Horner: Yeni Motor Anlaşması Çok Zayıf

yazar:

kategori:

Christian Horner Formula 1’in revize edilen motor anlaşmasının çok zayıf olduğunu söyledi ve FIA’nın belirlediği kriterleri karşılamak için daha fazlasının yapılması gerektiğinden şikayet etti.

Horner uzun süredir V6 Hibrid motor formülünü eleştirmişti ancak takımına daha iyi bir anlaşma kazandıramadı. FIA harcamaların düşürülmesi, teknolojinin basitleştirilmesi ve tedarik garantisi verilmesini istemişti.

Yeni anlaşma ile birlikte V6 Hibrid motorlar 2020’ye kadar sporda kalacak ve önümüzdeki üç yılda motor ücretleri artarak azalacak. Aynı zamanda bir takımın motorsuz kalmamasının garantisi verilecek.

Bu revizyonlara rağmen Horner anlaşmanın aslında üreticilere yardım ettiğini söyledi.

“Bu üreticiler ve FIA arasındaki çok yumuşak bir anlaşmaydı. Bu ücreti biraz etkiliyor, farkları çok az azaltıyor, tedarik zorunluluğu gerçekte uygulanamaz. Yani bu çok zayıf bir anlaşma. Ne yazık ki daha fazlasının yapılamamış olması utanç verici, ancak olumlu yönünü görecek olursak hiç olmamasından daha iyi.”

Ancak Mercedes’ten Toto Wolff Horner’ın eleştirilerini reddediyor ve üreticilerin FIA tarafından istenen her kriteri karşıladığını söylüyor.

“Son beş dakikada duyduklarıma sabrettim. Önümüzdeki iki yıl için önemli bir ücret indirimine ulaştık. Herkesin yakalayabilmesi için gelişme oranını serbest bıraktık. Kimsenin motorsuz kalmaması için bir zorunluluk sistemi tasarladık.”

“Performans farkları için bir mekanizma geliştirdik. Bir çok iyi şey, herkesi aynı sayfada toplayabilmek için aylarca sıkı çalıştık ve bence bu iyi bir ileri adım.”


Yorumlar

“Horner: Yeni Motor Anlaşması Çok Zayıf” için bir yanıt

  1. Toto da haklı kendince. Ancak Horner da haklı bence. Bağımsız ve yakın seviyede bir motor olmadıkça her zaman üretici takımlar daha avantajlı olacak. Ya da McLaren gibi kendine özel bir üretici bulacaksın ki bu da ne kadar kolay olur bilinmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir