güvenlik aracı girebilir düşüncesiyle biraz daha erken çağırmışlar buda akıllıca bi karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir