Allison Ferrari’nin Yeni Takım Patronu Olmaya Hazırlanıyor!

Galibiyetsiz geçen ilk dört yarışın ardından Ferrari’de büyük bir revizyon kapıda olabilir.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Ferrari, 2016 yılının ilk dört yarışında yaşadığı sorunlar ile gündeme geldi.

Autosprint’in haberine göre Sergio Marchionne, galibiyetsiz geçen ilk dört yarışın ardından Arrivabene’yi takımdan gönderebilir. Haberde Arrivabene’nin yerine düşünülen ismin James Allison olduğu iddia edildi.

Ferrari James Allison’u takım patronu yapması halinde İngiliz tasarımcıdan boşalan koltuğa Mercedes’ten Aldo Costa’yı getirecek.

Ferrari ve Mercedes’in bu konuyu görüştüğü iddia ediliyor ancak taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.


Yorumlar

“Allison Ferrari’nin Yeni Takım Patronu Olmaya Hazırlanıyor!” için 56 yanıt

  1. Ferrari’ye Mario Theissen yakışır adamda Alman Disiplini vardı .Bence onu getirsinler

  2. hani ne oldu fettel gelip italyanca konuşma bile öğrenmişti..

    takıma çok şey katmıştı alıp gidecekti..

    işe yaramayanlar kovulmuştu sözüm ona

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    2011de cok guzel bi on suspansiyon yapmisti ama arka tarafta zamanin trendi pullroda gecmeyince verim elde edemediler.1 sene sonra Aldo Costa herseyi toparlayabilecekken bileti kesildi ve o lanet on taraf (pullrod)a gecildi bu ise tam bi felaket oldu ve senelerce bu hatada israr ettiler sonuc koca bi sifir Vettel onu zimba gibi arabalara alisik Redbulldan ama Ferreride bunu cok bekler Bence Aldo Costayi istemeleride sirf bu yuzden!!!
    Aldo costa yi günah keçisi olan edip yolladınız şimdi geri alacaksınız acicanak haldesiniz beter olun…

  4. Kusura bakmayın ama Aldo Costa gelecekse, herkesi gönderebilirler. Adam ayrıntılardaki şeytan.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Zubullah nerlerdesin ? Nickinde değişikliğe gitmişsin. Ne diyor bu haberde, bu takımdakiler neler yapıyor yahu. Beni verem ediyorlar 😀

      1. Arkadaşların bazıları rahatsız olmasın diye değişikliğe gittim bro. Garip garip şeylerden nem kapıyoruz toplumca. 😛 Haberde görüldüğüne göre, Ferrari içinde çatlak sesler çıkıyor. Kafalarını kesmek lazım. Bu sene o yakılan meşaleler, sezon sonu kimin kestanesi için tehdit olacak? İşte onları huysuzlaştıran sorun da bu. 😀

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Puhaha ! Adamsın bro 🙂

        2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ
  5. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Ferrari takımı kötü yönetilmiyor bence. Sadece duygusallaşıp gerçeğe pek de paralel olmayan şeyler söyleyebiliyor.

    Yarışlarda strateji ve daha az psikolojik baskı takımın ihtiyacı olan bu bence. Sezon bitmiş gibi konuşulmasın hâlâ 17 yarış var, her an her şey olabilir. Madem sürekli futbolla bağdaştırmışsınız yorumları ben de örneğimi şöyle vereyim; bu sene PTT 1. Lig şampiyonu Adanaspor ilk haftalarda 12. 13. sıraları da görmüştü, şu an en az 2 puan ile şampiyon olması garanti 😉

    Bu sezonun bize anlatacakları hâlâ bitmedi, Arrivabene’nin liderliği devam etmeli meyveleri yavaş yavaş gelecektir.

  6. Hiçbir şey değişmez.Ferrari başkanı olacak bozuntu var ya onun bir şeyleri değiştirmesi lazım takım patronundan önce.Adam olsun da politik gücünü ortaya koyup kuralları çok daha farklı yerlere getirsin ya da üzerinde oynama yaptırsın.

  7. Haber gerçekse karar çok yanlış. Arrivabene takım başına geldikten sonraki kısa süre içerisinde orta sıralardan takımı zirve mücadelesine taşıdı. Mercedes ile aradaki devasa farkı çok kapadı. Ben kendisini oldukça başarılı buluyorum.

  8. İtalyanları direkt bize benzetebilirsiniz. Bana kalırsa dili-dini farklı olan milletlerden en çok İtalyanlarla benzeşiyoruz. Dolayısıyla Marchionne’de bir Aziz Yıldırım havası olması bana çok da anormal gelmedi. Stefano Domenicali görevi bıraktığında “Bu (istifa) İtalya’da pek olmaz.” tarzında açıklamalar yapılmış ve Domenicali övülmüştü. Bizdeki koltuk sevdalıları gibiler aynı. Marchionne’nin yaptığı tam anlamıyla saçmalık. James Allison ne anlar yönetmekten, bu önemli. Aldo Costa’ya filan lafım yok, Mercedes’te yaptıkları ortada. Fakat James Allison’ın Arrivabene’nin yerine gelince takımın şaha kalkacağına inanmak tamamen saçmalık. “Bakın ben takım için bir şeyler yapıyorum.” havası vererek kendi koltuğunu korumaya çalışıyor olabilir.

  9. 2017 kurallari motor sabitleme, aero anlaminda değişkenlikleri beraberinde getirecekse 2011 sezonunda bu işte ***** ama bugün Newey’i dahi uzaklaştıran aero kısıtlamaları ve beygir gücü orgininde ilerleyen F1 sayesinde adını koruyan Costa ile anlaşmaz Ferrari..Dicem ama bu kadarına bile gerek yok..

    Bugün bir takımın baskınlığı diğer bir dominasyon dönemi ile yer değiştiriyor ve F1 denen küresel organizasyonun popülerliği açısından herhangi bir takım sadece bayrak taşıyan konumunda..F1 pazarını ve pastasını büyütecek ve dahası hem harcamalarıyla hemde F1 ekonomilerinin sponsorluk ticari anlaşmalar vb gelir kalemlerini çoğaltmasıyla F1 ekonomilerini ayakta tutacak yeni dinamikler dahi (audi, toyota wv) bugün F1 organizasyonuna girerek kuralları belirleyebilir..Bize de Costayı konuşmak kalır😀

  10. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    @hayal Ekran resmini saklıyormusun hala… 🙂

    1. Banamı dedin

      1. Senin nickin bilocan mı?

  11. Arrivabene ne yapsın ki arabayı o yapmıyor. Ama 0.1 saniye muhabbeti zamanında güldürdü. Yollayacaklarsa sırf polyannacı olduğu için yollarlar.

  12. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Araç hızlı değil. Arrivabene ne yapsın. Takımdan ayrılırsa yine önceki işine Marlboro müdürlüğüne devam eder. Zaten bu yıl biraz geri planda kalmış gibi. Geçen yıl daha fazla ön plandaydı. Acaba marchionne james allisonu getirip düşük profilli bir takım patronumu istiyor ?

    1. Acaba marchionne james allisonu getirip düşük profilli bir takım patronumu istiyor

      😀 bu iyiydi

  13. Millete bir sakız verilmiş şişir şişir patlat gündem ne güzel değişiverdi dimi..:)

  14. Ferrari’nin Mercedes’i yenecek gücü olmadığını biliyorduk zaten. Her şey ortada. Bir tarafta 4 yarışta 4 galibiyet alan Mercedes (2’sinde duble yaptılar) diğer tarafta 4 yarışta 3 kez yarış dışı kalan bir Ferrari var. Sezon Ferrari için berbat ötesi başladı. Alıştığımız şekilde birini daha şutlayacaklar ve yine hata yapacaklar. Yıllardır hiç bir şeyden ders çıkarmadılar. 8 yıldır şampiyonluk gelmiyor (10 yılı göreceğiz böyle giderse, 15 olmaz umarım. Alonso’dan sonra Vettel kariyerini yakacaklar ona üzülüyorum, Ferrari’ye değil…

  15. Ben mi yalnış hatırlıyorum
    Aldo costayı iki sene önce bunlar kovmamış mıydı

  16. Arrivabene nin bir karizması var Allison ise bir mühendis. Yönetmek ayrı üretmek ayrı bence. Bizde Boullier var mesela bıktım usandım bu herifin bahanelerini dinlemekten. Arai yle beraber kıl oldum geçen sene. Defalarca kez Arrivabene gibi bir patron tercih ederim bana kalsaydı. Ferrari için yanlış bir karar olur ama Ferrari Schumacher i bile vaktinden önce emekli etmiş bir takım bazen alınan kellenin fayda/zarar dengesini tutturamıyorlar. Şimdilik sadece söylentiden ibaret ama bakalım ne olacak.

  17. Ferrari de kelle avı başlar demiştik.

    F1 takımı gibi değil mafya çetesi gibi yönetiliyor resmen.kimi getirirse getirsinler kovulma korkusuyla başarı getiremez bence

  18. Haberde yazıldığı şekilde yaparlarsa yine yanlış yaparlar.
    Teknik patronluk ayrı şey takım patronluğu ayrı şey Scuderia başarılı olanların ve geçmişinde olan şeyi yapmıyor bu şekilde yine yapmamış olur. Doğru olan Arrivanın kalması seviyesini yükseltirler Marci gram anlamıyor bu işlerden sadece karar verici rapor alıcı olmalı onun yoğun mesaisine bakmamalı Scuderia, Ferrari ayrı yönetilmeli Scuderia ayrı herkes ne Luca ne de Todt….
    Gelecek vadesinde eksikliğin Arriva’nın konumlandırması üstü ve altının olmamasında olduğunu söylemiştik yoksa yanlış kişi değil. Gerekli olan altına bir baş sorumlu kendisini böylece teknik kararları değil genel ortamın gerektirdiği, politik kararları yönetmiş olur.
    Bence doğru olan da Aldo Costa’nın teknik patronluğa getirilip Arrivaya rapor vermesi. Aldo başarılı bir deneyim ile hem yaklaşımı değiştirir hem de alternatif öyle çok yokken Allison dan daha ileri verim alabilirler. Tabi bunun kurumsal olarak garip durumu kovduğun adamı patron yapmak 🙂 geçmişe sünger çekilmesi lazım patron transfer ediyorum diye düşünülmeli.
    Horner mühendislikten mi geliyor hayır ama üst ve altında işin tecrübesine haiz insanlar var motorsporu hakim bir zümre var ortada. Mercedes ise teknik liderinden yöneticisine herşeyi daha iyi kurgulamış durumda.
    Yoksa Ferrari yine yanlış yapmış olacak 10 yılı rahatlıkla doldurup aşarlar bu kafayla…
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/18779-aldo-costa-ile-f150nin-ozellikleri-uzerine.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/67216-aldo-costa-ferrari-cok-ciddi-hatalar-yapt%C4%B1.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/21774-bas%C4%B1n-mercedes-aldo-costay%C4%B1-istiyor.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/51935-cesare-fiorio-domenicali-aldo-costa-gibi-bir-gunah-kecisi.html

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      Hocam yorumlarınızı genelde beğenirim bu konuda da oldukça haklısınız. Geçmiş yıllardan ders alınabilse istikrarın önemli olduğu ve tepedeki isimleri gönderip yerine yenilerini getirmenin doğru hareket olmadığını anlamış olurdu Marchionne. Aldo Costa kararı ise tamamen bahsetmiş olduğum hatalı eski kafanın bir tezahüründen başka bir şey değil. Aldo Costa başarılı bir mühendis ve teknik isim olmasa Ross Brawn onun arkasında bu kadar durup, kendi döneminde Mercedes’e zaten katmazdı. Ferrari başarılı olmak istiyorsa eski hatalara tekrar geri dönmekten vazgeçip sabır ve istikrarla birlikte gerekli hamleleri yapmak zorunda ama hiç de böyle davranacaklar gibi durmuyor

      1. Yani diyorsun ki birçokları gibi Scuderia Ferrari halen doğru yönetilmiyor. 🙂

        1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
          Samet Demirel(GillVill)

          Görünen Köy kılavuz istemiyor maalesef, 2u010’dan beri alınan kararlar gonderilen ve yerine getirilen daha da başarısız isimler bunun en büyük göstergesi.
          2011 sonunda Aldo costayi gonderip yerine Pat Fry getirildi tutmadı, Stefanoyu gonderdiler Yerine Matiacci geldi o da tutmadi Arrivabene getirildi simdi de bunu gönderelim yerine bir baskasini getiririz diyorlar. Çorap değiştirir gibi isim degistirmekle bu islerin olmayacagi zaten ortada ama adam akillanmamis almis eline baltayi kafa kesmeye gelmiş takımın başına belli Nato kafa nato mermer 🙂

  19. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Günün resmi olabilirmiş. Tüh murnout kaçırdın bak ama sana kıyak yapıcam habere değil resime yorum yapıcam:Resim de arrivaben allisona şöyle diyor :Geçen de bizim başkan varya he oo gözlüklü zengin olan p** hee o şey demiş beni yollayıp seni takımın başına getirecekmiş hahahaha düşünebiliyor musun, yaw makara adam yaa, la daha geçen sene Singapurda birinci olduk diye evime çifte kavrulmuş hemde fıstıklı lokum yolladın utanmadan şimdi takımdan kovarım diyor, bak nasıl sinirlendim. neyse sen ne yapıyon ya hiç sesin çıkmıyor… Demiş olabilir ?

  20. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Arrivabene yerine Allison’ın gelmesi, Ersun Yanal yerine İsmail Kartal’ın gelmesiyle teoride aynı şey. Ama Aldo Costa ciddi anlamda kafa karıştırıyor, durun bakalım neler olacak?

  21. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bu adam yakında F1’in Aziz Yıldırım’ıi olur, diğerlerine gün doğdu. 😀

  22. balon haberdir o, Burak arkadaşımızın “bu takım Domenicali beceriksizine kaç sene tahammül etti” yorumuna da tamamen katılıyorum 🙂 4 maçla teknik direktör değişmez ferrari’de, rahat olun 🙂

  23. Onur Gentas avatarı

    Böyle tutkulu bir takım patronu zor bulurlar. Belki bu sene değil ama Arrivabene ile Ferrari şampiyonluk yaşayacak diye hissediyorum.

  24. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yanlış karar olur bence. Takım yönetmek başka bir şey, teknik adamlık başka bir şey. Başkanın bu olumsuz tavrı ve ekstra baskısı bugün motor departmanın çok daha ideal bir motor çıkartmak yerine sınırları fazla zorlamasına ve alınan hatalara sebep oldu. Her sene kelle almak personel değiştirmek istikrarsızlık doğurur. Başarılı takımların tüm branşlar dahil, teknik adamları uzun süreler görev yapmaktadır. Bu mantalite bizim tipik Türk Futbol Takımı yönetimi gibi. Takımı birleştiren,bütünleştiren biriyse kalması gerekli. Bu takım Domenicali beceriksizine kaç sene tahammül etti. Kaldı ki 2015 senesi ilk yılı için oldukça başarışı Arrivabene’nin.

    Aldo Costa konusuna gelince ; bizden giderken oldukça iyimserdim ancak Mercedesde iyi işler başardı. Tekrar dönmesine hiçbir zaman pek sıcak bakmadım. Ancak söylenti doğruysa ve gelecekse umarım yanında bizi geliştirecek fikirlerle gelir. Son olarak Allisonun teknik yönünde olabildiği kadar etkin kalmalı

    1. Sorun artık Ferrari’nin başkanının Montezemolo olmaması. Marchionne kısa vadede başarı istiyor. Montezemolo ise zaten başarıya doymuştu. O yüzden Domenicali’ye sabretti. Arrivabene geleli 1.5 yıl oldu, Marchionne başarı istiyor. Hedefi Avustralya’da galibiyet olarak belirlediler ama o galibiyet gelmedi. Eğer ilk yarıda galibiyet gelmezse Marchionne birilerinin ipini çeker diye düşünüyorum. Marchionne gelir gelmez Mattiacci’yi göndermişti. Eğer beklenen galibiyet gelmezse Arrivabene en geç sezon sonu gider

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Montezemolo başarı gelene kadar da baya sabretti aslında. Daha sonra dediğin gibi başarıya doyunca kelle avına çıkmadı ama sabır konusunda kesinlikle bundan kat kat iyidi. LDM göreve geldiğinde takım Lauda dan beri kazanamamıştı zaten. Evet 10 yıl olacak nerdeyse Ferrari en son markalar şampiyonluğunu kazanalı ama böyle her aksi durumda göreve son vermek saçma. Arrivabene de az buz bir adam değil, koca tütüncünün ceoluğunu yapmış.F1in menajerlik oyunu vardı 90lı yıllarda. Orda Stefano commercial yani ekonomik işlerden sorumluydu. Herkes ehli olan işi yapacak

        1. Luca kimdi Enzo’nun öğrencisi yıllar içinde öğrendi Fiat ve Lancia da harika teknik adamların yanında gördü pişti… (Luca, fiat patronlarına rağmen yıllarca Enzo geleneğini devam ettirmeye çalıştı bu arada) Artı italyan milleyetçiliğine çok bağlı başarılı nadir bir iş adamı. Bozulmasına sebep olan da biraz bunlar belki.
          Todt kimdi motorsporları bünyesine işlemiş teknik tarafa çok vakıf biri geçmiş başarısı da ispatlı biri. Stefano kimdi dediğin gibi motorsporlarının tekniğinden gram anlamayan biri hakeza arada yine bu işlerden anlamayan Matti diye bir süt oğlan getirdiler.
          Şimdi de teknik geçmişe tecübeye vakıf olmayan Arrivayı asacaz diyorlar komik çocuklar gerçekten al şunun altına ciddi bir teknik adam demi ama.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            LDM’nin tek hatası 2007 senesi sonrası izlediği politika belki de. Ama buna sebep takımdaki İngiliz kökenli mühendisin oyunları. Sonrasında önlm amacıyla takımı biraz teknik ortamdan uzaklaştırdığı. Takımdan çok kişi gitti. Daha sonra takıma yeni teknik adam almakta zorlandılar. Şimdi ise daha korkunç bir görüntü var. Takım her ne kadar pek çok farklı kültürden ve takımdan eleman alsa da , anında başarısızlıkta kelle alan bir imaj çiziyor. Bu sebepten büyük baş adamlar Ferrariye gelmeden bir değil iki kere düşünüyor. Örnek ; Adrian Newey

            1. Bizce daha evveli de var MSC konusu 2005’e kadar gidiyor.
              O adamın yaptığı şeyin sebepleri de başkadır büyük ihtimalle niye başkası değil de o diye sormak lazım. Veri hırsızlığı her zaman olur sanayi de ama her zaman ortaya çıkmaz 🙂
              Dandik takımlar ve ortamlar o dediğin gibi yönetilir 🙂 hep verdiğimiz bilindik örnek uefa supercup alan cincon ve azizeli fenev.. boş kitle bunların başarı algısına pompa sına yenilir.. 🙂
              Adrian’ı hiç kimse alamaz kimse ona o hayat şartlarını sunamaz adam yapabileceği her zirveyi yapmış daha ne olsun istediğinde gider dinlenir istediğinde gelir coşar 🙂 başkaları deli gibi para veriyoruz otur şurda der o da ona uymaz rahat hayatı ihtişama paraya tercih etmek bir nevi 🙂 Dediğin gibi başka adamların da geleceği varsa da bu kafadakilerin ortamına gelmek için 3 defa düşünür. Ross hayali kuranlar oluyor daha genç veya gridin içinde olsa o da gelmez hayatta böyle takıma mesela. 🙂
              Olan Fernandoculardan sonra Sebcilerin hayallerine oluyor o yani 🙂

    2. Bilen adamın hali başka oluyor… 🙂 Ama işte Ferrari’nin başında o kadar aklı başında biri yok…
      Otomobil markası yönetmeyle sport, motorsporu yönetmek arasında devasa farklar var almıyor bunların kafası bunu. Luca da eninde sonunda işi ahmakça batırmıştı ama en azından sport yönetmeyi biliyordu ferrari spa tarafında taviz vermiyordu bu salak ferrari yol tarafını da batıracak uzun vadede…
      🙂

  25. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Bizim ülkemizdeki futbol takımları gibi Ferrari yönetimi de şuan. İşler yoluna gitmesin hemen bizde nasıl teknik direktör görevden alınır , burda da ”patron kovulur” durumuna gelmişler 😉 F1 padokunun Yılmaz Vural’ı kim sizce..Bir Yılmaz Vural iyi gider bence Ferrari’ye 😉 😉

  26. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    bugün bende okudum buna benzer bi haberi şimdilik tek kaynak Autospring, ne kadar güvenilir bilmiyorum tamamen balon bi haberde olabilir, Arrivabene nin takımla 2018 yılına kadar anlaşması varmış, kovulmaktan ziyade kendi isteğiyle gitmiş gibi gösterebilirler daha birkaç gün önce Sergio Marchionne nin takımdan çok büyük şeyler beklediği bununda takımı psikolojik olarak zorladığı, kimsenin rahat çalışamadığını okumuştum onun üzerine bu haberler ilginç oldu doğruluk payıda olabilir ama bence yanlış bi değişiklik olur gibi kötü geçen 4 yarışın ardından Arrivabene yi günah keçisi yapmak insafsızlık olur, Ferrarinin Aldo Costa ya teklif götürdüğü ve sezon bitince hemen çalışmaya başlamasını istediğide konuşuluyor tabi Mercedes bin bunu pek hoş karşılayacağını sanmam işin trajikomik yanı Ferrarinin kovduğu bi mühendisi geri istemesi, bencede kovulması büyük hatalardandı tıpkı daha önce kovulan Chris Dyer gibi, tamamiyle Stefano Domenicali döneminde yapılan hatalar bugün hala takımı etkiliyor, işin ilginci neden Brawn ı ikna etmeyi denemiyorlar yada niye onu hiç düşünmüyorlar…

      1. Ahmet Dönmez avatarı
        Ahmet Dönmez

        hocam haber biçok yerde var verdiğin linktede var ama onlarda Autospring i kaynak gösteriyorlar…

  27. Ferrari’de duzen boyle iste. Her basarisizligin sonucu olarak birilerinin biletini kesme uzerine kurulu bir duzen. Allison ne kadar idare eder orasi da muamma.

  28. Millet ayrılacak diyordu daha güçlü geri döndü. Onun terine de aklıma ilk Key geldi. Ama Aldo Costa da olur. O da olumlu

  29. hadi güle güle arrivabene ”arrivedarci” 😀 😀 (ercan taner tonlamasıyla okunması tavsiye edilir)

  30. Emre Özhan avatarı

    Arrivabene yi göndermezler şu an takımın ihtiyacı olan şey sadece iyi bir araba.Takımın motivasyonu bütünlüğü tam.Olduda gerçekleşti diyelim Allison un takımı Arrivabene den daha iyi yöneteceği de muamma.

  31. geçen sene takımda ki konumu sallantıda iken macaristan’da iyi bir galibiyetle hayatta kalmayı başarmıştı ve şimdi takım patronluğuna ismi geçiyor.

  32. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Ben daha önce bu konu ile alakalı yazmıştım. Bu adam gider bakalım neler olacak zaman gösterecek. Yazımın resmini alan arkadaşa duyurulur… 🙂

  33. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Hydaaaaaaaa.
    Arrivabenin gidişinemi üzüleyim Aldo Costanın dönüşünemi tabi net bir şey yok ama olursa :O

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Aldo costa dönecekse Arrivabenden vazgeçmeye hazırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir