Bulgaristan Rallisi'nde İlk Gün Loeb'in , Raikkonen Kaza Yaptı

yazar:

kategori:

Bulgaristan Rallisi’ni durduran bu kazadan Kimi Raikkonen ve yardımcı pilotu Kaj Lindstrom yara almadan kurtuldular. Eski F1 pilotu sezonun başından bu yana en iyi yarışını çıkarıyordu ki etabın bitimine yakın kaza yaptı.

Citroen Junior takım patronu Benoit Nogier Kimi ve Kaj’ın sağlık durumlarının iyi olduğunu  ve yara almadıklarını açıkladı.

Nogier: “Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyoruz. Kimi’nin yolun dışına çıktığını, yarım takla attığını duyduk. Aracın tavanının zeminin üstünde olduğunu ve Kimi’nin bir ağaca çarptığını öğrendik.”

Bu kazaya rağmen Nogier, Raikkonen’in Superally kuralı ile 2. günde dönebileceğini belirtti. Nogier: “Aldığımız bilgilere göre aracın yarına yetişeceğini düşünüyoruz.”

“Utanç verici. Çünkü Kimi gerçekten çok iyi gidiyordu. Harika bir hıza sahipti. Diğer pilotlara göre yumuşak lastiği tercih etmişti ki tercihinin doğru olduğu ve işe yarayacağı açıktı.” 

Günün sonunda pilotların sıralaması şöyle ;

 1. Sebastien Loeb Citroen 1.05.26,7
 2. Dani Sordo Citroen 28.1
 3. Petter Solberg Citroen 38.0
 4. Mikko Hirvonen Ford +1.10,9
 5. Jari- M. Latvala Ford +1.21,2
 6. Sebastien Ogier Citroen +1.31,3
 7. P- G Andersson Ford +2.26,3
 8. Matthew Wilson Ford +3.45,6

 


Yorumlar

  1. Citroen takımı Raikkonen'in kaza yapmadan önce etabın en iyi derecesine sahip olduğunu açıkladı.Lastik tercihinde almış olduğu risk Kimi'ye etap birinciliğini kazandıracaktı.Tabi kazayı yapmasaydı 🙁 Gerçekten yazık oldu.

  2. Bu adamın F1'de başına gelmeyen kalmamıştı.Anlaşılan WRC'de de şanssızlık yakasını bırakmayacak 🙁
    Gerçekten yazık oldu.Takımına podyuma çıkabileceğini hissettirmişti ki etabın bitimine yakın kaza yaptı.Neyse ki Kimi ile Kaj'ın durumu iyi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir