Horner “Verstappen’in Red Bull’a Geçişi F1 Pilot Pazarını Öldürecek”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Max Verstappen’in Toro Rosso’dan büyük takıma geçmesiyle Formula 1 pilot pazarının öleceğini söyledi.

Horner, Kvyat’ın yerine Red Bull’a geçen Verstappen’in çok seneli anlaşma imzaladığını doğruladı. Verstappen’in adı daha önce Ferrari ve Mercedes takımlarıyla anılmıştı.

Horner “Bu konuda hata olmasın ancak Max Verstappen şu anda Formula 1’deki en sıcak isimlerden birisi.”

“Bu yüzden diğer takımların bu tarz yetenek ve kabiliyet gösteren bir pilotla ilgilenmeleri normal.”

“Bu hamle aynı zamanda Red Bull pilotlarıyla ilgili pilot pazarını da yakın gelecek için öldürmüş olacak.”

“Belli kişiler Max 16 yaşında F1’e girdiğinde bunun çok erken olacağını söylediler.”

“Ancak o şu anda Formula 1’deki en heyecanlı şeylerden birisi olarak onları hatalı çıkardı.”

“Çok büyük miktarda doğal yeteneğinin olduğunu, geçişler yapıp yarışabileceğini gösterdi.”

“Daha öğreneceği çok fazla şey var ancak omuzlarının üstünde çok olgun bir kafa var ve onun gelişiminde şu ana kadar görmüş olduğum her şey beni çok ciddi etkiledi.”

“Bu süreç devam edecek.” dedi.

Horner, Verstappen’in zaman zaman verdiği “ergence” tepkilere rağmen onu Red Bull’da yönetmekte sorun yaşamayacaklarını düşünüyor.

Horner “Geçmişte de pilotlarımız arasında zorluklar yaşadık. Yeni bir şey yok.”

“İki hızlı pilota sahip olmak istersiniz. Bunda bir sorun görmüyorum.”

“Genç bir pilot olarak yetişiyor ancak aynı zamanda genç bir adam olarak da. Deneyim kazandıkça belli konulardaki görüşü değişecektir.”

“Ancak şu anda onun içinde yanan ateşi, rekabetçiliğini ve devasa yeteneğini görebilirsiniz.”

“Formula 1’deki en iyi pilotlardan birisine karşı olacak. Onun kıstas noktası Daniel Ricciardo olacak.”

“Daniel’in şu anki sürüşüne bakarsak, ondan daha iyi bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bizim ikilimiz oldukça heyecan verici bir ikili.” dedi.


Yorumlar

“Horner “Verstappen’in Red Bull’a Geçişi F1 Pilot Pazarını Öldürecek”” için 9 yanıt

  1. Kvyat arkada ciğerci kedisi gibi çıkmış 😀

  2. Bazıları gibi ben de Sainz’ın daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.

    Verstappen’in iyi bir PR çalışması var ve çok genç girdiği için dikkatler üzerinde o da bunu iyi ya da kötü reklam malzemesi yaptı ve öne çıktı.

    Performans olarak bakıldığında Sainz ile verstappen arasında pek fark yok

    Karakter iş disiplini takım oyunu..vs kısmında ise Sainz açık ara önde

  3. Ben katılmıyorum. Ne Wolff ne de Arrivabene alırdı Verstappen’i. 2014 Spa’dan sonra Rosberg’in kulağının nasıl çekildiğini gördük. Vettel’in Çin’de nasıl özürler yardırdığını da dinledik. Bu takımların şu an isteyeceği son şey takım içi huzursuzluk, daha büyük dertleri var çünkü. Üst sıralarda kaybedecek çok şey olduğu için kimse sözünü dinlemeyen bir pilotu istemez, ona lider vasfı yüklemeyeceklerse tabi. Zaten en hızlı aracı üretiyorsan -şampiyon senden çıkıyorsa- Hamilton’a geçiliyor diye Rosberg’in yerine birini almazsın. Benzer şey Ferrari için de geçerli. Performans çok sırıtmıyorsa risk almanın mantığı yoktur üst sıralarda. Coulthard ve Barrichello gibilerini alırsın lider pilotun varsa. Lider pilot şampiyonluğu kovalar bu da takıma puan kazandırır. Yeri geldi mi de yarış kazanır. Hem Mercedes’te hem de Ferrari’de 2 pilot da şampiyon olabilecek seviyede ki 3’ü şampiyon öbürü de şu an lider. 2 senedir domine eden Mercedes niye bozsun işleyen saatini? Takımın önümüzdeki 5-6 senesini endekslediği Vettel varken Ferrari niye yanına alsın geçimsiz birini. Toro Rosso’dakiyle aynı olmaz burada işler. Orada puan savaşı burada şampiyonluk savaşı var. Orada bir yarış saçmalarsın puan kaybeder, sezonu 7. bitirecekken 8. olursun, burada şampiyonluk kaybedersin.

    Bana kalırsa Ferrari için Grosjean Mercedes için de Wehrlein gerçek seçenekler. Grosjean Vettel kadar hızlı olmadığı için doğal seçilimle 2. pilot olurken Wehrlein de genç olduğu için 2. pilotluğu kabul eder, tabi Mercedes’in öbür pilotundan hızlı olduğu ortaya çıkarsa durumlar değişir (2014 Red Bull). Fakat ben yine de 2 takımın da mevcut kadrosuyla devam edeceklerini düşünüyorum. Mercedes en hızlı aracın rahatlığıyla risk almamayı seçecektir, Ferrari ise Haas’ın performansının kötüleşmesiyle gazı kesilen Grosjean’ı Raikkonen’e tercih etmeyecektir.

    Verstappen gibiler için gerçek seçenekler Williams, Renault, Force India gibi lider vasıflı pilotun eksik olduğu takımlar bence. Burada net bir lider yok ve kendini ispatlaması gereken tonla adam var. Takımlar çok hızlı olduğunu düşündükleri Verstappen’i denemek isteyebilir ki Alonso, Raikkonen gibi pilotlar spora bu şekilde girdiler. Minardi’nin Sauber’in kaybedecek neyi vardı ki? Yine de kafası atan bir Marchionne Verstappen’i alabilir tabi, ama bu hamlenin Arrivabene’nin yerine Allison’ın getirilmesi hamlesinden farkı olmaz. Kimse Verstappen’i almaz demiyorum, sadece böyle bir şey yapmaktan daha mantıklı seçeneklere sahipler.

  4. Arkadaslar tahmin oyununda rusya aciklandi ama çin hala aciklanmadi daha onceki yarış olmasina ragmen.bununla ilgili bilgisi olan var mi

  5. OffTheRecord avatarı

    en baştan amaç buydu zaten. kaptırmadan o koltuğa oturtturmak. sainzin sözleşmesi nasıl bilmiyorum ama, ferrariye bekleriz.

    1. Ben Sainzdan önce Ricciardoyu çok isterim. Gerçi kendisi gelmek istese de Redbull bırakır mı onu bilmem ama. Ki zaten Ricciardonun karakteri çok mütevazi ve daha önce de Vettelle sorunsuz anlaştılar, o açıdan takıma da çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

      1. OffTheRecord avatarı

        Ricciardo olabilir çokta farketmezde. ben Sainzi özel seviyorum, uslu, efendi, iş disiplinine sahip, hızlı, soğukkanlı, yetenekli vs vs o yüzden gelecekte ferraride görmeyi çok istiyorum.

        1. bu sitede de sainzi destekleyen gordum. olsem de gam yemem artik. dediklerine tamamen katiliyorum. cocuk gayet efendi terbiyeli adam ki saf hiz denilen sey de kendisinde var. ancak gecen sene yasadigi sorunlarla hep verstappenin arkasinda kaldi ne yazik ki. yakin zamanda ferrari kokpitinde gormek istedigim bir isim. her anlamda.

          1. Sencer aksu avatarı

            Ki bence verstappenden de daha iyi.Red bull sainzi alsaydı daha az sorun yaşarlardı.Hız bakımından olan fark ise çok çok az

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir