Vettel 2016 Şampiyonasından Vazgeçmiş Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sezonun ilk 4 yarışında yaşadığı şanssızlıklara ve son 2 yarışa kazalarla erken veda etmesine rağmen 2016 şampiyonluğundan henüz vazgeçmediğini söyledi.

Sezonun ilk 4 yarışını Nico Rosberg kazanırken Mercedes’te Lewis Hamilton ve Ferrari’de Sebastian Vettel çeşitli sorunlar yaşadılar. Vettel, Rosberg’in 67 puan gerisine düştü.

Vettel “Daha 21 yarışın 4’ü geride kaldı. Henüz 4 yarış geçmişken şampiyonluktan vazgeçen birisi olduğunu hatırlamıyorum. Benim ya da Nico Rosberg’in hakkında konuşmanız için daha erken.” dedi.

Ferrari’nin bu sene şampiyonluk mücadelesi vermesi bekleniyordu ve sezon başında beklentiler yüksek tutuldu.

Vettel “Olumlu ya da olumsuz yorumlardan çok etkilenmiş olabiliriz. Her zaman sakin bir şekilde çalışıp planı takip etmek önemlidir. Ve tam olarak nerede gelişmeniz gerektiğini analiz etmelisiniz.” dedi.

 

Vettel’in idolü Michael Schumacher’in Ferrari’ye geldiğinde şampiyonluk kazanması 5 sene sürmüştü. Vettel ise böyle zaman hedefinin olmadığını söyledi.

Vettel “Bu konuda bir sayı yok. Michael’in de yoktu. Amacım Ferrari’yi ileriye taşımak. Tercih yapmam gerekirse geç olmasındansa daha erken olmasını tercih ederim.”

“Bu yüzden bu seneyi silip atmıyorum. Bu yanlış bir yaklaşım olur. Kesin olan bir şey var ki her şeyi doğru yaparsak daha güçlü olacağız.”

“Ferrari’ye geçerken bu mücadeleyi istiyordum. Yeni bir takım oluşturmak. Bunu bir senede başaracağımız yönünde asla bir beklenti olmadı.” dedi.


Yorumlar

“Vettel 2016 Şampiyonasından Vazgeçmiş Değil” için 15 yanıt

  1. Bak ne demiş geçen sene Monaco’da.
    Asıl vazgeçtiğinde kaybedersin…

  2. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Arkadaşlar haklısınız belki yapamayacağını söylemekte. Ama bu sporda hiçbir şey belli olmuyor son ana kadar. Kim garantisini verebilir en iyi aracın ‘her zaman’ şampiyonluk kazanacağını? Hiç belli olmaz bu işler. İyi start, akıllıca pit hamleleri, bozulan motorlar, ufacık olan ama yarış bitiren sorunlar, gridin ortasından kalkmalar. Her şey bir anda değişebilir.

    Bunlar Vettel ve Ferrari’ye olduysa gayet tabii Mercedes’in de başına gelebilir. Daha 17 yarış var. 67 puan fark yarış başına 4 puan demek, yani göründüğü kadar çok da değil. Ha zor kapatması gerçekten araçlar böyle bir güç sıralamasındayken, ama böyle adamlar değil mi şampiyonalara renk katan?

  3. Cidden 1 sn gerideki Ferrari ile 67 puanı kapatabileceğini sanıyor musunuz? Gerçekten soruyorum size.Vettel sorun yaşamasın Rosberg ise şuan Vettelin yaşadığı sorunun 2 katını yaşasın yine şampiyon olur.Çünkü Mercedes ile 16.sıradan başlasa yine yarışı kazanması en yüksek ihtimallerden birisi.Rusya gibi saçma bir pistte bile Williamsı çok rahat geçen araçtan bahsediyoruz üstelik aynı motor.Rai geçemedi üstelik geçildi.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Aslanım esteban. Küçük enişte. Seni kıskananlar çatlasın 😀

  5. Vettel shminin tüm rekorlarını kıracak sen nekadar kıskansanızda

  6. Hamilton’ın altında Mercedes olduğu halde 43 puanı kapatıp kapatamayacağı muallaktayken sen altındaki market arabasıyla nasıl 67 puanı kapatacaksın kardeş?

  7. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ne istiyorsunuz,şimdiden mücadeleyi bırakan bir pilot mu ?

  8. Motor sporlarında kazalar,arızalar her şey olabilir ama birde gerçekler var,Mercedes e karşı 67 puan geriden gelmek işi çok zorlaştırır bunu da unutma Seb.

  9. Altinda hala kazanan RedBull var saniyor garibim. 67 puan farki kapatip sampiyon mu olacakmis?

    Ferrari seni de yakacak tipki Alonso gibi. Tek artın 4 sampiyonluk alarak Ferrari’ye gelmis olman. Ferrari’yi birakana dek de bu sayi degismeyecek.

  10. Vettelin başına gelen onun başına gelemezmi?

  11. Sen o arabayla 67 puan farkı kapatıp şampiyon ol, bende F1 izlemeyi bırakayım…

  12. Bu mercedese karşı 67 puan geriden gelip şampiyon olacak halin yok ya vettel. Mercedes motor anlaşması yapildiktan sonra vanayı tekrar açtı bence. Yilin başında bilerek rekabet var olarak göstermek istediler motorlarin 2020 ye kadar kalması için.

  13. Biri şu çocuğu uyandirsin

  14. Fark şuan 67… Azimli olmak önemli, işin ucunu bırakmamak lazım..

  15. buda iyice pollyanna’ya bağladı. ferrari alo’nun kariyerinin en güzel zamanalrını bitirdi sıra sana geldi vettel efendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir