Juan Pablo Montoya

http://www.statsf1.com/pilotes/photos/montoya.pngJuan Pablo Montoya, F1’deki ilk yarışına 2001 Avustralya GP’sinde çıkmış ve 2006 Amerika GP’sine kadar F1’de mücadele etmiştir.

Toplamda 94 GP’ye katılan Montoya, F1 tarihinde en çok yarışa çıkan 75. pilottur.

Montoya yarıştığı bu 6 sezonluk dönemde Williams ve McLaren takımları adına mücadele etmiş ve 2 dünya üçüncülüğü, 7 galibiyet, 13 pole pozisyonu, 12 en hızlı tur, 30 podyum ve 307 puan elde etmiştir.

Çıktığı 94 yarışın 30’unda yarış dışı kalan Montoya, 64 yarışın 30’unda podyuma çıkmıştır.


Yorumlar

“Juan Pablo Montoya” için 7 yanıt

  1. J.P.Montoya avatarı

    Schumacher dolayısıyla Ferrari dolayısıyla FIA lobisi ile başedemedi malesef.
    Bir çok örnekten sadece bir kaçı . Bkz: Kanada 2007 , Bkz: USA 2004

  2. Açıkçası tam anlamıyla özlediğim tek pilottur. Gerçekten renk katardı yarışlara. Bana kalırsa tam bir “yarışçı” idi, bu yüzden şampiyon olamadı. Çok agresif ve sertti ama bu beraberinde istikrarsızlığı da getiriyor. Schumacher ve Raikkonen kapışmalarıyla hala akıllarda. Keşke dönse, hala iş olduğundan eminim bu adamda.

  3. En sevdiğim ikili Kimi ve Montoya en sevdiğim takım Mclaren Sonu istediğim gibi olmasada. F1’i gerçekten takip etmeye başladığım ilk yıl 2005. Bugün bana sorsalar hangi yıla geri dönmek istersin diye tekrar tekrar 2005 derim. 2005 sezonunun tek eksiği araçtan dolayı Schuminin işin içinde olamayışıydı.Kiminin şampiyon olduğu 2007’yi bile değişmem. Ahh nerde yıllar. Montoya gerçekten de saf hız olarak çok iyi bir pilottu gözü karaydı. Trf1.net 1 nisan şakasını başlığı görünce gerçekten çok heyecenlanmıştım. Keşke tekrar F1 e geri dönse.
    Ķimi, Montoya, Alonso, Şchumi, ve sonrasında Hamilton ve Vettel. Keşke sonsuza dek yarışsalar.

  4. Kimse kusura bakmasın ama button gibi Vettel gibi şimdide Rosberg gibi sadece altında iyi araç varken şampiyon olabilecek kapasitede adamlar şampiyon olurken böyle bir aslan yureklinin gözü kara bir pilotun en az 2 veya 3 şampiyonluk hakkiydi saygilar gunaydinlar

    1. şampiyonluk o kadar kolay değil. şampiyon olmak için istikrar gerekir. evet çok yetenekliydi ama hiç istikrarlı değildi.

      1. Haklısın ama kardeşim saf hız olarak abartmiyorum belki f1 tarihinde ilk 3 dir bu adam birazda şans lazımdı montayada şans eksiklikleri vardı doğru zamanda doğru araçta olamadı

        1. Saman alevi gibi parlar sönerdi.Şampiyona kovalayacak istikrar yoktu.Mclaren Mp4 20 gibi bir araçla, Kimi karşısında kayboldu.Hani araç çok iyi bir araçtı bahanesi olamaz o sene için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir