Boullier ve Wolff 2017 Kuralları Hakkında Farklı Düşünüyor

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier ve Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, 2017 F1 kurallarının yarışlara olacak etkisi konusunda farklı düşünüyorlar.

2017 F1 kuralları daha fazla aerodinami ve geniş lastiklerle daha hızlı araçlar olmasını sağlayacak. Boullier hızlı F1 araçlarının ihtiyaç olduğunu ve geçişlerin azalmayacağını söylerken Wolff, geçişlerin azalacağını söylüyor.

Boullier “Biz şu anki araçların bir kaç sene öncesine göre yavaş olduğuna ve pilotların araçları sürdüğünde ‘wow’ demelerinin F1 için iyi olduğuna inanıyoruz. Bir kaç senedir durum böyle değil.”

“Taraftarlar belki fark görmeyecekler ancak pilotlar daha fazla yol tutuşuyla daha hızlı araçlara sahip olmaktan mutlu olacaklar.”

“Ben bazı rakiplerimizin medyada yaptıkları yorumlara katılmıyorum.”

“Kurallar değişiklik için yapıldı. Araçlar daha fazla downforce üretecekler ve daha fazla mekanik tutuş olacak. Bu yüzden geçişlerin etkilenmemesi gerekiyor.”

“Bunun haricinde ön kanadın etkisi taban ya da difüzörden daha az olacak. Normalde bunun da daha fazla geçiş sağlaması gerekiyor.” dedi.

Wolff “Araçlar görsel ve geniş olacak. Daha fazla downforce olacak. Araçlar virajlarda daha hızlı olacak.”

“Ne yazık ki aracın arkasındaki hava bu senekine göre çok daha büyük sorun olacak.”

“Yaklaştığınız an daha fazla downforce kaybedeceksiniz, lastikler kayacak ve daha çabuk bitecek. Öyle olunca geçiş yapamazsınız.” dedi.

 


Yorumlar

“Boullier ve Wolff 2017 Kuralları Hakkında Farklı Düşünüyor” için 10 yanıt

  1. zor değil v10 motor yakıt ikmali çabuk biten lastikler

  2. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Resim :Bouiller Wolften borç para isterkene.

  3. Wolf dogal olarak avantajini kaybetmek istemiyor. Ve sporun daha keyifsiz olacagini idda ediyor. Peki suni gecisler, drs, motor farklari , sesten yoksun motorlar ve cirkin araclar spora zevk katiyir mu taraftarlar keyif aliyir mu hayir. Oyleyse neden enazindan gecmiste keyif veren araclara yakin degisiklikler ise yaramasin…?

  4. Sporun teknik işlerinden fazla anlamıyorum ancak 2008 kurallarına dönmek çok mu zor

  5. 2+2=4 kadar net olan bir konuda sporun en tepesindeki kişilerin bile anlaşamaması F1’in şuanki halinin bile şükredilesi olduğunu gösteriyor bence.

  6. 2+2=4 kadar net olan bir konuda sporun en tepesindeki kişilerin bile anlaşamaması F1’in şuanki halinin bile şükredilesi olduğunu gösteriyor bence.

  7. “Yaklaştığınız an daha fazla downforce kaybedeceksiniz, lastikler kayacak ve daha çabuk bitecek. Öyle olunca geçiş yapamazsınız.”

    Daha dayanıklı ve daha hızlı lastikler yapılabilir ? Eskiden araçlar aerodinamik açıdan çok daha güçlüydü ve rekabet şimdikinden daha fazlaydı Bay Wolff ?

    1. Lastik hamuruyla çözülmez o iş kaymanın kökü lastikten, yürüyüşten değil çünkü. Lastiklerin çok ileri tutunmasını sağlayan aerodinamik bastırma o kaybolunca….

  8. İşte bu kadar basit birşeyde dahi anlaşamayan adamlar ne verebilir ki insanlara…

  9. Sevgili Wolff kasma kendini ben kendi adıma suni geçişlere doydum son yıllarda hatta ne yapın biliyor musunuz Drs zırvalığını da kaldırın pirelli de daha aşınmaz lastikler üretsin yarışlarda maksimum 5-6 geçiş olsun. Yeter! şovu iyileştirelim derken sporun içine ettiniz bu spor uğruna hayatını kaybeden pilotlara haksızlık ediyorsunuz biz fanları geçtik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir